Şimdi Ara

Gereğinden fazla uzun ön konsolun mantığı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni çıkan modellerin çoğunda böyle bir olaya rastlıyorum.Özellikle Honda modellerinde civic olsun city olsun...Konsollar fazlasıyla çıkık insan böyle yapacaklarına az daha kısa yapıp yer kazanabilir diye düşünüyor.Aklıma gelen ilk şey çarpışma testleri oldu fakat biliyorsunuz Honda bu kadar abartmasına rağmen ancak 4 yıldız alabildi.Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

• aerodinamik diye dusunuyorum cunku, tavan kisminin surucunun kafasinin uzerinde bittigini ve on camin basladigini dusunursek, konsol on farlara dogru ne kadar yaklasirsa on cam da kaputla ve konsolla birlesebilmek icin o kadar egimli olur, yani camin konsolla yaptigi aci az olur yani daha dusuk bir ruzgar direnci elde edilir ancak cami ayni acida tutup konsolu kisaltarak surucuyu one alarak daha cok yer kazanmaya calisirsaniz camin acisi yuzunden surucunun kafasi duz olan tavan kismina denk gelmeyip on cama degecektir. yazinizi ilk okudugumda aklima bu geldi,(aklima gelenleri de elimden geldigince anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir) bilimsel olarak sebebi daha farkli olabilir ancak ben kisisel olarak boyle dusundum yani konu tartismaya aciktir, soylediklerim kesin dogrudur diye idddia etmiyorum,

saygilarimla.
  • Cevabınız için teşekkürler,anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım.Dediğiniz mantıklı,hem görüş açısı da artmış olur fakat mutlaka daha somut bir nedeni olmalı bunun.
  • Bence çok gereksiz, ve ilgi çekmek için tercih edilmiştir diye düşünüyorum. Bir Audi konsolunda böyle birşey göremezsiniz, ama oldukça ergonomik ve şıktır.
  • bunun nedeni içeride daha ferah bir alan yaratmaktır..kaputun kısalığını görüyorsunuz o kadar motor vb kısımlar nerde sanıyorsunuz..konsolun iç taraflarına kadar giriyor bunlar...yani camı ileri alıp konsolun iç taraflarına kadar motor akü vb. sokarak iç hacmi büyütmüşler..ayrıca aerodinamik açısından da çok faydalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue61 -- 21 Mart 2008; 23:44:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

aerodinamik diye dusunuyorum cunku, tavan kisminin surucunun kafasinin uzerinde bittigini ve on camin basladigini dusunursek, konsol on farlara dogru ne kadar yaklasirsa on cam da kaputla ve konsolla birlesebilmek icin o kadar egimli olur, yani camin konsolla yaptigi aci az olur yani daha dusuk bir ruzgar direnci elde edilir ancak cami ayni acida tutup konsolu kisaltarak surucuyu one alarak daha cok yer kazanmaya calisirsaniz camin acisi yuzunden surucunun kafasi duz olan tavan kismina denk gelmeyip on cama degecektir. yazinizi ilk okudugumda aklima bu geldi,(aklima gelenleri de elimden geldigince anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir) bilimsel olarak sebebi daha farkli olabilir ancak ben kisisel olarak boyle dusundum yani konu tartismaya aciktir, soylediklerim kesin dogrudur diye idddia etmiyorum,

saygilarimla.

bende aynı fikirdeyim

• bencede kötü duruyor iğrenç birşey. zaten ön kaput uzun, alcak oturma pozisyonu ve birde bu ön konsol oldumu, insanda bir göz yanılgısı oluşuyor, sonsuz devam eden ön kaporta gibi. masa tenisi masası gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 22 Mart 2008; 0:37:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tasarım deniyo işte tam ona mesela benim cok hoşuma gitmiyo ama farklı insanı saran ön konsol sanki yarış otomobili gibi zaten honsa genelde amca arabası yapmıyor o yüzden genç dinamik adamların herşeyi imajı o beklentide bu yönde zaten normal geliyo o yüzden bana
  • Su anda kullandigim auriste var. Iceriyi cok daha ferah tutuyor. Gecen gun a6 kullandim alismisim 3 aydir uzun konsola bi garip geldi boyle cam hemen onumde basliyor Vardır audınınde bır bıldıgı ama uzun konsolda ıcerıyı ferah gosterıyor gercekten. ayrıca gerçekten aerodinamik olabilir nedeni.
  • Dogrudur, genelde bu peugeotlarda da cok var hele 407
    Bunun nedeni bence yukardada bir arkadasın dediği gibi, kaput ufalıyor, motor ve parcaları bu sefer konsolun altına doğru gelıyor, cam uzuyor, ama daha yuksek gorus acısı, panaromik tavana yakın bir ön cam vede daha ferah bir ortam,
    Bazılarına zor gelsede ben cok seviyorum,
  • Ön cam yatıkça göğüs bir tarafımıza giriyor. Volvo S60' a uzun boylu dört kişi sığamadık bu yüzden.
  • Cevaplarınız için teşekkürler...
  • Benim getzde yayla gibi ön konsol var, cam yatık ve görüş açısı mükemmel, ara sıra kullandığım corollaya bindiğimde mezara girmiş gibi oluyorum, cam dibimde bitiyo, konsol üst hizası gözümle aynı hizada vs vs
  • uzun konsol olayı benimde hoşuma gitmiyor.firmaların mutlaka bildiği bir şey vardır o şekilde yaparken ama vatandaş onu bilinçli şekilde alıyormu acaba.yoksa uzay mekiğine benzettiği için mi tercih ediyor.honda civic çok kaliteli bi araç ama içine hiç ısınamadım direksiyon adamın kucağında duruyor gibi.
  • benim çok hoşuma gidiyor aracı daha heybetli gösteriyor ve bana göre sürüş zevkine yardımcı oluyor
  • benim araçtada ön cam baya eğik
    hatta kaputla ön cam arasında açı farkı yok.

başka araçlara bindiğimde kendimi zindanda hissediyorum.
    alışmışım.
    ön cam 1.56 metre kare
  • bende alıştım uzun konsollu araca,kısa konsolu olana binince daralıyom..
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

benim araçtada ön cam baya eğik

alışmışım.
    ön cam 1.56 metre kare

hocam 307 den bahsediyorsun herhalde. ön cam eğikte 307lerin ön konsolu yeni civic kadar uzun değil.
    yeni civicte konsol yemek masası gibi. alışmak zaman alır gibi geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkma

quote:

Orjinalden alıntı: individual

benim araçtada ön cam baya eğik

alışmışım.
    ön cam 1.56 metre kare

hocam 307 den bahsediyorsun herhalde. ön cam eğikte 307lerin ön konsolu yeni civic kadar uzun değil.
    yeni civicte konsol yemek masası gibi. alışmak zaman alır gibi geliyor.

evet
    civic hb ye bakmıştım
    sanki arka koltukta oturuyorsun gibi.
    arabanın kliması bozulduğunda camın buğusunu almak için 1.5 mt lik sopaya bez bağlamak gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.