Şimdi Ara

Otelde Elektrikçi olarak çalışmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. yanlış yerde isem af buyurun.

endüstri meslek lisesi elektrik bölümünü bitirdikten sonra iki yıllık da kontrol ve otomasyon teknolojisi bölümünü okudum ve bitirdim.
    lise sırasında yazın elektrikçide çalıştım.
    ardından lise stajımı da 1 yıl haftada 3 gün şeklinde elektrikçide yaptım.
    yani elektrim konusunda biraz tecrübeliyim.

bu yaz egede bir otelde teknik eleman (ELEKTRİKÇİ) olarak çalışmak istiyorum. daha önce bu tarz otellerde elektrikçi olarak çalışmış arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa çok sevinirim. aynı şekilde otelde çalışıp da elektrikçiler için yorum yapabilecek arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

genelde ne tür yapar burada çalışan elektrikçiler ? işleri rahat mıdır ? bu tarz yerlerde elektrikçi olarak çalışabilmek için ne tür özellikler aranmaktadır ?

yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• Soruna ne kadar cevap olur bilmiyorum ama çalıştığım fabrikada elektrik işlerine bakan biri vardı, bi otelle anlaşıp gitti. gayet memnundu durumundan, ücrette fena değildi. O baya tecrübeliydi ama elinden her iş geliyordu neredeyse. Seninde bildiğin üzere bakım işi tamamen tecrübeye bakıyor, 1-2 sene bi ustanın yanında pişmen özgürlüğünü kazanmana yetecektir.

Orijinalden alıntı: soluman

Soruna ne kadar cevap olur bilmiyorum ama çalıştığım fabrikada elektrik işlerine bakan biri vardı, bi otelle anlaşıp gitti. gayet memnundu durumundan, ücrette fena değildi. O baya tecrübeliydi ama elinden her iş geliyordu neredeyse. Seninde bildiğin üzere bakım işi tamamen tecrübeye bakıyor, 1-2 sene bi ustanın yanında pişmen özgürlüğünü kazanmana yetecektir.

Aslında elektrikcilerde calıştım hep. Yaklaşık 1.5 sene calıştım. Ev tesisatı üzerine her türlü arızayı ve montajı yapabilecek kapasitedeyim. Bu otelde ne kadar işime yarar bilmiyorum.
    Asıl korktugum oteldeki motor arızaları. Elektrikcide calisirken hep ev tesisati uzerine calistim desem yeridir.
    6 senedir egitim olarak elektrik bolumunun icindeyim. Kumanda devrelerinin mantigini vs iyi bilirim hatta cizimini calışma ortamına göre tasarlayabilirim de.. ama bu konuda tecrubeye sahip degilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben AVM de elektrikçiyim.Burada elektrikle çalışan ne varsa hepsi sana bakar.otomatik kapı telefon hatları kazan dairesi, pompalar,soğutma sistemi,hidrofor,yürüyen merdivenler,tv uydu yayın,aydınlatma sistemi lambalar ,jenaratörler,yalnız bu makinelerin servisleri vardır.arızanın içinden kendin çıkamazsan servisi çağırırsın yaparlar.

Orijinalden alıntı: boşyok

Korkma bilmediklerini okuyup öğrenirsin gerekirse acil yardım istersin (forumdan). Otelde asansör varsa onun basit arızalarına bakarsın büyük arızalarına zaten takan şirket bakar. Kendini olduğundan farklı gösterme yapamayacağına yardım istemeyi bilirsen halledersin. İlk yılında boşa vakit geçirme sürekli araştır acil durumda sıkıntı verebilecek yerlere çözümler bul. Gerisi Allah kerim. Allah doğruların yanındadır. Otellerde çalışmadım ama gittiğim otellerde elektrik-elektronikçi olarak gözlemlerde bulundum. Çevrendeki otellerde elektrikçi olarak çalışanlarla yüz yüze görüş daha yararlı olur. İşini laylaylom yaparsan sıradan elektrikçi olarak emekli olursun (olabilirsen) işini sahiplenirsen önceliğin işin olursa sırtın yere gelmez (her iş için geçerli).
    Selamlar.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herşey umdugum gibi olur, başım dik gelirim ustesinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Ben işin farklı bir yönünü anlatayım.
    Ben elektrikçiyim, başka işlerden anlamam deme şansınız, lüksünüz olmayacak. Her türlü teknik işler elinizden gelmesi gerekir.
    Kapı kilidi değiştirme, pencere kolu tamiri, ufak tefek kaynak işleri, dolap çekmece tamiri, v.s. v.s. bir sürü iş sizi bekliyor olacak.

Hocam dediklerinizi de yaparım da, büyük hotellerde bu tür işi elektrikcilere vermezler diye düşünüyorum. Bi arkadas oyle demisti yani.

Orijinalden alıntı: topcu197877

ben AVM de elektrikçiyim.Burada elektrikle çalışan ne varsa hepsi sana bakar.otomatik kapı telefon hatları kazan dairesi, pompalar,soğutma sistemi,hidrofor,yürüyen merdivenler,tv uydu yayın,aydınlatma sistemi lambalar ,jenaratörler,yalnız bu makinelerin servisleri vardır.arızanın içinden kendin çıkamazsan servisi çağırırsın yaparlar.

Peki bu tarz işlerin üstesinden gelebilmek için nasıl bir bilgi sahibi, beceri sahibi, eğitim sahibi olması gerek hocam ?

Orijinalden alıntı: leronamso

quote:

ben AVM de elektrikçiyim.Burada elektrikle çalışan ne varsa hepsi sana bakar.otomatik kapı telefon hatları kazan dairesi, pompalar,soğutma sistemi,hidrofor,yürüyen merdivenler,tv uydu yayın,aydınlatma sistemi lambalar ,jenaratörler,yalnız bu makinelerin servisleri vardır.arızanın içinden kendin çıkamazsan servisi çağırırsın yaparlar.

Peki bu tarz işlerin üstesinden gelebilmek için nasıl bir bilgi sahibi, beceri sahibi, eğitim sahibi olması gerek hocam ?

temel bilginiz önemli ve bir yere mekaniki veya elektrikli cihaz yerleştiriliyorsa size teknik bilgiside veriliyor.örneğin asansör şirketi asansör arızasında neler yapmanız gerektiğini size anlatıyor.jenaratör firması kendi kurduğu sistemi size teknik eğitimini veriyor.hiç temelden elektrik bilgisi olmayan birisinin meslek bilgisi olana göre daha çabuk öğreniyorsunuz.devamlı cihazlarla arızalarla uğraşarak bilgi ve beceriniz artıyor.tabiki bilmemek ayıp değil sormamak ayıp.ben AVM ye elektrikçi olarak girdim boyacılık ,kapı kilitleri ,musluk arızaları,sicak ve soğuk su tesisatı artık yan dalım oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leronamso

quote:

temel bilginiz önemli ve bir yere mekaniki veya elektrikli cihaz yerleştiriliyorsa size teknik bilgiside veriliyor.örneğin asansör şirketi asansör arızasında neler yapmanız gerektiğini size anlatıyor.jenaratör firması kendi kurduğu sistemi size teknik eğitimini veriyor.hiç temelden elektrik bilgisi olmayan birisinin meslek bilgisi olana göre daha çabuk öğreniyorsunuz.devamlı cihazlarla arızalarla uğraşarak bilgi ve beceriniz artıyor.tabiki bilmemek ayıp değil sormamak ayıp.ben AVM ye elektrikçi olarak girdim boyacılık ,kapı kilitleri ,musluk arızaları,sicak ve soğuk su tesisatı artık yan dalım oldu.

Anladım hocam cok teşekkür ederim acıklamanız için. Bakalım benim otel deneyimim nasıl sonuclanacak. umarım başarılı olurum da, bir sıkıntı cıkmaz.

• Sen tecrube kazanmana bak bence senin icin iyi olur

Inneddîne Indallâhil Islam !
  • Özellikle jeneratör ve klima arızaları konusunda iyi derecede bilgi edinin. Otellerin kendine ait trafosu olur bu sebeple sizden zamanla EKAT belgesi isteyebilirler.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.