Binbaşı
13 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme
Toplam: 123 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhabalar,

Yeni sistemimde düzgün bir soğutucuya 300 TL bayılmak yerine emektar canavar Sunbeam CCF'yi canlandırmaya karar verdim. Yalnız fanı ömrünü tamamladığı için yerini bir başka 92mm fanla doldurmam gerekiyor.

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6505

Bunu alıp geçsem sizce memnun kalır mıyım? Yoksa CPU soğutması için daha devirli bir fana mı ihtiyacım olur sizce, bunun gibi:

https://www.hepsiburada.com/cooler-master-suf-s82-er-slient-kasa-fani-p-BDUCZLKPC-1422

Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhabalar,

Yeni topladığım sistemdeki RAM, anakarta uyumlu olmasına rağmen XMP profilinde stabil çalışmıyor ve sürekli mavi ekran alıyorum.

Anakart: MSI B450M PRO-VDH MAX
RAM: XPG AX4U3000316G16A-ST60 Spectrix D60G 16GB 3000MHz DDR4 CL16
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: Sapphire RX460 2GB (eski sistemden idareten aldım)

Anakartın uyumluluk listesinde bu RAM'in 2933MHz'i ve hatta 4 slotu da desteklediği yazıyor. Buna karşın bu frekans değerini XMP profili ile elde ettiğimde sorun yaşıyorum. Taktığım slot doğru. Uyumluluk geliştirmesi olduğu için BIOS'u da güncelledim ama sorun düzelmedi. Hatta postta çıkan anakart logosu yerine hatalı bir görüntü geliyor. (güncellemeyi xmp kapalı default profilde yaptım) Mecburen diğer profile geçip 2666MHz'e düşürdüm. Şu anda boşta stabil, daha stres testi yapma fırsatım olmadı.

Uyumluluk sağlamak için timing veya voltaj değerleriyle oynamam mı gerekiyor? Listedeki bir RAM için bu normal mi yoksa RAM veya anakartta bir sorun mu var? Ya da taktığım eski ekran kartındaki bir sorun bunu tetikliyor olabilir mi? Eski sistemimde de anakart ile uyum sorunları vardı ekran kartının.
Merhabalar,

Yeni PC topluyorum ama elimde hazır Windows kurulum USB'si yok. Hazırlayabileceğim bir PC de yok. Android'deki ISO 2 USB uygulaması sadece legacy BIOS için kurulum USB'si hazırlıyor. Benim kuracağım sistemde de NVMe SSD olduğu için sanırım işime yaramayacak zira bildiğim kadarıyla legacy'den boot olamıyor.

Elimde kullanabileceğim rootlu bir Android telefon, bir USB stick ve kurulumu yapılmamış NVMe SSD'li bir bilgisayar var. (PSU yolda geliyor) Çaresizce tavsiyelerinizi bekliyorum. :(
Edit: Çeşitli mecralara bunu yazdıktan sonra dün para iadesini sağladılar.
Merhabalar. Yeni bir sistem topluyorum fakat parçalar henüz tamamlanmadı. Şu an elimdeki parçalardan şöyle bir şey çıkıyor:

AMD Ryzen 7 2700X
MSI X470 Gaming Plus
CORSAIR Vengeance Red LED 3000Mhz 2x8GB (15-17-17-35)
Sapphire RX460 2GB
1 SSD + 1 HDD

Gel gelelim elimdeki güç kaynağı High Power'ın 500W'lık eski bir modeli. 12 Volt'ta 432W verebildiği yazıyor üstünde. (Kasanın içinde gelmişti)

https://store.donanimhaber.com/04/43/85/0443854c1ea0d2355d018d81b503defa.jpg

Bugüne kadar hiç sorun çıkartmadı, taş gibi. Ancak 8 yıldır aktif bir şekilde kullanılması önemli bir eksi olsa gerek.

Sizce bu eski PSU beni 1-2 haftalığına stok değerlerle idare eder mi? Siz olsaydınız takar mıydınız yoksa PSU alana kadar bekler miydiniz?

Şu an çalıştırdığı sistem:

AMD Phenom II X4 925
Gigabyte MA785GT-UD3H
Corsair DDR3 1600MHz 2x4GB
Sapphire RX460 2GB
1 SSD + 1 HDD
USB 3.0 ve SATA 3 kontrolcü
Edit: Fesih talebim kabul edildi. Yarın modemi teslim edeceğim. Detaylar son mesajımda.

------------------------------

Merhabalar,

Bugün 02162665047 numaralı telefondan bir bayii beni arayıp kampanya teklifi sundu. Teklif tam olarak şuydu:

50 Mbps 150 GB + Turkcell TV Plus Giriş Paketi - 80 TL
(Mevcut paketim: 50 Mbps 100 GB Gece Kuşu - 80 TL)

Tereddütte kaldım ama kampanyanın geçici olduğu söylenince o an kabul etmenin daha doğru olacağını düşündüm ve ettim. Telefonu kapattığım anda paket geçişi dolayısıyla anlamsız SMS'ler yağdı. "AKK dolduğu için hızınız 8 Mbps'e düşürülmüştür" şeklinde bir mesaj görünce şüphelendim, zira biliyorsunuz 50 Mbps'de AKK dolunca hız 16'ya düşüyor. Online İşlem Merkezi'ne girip kontrol etmeye kalktığımda gördüğüm manzara şuydu:

https://i.hizliresim.com/Byrr2G.png

Yani alenen yalan söylüyorlar ve bu dolandırıcılığa girer. Vaat ettikleri paket anormal iyiydi zaten farkındayım ama telefonda bir anlık boşluğa düşünce böyle bir rezilliğe maruz kaldım. Hemen aynı numaraya geri döndüm fakat çalmadı bile. Sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp şikayetimi ilettim, yardımcı da oldular sağolsun. Ama eski paketime geri dönebilecek miyim şu an o bile meçhul. Zira kullandığım paketin alımı uzun süre önce bitti. Mevcut kampanyalara göre iyi sayılabilecek bir paketim vardı.

Gelelim CAYMA HAKKI hakkındaki soruma:
Şimdi yeni bir taahhüt başladığına göre cayma hakkımı kullanarak hattımı iptal edebilir miyim? Yoksa eski taahhütüm dolayısıyla bedel ödemeden cayma şansım yok mu? Eğer eski tarifeme veya bana vaat edilen tarifeye geçme şansım yoksa aboneliğimi bitirmek istiyorum.
Merhabalar. Overclocksuz çalışan bir Phenom II X4 925 işlemciye sahibim. Ekran kartı almayı düşünüyorum fakat işlemci malum biraz eski. AMD tarafında hangi kart ile 1080p'de darboğaz yapmadan en yüksek oyun performansını alırım?

RX470'e çıkabilir miyim? Yoksa RX460 anca mı?
Edit: Kolu açıp içine üfledim biraz. Düzelme oldu gibi. Herhalde tozdan manyamış. Yine de geçmişteki acımasız fırlatışlarımdan ötürü (dersimi aldım ama) çok uzun vadeli bir çözüm olacağını sanmıyorum. Önerilerinize açığım.

---------------------------------

Merhabalar. ETS 2 oynarken uzun süredir emektar DS3 kolumu kullanıyordum ama kendisi ömrünü tamamladı gibi. DS3'ün yerini doldurabileceğim ucuz bir alternatif arıyorum. İki özellik çok önemli benim için:

- L2-R2 tuşlarının PS ve Xbox kollarındaki gibi hassasiyeti olması. Dandik kollardaki gibi normal tuş olursa yarım gaz-fren veremem.
- Analog ve L2-R2 tuşlarının iyi olması. Analogun deadzone'u yarıya kadar olmasın mesela. Hafif kıvrımlı yollarda direksiyonu hassas kullanmak istiyorum.

İlla marka bir ürün olmasına gerek yok. Yeter ki üstte belirttiğim özellikleri iyi olsun. Bütçe için net bir sınır koymuyorum ama 50-60'ı geçmezse benim için daha iyi olur. Geçerse de beklentim doğru orantıda yükselir.

Bir de Aliexpress'te 12$'a sahte DS3 kolu var. İşimi görür mü? Sırf FIFA falan oynasam bu konuyu açmam, direkt alırdım ama ETS 2'de analogların hassasiyeti önemli benim için.

https://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Wireless-Bluetooth-Game-Controller-SIXAXIS-Joystick-Gamepad-USB-Cable-for-PS3/32373092023.html
Merhabalar. Rootlu LG G2 4.4.4 cihazıma NTFS formatında USB bellek bağlayabilmek için USB OTG Helper ve Root Explorer yükledim. Minik bir 2.0 dönüştürücü ile telefona bağladım.

Sandisk Cruzer Glide 3.0 32 GB ile okumada sorun yaşamıyorum. USB üzerinden direkt video dahi oynatabiliyorum. Fakat yazmaya gelince hata veriyor. FAT32'de ise aynı belleğe yazabiliyorum.

NTFS'de yazma sorununu nasıl aşabilirim?
Merhabalar, buraya üye olmayan bir arkadaşımın ricası üzerine konuyu açtım. Kendisinden direkt aktarıyorum:

Ofis bilgisayarına program yükleyemediği için mecbur Chrome Remote eklentisini kullanıyor.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Mobil cihaz
Samsung Galaxy A50
Operatör
Türk Telekom
ISS
Turkcell Superonline
Oyun Platformu
PC
Takım
Beşiktaş
Steam
JohnVoxville
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Anakart
MSI B450M PRO-VDH MAX
Sabit Disk
TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2
Sabit Disk
Samsung 120GB 840 EVO
Sabit Disk
Patriot 480 GB Burst PBU480GS25SSDR
Ekran Kartı
Sapphire Pulse RX 5600 XT
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11.747
İkinci El Bölümü Mesajları: 41
Konularının görüntülenme sayısı: 255.131 (Bu ay: 1.318)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 930 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.