G

Yüzbaşı
30 Haziran 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 61 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Faturalı avea hattım var. 1000dk 1000sms 2gb üstüne sosyal sınırsız ve 2gb sinirsiz net aldim. Ancak nasıl olsa sınırsız diye kotaya bakmadan bolca neti kullandım. Telefondaki Veri kullanımımdan kontrol ettiğimde 9gb geçtiğimi farkettim online işlemlerden bakiyorum mb düşmüyor ve hala hızım düşmedi. Faturamda sabit avea bu ay bana bir iyilik mi yaptı yoksa sistemde genel bir hata mı var. Mh de aramadım benim durumumda olan var mı?
Emektar güç kaynağım artık 5. senesini doldurduğundan ve yeni ekran kartı alacak olmamdan dolayı güç kaynağı arayışına girdim.
İnternette Nagas marka(adamlar hiç bir bilgi vermemişler kaç amper tam model numarası akım değerleri...) 80+ olduğunu idda eden güç kaynaklarıyla karşılaştım.
AO450, AO500 gibi model isimlerinden aopen markasına ait olabileceğini düşünüp aopen'ın sitesine baktım. Gerçektende Aopen Nagas serisi güç kaynakları var ve bunlar 80+ Br,
ancak ne resimlerinin benzememesi ne de bizim ithalatçının hiç bir bilgi vermemiş olmasından dolayı emin olamadım.
Bu güç kaynağını kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

http://global.aopen.com/products_detail.aspx?auno=3144
2600pro mla bugüne kadar mutlu mesut ve sorunsuz bir şekilde geldik. 1 seneden fazla bir zamandır kullandığım ve ilk günden beri oc ile kullandığım 2600 ümde bugün garip bir şey farkettim.
Artık sürücüyü güncelleştirmem gerektiğini düşünerek 9.6 sürücüsünü yükledim ama eski dost Ati tool 9.6 ile çalışmayı reddetti bende riva tuner ı kullandım ama çok garip birşey farkettim oc yaptıktan sonra riva tuner 2600 ümün shaderlarının 120 den 80 e düştüğünü gösteriyor ve everestte doğruluyor Oc yi geri alıp yeniden başlattımmı tekrar 120 ye çıkıyor
Bu nasıl mümkün olabilir

40 shader nereye gitti?
merhaba sevgili forumdaşlarım
ben burda konunun uzmanlarına kendi fikrimin doğru olup olmadığını sorucağım lütfen bu konu ne devirdaimle ne statik motorla ilgilidir sadece elektriğin oluşması ile ilgilidir.
ben burda ne bir formül nede bir icat yapma derdinde değilim,
lütfen konuyu kavramış kişiler cevap versinler internetten yada ders kitabından birebir kopyala yapıştır yapmasınlar,
formüllerden hesaplamalardan uzak sadece mantıklı bir açıklama aradım,
kendi bulduğum cevap doğru demiyorum doğrumu? diyorum
2 tane resim koydum 1. resimde herkesin bildiği bobinin içinden geçen mıknatıs ve akımın oluşması burda manyetik akıyı alanı kuvveti bırakırsak
1- iletken tel içindeki serbest elektronlar mıknatısın manyetik alanına girdiklerinde o manyetik alanla birlikte hareket etmek isterler bu yüzden harekewt olmadan elektrik üretilemez
2- eğer bobin bir devre olarak birleştirirsek ve direnci büyük seçersek elektronlar devreyi tamamlamakta zorlanacaklar yani manyetik alanlahareket eden elektron sayısı azlacak ama devrenin direncini çok düşük tutarsak elektronlar çok rahat hareket edebilecekler ve manyetik alanla hareket eden elektronlar çok fazla olacak ve mıknatıs manyetik alanının taşıdığı elektronlar nedeniyle yavaşlar yani yüke binen jenaratörlerdeki gibi
3- eğer 1 ve 2 nolu yazdıklarım doğru ise 2. resimde görülen düz telde akım meydana gelmesi olasıdır.
benim merak ettiğim düz teldende akım elde edilebiliyorsa teli büyük bir bobin haline getirip içine mıknatıs veya mıknatıslar koyarak yanlız mıknatısların mili bobinle aynı yatay düzlemde olacak vemık natısların hep aynı tarafı bobine bakacak şekilde bir dinamo bir dc akım üreteci yapılabilir ama ben şimdiye kadar böyle bir şey görmedim
acaba düşüncem doğrumu yoksa yılın DH boş düşünenimi seçilecem yada oruç kafamamı vurdu nedir.

Elektrik oluşumuyla ilgili

Elektrik oluşumuyla ilgili
1ay değil 1 hafta değil 1gün değil 2 saat
bugün sabah toshiba marka bir dizüstü aldık aldığımız yerde zorunlu vista yüklendikten sonra aleti eve götürdük bataryayı takmadan açtık ve biraz kurcalayıp hl2 yüklediyip kapattık kapatış o kapatış bidaha haber alamadık. Aleti aldığımız yere götürdük ve bize 14 saat şarj olması gerektiğini söylediler ama biz zaten şarjda kullanmadık
aleti açmaya çalışdığımızda sadece power lambası yanıyor ama görüntü yok kısaca bios bile gözükmüyor. alet şu anda şarjda acaba böyle bir durumda daha önce karşılaşan varmı merak ettim.
beyler biraz garip gelecek ama benim xp1800@2400 a7v8x-x 256 ram 160gb samsung fx5200 leadtek özelliklerinde bilgisayarım var bilgisayar ilk açılışta açılmıyor ya resetlemek gerekiyor yada biosa girip çıkmak sonra normal bir şekilde açılıyor yoksa ekranda boot resmi o şekilde ben ona o bana bakıyor işin garibi ben bu yüzden 2 defa servise gittim ve orada herhangi bir sorun çıkarmadan normal bir şekilde açıldı bu yüzden servisteki adamı azdaha dövecektim adam dalga geçmeye başladı. temassızlıktan şüphelenerek makinayı söküp yeniden birleştirdim yine öyle bios hatası desem serviste onlarca kez normal açıldı anakartı değiştirmeyi düşünmeye başladım ve servis elemanını tenhada sıkıştırmayı makinanın ne gibi sorunu olabilir yorumlarınızı bekliyorum
Beyler bu aygıta birşeyler oldu creative ir52x cdrom um delirdi geçen gün arkadaştan 200 cd aldım bunları sabit diske atarken oldu ne olduysa 80. cd den sonra alet uçtu durmadan cd arıyor takılı olsa bile bulamıyor sonrada kapağı açıyor bir süre sonra kapatıp tekrar başlıyor hep böyle data kablosunu çıkardım müzik cdsi taktım yine aynı cd sürücüye ne olmuş olabilir birde çok seviyorum infra olması filan kurtulabilirmi bilgisayarcı beyni uçmuş dedi daha içini bile açmadan. şimdi geri kalan hayatını ellerimde denek hayvanı olarakmı geçirmek zorunda tekrar çalıştıramazmıyım şimdiden teşekkürler
geçen gün telefon için bir bluetooth aygıtı aldım alırken dikkat etmedim telefon için olduğu için 10 metre lik almışım sonradan jeton düştü evler arası ağ kurarım diye iadede edemiyorum şimdi bu aletin mesafesini 100-... metreye çıkarabilirmiyim

asus A7v8X-X anakartım var cpu ısısını bios ve windows altında pcprobe&sandra farklı ölçüyor fark ise 5C ile 10C arasında degişiyor xp1800@186*10 no vcore de bios [drctr]58C windows [type]46C ölçüyor tabi 10saniyede değişmiyorsa hangisine güveneyim
bu hatayı nasıl asabilirim cel 400@570 te makinamı kullanıyorum ama fsp yi 100 yapınca bilgisayar acılıyor ama windows açılmıyor hata mesajı veriyor bu mesajı gecmenin bir yolu varmı
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Sistemim
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 818
İkinci El Bölümü Mesajları: 81
Konularının görüntülenme sayısı: 7.198 (Bu ay: 321)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.