başka biyerde daha yazdım ve şiddetle ds3'ü nette daha iyi araştırmanızı öneriyorum ciddi bir 352 fsb üstü sorunu var bazılarında :
bendeki ds3 rev 1.0 da şuan 470 fsb satabil üstünü deneyecegim bakalım 500 üstüne cıkabilir belki
bendeki rev 3.3, ya anakartın bu serisinde ya da e4300 ün son çıkanlarında bir sorun var...
tekrar söylüyorum arkadaşlar.nette araştırın bazı ds3'lerde fsb sorunu var ve çözümüde yok malesef.
quote:
Orjinalden alıntı: A Dying Wish
tekrar söylüyorum arkadaşlar.nette araştırın bazı ds3'lerde fsb sorunu var ve çözümüde yok malesef.
evet uzun denemelerden sonra anakartın fsb sorunu olduğunu anladım... cpu çarpanını düşürmek falan işe yaramıyor.. 352 fsb oluyor, 355 olmuyor...
Malesef.
Böyle bir sorun var ama nasıl bu kadar kullanan varken bu forumda fark edilmedi yada ben bir başlık göremedim orasıda ilginç..veya alanların hepsi şanslı
quote:
Orjinalden alıntı: seasoul
quote:
evet uzun denemelerden sonra anakartın fsb sorunu olduğunu anladım... cpu çarpanını düşürmek falan işe yaramıyor.. 352 fsb oluyor, 355 olmuyor...
352 - 355 te kalıyorsan işlemcide sorun 480 fps de stabil kullandım ds3 ü, işlemci e6300 tabiki .
bende 367*9 da cakılı kaldım işlemci 1,475v rame 0,4 mch 0,1 fsb 0,1 yaptım.daha uste nsl cıkarım?ram tımıng 5-5-5-15 carpanda 2,66 da
Arkadaşlar bende de hemen hemen aynı sistem var... (Tüm sistem altta yazıyor..)
Ben sanırım sizlerden daha şansızım... en fazla 270 Mhz verip stabil şekilde çalıştırabiliyorum.. 270*9 da cpu voltajı defaultda 4-4-4-12 de ram çarpanı 2.0 mch 0.1, fsb 0.1 de çalışıyor... 280 yaptımmı bilgisayarda ekrana görüntü gelmiyor...tekrar restart yapıp default ayarlarına geri dönüyor...... 280 de voltajı 1.375 yapıyorum mch 0,2 fsb 0,2 yapıyorum tık yok...yani açılmıyor makine.... İnanın şaşırdım kaldı..millet nerdeyse default ayarlarda 300*9 rahat yapıyor ben 280*9 bile yapamıyorum..Bana bu konuda yardımcı olabilirmisin..sizce ne yapmam gerek..?. Bu arada cpu yetmeyebilirmi?Gerçi kasa kaliteli gerçek 350W kasa...(altta yazıyor zaten marka)
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: broken
quote:
quote:
352 - 355 te kalıyorsan işlemcide sorun 480 fps de stabil kullandım ds3 ü, işlemci e6300 tabiki .
bu adi alet (ds3) oc tutmuyor, 266 fsb de bile çalışmıyor bir süre sonra default ayarlarına geri gönüyor...
amd x2 li sistemimi mumla arıyorum.
bi yerde yanlış ya da eksik bir şeyler yapıyorsundur..farklı bios ile denedin mi?F10 ile o problemi yaşayanlar olmuştu..
quote:
bu adi alet (ds3) oc tutmuyor, 266 fsb de bile çalışmıyor bir süre sonra default ayarlarına geri gönüyor...
amd x2 li sistemimi mumla arıyorum.
Malesef bende aynı kanıya vardım, 9*300 şekilde kullanmaya çalışıyorum, ama bir veya bi kaç restart atmamdan sonra kendisi default ayarlara dönüyor.
300 de sıfırlar ama 301 de sıfırlamayabilior bunu deneyerek bulabilirsiniz. öncelikle anakartın işlemci hızını begendigini anlamak için 2-3 kere kendiniz reset atın. eger sıfırlamadıysa orthos testi yapın eger hata alırsanız voltaj verin. ramler içinde oyunlara girin donup kalırsa voltaj verin yok mavi ekran ya da reset atıosa işlemciye voltaj verin. birde overclock yapmak için en başta bi kuzey köprüsüne 0,1 volt verin onu vermezseniz zaten yapmıyor. Mesela voltajsız 267*9 şeklinde 2,66 hızına cok rahat cıkarsınız hicbir şekilde de reset atmaz sıfırlamaz (tabi kuzey köprüsü 0,1) eger sorun yaşıyorsanız ramden demektir onunla ugraşın. kolay gelsin
selamlar benim sistemim yandak panelde görünüyor ve o/c de daha yeniyim ve hemen hergün bir şeyleri kurcalıyorum.
yukarıdaki okuduklarım ve az olan deneyimlerim ışığında,
benim işlemci ile 1.38 v de 355*9 yaptım. ram çarpanı 2.5 ve ramlere 0,2 + v verdim kuzey koprusu 0,1+ v
3dmark05 te ortalarına doğru reset attı, tahminim 1.4 v da sorun çözülecektir ama denemedim
bu hızın üzerini stok fan olduğundan denemedim. Dün ac7 freezer aldım 2 gün geçsin termal macun otursun daha üst hızları deneyeceğim ( hoş daha üst hıza çıkınca ne olacak onuda anlamış değilim ya)
bir arkadaş yukarıda 300 de reset atan 301 de atmayabilir demiş aynen katılıyorum.
Ben genel olarak yuvarlak hızları deniyorum çarpanı hep 9 tuttum mesela 8*365 bir sefer denedim hangi ayarlardı hatırlamıyorum ama açmadı
birde güzek bir site bulmuştum forumdan teacher vermişti.
4300 kullanan arkadaşlar anakartı suçlayacaklarına işlemcilerini suçlasalar daha iyi olur. Sonuçta 4300'ün 1.45-1.5V verilmeden 9x300 üzerine çıktığı çok nadir görülmüştür. Özellikle CPU'larını yeni almış kişiler.
quote:
Orjinalden alıntı: AnacoN
4300 kullanan arkadaşlar anakartı suçlayacaklarına işlemcilerini suçlasalar daha iyi olur. Sonuçta 4300'ün 1.45-1.5V verilmeden 9x300 üzerine çıktığı çok nadir görülmüştür. Özellikle CPU'larını yeni almış kişiler.
Benim e4300 yeni sayılır. cpu-z -> 1.328v 320x9 olarak kullanılıyor.
DS3 rev 3.3 ise 1333 fsb'ye kadar sorunsuz çıkması gerekiyor. (çarpımda)
Ayrıca, kuzey köprüsünün pasif soğutuculu olduğunu ve hız aşırtma ile aşırı ısındığı unutmayınız.
MSI p6n slı ve e6420 ile 1500mhz fsb görebilmek için ne işlemci soğutucusuna ne de işlemciye voltaj vermeye ihtiyaç duymadım. Beni engelleyen tek sorun kuzey koprusunun pişmesiydi.
Bazen aşırı ısınan kuzey köprüleri hız aşırtma ile uğraşırken stabilite probleminin kaynağı olabiliyor. Kuzey köprülerinizi kontrol etmenizde fayda var.
quote:
Orjinalden alıntı: Storm Bringer
quote:
Benim e4300 yeni sayılır. cpu-z -> 1.328v 320x9 olarak kullanılıyor.
DS3 rev 3.3 ise 1333 fsb'ye kadar sorunsuz çıkması gerekiyor. (çarpımda)
Ayrıca, kuzey köprüsünün pasif soğutuculu olduğunu ve hız aşırtma ile aşırı ısındığı unutmayınız.
MSI p6n slı ve e6420 ile 1500mhz fsb görebilmek için ne işlemci soğutucusuna ne de işlemciye voltaj vermeye ihtiyaç duymadım. Beni engelleyen tek sorun kuzey koprusunun pişmesiydi.
Bazen aşırı ısınan kuzey köprüleri hız aşırtma ile uğraşırken stabilite probleminin kaynağı olabiliyor. Kuzey köprülerinizi kontrol etmenizde fayda var.
1 Yıl boyunca kendi sistemimde DS3 kullandım. Kendi sistemimin dışında birçok DS3'te kullandım. Sizdeki işlemci şanslı gelmiş olabilir, gerçi 320x9=2880 MHz yapar ki öyle çok bir değer sayılmaz. İşlemcinizi 3GHz üstünü çalıştırmayı dener misiniz?
@ AnacoN
Siz "nadiren" demişsiniz zaten. Ben size karşı bir şey söylemedim. Arkadaşlara tavsiyede bulundum sadece.
300x9 demişsiniz, bendeki de 301x9 değil sonuçta. 2880 de olsa. Onu belirtmek istedim.
Benim 2.sistemin kasa içi soğutması 1.sistem kadar iyi değil. O yüzden, 1333fsb 'yi aşmayacak, ramleri tam 800mhz'de tutacak bir değer tespit ettim o da 2880mhz'e denk geliyor. Kuzey koprusu bu haliyle bile ciddi biçimde ısınıyor. Kasaya veya kuzey köprüsüne ek bir modifiye yapmadan daha fazla yüklenmek istemedim. O yüzden bu değerde bıraktık.
işlemci kodu Q644a. Bu koddaki işlemciler 3200 ile 3400 civarı görebiliyormuş.(Almadan önce araştırmıştım)
Boş bir zamanda, mesela gece, uğraşabilirim kaça çıkabilir diye.
quote:
@ AnacoN
Siz "nadiren" demişsiniz zaten. Ben size karşı bir şey söylemedim. Arkadaşlara tavsiyede bulundum sadece.
300x9 demişsiniz, bendeki de 301x9 değil sonuçta. 2880 de olsa. Onu belirtmek istedim.
Benim 2.sistemin kasa içi soğutması 1.sistem kadar iyi değil. O yüzden, 1333fsb 'yi aşmayacak, ramleri tam 800mhz'de tutacak bir değer tespit ettim o da 2880mhz'e denk geliyor. Kuzey koprusu bu haliyle bile ciddi biçimde ısınıyor. Kasaya veya kuzey köprüsüne ek bir modifiye yapmadan daha fazla yüklenmek istemedim. O yüzden bu değerde bıraktık.
işlemci kodu Q644a. Bu koddaki işlemciler 3200 ile 3400 civarı görebiliyormuş.(Almadan önce araştırmıştım)
Sözüm kötü anlamda değildi. Benim yazımı alıntı yaptığınız için size ithafen cevap verdim sadece. Bu arada unutmamanız gereken birşey var oda 2.8GHz için 1.3V isteyen bir işlemci 3 GHz için 1.4 ve ya daha üstünü isteyebilir.
quote:
quote:
@ AnacoN
Sözüm kötü anlamda değildi. Benim yazımı alıntı yaptığınız için size ithafen cevap verdim sadece. Bu arada unutmamanız gereken birşey var oda 2.8GHz için 1.3V isteyen bir işlemci 3 GHz için 1.4 ve ya daha üstünü isteyebilir.
Ne kadar güzel. Keşke herkes, her konu başlığı altında böyle seviyeli bir konuşma, güzel bir Türkçe ile konulara akıl ve mantık ile dahil olabilse. Saygı sınırlarından ırak insan sayısı arttıkça, iletişimde sorun yaşar olduk. Ben, sert çıktığınızı düşündüysem, kusura bakmayınız.
Kaç zamandır merak etmekteyim zaten. Bir ara dener, ekran görüntüsü koyarım bakalım kaça çıkabilecek e4300.