Şimdi Ara

Gigabyte P31-DS3L hakkında bilgi ve öneri beklentileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hoam bende s3 865 kart var GB nin bir ara yeni bios a geçince bendede oldu, mesela bende son bios f12 galiba ama onda bendede aynı sorun vardı, bir arkadaş F6 dene demişti denedim sorun yok.

Bence bios unu eskileri ile değiştirerek dene
  • Artık olmuyor zannediyordum yine oldu.Sistemi bir kere açınca bir daha kapatmayacaksın demekki
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar sorununuzun cevabı çok basit.
    Bu galiba sistemin psu'dan ilk elektriği çekerken voltajın düşük olmasından kaynaklanıyor.

1- Sistem stabil olsa bile G(MCH) ve FSB'ye +0.1 verin.
    2- Aynı şekilde 1.8 yeterli gelse bile ramlere +0.3(2.1) verin.
    3- Ramlerle ilgili kısmı turboya ayarlayın.(En baştaki değil, ram menüsündeki)
    4- İşlemciye normal stabil olduğu en düşük voltajı verin.

Bu dediklerimi yapın sonucu da burada yazmayı ihmal etmeyin.
    Eğer olmazsa ben yine buradayım.

Ekleme:
    quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

Vcore auto da bırakırsan 3.0 GHz için anakartın layık gördüğü 1.4 üzerinde olabiliyor, o nasıl ısıtıyor hiç sorma,

Burada anakartın sorunsuz açma nedeni işlemci voltajını fazla vermesi değil, benim yukarıda yazdığım kısımlara fazla voltaj vermesidir.

Bunları hemen deniyorum bu gece PC yi kapatacağım yarın sabah sorunsuz açarsa olay bitmiştir.

İşlemcimin üstünde big typhoon var ve E4300 1.4 mü ayarlasam acaba voltajı neyse öyle yapayım fakat rame +0.3 V biraz fazla gibime geldi ama OK deneyeceğim hemen soğutucuları var zaten ram menüsünü de turbo yapıyorum

Edit:Ayarladım

Ayarları şu şekilde yaptım.

E4300
    530W Tagan EasyCon PSU
    2*1 GB Kingston DDR2 533 CL4

İşlemci 1.4V 2.92 GHZ 325FSB
    Ramler 2.00 çarpanıyla 650MHZ +0.3V
    FSB +0.1V
    MCH +0.1V

Ram menüsünde turbo diye bir seçenek bulamadım,bu ram menüsü bizim ctrl+f1 ile açtığımız menü değil mi?

Bu arada vdrop olayı hiç aklıma gelmemişti ben salak çipsettendir diyordum arkadaşlar sağolunuz bunu anlattığınız için.

Gerçekten cevap bekliyorum şimdi.Ayrıca yarın sabah açacağım PC yi kapalıyken eğer OC u unutacaksa yarın sabah kesin yapar unutmayacaksa da asla yapmaz.Ama 2.9 GHZ de eski haliyle biraz daha düzelmişti voltajı hafif artırınca şimdi kökledim artık vdrop olsa dahi sorun olmamalı

Buncan önce orjinal bios um f8 idi f9 a update ettim sorun çözülmemişti f7 ye düşürdüm yine olmadı artık bu anlattığınız ve başarılı olmuş metoddan başarı bekliyorum umarım olur ki tahminimce olmalı da çok çok mantıklı çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 31 Ağustos 2008; 6:11:53 >

• Arkadaşlar,daha o malum kapatıp açmayı yapamadım,fakat voltajı ölçeyim dedim speedfan ile bios ta 1.4 olarak ayarladığım voltaj sistemin idle konumunda 1.36 olarak geliyor,yükte 1.34 e kadar düşüyor.Derecelerde sorun yok 53 derece sabaha doğru da 55 falan olur %100 load da(prime 95 testi maximum power consumption ile yüklenildi,sıcaklığı doğru ölçen eski coretemp kullanıldı,bios ile aynı ölçüyor,speedfan bu E4300 leri doğru ölçemiyor malesef)

Hakikatten vdrop olayı mevcutmuş.Çünkü eskiden bu topicime yapılan yorumları okumadan aynı ayarlarda rame sadece +0.1 işlemciye de totalde 1.36 V veriyordum.Demek İşlemci 2.9GHZ de 1.30V ile açmaya çalışıyordu,tabi boot etmez...

Bunların hepsi varsayım asıl sonuçlar PC yi kapatıp açınca ortaya çıkacak,elbette bu birkaç defa tekrarlanacak her aşamasını buraya yazacağım

• Ben voltajları manuel verdim yine olmadı.saatlerce stabil çalıştığı halde kapatıp açınca poff.
    fsb 460
    ram 460*2.4
    cpu voltage:1.4
    ram voltage:+0.4
    fsb voltage:+0.3
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Ben voltajları manuel verdim yine olmadı.saatlerce stabil çalıştığı halde kapatıp açınca poff.
    fsb 460
    ram 460*2.4

Bende de sonuç olumsuz vipmail arkadaşa bir PM yollayacağım konuya bakması için.Olacağını umuyordu.Umarım başka bir taktiği vardır...
  • Hala tavsiye bekliyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Ben voltajları manuel verdim yine olmadı.saatlerce stabil çalıştığı halde kapatıp açınca poff.
    fsb 460
    ram 460*2.4

Bende de sonuç olumsuz vipmail arkadaşa bir PM yollayacağım konuya bakması için.Olacağını umuyordu.Umarım başka bir taktiği vardır...

Zaten yapabileceğin herşeyi yapmışsın eğer hala olmuyorsa,
    anakartın vdroop modlarını araştır.
  • benim anladığım kadarıyla biostan verdiğimiz voltajları gerçekten vermiyor.En iyisi gigabyte'a sormak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.