Şimdi Ara

Gigabyte GA X38 DQ6 daki büyük sorun... Lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OCZ Platinum2 2x1 Gb 800 MHz DDR2
    Powercolor HD3870
    Intel Q6600 G0
    Silverstone Strider 750 W
    Raidmax Smilodon
    Samsung 160 GB IDE (sata2 hddem gelmediği için geçici olarak diğer pcimdeki hddyi taktım),

Yaklaşık 15 gün önce Pc yi toplamaya başladım ve ilk olarak Gigabyte x38 dq6 marka anakartı aldım. Son olarakta 2 gün önce ekran kartımın gelmesiyle şu pc yi bir kurayım dedim. Güzelce bütün bağlantılarını yaptım fakat önemli olduğunu düşündüğüm bir problemle karşılaştım. Pc yi açmak için güç düğmesine bastım pc açılır gibi oldu fanlar filan devreye girdi fakat 8-10 sn sonra pc kapandı. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken 2-3 sn sonra pc tekrar kendi kendine açıldı. Ve eğer psu üzerindeki güç düğmesinden gücü kesmezsem bu bu şekilde saatlerce devam edecek gibi gözüküyordu. Bütün parçaları baştan sona tekrar kontrol ettim tam olarak yuvalara oturup oturmadıklarını. Tekrar açtım fakat aynı sorun devam ediyor. Parçaları çıkartıp pc yi tekrar çalıştırarak bir sonuca ulaşıp ulaşamayacağımı denerken şu sonuçlara vardım. Eğer ramlerden 1 tanesi takılı hdd ve cd-rom takılı değilse pc açılıyor ve doğal olarak disk failure hatası veriyor ama kendi kendine kapanıp açılma işlemini yapmıyor. O şekilde açık kalıyor. Ramlerden 1 tanesi takılı hdd ve cd-rom takılı ise kendi kendine kapanıp açılma devam ediyor. Yine ramlerden 1 tanesi takılı hdd veya cd-romdan herhangi biri takılıysa yinde kapanıp açılma devam ediyor. Ramlerin 2 si birden takılı hdd ve cd-rom takılı değilse kapanıp açılma devam ediyor. (ki ramlerden 1 takılıyken kapanıp açılma sorunu düzelmişti). Ne yaptıysam işin içinden çıkamadım. Donanımdan hayli anlayan bir arkadaşımla beraber baktık ve herhangi bir sonuca ulaşamadık. Sorun hala devam ediyor. Arkadaşım büyük bir ihtimal anakartımın arızalı olduğunu düşünüyor. Bu konu hakkında bana acil yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim. Daha hiç kullanılmamış bir anakartında servise giderek tamir görmesinide istemiyorum. Gerçi yenisiyle değiştirirler değiştirmezler orasını bilemem. Sonuç olarak yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• hdd ile cdrom aynı ide kablosuna master-slave diye mi bağlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

hdd ile cdrom aynı ide kablosuna master-slave diye mi bağlı?
    geçen arkadaşa topladık eve getirdik pc yi açtım birkaç saniyede kapandı kaç kez denedik olmadı vatandan toplamıştık götürdük kasayı anakarttan şüpheleniyoruz dediler ama sonunda bozuk olanın güç kaynağı olduğunu söylediler

deneme imkanın varsa başka bir güç kaynağı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

geçen arkadaşa topladık eve getirdik pc yi açtım birkaç saniyede kapandı kaç kez denedik olmadı vatandan toplamıştık götürdük kasayı anakarttan şüpheleniyoruz dediler ama sonunda bozuk olanın güç kaynağı olduğunu söylediler

Alıntıları Göster
    bende aynı sorun bios güncellediğim zaman oldu biosu yükledim makineyi restart yaptım o kendi kendine 3-5 kez kapanıp açıldı baktım olmuyo bios pilini çıkartıp taktım düzeldi istersen bi biosun pilini çıkarıp 5 dakka bekle sonra tak bakalım düzelcekmi

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Alıntıları Göster
    yanlış anlamadıysam hdd ve cd-rom un takılı olması yada olmaması durumu değiştirmiyor. o halde ya anakart bozuk yada ram. (kesin değil tabi). ramlerden hangisinde sorun çıkıyor bi ona bak. yani bilgisayara 1 ram tak ama ikisinide dene.
    elinde 2 tane ram var. 2 türlü takma şansın var (dual ve single). bu iki durumu kullanarak tüm kombinasyonları dene. eğer çözüm bulamazsan servise bilgisayarı toptan götür ve orda farklı ram ve anakartla test ettir. birde şunu yap : bilgisayarı kasanın içine koymadan kur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

yanlış anlamadıysam hdd ve cd-rom un takılı olması yada olmaması durumu değiştirmiyor. o halde ya anakart bozuk yada ram. (kesin değil tabi). ramlerden hangisinde sorun çıkıyor bi ona bak. yani bilgisayara 1 ram tak ama ikisinide dene.
    elinde 2 tane ram var. 2 türlü takma şansın var (dual ve single). bu iki durumu kullanarak tüm kombinasyonları dene. eğer çözüm bulamazsan servise bilgisayarı toptan götür ve orda farklı ram ve anakartla test ettir. birde şunu yap : bilgisayarı kasanın içine koymadan kur.

Alıntıları Göster
    Uzay montajı yap mutlaka (kasa dışında kur sistemi)

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

evet aynı kablodan bağlı. Zaten anakartta bir tane ide çıkışı var. Ama master slave ayarları yapılı.

quote:

Orjinalden alıntı: orhan44

Hem Silverstone la denedim hemde kasanın kendi içinden çıkan la denedim her ikisinde de aynı sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kricx -- 16 Aralık 2007; 10:57:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kricx

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

evet aynı kablodan bağlı. Zaten anakartta bir tane ide çıkışı var. Ama master slave ayarları yapılı.

quote:

Orjinalden alıntı: orhan44

Hem Silverstone la denedim hemde kasanın kendi içinden çıkan la denedim her ikisinde de aynı sorun devam ediyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: vimpir1905

bende aynı sorun bios güncellediğim zaman oldu biosu yükledim makineyi restart yaptım o kendi kendine 3-5 kez kapanıp açıldı baktım olmuyo bios pilini çıkartıp taktım düzeldi istersen bi biosun pilini çıkarıp 5 dakka bekle sonra tak bakalım düzelcekmi

Henüz biosu güncelleme gibi bir şansım olmadı çünkü daha bilgisayarı açamadım. Ama pili bi çıkartıp takmayı deneyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Evet hdd veya cd-romun takılı olup olmaması durumu değiştirmiyor. Ramleri dediğin gibi denemiştim onda da bir sonuca ulaşamadım. Kasanın içine koymadan kurmayı da denedim bir faydası yok sorun hala devam ediyor. Farklı bir anakartla test ettireceğim, şuan uygun bi anakart ayarlamaya çalışıyorum.
    Sonuç olarak büyük bi hevesle topladım pc yi daha hiç kullanmadan böyle sorun çıkınca moral 0 oldu tabi doğal olarak. Elektronik bu hiçbir zaman güven olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Denedim bir faydası olmadı. Sorun hala devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kricx

quote:

Orjinalden alıntı: vimpir1905

Henüz biosu güncelleme gibi bir şansım olmadı çünkü daha bilgisayarı açamadım. Ama pili bi çıkartıp takmayı deneyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Evet hdd veya cd-romun takılı olup olmaması durumu değiştirmiyor. Ramleri dediğin gibi denemiştim onda da bir sonuca ulaşamadım. Kasanın içine koymadan kurmayı da denedim bir faydası yok sorun hala devam ediyor. Farklı bir anakartla test ettireceğim, şuan uygun bi anakart ayarlamaya çalışıyorum.
    Sonuç olarak büyük bi hevesle topladım pc yi daha hiç kullanmadan böyle sorun çıkınca moral 0 oldu tabi doğal olarak. Elektronik bu hiçbir zaman güven olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Denedim bir faydası olmadı. Sorun hala devam ediyor.

Alıntıları Göster
    bu sonuçlara göre bence anakartın ram slotunda sorun var gibi tam emin değilim ama çünkü 2 rami takınca sorun cıkıyor anladıgım kadarıyla. Sen ramleri tek tek denediğine göre ve sorun olmadığına göre anakartın 2. ram yuvasından problem var gibi. Yanlış anlamadıysam sorun bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

bu sonuçlara göre bence anakartın ram slotunda sorun var gibi tam emin değilim ama çünkü 2 rami takınca sorun cıkıyor anladıgım kadarıyla. Sen ramleri tek tek denediğine göre ve sorun olmadığına göre anakartın 2. ram yuvasından problem var gibi. Yanlış anlamadıysam sorun bu.

Alıntıları Göster
    Ben overclock yaparken anakartta aynı problemle karşılaştım. Anakart açıyorsa, birkaç saniye sonra kapatıyorsa bu anakartın kendisini check ettiği işlemlerden birisinde test ettiği elemanın testi geçemediğini gösterir. En son F5b bios ile bu durum düzeliyor. Eğer istanbuldaysan ve anakartını pazartesi günü topkapıya getirebilirsen yeni biosu atarım, bu büyük ihtimalle ram uyumsuzluğunu ve HDD-CDRom problemini çözecektir. Kingston 2x512MB DDR2-900MHZ ramlerimi çift takamıyordum, aynı problemi yaşıyordum, bios updateten sonra düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgr1903

Alıntıları Göster
    aynı sorunu 8 kasım sabahı yaşadım yeni windows kurdum boot from diski floppye aldım F10 dedim ayarları kaydettim pc açılıyor fanlara güç gidiyor bilgisayar 2-3 saniye açık kalıyor sonra kapanıyor tekrar başlıyor bu döngü böyle devam ediyodu bıraksam gittiği yere kadar gitcekti direk ramlerden şüphelendim.
    ramlerin tekini çıkarttım yine aynı sorun vardı çıkarttığımı taktım anakarttakini söktüm tek seferde açıldı ramlerim garantide hala 3 gün sonra yasal süre doluyor ramleri vermezlerse... konuya dönersek bir yakınından ram bulabilirsen öncelikle ramleri dene şuan ocz ramler var sorunsuz çalışıyor bilgisayar.
    ** okuduğuma göre ramleri de denemişsin anakarttan başka sorun kaynağı gözükmüyor
    bende p35 dq6 var*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 16 Aralık 2007; 11:29:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

aynı sorunu 8 kasım sabahı yaşadım yeni windows kurdum boot from diski floppye aldım F10 dedim ayarları kaydettim pc açılıyor fanlara güç gidiyor bilgisayar 2-3 saniye açık kalıyor sonra kapanıyor tekrar başlıyor bu döngü böyle devam ediyodu bıraksam gittiği yere kadar gitcekti direk ramlerden şüphelendim.
    ramlerin tekini çıkarttım yine aynı sorun vardı çıkarttığımı taktım anakarttakini söktüm tek seferde açıldı ramlerim garantide hala 3 gün sonra yasal süre doluyor ramleri vermezlerse... konuya dönersek bir yakınından ram bulabilirsen öncelikle ramleri dene şuan ocz ramler var sorunsuz çalışıyor bilgisayar.
    ** okuduğuma göre ramleri de denemişsin anakarttan başka sorun kaynağı gözükmüyor
    bende p35 dq6 var*

Alıntıları Göster
    Bendede böyle bir şey olmuştu ama bios update yapınca düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: samuel_winchester

Bendede böyle bir şey olmuştu ama bios update yapınca düzeldi.

Alıntıları Göster
    bios pilini cıkar 5 10 dk bekle tak olmaz ise psu nu değiştir oda olmaz ise büyük ihtimal ram de sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_7666

bios pilini cıkar 5 10 dk bekle tak olmaz ise psu nu değiştir oda olmaz ise büyük ihtimal ram de sorun var

Alıntıları Göster
    Diğer topiclerde de gördüğüm kadarıyla bu anakartın 1 gb lik ramlerle bi uyumsuzluğu söz konusu. Bendekine 4 yuvayada 512 lik kingston taktım. Herhangi bi sorun çıkmadı. Kapanıp açılmayı 3 den fazla yapıyosa kesin bi problem var demektir zaten. Bu kartın son 5 biosu BETA. Hatta en yenisi hala ALPHA aşamasında. Bi türlü yeni stabil bios çıkaramadılar.

Benim tek problemim oc ayarlarını arada bi unutması. Biosda düzgün göründüğü halde açılırken defaultmuş gibi açılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimdural

Diğer topiclerde de gördüğüm kadarıyla bu anakartın 1 gb lik ramlerle bi uyumsuzluğu söz konusu. Bendekine 4 yuvayada 512 lik kingston taktım. Herhangi bi sorun çıkmadı. Kapanıp açılmayı 3 den fazla yapıyosa kesin bi problem var demektir zaten. Bu kartın son 5 biosu BETA. Hatta en yenisi hala ALPHA aşamasında. Bi türlü yeni stabil bios çıkaramadılar.

Benim tek problemim oc ayarlarını arada bi unutması. Biosda düzgün göründüğü halde açılırken defaultmuş gibi açılması.

Alıntıları Göster
    ramlerinde arıza veya uyumsuzluk var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 7 Ocak 2008; 22:41:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fenomenhaa

ramlerinde arıza veya uyumsuzluk var...

Alıntıları Göster
    favori anakartım bundada maximus formula gibi sorun yok diyin arkadaşlar
    öyle ise paramızı çöpemi atıyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa*

favori anakartım bundada maximus formula gibi sorun yok diyin arkadaşlar
    öyle ise paramızı çöpemi atıyoruz ?

Alıntıları Göster
    Mustafa bilgisayar donanım ürünlerinde olduğu gibi gayet normal bir durum yani parçalardan herhangi biri sorunlu veya uyumsuz olabilir. Ben x38 DQ6 yı hala kullanıyorum hiç bir sıkıntımda yok gayet de iyi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: __sin__

Mustafa bilgisayar donanım ürünlerinde olduğu gibi gayet normal bir durum yani parçalardan herhangi biri sorunlu veya uyumsuz olabilir. Ben x38 DQ6 yı hala kullanıyorum hiç bir sıkıntımda yok gayet de iyi :)

Alıntıları Göster
    ram slotunda yada ramlerde bir sorun var gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 8 Ocak 2008; 2:26:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

ram slotunda yada ramlerde bir sorun var gibi görünüyor

Alıntıları Göster
    cevabını verdiler mi bilmiyorum ama benimde başıma geldi..! anakart kutusundaki gelen bir parça anakart kadar yumusak bir kagıt parçasına benzer bir bez geliyo onu anakartın altına koy kasaya öle tak bide öle dene büyük ihtimalle kısa devre yaratıyordum kasa :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: estaba

cevabını verdiler mi bilmiyorum ama benimde başıma geldi..! anakart kutusundaki gelen bir parça anakart kadar yumusak bir kagıt parçasına benzer bir bez geliyo onu anakartın altına koy kasaya öle tak bide öle dene büyük ihtimalle kısa devre yaratıyordum kasa :D

Alıntıları Göster
    Mutlaka bios güncellemesi yapmak gerekiyor. Biz kafamıza göre birleşenler alıyoruz, GigaByte'ın sitesine girip okursak kırmızı yazılan yazılar herşeyi açıklıyor. Zaten sorun çözen bir arkadaşımız bu konuda bir başlık açmış.http://forum.donanimhaber.com/m_19785889/tm.htm

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abba -- 8 Ocak 2008; 11:20:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.