Şimdi Ara

Gigabyte MA785GT-UD3H Kullananlar Buraya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
3
Favori
38.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sitede bu anakartı kullanan çok kullanıcı var. Bu arkadaşlara ben de yeni dahil oldum. Sitede bu anakartı bu kadar kişi kullanmasına rağmen herhangi bir ana konu göremedim. Tüm MA785GT-UD3H kullananlar buraya toplanırsa hepimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum. Böylece her sorun için ayrı konular açılmaz; çözülen sorunlar da başka aynı sorunu yaşayan kişiler tarafından rahatça görülür.

Anakart İle İlgili Bilgiler

Anakartın Gigabyte Sayfası

Fotoğraflar

Genel Özellikler

HDCP ile Full HD 1080 Blu-ray desteği için tümleşik HDMI/DVI bağlantı noktaları
    En üst seviye çalışma deneyimleri sağlamak için Windows 7 ile uyumludur.
    Avrupa Birliği ErP(Energy-related Products) gereksinimlerini karşılar
    AMD AM3 Phenom II/ Athlon II işlemci desteği
    Yeni nesil AMD Phenom™II X6 işlemcileri destekler
    Tümleşik ATI Radeon HD 4200 grafik motoru (DirectX 10.1)
    Eşsiz sistem performansı için Çift Kanal DDR3 1800+ bellek desteği
    ATI Hybrid CrossFireX destekli Çift PCI-E 2.0 x16 arayüz ile eşsiz grafik performansı
    Yüksek hızlı Gigabit Ethernet ve IEEE1394 bağlantı desteği
    Blu-ray destekli yüksek kalite 106dB SNR ALC889A HD Ses
    Zengin bir ses deneyimi keyfi için Dolby Home Theater ses desteği
    Patentli DualBIOS özelliği ile donanımsal çift BIOS koruması
    Devrimci enerji tasarrufu tasarımı ile Easy Energy Saver (Kolay Enerji Tasarrufu) Teknolojisi
    50.000 saat ömürlü %100 Japon üretimi katı kapasitör tasarımı
    Daha düşük çalışma sıcaklıkları için Ultra Durable 3 Klasik Teknolojisi ile kaliteli bakır soğutma
    Üst seviye 2D/3D grafik performansı için yenilikçi Turbo 3D teknolojisi

Teknik Özellikler

Uyum Listesi

Uyumlu Ramler Listesi
    Gigabyte Uyumlu Ramler Listesi
    +
    PATRIOT 2GB 1600MHz DDR3 CL9
    PATRIOT 1GB 1333MHz DDR3 CL9
    A-DATA 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 CL7
    TEAM Elite 2GB 1333MHz DDR3 CL9
    KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 XMP CL8

Uyumsuz Ramler Listesi
    TEAM Xtreem Low Voltage 2x2GB 1600MHz DDR3 CL7

Uyumlu İşlemciler Listesi
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma785gt-ud3h_11.html

Uyumsuz İşlemciler Listesi
    Yukarıdaki Uyumlu İşlemciler Listesi'nde bulunmayan işlemciler uyumsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 7 Mayıs 2010; 23:42:25 >

• bilemiyoceğim fakat benimde anakart yarın geliyo
  • Aranıza bende bugün katıldım, sistemi kurdum, şu anda yeni bilgisayarımdan yazıyorum.
  • Müjdemi isterim, anakart ile çekirdek açtım.

Forumlarda okudum, dedim nasıl yapılıyor bu çekirdek açma, hemen denedim. Hem çekirdek açıldı, hem üçüncü önbellek açıldı.

Anakart: Gigabyte MA785GT-UD3H
    İşlemci: AMD Athlon II X3 425

Böyleyken:

Böyle oldu:

Komple sistemi alalı 5 saat olmadı ve artık AMD Phenom II X4 sahibiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Au

Müjdemi isterim, anakart ile çekirdek açtım.

Forumlarda okudum, dedim nasıl yapılıyor bu çekirdek açma, hemen denedim. Hem çekirdek açıldı, hem üçüncü önbellek açıldı.

Anakart: Gigabyte MA785GT-UD3H
    İşlemci: AMD Athlon II X3 425

Böyleyken:

Böyle oldu:

Komple sistemi alalı 5 saat olmadı ve artık AMD Phenom II X4 sahibiyim.

Vay be. Biz de keriz gibi X4 925 aldık iyi mi

• vaybe süpermiş bu çekirdek aşırtma :D

bende aynı işlemciden aldım dostum anakartı sipariş vercek yer arıyorum gelince seni bulurum yardımcı olursun artık :))) hiç anlamam ama bilgisayarla haşir neşirim
  • Bu athlon II x3 ün phenom II x4 e dönüşmesi cpudan cpuya şansa mı bağlı yoksa hepsi açılıyor mu?

Bir de bu anakartta çekirdek açma nasıl oluyor anlatabilir misin @Mr.Au

Arkadaşa biz de bu anakarttan almayı düşünüyoruz işlemcide kararsızız eğer 3 çekirdeklerin hepsini 4 çekirdek haline getirebiliyorsak boşa para vermeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Bu athlon II x3 ün phenom II x4 e dönüşmesi cpudan cpuya şansa mı bağlı yoksa hepsi açılıyor mu?

Arkadaşa biz de bu anakarttan almayı düşünüyoruz işlemcide kararsızız eğer 3 çekirdeklerin hepsini 4 çekirdek haline getirebiliyorsak boşa para vermeyelim

Hepsi değil ama heralde %60-%70 ihtimalle falan açılıyor çekirdek. Çekirdek açmak için BIOS'tan Advanced Clock Calibration'ı aktif edin. Sistem hata vermiyorsa çekirdek açılmış demek oluyor sanırsam. Hata verirse şansınıza küsün. Ayrıca çekirdek açıldıysa bile stabilite testi yapmanız gerek. Sistem eğer dayanmıyorsa, işlemci hızını ve voltajı düşürün, veya çekirdeği kapatın. Bol şanslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 9 Ocak 2010; 22:34:29 >

• Açılacağını bilsem ben de kendime x3 425 alırdım.
    şimdilik idareye devam. bende şans olmaz böyle konularda. athlon xp işlemcimin çarpan kilidi açıktı ama anakart yüzünden kullanamamıştım.
    AMD ye sempatim var ama şimdiye kadarki tüm işlemcilerim Intel oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Bs0LuT

quote:

Bu athlon II x3 ün phenom II x4 e dönüşmesi cpudan cpuya şansa mı bağlı yoksa hepsi açılıyor mu?

Hepsi değil ama heralde %60-%70 ihtimalle falan açılıyor çekirdek. Çekirdek açmak için BIOS'tan Advanced Clock Calibration'ı aktif edin. Sistem hata vermiyorsa çekirdek açılmış demek oluyor sanırsam. Hata verirse şansınıza küsün. Ayrıca çekirdek açıldıysa bile stabilite testi yapmanız gerek. Sistem eğer dayanmıyorsa, işlemci hızını ve voltajı düşürün, veya çekirdeği kapatın. Bol şanslar

Anladım kardeşim. O şans bizde olmuyor genelde phenom II x4 945nin yerine alınabilir diye düşündüm bir an için ama stabilite vs sorunları oluyor daha önceden de phenomII x3 720 düşünmüştüm ondan vazgeçmiştim en iyisi safkan phenom II X4 almak

Ama anakart fiyata göre gerçekten güzel kart asusun evoya rakip tek kart gibi duruyor

• o arkadaş benim ve heyecanla senden gelen cevabı bekliyoruz :D
  • quote:

Bu anakart ile birlikte Team Xtreem 4GB 1600MHz CL7 (7-7-7-21) ram aldım. Ramler 1600MHz için 1.65v gerilim istiyor. BIOS şu anda default halde ve ramler şu anda doğal olarak 1333MHz CL9 gözüküyor. Ramleri nasıl 1600MHz ve CL7 değerlerine getirebilirim?

Bu sorunu çözmeme yardım edebilir misiniz arkadaşlar?
  • Hayırlı olsun anakartın dostum

Bios menüsünü tam bilmiyorum ama (webten incelemelerine bakabilirsin) DRAM menüsünü bulup ayarları manuel'e alıcaksın önce, FREKANS olarak 800mhz (800x2=1600mhz) mi yoksa 1600mhz görünüyor ona göre hangisi varsa onu seç, TIMING menüsünde de çalışma zamanlamalarını yine manuel olarak girmen lazım CL 7 ve devamını aynen giriyorsun, son olarak DRAM VOLTAGE menüsünde de belleğin çalışma voltajını 1.65v olarak girip F10 'la kayıt edip çıkıyorsun.

Bir nevi ramlere o.c yapmış oluyoruz, kayıt edip çıktığında sistem kendini kapatır sonra yeniden açılır bu olağan bir durumdur tedirgin olma yani.

Sonra m.üstünde cpu-z programı ile ram seçeneklerinden frekans ve zamanlama değerlerini görebilir, kontrol edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Ocak 2010; 23:24:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayırlı olsun anakartın dostum

Bios menüsünü tam bilmiyorum ama (webten incelemelerine bakabilirsin) DRAM menüsünü bulup ayarları manuel'e alıcaksın önce, FREKANS olarak 800mhz (800x2=1600mhz) mi yoksa 1600mhz görünüyor ona göre hangisi varsa onu seç, TIMING menüsünde de çalışma zamanlamalarını yine manuel olarak girmen lazım CL 7 ve devamını aynen giriyorsun, son olarak DRAM VOLTAGE menüsünde de belleğin çalışma voltajını 1.65v olarak girip F10 'la kayıt edip çıkıyorsun.

Bir nevi ramlere o.c yapmış oluyoruz, kayıt edip çıktığında sistem kendini kapatır sonra yeniden açılır bu olağan bir durumdur tedirgin olma yani.

Sonra m.üstünde cpu-z programı ile ram seçeneklerinden frekans ve zamanlama değerlerini görebilir, kontrol edebilirsin.

Voltaj yerinde ddr3 voltage yazıyordu. Orayı +0,05 yaptım. yanda 1,65v yazdı zaten. Zamanlamaları da hallettim. 9-9-9-24'ü 7-7-7-21 yaptım. Hız ayarında da x6 yazıyordu. x8 yapınca 1600 yazdı yanda. Kaydedip çıktım. Ama sistem başlayamadı. BIOS'u resetlemek zorunda kaldım. Bir de rami aldığım yerde bana "Gigabyte anakart kullanacaksan 1,66 yap en az" dediler. Ama benim voltaj ayarladığım yer 5'er 5'er arttırıyordu. Zaten 1,65'te çalışmayınca 1,70 ve 1,75 denedim. Onlarda da çalışmadı. Bir hata mı yaptım acaba? Yoksa ramlerle anakart arasında bir uyumsuzluk mu var?

• Bu aşağıdaki anakarttan farkı nedir acaba biri UD3H biri UD2H ?

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5118
  • GMT olan micro-ATX. Tek PCI-E 16x slot var, PCI ve PCI-E 1x slot sayısı daha az ama UD3H'de olmayan E-Sata çıkışı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 10 Ocak 2010; 22:32:05 >
  • MA785GT-UD3H bu kartın arkadaşlar ddr2 destegi olanı varmı. bende ddr2 1066 ram var. bu kartı aldım diyelim heralde ddr2 olmaz bide ddr3 almak lazım degilmi. işlemcimde amd atlon 2 245 2900 hz şu anki ana kartımda oc potonsiyelim 0 olan bir kart onun için degişmek istiyom sırf oc hazını yaşamak şögle 3.5 çıksın yeter bide bende ati hd 3850 256 bit ekran kartım var bu pes 10 oyununda settingde specifacations bölümü var orda oyun grafik olarak ok yazıyo bi üstü good bende good olmuyo ati catalyst conrol menüsünde oc yeri var ayarları biraz yükseltinmi ekran kararıyo zikzaklar çiziyo oyundan atıyo ana kartım oc potansiyeli olmadıgı için zannedesen sorun burdan kaynaklanıyo bnun için degişmek istiyom okudugum kadarıyla bu karta on bort kendinden ekran kartı var üstünede benim 3850 yi taktımmı baya bi götürür beni.yorumlarınızı bekliyom arkadaşlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayırlı olsun anakartın dostum

Voltaj yerinde ddr3 voltage yazıyordu. Orayı +0,05 yaptım. yanda 1,65v yazdı zaten. Zamanlamaları da hallettim. 9-9-9-24'ü 7-7-7-21 yaptım. Hız ayarında da x6 yazıyordu. x8 yapınca 1600 yazdı yanda. Kaydedip çıktım. Ama sistem başlayamadı. BIOS'u resetlemek zorunda kaldım. Bir de rami aldığım yerde bana "Gigabyte anakart kullanacaksan 1,66 yap en az" dediler. Ama benim voltaj ayarladığım yer 5'er 5'er arttırıyordu. Zaten 1,65'te çalışmayınca 1,70 ve 1,75 denedim. Onlarda da çalışmadı. Bir hata mı yaptım acaba? Yoksa ramlerle anakart arasında bir uyumsuzluk mu var?

Hocam sen Low Voltage bi ram almışsın.. Keşke normal bi ram alsaydın.. CL7 için biraz daha voltage vermeyi dene. PC'nin açılmaması ram'e ya az , ya da fazla voltaj gelmesinden kaynaklanır. Sen 1.80 1.85 dene bakalım sonuç ne olacak.. Kart'a yeni olan arkadaşlar sorunlarını yazsın. Yardımcı olmaya çalışırım..

• quote:

Çekirdek ve önbellek açma işi tamamen şans işi. Ben X3 720'nin 4. çekirdeğini açmayı başardım bu kart ile. Nasıl olsa 4. çekirdek açılıyor diye düşünmeyin. Açılmazsa hayal kırıklığı yaşamayın sonra. Çekirdek açma olayı çok basit. Bios'tan Advanced Clock Calibration seçeneğine girip , All cores seçeneğini seçiyorsunuz. Baktınız All Cores seçeneğinde yemedi , bir de Per Core seçeneği ile -%2 seçip deniyorsunuz. Bunda da olmazsa demek ki açılmıycak. Bazen açıldı gibi görünse de stabilite problemi yaratabilir işlemci. Durduk yere mavi ekran alma sorunları yaşayabilirsiniz. Onun için hiç OC yapmadan önce bi Prime95 testi yapın default ayarlarla. Şöyle bi 2 3 saat gitsin o test. Baktınız sorun yok 4 çekirdekken , içiniz rahat olsun..

• Bende adata 2 x 2 GB 1333 9-9-9-24 ramlerimi 7-7-7-20 1.75V vererek kullanıyorum. Orjinal halinle kilitlenme problemi yaşadım. ve en sonunda ram zamanlamalarını ayarlayarak kilitlenme sorununu çözdüm
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.