Şimdi Ara

Gigabyte P31-DS3L hakkında bilgi ve öneri beklentileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz her yolu her türlü bios ıvır zıvırını ve bios update ini denedim.

Bu anakart Overclock u tutamıyor.

E4300 işlemcim var.Sistemimin stabil ayarlarını P5B m den biliyorum.Fakat o ayarların çok daha altında ayarları ayarlıyorum BIOS dan.2.7GHZ için işlemciye 1.35 V veriyorum.Sistemim prime95 stabil açılıyor ve çalışyıro.Fakat kapatıyorum PC yi öbür gün açıyorum bir de ne göreyim.Stok değerlere dönülmüş.Bu anakart beni gıcık etmeye başladı arkadaşlar.Buna bir çözüm önerisi olan var mı(bios pili sağlam çünkü ayarlar sıfırlanırken sistem saati sabit kalıyor)

Arkadaşlar buna önereceğiniz özel bir şey var mı diye soruyorum.Çünkü standart her şeyi ben denedim,nafile.Bildiğiniz çok özel bir çözüm var mı?Sanırım bu Gigabyte ın P35 lerinde de oluyormuş.ASUS un narin kırılgan bozulgan boardlarını almak istemedim çünkü P5B m yandı garantiden değişti biliyorum o hallerimi ne yapmalıyım şimdi?

• bu soruyu bende merak ediyorum...
  • P35 lerde de oluyormuş evet,ve gigabyte markasının birçok anakartında.

ASUS anakartları sevmiyorum.Gigabyte bunu yapıyor.ASUS kırılgan gigabyte böyle ne alacağız arkadaş abit falan mı
  • Bendeki Gigabyte de de oluyor.

P45 board ile takas yapayım diyorumda, Biostar T Power I45 için ne dersiniz?
  • DS3 ü ilk aldığım zamanlarda ben de aynı sorunları yaşadım. Bellek zamanlarını otomatiğe çevirdikten sonra pek sorun yaşamadım.. Gerçi şimdi bellek zamanlarını da ayarlayabiliyorum.

Dikkatimi çeken kısım, uzun süre aynı hızda çalıştırıp biraz üst değerleri denersem o değerlere alışması sanki zaman alıyor. Bir kaç kez değerleri tekrar tekrar vermem gerekiyor. Sonra ne oluyorsa oturuyor sistem ve tekrar hızla oyanayana dek bir problem olmuyor. Farklı konularda da benim gibi düşünenler olduğunu okudum.

Bence voltaj vermeyin 3ghz görene dek. Belleklere de çok hızaştırmamaya çalışın. Hatta 800ü bile görmeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

DS3 ü ilk aldığım zamanlarda ben de aynı sorunları yaşadım. Bellek zamanlarını otomatiğe çevirdikten sonra pek sorun yaşamadım.. Gerçi şimdi bellek zamanlarını da ayarlayabiliyorum.

Dikkatimi çeken kısım, uzun süre aynı hızda çalıştırıp biraz üst değerleri denersem o değerlere alışması sanki zaman alıyor. Bir kaç kez değerleri tekrar tekrar vermem gerekiyor. Sonra ne oluyorsa oturuyor sistem ve tekrar hızla oyanayana dek bir problem olmuyor. Farklı konularda da benim gibi düşünenler olduğunu okudum.

Bence voltaj vermeyin 3ghz görene dek. Belleklere de çok hızaştırmamaya çalışın. Hatta 800ü bile görmeyin.

533 belleklerimi +0.2 V vererek(ki voltajsız da geliyor bu değere) 630 küsür MHZ de çalıştırıyorum.Sistem unutmasın diye elimden geleni yapıyorum ama olmuyor.

Bu arada bellek zamanlamaları otomatikman auto da ben ellemiyorum.CTRL+F1 yaparsam ayarlayabilirim ama gerek yok

• Hocam bu kartla 2160ı 3100 de kullanan biri vardı forumda. Altta sistemi yazıyordu. Nickini bilmiyorum. Bilemem nasıl bulursunuz nereden bulursunuz. Ben de bakayım karşılaşırsam konunuzu göstereyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    overclock için anakart tavsiyesi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hökela

Hocam bu kartla 2160ı 3100 de kullanan biri vardı forumda. Altta sistemi yazıyordu. Nickini bilmiyorum. Bilemem nasıl bulursunuz nereden bulursunuz. Ben de bakayım karşılaşırsam konunuzu göstereyim.

Çok aşırı memnun olurum.Özellikle bios versiyonunu öğrenirsem süper olur.
  • ben de bu anakarttan almayı düşünüyordum e2160 ile şimdi kafam karıştı
  • Aynı anakartta bugün e8200 ile max 3.00 ghz'e ulaşabildim. Eminim daha çook giderdi ama ramler tıkanıyor (hi-level 2*2gb 667mhz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

Aynı anakartta bugün e8200 ile max 3.00 ghz'e ulaşabildim. Eminim daha çook giderdi ama ramler tıkanıyor (hi-level 2*2gb 667mhz)

PM attım.
  • Bende var bu anakart, E2160 ile 3GHz rahat ulaşırsın, hatta geçersin, ama oluşan Vdrop'tan ötürü vermen gereken voltaj artıyor. Bu da sana gereksiz ısı olarak dönüyor, o da çok can sıkıcı. Vcore auto da bırakırsan 3.0 GHz için anakartın layık gördüğü 1.4 üzerinde olabiliyor, o nasıl ısıtıyor hiç sorma, orthos olmadan bahar günü (ki daha baharın evveliydi, mayıs falan değil) , 60 C çıkıyor, orthosa basmanla reseti yemen bir olur zaten aniden ısı fırlayacağından. 1.375 falan vereceksin ki, 3'de anca çalıştırsın E2160, o da çok ısınıyor, hoş değil. P5B bile bu anakarttan çok daha iyi OC kabiliyeti olarak, önceki chipset olmasına rağmen. P31 baya kırpık bi chipset, bellek konusunda da sıkıntı var, ne dual ne single channel çalıştıramıyorum 2+1 GB belleği, flex modda çalışıyor sürekli. Bazı bellek limitlemeleri var malesef. Güney köprüsü ise ICH7, bu da bir diğer eksisi. Ben bunu aldığım zaman P35-DS3L falan 110 USD civarıydı, ben P31-DS3L'yi 68 USD'ye aldım kampanya ile, yoksa Intel sistem bile almayacaktım, OC aklımda yoktu. Şimdi oyun oynamaya vaktim imkanım pek müsait değil, o yüzden sonra mutlaka satmayı düşünüyorum bu sistemi ki Vdrop mağduru olmayacak adamakıllı bir anakart alayım, işlemci de gözden düştü tabi yeni çıkanlardan sonra. Bir de ayarları tutma meselesi var, bende ayarları tutuyor ama OC, OC olmasa bile voltaj ayarlarını reset attıktan sonra uygulamıyor, makineyi kapatmak, bazen gücünü kesmek gerekiyor powerdan, bekleyip tekrar aç ki anlasın, kendine gelsin. Son biosu F9 idi sanırım, yükledim, pek değişen bişey olmadı. OC'siz Ultra Durable anakart arıyorsanız çok kelepir olarak eyvallah ama, OC varsa pek yaklaşmayın derim. Şu an 2.2 GHz'de çalıştırıyorum, onda bile Orthos hemen 60 ı geçiriyor. Tabi bana hem anakart, hem işlemci mi kelek denk geldi bilemiyorum onu da, malum üretim bandından hepsi aynı inmiyor kalite olarak. Memnun olan başka kullanıcılar vardı, ama beni tatmin etmedi P31 ve E2160.

• P35-DS3L kullanıyorum hiçbir şikayetim yok... Yanlız en son bi HDD daha alıp taktım PSU yetmedi ve anakart kendi stok ayarlara geri döndü.. Bende PSu değiştirdim.. Gayet memnunum.. Sanada tavsiyem kontrol et, ve bios güncellemesi yap...
  • Arkadaşlar sorununuzun cevabı çok basit.
    Bu galiba sistemin psu'dan ilk elektriği çekerken voltajın düşük olmasından kaynaklanıyor.

1- Sistem stabil olsa bile G(MCH) ve FSB'ye +0.1 verin.
    2- Aynı şekilde 1.8 yeterli gelse bile ramlere +0.3(2.1) verin.
    3- Ramlerle ilgili kısmı turboya ayarlayın.(En baştaki değil, ram menüsündeki)
    4- İşlemciye normal stabil olduğu en düşük voltajı verin.

Bu dediklerimi yapın sonucu da burada yazmayı ihmal etmeyin.
    Eğer olmazsa ben yine buradayım.

Ekleme:
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

Vcore auto da bırakırsan 3.0 GHz için anakartın layık gördüğü 1.4 üzerinde olabiliyor, o nasıl ısıtıyor hiç sorma,

Burada anakartın sorunsuz açma nedeni işlemci voltajını fazla vermesi değil, benim yukarıda yazdığım kısımlara fazla voltaj vermesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 24 Ağustos 2008; 0:29:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: devilcnr

P35-DS3L kullanıyorum hiçbir şikayetim yok... Yanlız en son bi HDD daha alıp taktım PSU yetmedi ve anakart kendi stok ayarlara geri döndü.. Bende PSu değiştirdim.. Gayet memnunum.. Sanada tavsiyem kontrol et, ve bios güncellemesi yap...

P31 buradaki anakartımız

@vipmail123

Çok konfigürasyonlar denedim, aşama aşama voltaj verdim optimumu bulmak için, ama Vdrop ile ısınmanın önüne geçemedim. Benim tavsiyem 965P veya P35'den aşağı düşmemeniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas
    @vipmail123

Çok konfigürasyonlar denedim, aşama aşama voltaj verdim optimumu bulmak için, ama Vdrop ile ısınmanın önüne geçemedim. Benim tavsiyem 965P veya P35'den aşağı düşmemeniz.

Default ayarlarda açılma sorunu bende de vardı.(Çok sinir bozucu bir durum, anakarttan soğumuştum.)
    Bu şekilde yaparak sorunu aştım, seninkinin de farklı olacağını sanmıyorum.
  • şahsen p31 ds3l oc konusunda vasat değil vdrop olayı ise gerçekten insanın canını sıkıyor yük altında 1.26v a kadar düşüyor hatta daha düşüğünüde gördüm buda oc yapmayı bayabir zorlaştırıyor. ama ayarlarda çalıştırıp çıktıktan sonra kabul etmemezlik gibi bişey yapmadı bi kere yaptı oda salak kartın ekran karındaki oc sonunda sistemin çökmesi sonucu sorunu işlemciye maletmesi oldu. ama karttan soğuamın asıl nedeni forumda kartın 2 gb üstünde ram desteklemediğini duyunca oldu
    aynı seride olsa bazı parçalar serinin geri kalanı gibi sorunsuz çalışmıyor. şans gerçekten önemli mesela saidakkas hocamla aynı işlemci ve anakartı kullanmamıza rağmen ne yazıkki onun işlemci benimkinden daha sıcak çalışıyor.
    işlemcinizinde sınırına gelmişl olma olasılığı var. dediğim gibi tüm parçalar aynı olmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: gezgin

Vdroop olayı ise gerçekten insanın canını sıkıyor yük altında 1.26v a kadar düşüyor hatta daha düşüğünüde gördüm buda oc yapmayı bayabir zorlaştırıyor.

Kaç volttan 1.26'ya düşüyor?

quote:

Orjinalden alıntı: gezgin

ama karttan soğuamın asıl nedeni forumda kartın 2 gb üstünde ram desteklemediğini duyunca oldu

Ben 4Gb diye biliyordum emin misin?

Gigabyte P31-DS3L hakkında bilgi ve öneri beklentileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 24 Ağustos 2008; 12:11:48 >

• işlemcinin gerçekte kullanması gereken 1.325v olması lazım şuan şehir dışında olduğumdan tam olarak hatırlamıyorum. yani gerçekte vermesi gereken voltajdan 0.06-0.08v daha düşük veriyor tabiki oc yaptıktan sonra. oc yapmadan yük altında 1.28v un altına düşmemişti orthos denemelerimde.
    forumda bu ram konusunda bayabir konuşmuştuk aratırsan bulabilirsin 2gb üstünde ram takıldığı zaman açılmama sorunları varmış bir değil birkaç kişide. ben şahsen denemedim ama bayabir tırstım bu konuda ilerde ram takviyesi yapacağım zaman galiba anakartıda değiştirmek zorunda kalacağım umarım bir çözümü vardır yada 2gb üstünde çalıştıran birisi varsa bilgi verebilir.
  • Herşey otomatik 3ghz üzerine rahatça çıkıyorum.Sizin sorunlar enteresan.Ram-fsb çarpanı var onun çok yüksek olmaması lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.