Şimdi Ara

Giriş Katında Oturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
16.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğu apartmanın giriş katında oturan ve rahatsız olan varmı benim gibi ? Dertleşmek istedim biraz.. Sinir oluyorum ya..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Giriş Katında Oturmak: Artıları ve Eksileri

Bir apartman dairesinde yaşamak için ideal katı seçmek, kişisel tercihlere ve yaşam tarzına bağlıdır. Giriş katı, bazıları için çekici bir seçenek iken, diğerleri yüksek katları tercih edebilir.

Giriş Katında Oturmanın Artıları:

• Kolaylık: Giriş katında yaşamak, merdiven çıkma veya asansör bekleme ihtiyacını ortadan kaldırır, bu da özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler veya ağır yükler taşıyanlar için faydalıdır.
    • Bahçe veya Patio Erişimi: Bazı giriş katları, özel bir bahçe veya patioya erişim sunar ve bu da dış mekan yaşamının keyfini çıkarmak için harika bir olanak sağlar.
    • Daha Düşük Gürültü Seviyeleri: Giriş katları genellikle üst katlardan gelen gürültüden daha az etkilenir ve daha sakin bir ortam sağlar.
    • Güvenlik: Giriş katları, kaçış yollarına daha kolay erişim sağlayarak daha güvenli hissettirebilir.

Giriş Katında Oturmanın Eksileri:

• Gizlilik Eksikliği: Giriş katları genellikle kaldırımdan ve pencerelerinden kolayca görülebilir, bu da gizlilik konusuna yol açabilir.
    • Daha Az Gün Işığı: Giriş katları, özellikle yüksek binalarda, üst katlara göre daha az gün ışığı alır.
    • Hırsızlık Riski: Giriş katları, pencere veya kapı kırılması yoluyla hırsızlık riskine daha açıktır.
    • Nem ve Böcek Problemleri: Giriş katları, bodrum veya toprakla yakınlığından dolayı nem ve böcek sorunlarına daha yatkın olabilir.

Yüksek Giriş Katında Oturmak:

Yüksek giriş katları, hem zeminde hem de giriş katında oturmaktan farklı avantajlar ve dezavantajlar sunar. Yüksek giriş katlarında yaşayanlar, genellikle zeminde oturanlara göre daha fazla mahremiyete ve gün ışığına sahip olurken, merdiven çıkmak veya asansör beklemek gibi bazı zorluklara katlanmak zorunda kalabilirler.

Zemin Katta Oturmak:

Zemin kat, giriş katına benzer avantajlara sahiptir, ancak genellikle daha fazla mahremiyet ve bahçe veya patio erişimi gibi ek avantajlar sunar. Bununla birlikte, arabalara ve kaldırıma yakınlığı nedeniyle gürültü ve güvenlik endişeleri olabilir.

Sonuç:

İdeal kat seçimi, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere bağlıdır. Giriş katı, engelliler, dış mekan yaşamından hoşlananlar veya daha sessiz bir ortamı tercih edenler için cazip bir seçenek olabilir. Yüksek giriş katları, daha fazla mahremiyet ve doğal ışık isteyenler için uygun olabilir. Zemin kat, açık hava alanları ve ek mahremiyet için mükemmel bir seçimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende giriş katında oturuyorum anahtarını unutan bizim zile basıyor akrabasının dayısının amcasının teyzesinin hangi katta oturduğunu bilmeyen bizim zile basıyor.adres sorcak bizim zile basıyor.ramazanda darbukacı çocuklar bizim zile basıyor

BURDAN SESLENİYORUM YETER LAN YETER BİZDE İNSANIZ BİZİMDE CANIMIZ VAR NEDEN 1. KAT ? 1.KATTAKİ İNSANLAR SİZE HER ŞEYİ SÖYLEMEK ZORUNDA MI ?
  • 4 sene kadar oturdum. Benim içinde dertti. Şöyle pijamalarımla perdeyi açıp etrafa bakamıyordum. Sürekli biri geçiyordu. Geceleri de açamıyordum karanlıkta biri bana bakıyormuş gibi hissediyordum.

Giriş katı dert yau
  • Günde 10 kere Kapı Açıyorum Bunlara Sıkıldım Artık... Aslında Para Alcan Bunun İçin Kapı Açmak 2.5 lira :D
  • Şimdi acısını çıkarıyorum. 12. kat semalarındayım. Yıldızlara dokunuyorum.

ama uzaydan biri bana bakıyormuş gibi hissediyorum o ayrı
  • Bizim öyle adres sorma vs. gibi problemler olmuyor Allah'tan ama böyle bile çok can sıkıcı .. Lojman/site gibi biyerde oturmanın faydası var çok gelen giden olmuyor kapıdan gelen geçen falan ama adam gibi perdeyi açıp rahat rahat dolaşamamak falan vallahi çok canımı sıkıyor yahu.. Çok salak birşey..
  • Bizimde öyle birde bahçeli devamlı çocuk sesleri var yazın oturulmuyo.Birde karşı binada bizim bahçede yazın hep kadınlar falan oturuyo kendi odamda rahat hareket edemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    binada en üst katta oturmak
    11 yıl önce açıldı
    Oturmak için ev tercihi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 yıl bende bekar evinde kaldım neyseki biraz yüksek girişti.Haftasonu sabahın 8 inde kapı çalındığını bilirim.
  • Bizim Bide Karşıda İlkokul var
  • Giriş kapısının açılıp kapanma sesi yok mu çat çat diye birde off..
  • ben de oturuyordum. güneş almaz bütün gün ışık yakarsın. hava süper olsa bile senin evin karanlıktır. hep depresif bir ortam vardır. rutubet olabilme ihtimali yüksektir. perde açamazsın falan filan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Şimdi acısını çıkarıyorum. 12. kat semalarındayım. Yıldızlara dokunuyorum.

elektrik kesildiğinde nasıl çıkıyorsun çok merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Şimdi acısını çıkarıyorum. 12. kat semalarındayım. Yıldızlara dokunuyorum.

elektrik kesildiğinde nasıl çıkıyorsun çok merak ettim

Jeneratör

Bina içi aydınlatma, kapı otomatikleri ve asansörler için jeneratör kullanılıyor.

• 5 ay dayanabildim örümcekten ve karıncadan kurtulamıyordum

gece yatağımda yatarken ağızımın kenarından ve kulağımdan çıkardım karıncaları

örümceklerden bahsetmiyorum bile taşınma sebebim onlardı raftaki tabakların arasına bile yumurtluyorlardı bildiğin ev örümceğinin dışında karadulundan tut haçlısına kadar her türü mevcuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: orinmicek

5 ay dayanabildim örümcekten ve karıncadan kurtulamıyordum

örümceklerden bahsetmiyorum bile taşınma sebebim onlardı raftaki tabakların arasına bile yumurtluyorlardı bildiğin ev örümceğinin dışında karadulundan tut haçlısına kadar her türü mevcuttu

nickinide ordanmı esinlendin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

quote:

Orijinalden alıntı: orinmicek

5 ay dayanabildim örümcekten ve karıncadan kurtulamıyordum

nickinide ordanmı esinlendin

yok hocam onlara tanıdık göründüm herhalde bu da bizden dediler sanırım

• bizde giriş katinda oluturuyoruz. okadar abartilcak sorunlar yok ama mesela bi su , elektrik , dogalgaz fatura kesmek için bizim zile basiyorlar. onun dışında öyle adres soran felan kimse ugramaz
  • Gerçekten uyuz bir durum.
  • 2 yıldır giriş katında 1 numarada oturuyoruz.Apartmanda 12 daire olduğu için ve herkesin ismi zilde yazdığı için fazla bizim zili çalan olmuyor.Doğalgazcı elektirikçi geldiğinde çalıyor bitek.
  • Birçok kötü yanı var ama bence en kötüsü yaz aylarında küçük iğrenç yaratıkların istilası. At sinekleri lambaya, monitöre yüzüme kamikaze yaparken karıncalar mutfak ve banyoda düzenli partiler verirler bazen de yerde muhteşem kamufle olmuş planarya vardır ki sıcaktan kavrulan çıplak ayakla üstüne basıldığında o kaygan yapışkan iğrenç salgısı.... tecrübelerime göre nispeten iyi mücadele izolasyon ve biyolojik savaşla mümkün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.