Megane 4 Forx tesla ekran deneyimim
2021 Model (faz 2) Renault Megane 1.3 tce edc aracıma bugün tesla ekran taktım. 10 bin liraya aldım ve kendim taktım. Monokrom ekranlı tüm megane kullanıcılarının aklından tesla ekran taktırmak geçmiştir. Cihaz seçiminde yararı olur diye ürünle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle, eğer eliniz böyle işlere yatkın değilse işini iyi yapan bir ustaya taktırmanızı öneririm. Takması gerçekten çok zor. Aslında zor olan cihazı takmak değil, ön konsolu sökmek. Herhangi bir yere zarar vermeden ön konsolu sökerseniz takması ve konsolu tekrar yerleştirmesi 1 saati geçmiyor.
Artılar.
- Depolama alanı 64gb.
- Ekran çözünürlüğü 768x1024.
- Ekran parlaklığı yeterli.
- Cihazın üstündeki fiziksel tuşlar ışıklı. Ama dörtlünün tuşu ışıklı değil. Zaten orijinalinde de ışıklı değil.
- 3 tane usb girişi var. Ben sadece 1 tanesini aracın kendi usb'sine bağladım. Diğer ikisini hiç takmadım.
- Cihazın yanında gelen kameranın ccd olduğu iddia edilmiş. Kamerayı bağlamadığım için test edemedim. Eğer ccd ise süper.
- GPS iyi çalışıyor.
Eksiler:
- Her ne kadar 4gb ram ve 8 çekirdekli olsa da cihaz yavaş. Marketlerdeki 1000 liralık ucuz tabletler kadar yavaş bir cihaz.
- Fiziksel tuşlar kötü. Özellikle o büyük 2 encoder (sanayi esnafı trimpot diyor) çok kalitesiz.
- Ses kalitesinde eskisine nazaran bir kalite artışı farkedemedim. Eskisi gibi kötü yani.
- Mikrofon aracın şoför bölümünün tavanındaki yere bağlanmadığı için karşı tarafa giden sesin kalitesi çok düşüyor.
- Büyük encoderlar ters. Normalde bir şeyin seviyesini artırmak için encoderları saat yönünde çevirmeniz gerekir. Orijinalinde de durum böyle. Ama bu cihazda ters. Yani saat yönüne çevirince klimanın fan seviyesi düşüyor. Saat yönünün tersine çevirince artıyor. Aynısı sağdaki büyük hava çıkış yönünü ayarlayan encoder için de geçerli.
- Cihazla birlikte offline navigasyon uygulaması gelmiyor. Kullanma kılavuzunda yazan app yükleme uygulamasını açınca da listede navigasyon uygulaması görünmüyor.
- Cihaz android geliştiri moduna girmiyor. Ben mobil uygulama geliştiren bir yazılımcıyım. Bu ekranı alırken aklımda cihaza özel uygulama geliştirmek vardı. Ama cihaz geliştirici moduna girmiyor. Tabi yine de uygulama geliştirilebilir. Ama geliştirici modu gibi bir aracın olmaması büyük eksik.
- Çok ısınıyor. Yaklaşık 1 saat sonra ekran çok ısındı.
- Arayüz kötü. Alttaki klima kontrollerinin olduğu alanın tasarımı gayet güzel. Ama bu alanın üstünde kalan bölümün tasarımı rezalet. Cihazla birlikte 2 tema geliyor. İkisi de çok kötü.
Corolla Vision vs Egea Cross
Merhaba arkadaşlar.
Bu ara bir araba alma niyetim var. Başta ikinci ellere bakmıştım ama doğru düzgün arabalar için 200-220 bin vermem gerektiğini anladım. Böyle olunca bir de sıfırlara bakayım dedim. Karşıma iki araç çıktı:
1 - Toyota Corolla 1.5 Vision Multidrive S - Liste fiyatı 230 bin
2 - Fiat Egea Cross Urban 1.0 Firefly - Liste fiyatı 220 bin
Normalda toyota vs fiat desem büyük ihtimalle herkes "tabii ki toyota" der. Ama fiyatları arasında çok fark yok. Bu yüzden bu ikisi arasında kaldım.
Dış görüntü olarak ikisi de gayet iyi. İkisi de hoşuma gitti. İçeride ise corollanın bariz üstünlüğü var.
Corolla olan otomatik vites olduğu için bir adım önde. İkisinin de bagajı ihtiyacımı karşılayacak kadar büyük.
Egea cross turbo olduğu için sanırım hızlanmaları daha iyi olacak. Yolculuktan nefret ettiğim için ve yol çabuk bitsin istediğim için genellikle hızlı sürerim.
Sizce hangisini neden tercih etmeliyim?
Birkaç sorum daha olacak:
Bayiler liste fiyatları üstünde indirim yaparlar mı?
Yüzde 80 ötv dilimine girenleri bayiler düşük fatura kesip üstünü elden alma yoluna giderek %50 ötv ile alabilir miyiz?
170 bin nakit vereceğim üstünü kredi ile tamamlayacağım. En uygun finansmanı sağlayan bildiğiniz, önerebileceğiniz marka/bayi var mıdır?
N11.com üzerinden dolandırıldım.
Evet, sonunda ben de pazaryeri uygulamaları üzerinden dolandırılanlar kervanına katıldım. Konudaki mesajı düzenleyip n11.com ile görüşmelerimi daha sonra aktaracağım.
Yaşadığım şey bir hata, bir anlaşmazlık falan değil. Net olarak dolandırıldım.
9 Mayıs 2021 tarihinde n11.com'dan "Samsung Galaxy A71 128 GB (Samsung Türkiye Garantili)" isimli ürünü 3750 liraya satın aldım. Telefon elime geçtiğinde (11 mayıs) telefon kutusunun içinde bulunduğu kutu (telefon kutusunu kastetmiyorum, en dıştaki kutu) sağlamdı. Kargoyu teslim aldım. En dıştaki kutuyu açtığımda telefon kutusunun üstten yırtık olduğunu gördüm. Ama ilginç bir şekilde yırtık olan kutuyu kaplayan ince naylonda zarar yoktu. Yani yırtık kutuyu naylonlamışlar.
Telefon kutusunu açıp telefona baktığımda telefonda bir hasar yok gibiydi. Ama şüphe uyandıran birkaç şeyle karşılaştım. Telefonun USB soketinin hemen üstünde 2mm çapında bir iz vardı. Sanki çivi, tornavida izi gibi bir şey. Bir diğeri ise telefonun hiçbir yerinde bir koruma bandı yoktu. Sıfır telefonların ekranında ince bir naylon koruyucu olur, ama bunda yoktu. Hiçbir yerinde yoktu. Telefonu açıp ekranında bir hasar var mı diye baktım. Ekranda bir hasar yok ama ekran kalitesi çok düşük. Ucuz TFT ekran gibi, tam karşıdan bakmadığınızda renkler bozuluyor.
Samsung'u arayıp IMEI numarasıyla sorgulama yapmak istedim. O an asıl sorunu gördüm. Kutunun üzerinde yazan IMEI numarası ile telefondaki (*#06#) IMEI numaraları farklı. Samsung'a kutu üzerindeki IMEI numarasını verip sorgulama yaptırdığımda "Anakartı değişmiş, ikinci el ürün" cevabını aldım. Telefondaki IMEI numarasını verip garanti durumunu da sormak istedim. Ama şöyle bir bilgi aldım. Garanti başlangıcı fatura tarihinden başlıyormuş. Ve burada da diğer sorunla karşılaştım.
Ürünün yanında fatura gelmedi, ama "e-fatura gelir" heralde dedim. Satıcıyla iletişime geçip yukarıda yaşadığımı anlattım ve bir de faturasını sordum. Satıcı "ürünü kargodan alırken kontrol etmeniz gerekiyordu" dedi. Kutudaki IMEI ile telefondaki IMEI farklı, kargoyla ne alakası var bunun diyorum. Servise götür diyor. Servisin konuyla ne alakası var diyorum, IMEI numaraları farklı diyorum. Bunların numaraların farklı olduğunu doğrulamak için servise ne diye götüreyim? Benim okumam yazmam yok mu? Bu konuşmayı yaptıktan bir gün sonra bana e-mail ile fatura gönderdi. Ama fatura e-fatura değil. Normal kağıt fatura kesip fotoğrafını çekip bana göndermiş. Faturanın üzerinde IMEI numarası yazmıyor. Faturada IMEI numarası yazmıyor diye tekrar dönüş yaptım. "Telefon bize Samsung'tan geliyor, kapalı kutu, aldığımız gibi size gönderiyoruz" dedi. Faturada IMEI numarasının neden yazmadığını soruyorum, telefon bize samsung'tan geliyor diyor. Satıcı zaten rengini belli etti. Dolandırdım seni demiyor ama bana verdiği cevaplarla "anla işte" demeye getiriyor.
Yukarıda yazdıklarımı n11.com müşteri hizmetlerine ilk olarak 11 mayısta aktardım. Benden telefonun ve kutunun IMEI numarasının fotoğrafını çekip göndermem istendi. Gönderdim. Üzerinden 23 gün geçti, hâlâ sorunu çözmediler. N11.com ile yaptığım tüm konuşmalarımızda "mağduriyetinizi anlıyoruz, üst birimlere ilettik, durumun aciliyetini anlıyoruz" gibi laflar söylediler. Bir de öyle bir konuşuyor ki n11.com çalışanları, sanki ben başka bir yerden alışveriş yaparken dolandırılmışım da bunlar bana iyilik yapıyorlar.
Yarın Tüketici hakem heyetine gideceğim. Sorun orada da çözülmezse dava açacağım. Telefonun 3 katı mahkeme masrafı mı çıkıyor? Çıksın. Ödemezsem namerdim. 20 bin lira avukat masrafı mı çıkıyor? Ödemezsem namerdim. N11.com ile yaptığım konuşmaların bir kısmını, mesajlaşmalarımın bir kısmını (bunların sorunu çözmeyeceğini anladıktan sonra) kayıt altına aldım. Bunları yayınlamanın yasal olduğunu öğrendiğim anda yayınlayacağım.
Alacağım RAM'in Asrock AB350M ile uyumlu olup olmadığını nasıl anlarım?
|
Ryzen 1400 için Uygun Fiyatlı Anakart Seçimi
|
Quadcopter Parçaları - Fırsatlar & Kampanyalar
|
Turkcell 5 yıl önce kapatılmış hat için borç çıkardı
|
Norton Internet Security $16 3PC 1 Yıl
|
linux mint terminal (uçbirim) deki ilginç mesajlar
|
ekran kartı donmas sorunu ( ısınınca değil soğuyunca )
|
Meslek: Yazılım Geliştiricisi
İlgi Alanları: Internet Teknolojileri
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.283
İkinci El Bölümü Mesajları: 69
Konularının görüntülenme sayısı: 39.267 (Bu ay: 1.465)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 147 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware