Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (766. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 764765766767768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Elektrikli Şart değilse 350 Tl ye Aliekspressten Timemore Chesnut C1 El değirmeni alabilirsiniz plastik kasa 58 HRV Çelik burr çok güzel ürün en ekonomik en iyi sonucu o verir Türk kahvesinden Cold Brew boyutuna kadar geniş ve çok iyi bir ögütme aralıgına sahip ve ögütüm Kalitesi 1700 Tl lik yarışmalarda kullanılan Comandante El değirmeniyle aynı seviyede kısaca Ögütme kalitesi çok yüksek . Yada Metal Kasa olan 600 Tl lik Timemore slim modelini alabilirsiniz.
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Hemen inceliyorum o halde, manuel olanda mantıklı aslında haldır haldır kahve tüketimi yok evde.

Önerdiğin makinaları inceledim 1500-2500 bamdında, onlardan alacağıma elimdeki makinayıda satar tam otomatiğe geçerim diyordum. Önerdiklerin espresso için tam verim alabilirim değil mi?

Derdim espresso, latte , cappuccino dan kopmamak 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Mignon Perfetto ve Specialita Modelleri Türk kahvesinden French Press yöntemine kadar geniş bir ögütme aralığı sunuyor. O fiyat bandında rakipsiz diyebilirim. Tin Coffe Üzerinden almanızı Tavsiye ederim resmi satıcısı Tin Coffe yani Togay bey.
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Yok üstad el değirmeni için sordum. Tam otomatik fikir olarak beyan ettim daha o mertebeye var benim için. :) AliExpress t inceledim ikiside gayet iyi tutulan ve memnun olunan ürünler.

• Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Aynı El değirmenini kendim kullanıyorum çok memnunum. Alt Haznesine dikkat etmen lazım plastik modelde çok sıkıp zorlamamalısın onun haricinde sorunsuz Türk kahvesinden Cold Brew boyutuna kadar mükemmel bir ögütüm sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Bu kahveden Türkiye'de yok tadı çok hoşuma gidiyor. Tam benim damak tadıma uygun. Bunun ayarında bir kahve öneriniz var mıdır?

Bulması zor ama şu ürünü önerebilirim:

http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/28817885-32030-nescafe-collection-espresso-100-gr

Alıntıları Göster
    Bu ürüne bir bakayım dedim ve bu mesaja denk geldim. Ben de çok beğeniyorum.Kahveyi bana sevdiren bir ürün oldu. Fransada hala mevcut. Akrabaların çokça getirmesini bekliyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: smh_aygn

Bu ürüne bir bakayım dedim ve bu mesaja denk geldim. Ben de çok beğeniyorum.Kahveyi bana sevdiren bir ürün oldu. Fransada hala mevcut. Akrabaların çokça getirmesini bekliyorum artık.

Alıntıları Göster
    Nescafe Collection serisi gerçekten güzel kahveler sundu ama fiyatlar o kadar abartılı noktalara geldi ki (100 gr kavanoz kahve 55 TL) kimse alamadı ve piyasadan silindi yavaşça. Çözünebilir yapıda ama nitelikli kahveye benzeyen damak tadı ile bu işlerde güzel basamak olabilirdi aslında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler fakir signature öğütücü nasıl bilen var mı?

• Arkadaslar elimde bir ogutucu var. En ince ayara aldigimda cevirirken tam turun yuzde 10 luk kisminda surtme sesi geliyor. Bu neden kaynaklidir. Birde comandante videolarina baktigimda degirmenin govdesinden tutup cevirdiklerinde kol yag gibi donuyor. Bu bir ozellikmidir. Her degirmende olmasi gerekmi bunun.

• Ogutumu yapan dişliler ince ayarda birbirine cok yakin olur ki aradan cok ince aralik olsun ve kahve ince çekilsin.Boyle oluncada boşken dondurunce birbirine surtme olur dislilerde.Bu disliler birbirine tam ortali yerlestirilmediyse dediginiz gibi dönme sirasinda belli araliklarla surter belli araliklarla surtmez.Bu iyi bir sey degil.Comandante gibi aletlerde yag gibi akmasinin nedenlerinden biri de tam ortalı hizalanmaları ve surtme yapmamasi

• Değirmen ayarı çok incededir yani bıçaklar sürtüyordır bir ihtimal. Comandamte de gövdede tutup çevirme olayı çok bir şey değil. İçinde çekirdek yoksa kol boş dönüyor, sadece.

• arkadaşlar kapsülü tekrar kullanmak için çektirdiğiniz kahve boyu nedir. Moka potla aynı boyutmudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnLocke.

Ogutumu yapan dişliler ince ayarda birbirine cok yakin olur ki aradan cok ince aralik olsun ve kahve ince çekilsin.Boyle oluncada boşken dondurunce birbirine surtme olur dislilerde.Bu disliler birbirine tam ortali yerlestirilmediyse dediginiz gibi dönme sirasinda belli araliklarla surter belli araliklarla surtmez.Bu iyi bir sey degil.Comandante gibi aletlerde yag gibi akmasinin nedenlerinden biri de tam ortalı hizalanmaları ve surtme yapmamasi
    benim aklımada rulman geldi hocam. hem çok iyi merkezlenmiş hemde destek noktalarında rulman montajı yapılmış ise o etkiyi yaratması çok normal. Değirmen konusunda ciddi bir işçilik gerektiği kanaatindeyim. Fiyatı bu kadar yukarıya çeken şeylerden biriside bu sanırım. Peki 2. el olarak bu ürünleri alabileceğimiz bir yer varmıdır. Forum içi veya dışı olacak şekilde.

• Kahveler.net forumunda bulabilirsiniz belki.Orda incelemeler var degirmenlerin.Bu iş rulmanla bitmiyor hocam aslinda sistem basit elimde imkan olsa yaparim kralını ama uretim kısmı sikintili.

• quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Hocam benim derdim de o aslında, azar azar farklı çekirdeklerle farklı tatlar almak. O yüzden espresso ayarında öğütme makinası alayım diyorum cafissimo latte makinam var bu sayede tchibonun kapsüllerine bağlı kalmamış olurum. Ama öğütme için de 1000 lira civarına çıkmak şart mı diye düşünüyorum.çelik kapsül getirtiyorum almanyadan sırf bu iş için.
    Çelik kapsüller hiçbir işe yaramaz malesef. Ben sizin geçtiğiniz yollardan geçtim. Hiçbir şekilde orjinal kapsül performansı göremezsiniz. Yapacağınız tek iş orjinal kapsül almak. Aslında en büyük ama en büyüüüüük hata kapsüllü kahve makinesi almaktır. Ben de nespresso var kapsüller vs herşey inanılmaz fakat fiyat çok yüksek. 5 kutu toplamda 50 adet kapsülü kargo dahil 250 liraya geliyor . 50 kapsül beni 1 ay götürüyor . Delonghi ec 685m almayı planlıyorum . En temizi . Kapsül fiyatlarıyla başa çıkılmıyor. Metal kapsül gerekli performansı vermeyecek göreceksiniz iyi akşamlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFAD0126

arkadaşlar kapsülü tekrar kullanmak için çektirdiğiniz kahve boyu nedir. Moka potla aynı boyutmudur.
    Kapsül için espressonun bir tık kalınıdır. Tabi kapsüle ve makinaya göre 2 tık da olabilir 1.5 tıkta deneme yanılma. Arkadaşlar kapsüllü makine çok fazla kahve tüketen biri için bütçe düşmanıdır . Haftada 2-3 shot içen biriyseniz efsane fakat tersi bir durumda büyük paralarınız gider benden söylemesi . Yurtdışında hiç sorun değil nespressonun mesela inanılmaz kahveleri var tüketebilirsiniz ve çok ucuz . Ben artık dayanamıyorum türkiyedeki fiyatlara . Kapsülsüz makinaya geçeceğim
  • Zuckerberg kullanıcısına yanıt
    Ben kapsüllü makinadan çok memnunum, sadece geçirdiğim ameliyat sonrası tüm meşubat ve asitli içecekler ömür boyu yasak olunca kahve ye yöneldim hal böyle iken merakım genişledi büyüdü :)

Cafissimo latte makinasını 500tl civarına sıfıra yakın bulunca kaptım otomatik olarak süt köpürtmesi lattesi capuccinosu filtre kahvesi cafe creması ve espresso bana yeterli geliyor ve günlük 1 yada 2 kapsül tüketimim oluyor.

Benim derdim maliyetten ziyade farklı çekirdekleri tatmak. Bunu da çelik kapsül yerine kendi kapsüllerini kullanarak deneyeceğim.

Zaten bir süre sonra çekirdek öğüten tam otomatik 2-3bin civarındaki makinalara yöneleceğim.

• Metro katoloğunu incelerken gördüm de rioba coffee beans 500 gramı 45 liraymış. Daha önce deneyen var mı fiyatı uygun gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.hüseyin -- 19 Mart 2020; 16:7:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.hüseyin

Metro katoloğunu incelerken gördüm de rioba coffee beans 500 gramı 45 liraymış. Daha önce deneyen var mı fiyatı uygun gibi geldi.

Daha önce aldım, çok beğenmedim Metro market kahvelerini. Beğenenleri de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Kg79 u ilk kullanmadan önce her hangi temizlik yapmalı miyim? Sifir cihaz.
    Ayrıca devam kullanımlardan sonra ne kadar sık ve nasıl temizleme yapılmalı?

• 
Sayfa: önceki 764765766767768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.