-hava soğuk menzil düştü,
-elektroniğe aban menzil düştü
-uzun yolda taşrada şarj istasyonu arama derdi
-batarya bitti stresi ile uzun yolda diken üstünde olma
(süratli agresif kullanım gibi menzili düşüren diğer etkenlere değinmiyorum çünkü aynı handikap benzin-mazot-lpgli araçlarda da var tek fark 10 dakikada yakıtı fullemeniz tabiki :)
gördüğüm kadarıyla sürekli kısa belirli bir rotada olmayan uzun yol için alınması saçmalık ötesi gibi geldi bana
şehir içi ufak araç alıp akşam evde şarj edilecekse mantıklı gibi diğer türlü henüz bir cazibesi yok gibi.
muhtemelen ellerindeki araçları pilleri kitledikten sonra 5-10 yıla çok daha iyi pil-menzil teknolojisi duyuracaklar gibime geliyor
Kredi kartim yok. Ucakla gittigim sehirde (iç hat)
arac kiralamak istiyorum, zevk degil zorunluluk bu imkani saglayan bir firma var mı?
ozel bir sebepten kartim yok
bankada (banka kartinda) param var
15 yillik ehliyetim var.
kurumsal firmalarda var mi bu sekil faydalanabilecegim bir yer
ryzen 5 5600g ile APU bir sistem diziyorum
blender stres testlerinde en uzun dayananlar listesinde gördüm, indirimi de görünce kaçırmak istemedim.
b550 mATX anakart ararken fiyat performans olarak en uygun bunu buldum. sizlerin de faydalanması için paylaşıyorum, daha uygunu var ise konuyu kaldırabilirim
geriye mATX kasa, M2ssd ve az yakan sertifikalı stabil bir PSU kaldı
https://www.hepsiburada.com/msi-mag-b550m-mortar-wifi-am4-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m-2-usb3-2-wifi-matx-anakart-p-HBV00000VBKRD?magaza=Tekramarket
Sessiz ve Hızlı Ofis Bilgisayarı
Selam arkadaşlar.
araştırmamı yaptım ama birçok sitede ve forumda ekran kartlı oyun bilgisayarı tavsiyesi dışında dişe dokunur birşey bulamadım.
uzaktan çalışıyorum. bilgisayarı daha çok web tarayıcı ve trading için kullanacağım.
30-40 sayfa açtığım oluyor, ayrıca fan sesin aşırı dikkatimi dağıtıyor o yüzden
mümkün mertebe sessiz bir sistem istiyorum (power supplyından işlemci/kasa fanına)
rasgele bir sistem toplayıp evde çalıştırınca sürprizle karşılaşmak istemiyorum (gürültülü çalışan bir sistem :X
aradığım özellikler
tercihen 7nm yüksek casheli hızlı bir işlemci ryzen 5 3600 işimi görür gibi
16 gb ram
full hd ve 2k videoları takılmadan donmadan izleyebileceğim bir grafik altyapısı
tavsiyeniz için şimdiden teşekkür ederim.
Kripto Para geleceği Dijital USD-TL, Bitcoin, Altlar
Kripto Paralar geleceğimiz için kaçınılmaz arkadaşlar.
buradaki küresel sermayenin merkez bankaları ve ülkelerin (hükümetler üstü güçler) bu konudaki nihai amaçları
1- sermaye kontrolü
2- takip edilmesi, yönlendirmesi daha kolay sermaye
3- herkesin hizada yürüdüğüne emin olmak
bu konuyu neden öteliyorlar peki sorusunun cevabı.
1- günyadaki elektrik ve internetin henüz tam gitmediği bölgelerin güçlendirilmesi
2- bu işlemler sonucunda halihazırdaki bankacılık sektörünün göreceği büyük darbenin değerlendirilmesi.
Kripto paralar ile kontröl tamamen ellerinde olacak. iyi yönleri sayılı olmakla birlikte zararları devasadır.
tanımlayacakları tokenler ile diyelim ki sana 1000 coin ödeme yaptılar. bunu sadece gıdada harcayabilirsin diyebilecek, 1 ay süre verilen misal 3 ayda silinen coinler tanımlayabilecekler. bu sayede ekonomideki nakit akışı ve hareketliliği sürekli kontrollerinde olacak ve kriz yönetimi çok kolaylaşacak.
negatif yönlerine gelince istedikleri zaman sisteme uymayan "suçlu"!! ların fişini anında çekecekler. bu kişiler ileride nakit olmayacağı için bireysel hiçbir girişimde bulunamayacak, sosyal imkanlardan faydalanamayacaklar. sudan çıkmış balık gibi olacaklar yani.
tabii ki insanoğlu her zaman bir yol bulmuştur su akar yolunu bulur. bu sistemi şöyle ya da böyle entegre edeceklerine kesin gözüyle bakıyorum ben. fakat ezilen halk bi noktadan sonra illaki alternatif yöntemlerle sisteme baş kaldıracaktır.
benim ilk öngörülerim bunlar.
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz.
dolar cok yakinda 1tl, ispatlı !!
ispat:
2+3, 5 eder. 5+ 5 10 eder, o zaman bu da eşittir dolar 10 euro 11 tl (yakında vizyonlarda)
büyük ülkeyiz dolarla işimiz yok ama
hesaplamaların kolay olması açısından
TL' den bir sıfır düşersek dolar 1 tl
hani 1 tl olamazdı?
hah bu da kapak olsun buyuklugumuzu goremeyenlere
bayraklarimizi indiremeyeceksiniz
telsiz kullanim ucreti ödememek!
|
|
|
Bluetooth kulaklık cızırtısı.
|
Meslek: Ölümü öldüremezsen, Allah'de.
Dağlar ile, taşlar ile çağırayım Mevlam seni Seherlerde kuşlar ile, çağırayım Mevlam seni Sular dibinde mahi ile, sahralarda ahu ile Abdal olup "Ya Hu" ile, çağırayım Mevlam seni Gök yüzünde İsa ile, Tur dağında Musa ile Elimde asa ile, çağırayım Mevlam seni Derdi öküş Eyyup ile, Gözü yaşlı Yakup ile, Ol Muhemmed mahbub ile çağırayım Mevlam seni YUNUSEMRE |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.222
İkinci El Bölümü Mesajları: 120
Konularının görüntülenme sayısı: 15.352 (Bu ay: 177)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 551 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO