Şimdi Ara

Gigabyte DS3 Oc için hangi ince ayar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzadaki sistemi yeni topladım ve 333 fsb üzerine çıkmıyor, voltaj da versem sistem açılmıyor, yapmam gereken ilave ayar var mıdır? (bilindik standart ayarların dışında)
    bir de bios da 1.36 v verdiğimde windows da 1.32 falan görünüyor, (everest ve cpu-z aynı fikirde) bu neden olabilir? bu voltajı vermeden zaten 333fsb de açmıyor

• Merhaba sn. @seasoul,

BIOS olarak F10 mu yüklü? Eğer öyle değilse, F10 BIOS atınız.

Daha sonra "FSB OverVoltage Control" ve "(G)MCH OverVoltage Control" seçeneklerini +.2V alınız. İşlemci Voltajınıda duruma göre 1.375-1.4v denersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilalarabaci

Merhaba sn. @seasoul,

Daha sonra "FSB OverVoltage Control" ve "(G)MCH OverVoltage Control" seçeneklerini +.2V alınız. İşlemci Voltajınıda duruma göre 1.375-1.4v denersiniz.

Selamlar;

DS3'ün default mch ve fsb overvoltage değerleri kaç acaba ? yani biz ikisinede +0,02 eklediğimizde kaç oluyorlar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilalarabaci

Merhaba sn. @seasoul,

bios olarak f10 yüklü,
    FSB OverVoltage Control" ve "(G)MCH OverVoltage Control" seçeneklerini +.2V olarak denedim bir yararı olmadı.. EIST ve C1E disable yaptım yine yararı olmadı.. cpu volt 1.5 e kadar çıkardım yine fayda yok..
    benim CPU kazma mı çıktı şimdi
  • " DS3'ün default mch ve fsb overvoltage değerleri kaç acaba ? yani biz ikisinede +0,02 eklediğimizde kaç oluyorlar ? "

Bİlmiyorum, umrumda da değil. Farzımuhal yongaseti (MCH) stanadart voltajı 1.5v, +.2v ile 1.7v e çıksa ne olacak, standardı 2.1v'den +.2v ile 2.3v çıksa ne?

Sn. @seasoul , bir de şu BIOS ayarlarını deneyiniz;

https://store.donanimhaber.com/db/1a/13/db1a131a57aa479f557674c6a3df26f0.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/4103/84406592aj4.jpg

• ilgine teşekkürler,
    hepsini denedim,
    en fazla 3100 e kadar çıkabildim, ama kalıcı olmadı..
    3000 mhz de bıraktım..
  • Herhangi bir görüntü resmi vermeyecek misiniz?

Hiç değilse bir Cinebench 9.5 "Rendering x CPU" testi yapın.

ftp://ftp.maxon.net/pub/benchmarks/cinebench95.zip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    overclock için anakart tavsiyesi
    17 yıl önce açıldı
    775 Pin En iyi , Yeni Asus modeli
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

ilgine teşekkürler,
    hepsini denedim,
    3000 mhz de bıraktım..
    usb legacy storage i disable yaptınmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

ilgine teşekkürler,
    hepsini denedim,
    3000 mhz de bıraktım..
    usb legacy storage i disable yaptınmı.

bunu denemedim, bir de onu deneyim..

@bilalarabaci
    eve dönünce dediğini deneyecem
  • Normal bir 4300 gelmiş senin şansına.9x333 üzerine çıkamıyor.Çok kasma zaten o CPU'lar o şekilde.
  • KArdesim benim sistemimde seninkiyle ekran katı hariç tamamen aynı...Ben enfazla 344*9 yapabildim stabil olarak ...Bios ayarları şu şekilde yaptım...344*9 , DDR2 +0.3 , Ram çarpanı 2,5 yaptım 860Mhz (4-4-4-12) , VCore 1,5V...Voltaj sadece bu degerde iken makina stabilk çalışıyor..Bİraz asagı çeksem bile benchmarklarda restart atıyo..Sende bi dene bakalım tahminimce ulaşırsın bu şekilde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

KArdesim benim sistemimde seninkiyle ekran katı hariç tamamen aynı...Ben enfazla 344*9 yapabildim stabil olarak ...Bios ayarları şu şekilde yaptım...344*9 , DDR2 +0.3 , Ram çarpanı 2,5 yaptım 860Mhz (4-4-4-12) , VCore 1,5V...Voltaj sadece bu degerde iken makina stabilk çalışıyor..Bİraz asagı çeksem bile benchmarklarda restart atıyo..Sende bi dene bakalım tahminimce ulaşırsın bu şekilde...

ben de 344 de kaldım...
    cpu nun kapasitesi bu kadarmış.. şans işte
  • Başta bende senin gibi üzüldüm 399*9=3,6Ghz yapıldıgını forumda görünce...Sonradan yaptıgım arastırmalarda böyle 4300 lerin çok az olduğunu gördüm..Sanırım bunlar satış stratejisi için başlangıçta bir seri üretilen işlemcilerdi..Biryerdende şöle düşünebiliriz 344*9=3,1Ghz eder......Buda yaklaşık %73 o.c demektir...İşlemcinin 130$ oldugunu düşünürsek bence halen başarılı bir f/p oranıdır..Burada 333 veya 344 degerlerine çıkmak için sende işlemciyi (1,45-1,5V) aralıgında çalıştırıyorsun dimi..Çünkü benimki 333 de enaz 1,475 voltaj istiyor...
  • benimkinde biraz dengesizlik var, biostan voltaj verdiğimde windows üzerine 0,3v kadar eksik görünüyor,dediğim değerlede(333fsb) 1,36 v ile çalıştırdım, windows üzerine 1,32 gibi görüyordu... daha sonra açılmaz oldu voltaj ayarlarını otomatik ayarladım çalıştı, windows üzerinde ise 1,39 v görünüyordu.. sonra o da açılmadı, ben de şimdi 1,42 gibi bir voltaj verdim çalışıyo, windows üzerinde 1,37 olarak görünüyor..
    pclabsın incelmesinde 333 fsb ye kadar voltaj vermenin gerekmediği yazıyordu diye hatırlıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Başta bende senin gibi üzüldüm 399*9=3,6Ghz yapıldıgını forumda görünce...Sonradan yaptıgım arastırmalarda böyle 4300 lerin çok az olduğunu gördüm..Sanırım bunlar satış stratejisi için başlangıçta bir seri üretilen işlemcilerdi..Biryerdende şöle düşünebiliriz 344*9=3,1Ghz eder......Buda yaklaşık %73 o.c demektir...İşlemcinin 130$ oldugunu düşünürsek bence halen başarılı bir f/p oranıdır..Burada 333 veya 344 degerlerine çıkmak için sende işlemciyi (1,45-1,5V) aralıgında çalıştırıyorsun dimi..Çünkü benimki 333 de enaz 1,475 voltaj istiyor...

• Önemli olan biosta görünen voltaj degeridir...Dedigin gibi Windowstan sürekli öyle görünüyor.Cpu-z,sppedfan,everest ...vb programlar senin dedigin gibi (0,3-0,4) arasında daha düşük gösteriyor..Bence voltaj ayarını otomatik yapma çünkü ben denedim gereksiz yere voltaj yükseltiyor..Normalde 333 'e sende 1,425V ile çıkıyorsa autoda bıraktıgın zaman işlemciye yük bindiginde 1,5 lere kadar gereksiz voltaj yükseltmesi yapıyor..Sen dene hangi voltajda stabil çalışıyorsa (super-pi 'de filan dene) o degeri manuel olarak ayarla..Evet bende okumustum pclabsın incelemesini hatta bu işlemciyi almamadada büyük etkisi vardı o incelemenin..Dikkat edersen o işlemci zaten 399 'a çok rahat çıkıyordu..Bİraz öncede dediğim gibi bence o işlemmci numunelik reklam işlemcisiydi...

• bir E4300 almayı düşünen biri olarak kafam karıştı

@seasoul işlemciyi ne zaman aldıni yakın zamanlarda aldıysan "son çıkan 4300 serileri iyi o/c olmuyor" söylentisine daha da bri kulak kabartmak ve E6420 ye dogru yönelmek gerekiyor sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

bir E4300 almayı düşünen biri olarak kafam karıştı

@seasoul işlemciyi ne zaman aldıni yakın zamanlarda aldıysan "son çıkan 4300 serileri iyi o/c olmuyor" söylentisine daha da bri kulak kabartmak ve E6420 ye dogru yönelmek gerekiyor sanırım

4300'ler 400 FSB yapamıyorlar. 6320'ler ise 460-470 FSB üzerini pek çıkamıyorlar.
  • @anacon ben 6420 demiştim sen 6320 derken 6420 yi mi kast ettin ?

Ya da özetle ne alalım peki o/c için o zaman ?
  • quote:

@anacon ben 6420 demiştim sen 6320 derken 6420 yi mi kast ettin ?

Ya da özetle ne alalım peki o/c için o zaman ?

6320-6420 fark etmiyor. Bence şu anda alınacak en iyi işlemci 6600. Temmuz-ağustos indiriminden sonrada Q6600 alınmalı.
  • quote:

bir E4300 almayı düşünen biri olarak kafam karıştı

cpu yu yeni aldım... 3000 mhz de stabil çalışıyor.. üstü yok en fazla 3100 yaptıp ama pek tutunamadı...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.