Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (765. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Giris yapıp sepete eklemeye calisinca stokta yok yazıyor, 3 aydır falan bu şekilde...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IVANGUARDI

Williams Roastery de var Acacia. Williams, C. Departmentin çekirdeklerini kendisi kavurup satıyor kavrumu başarılıdır tavsiye ederim.
    mesajınızı gözden kaçırmışım, yeni gördüm siparişi verdim hemen, umarım aynı Acacia çekirdeğidir. çünkü tadı damağımda kaldı.
    ürünler gelince yorumu yaparım, tekrar teşekkürler.
  • neden çelik el değirmenleri seramiklere göre daha pahalı arkadaşlar
  • Üretim Maliyeti + Arge
  • kronik kullanıcısına yanıt
    Aynı Çekirdek sadece kavrum profili hafif farklı. Williams Çekirdekleri Coffedepartmentten Tedarik ediyor.
  • Bu kavanozlar gerçekten içinde hava olmayacak şekilde vakum mu yapıyor? Veya sadece kapaktaki contayi genişleterek daha fazla hava almamasını mi sağlıyor?
    Sanırım vakum yapacak bi mekanizma yok gibi.
    Varsa gerçek vakumlu kavanoz tavsiye edebilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim,

Tchibonun cafissimo latte makinasını kullanıyorum. Tchibonun kapsüllerine bağlı kalmamak adına farklı tatlar denemek istiyorum.

Çekilmiş espresso modunda kahve mi alsam her daim,

Yoksa çekirdek olarak alıp kendim mi yapsam yapacaksam ne tarz bir makine önerirsiniz?

Ayrıca kahveyi taze tutmak adına saklama koşullarınız nasıl?

• Web4.0 W kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bugün buldum değirmeni, en büyük migrosların kahve reyonlarına bakın, tek tük kalmış olabilir.

Önceki mesajda belirttiğim gibi, başka bir şubede stoğa baktırdığımda hiçbir yerde çıkmamıştı, şansınızı deneyip kahve reyonlarına bir bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

Merhaba arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim,

Tchibonun cafissimo latte makinasını kullanıyorum. Tchibonun kapsüllerine bağlı kalmamak adına farklı tatlar denemek istiyorum.

Çekilmiş espresso modunda kahve mi alsam her daim,

Yoksa çekirdek olarak alıp kendim mi yapsam yapacaksam ne tarz bir makine önerirsiniz?

Ayrıca kahveyi taze tutmak adına saklama koşullarınız nasıl?
    kapsülleri yarıp kendinizmi dolduracaksınız, hazır doldurulabilen kapsüllerde var kapağını açıp dolduruyorsunuz , ama şöyle bir sıkıntı var espresso kıvamında hazır çektirseniz büyük ihtimal ince geleceğinden akış olmayacak belki sıkıştırmadan doldursanız belki yada filtre kıvamında çektirmek daha doğru olabilir ama zor yani öğütümle oynamanız gerek size birde değirmen gerek , bu makinelerde kendi kartuşu haricinde nedense bol köpüklü güzel bir kahve yapılmıyor bende tchibo cafesimo picco modeli var kahve biraz ince oldumu yada biraz fazla sıkıştırdınmı suyun büyük bölümü atık su haznesine doluyor az kahve veriyor biraz gevşek yaptınmı kahve çıkışı oluyor ama gövdesi az aeropress tadında bir kahve oluyor yani kendi kartuşunun verdiği kahveyi tad ve görüntü olarak yakalayamıyorsunuz

• Web4.0 W kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun sevindim.Performansini merak ettim çekip bi fotograf atabilirseniz guzel olur

• sadece hanım eller kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi kullanılmış espresso kapsüllerini kullanmayı düşünüyorum. Youtube da bu yöntemi deneyip olumlu sonuç alanlar var aslında. Tabi üst kapağı yarıp folyo ile kapatarak değilde farklı biçimde yaparak. Folyo basınçta etkisiz kalıyor diyorlar. Öğütme makinası dahi alabilirim yeterki kahveyi espresso kıvamında yapmak olsun. Tchibonun kapsüllerini de beğeniyorum ama insan daha kaliteli olanları da tatmak istiyor.

Çelik kapsül satılıyor tchibonun makinaları için oda 150lira civarında tek adeti. Almanya da arkadaşım var son çarem o olacak kapsül konusunda :)

• quote:

Hocam kendi kullanılmış espresso kapsüllerini kullanmayı düşünüyorum. Youtube da bu yöntemi deneyip olumlu sonuç alanlar var aslında. Tabi üst kapağı yarıp folyo ile kapatarak değilde farklı biçimde yaparak. Folyo basınçta etkisiz kalıyor diyorlar. Öğütme makinası dahi alabilirim yeterki kahveyi espresso kıvamında yapmak olsun. Tchibonun kapsüllerini de beğeniyorum ama insan daha kaliteli olanları da tatmak istiyor.

Çelik kapsül satılıyor tchibonun makinaları için oda 150lira civarında tek adeti. Almanya da arkadaşım var son çarem o olacak kapsül konusunda :)
    ben güzel sonuç alamadım malesef bende iyi olduğunu düşündüğüm öğütücüde var ama işte zayıf gövdeli bir kahve çıkıyor espresso denemez, tadını aeropress den aldığım kahvelere benzetiyorum denerseniz burada paylaşın yol gösterici olur değirmen zaten alacaksınız anladığım kadarı ile iyibir değirmen alın bence ileride gerçek bir esprosso makinesine geçerseniz değirmen ihtiyacınızıda karşılasın

Siz tchibonun kapsüllerini doldurma yöntemi ile denediniz mi? Gerçi biliyorsunuzdur belki, kapsüllerin çeşitlerine göre içindeki filtrelerde değişik. Espresso için espresso kapsülüne dolum yapılması gibi. Şu kg79 muydu neydi o tarz bir öğütücü almayı planlıyorum. Normal şartlarda espresso için hangi ayarda öğütme yapmak daha sağlıklı?

• Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Kg79 espresso icin yeterli incelinte ogutmuyor

• quote:

Siz tchibonun kapsüllerini doldurma yöntemi ile denediniz mi? Gerçi biliyorsunuzdur belki, kapsüllerin çeşitlerine göre içindeki filtrelerde değişik. Espresso için espresso kapsülüne dolum yapılması gibi. Şu kg79 muydu neydi o tarz bir öğütücü almayı planlıyorum. Normal şartlarda espresso için hangi ayarda öğütme yapmak daha sağlıklı?
    ben filtreye yakın öğütümde kullanıyordum kg79 öğütüm ayarlarını bilmiyorum kahvesine göre bile öğütüm değişiyor ama kg79 espresso için yeterli değil diyenler çoğunlukta hatta içini açıp mod yapıp biraz daha ince öğütmeye çalışıyorlar ama ileride gerçek bir espresso makinesi alırsanız bu öğütücü iş yapmaz elinizden çıkartmak ve üst düzey bir değirmene geçiş yapmaya çalışırsınız forumlarda okuduğum ksadarı ile bu değirmeni alıp satan çok zaten sıfır kg79 fiyatlarıda uçmuş o paraları kesinlikle hak etmiyor

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Öneriniz var mı?

Var mı nokta atışı espresso için öğütebilen peki? Makina daha uzun süre kullanırım büyük ihtimal. Zaten değiştirirsen direk profesyonelden yana olur tercihim bundan sonra. Bu acemilik evresi diyelim 😀

İdare edecek bir Espresso ögütümü istiyorsanız ucuz fiyatlı 1000-1300 Tl fiyat bandında Lelit Fred PL043MMI yada Sage BCG 820

İyi kaliteli bir Ögütüm İstiyorsanız 2000-3000 Tl lerde Euraka Mignon Specialita yada Euraka Mignon Perfetto
    Bütçeniz varsa Değirmen için her zaman çekirdek kahve kullanın çünkü ögütülmüş kahve istediginiz kadar doğru muhafaza edin 2-3 gün maks ömrü Çekirdek kahveyi KLT gibi kavanozlarda saklarsanız 1-1.5 Ay Vakum Teknolojisini ve makinelerini kullanıp buzlukta muhafaza ederseniz 3-4 Yıla kadar saklayabilirsiniz :)
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Hocam benim derdim de o aslında, azar azar farklı çekirdeklerle farklı tatlar almak. O yüzden espresso ayarında öğütme makinası alayım diyorum cafissimo latte makinam var bu sayede tchibonun kapsüllerine bağlı kalmamış olurum. Ama öğütme için de 1000 lira civarına çıkmak şart mı diye düşünüyorum.çelik kapsül getirtiyorum almanyadan sırf bu iş için.

• 
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.