Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (715. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gerçek bir ev tipi espresso makinesi arayanlara Gaggia New Classic değerlendirmenizde fayda var

İnceleme videomuz
    Gelburayoutube
    GAGGIA New Classic RI9480/11 2019 Espresso Makinesi'ni Gelbura.com'da sizin için inceledik
    https://www.youtube.com/watch?v=49i3gQ9bsuo

Firma olarak forum içerisindeyiz.

Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurel

eq6 aldım hocam bakalım gelecek. umarım memnun kalırım.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun.
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    değirmeni istanbulda bulan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

değirmeni istanbulda bulan var mı
    Hocam migros marketlerden stok kontrolu yaptirin hangi migroslarda var diye . Barkod numaeasi : 4895216209875

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bir süre önce chemex, hario seramik öğütücü, hario kettle falan aldım aksesuarlar yıkılıyor herşey kalite falan.. bi dünya alet edevat aldım. Amaaa da daam ! Sert kahve sevemiyorum. Chemexin içine tarçın çubuğu karanfil çikolata falan koymadan kahve içemiyorum espresso americano falan sanırım daha bana göre. Bu yüzden bu kez de Bialetti markasını zengin etmeye karar verdim bir alüminyum bir çelik modeli var. Alüminyum u zararlı buluyorum. Çelik kullanan var mıdır alüminyumla lezzet farkı var mıdır yardım eder misiniz

• abet076 A kullanıcısına yanıt
    merhaba,

sert kahve sevmiyorsanız espresso ve americano çok daha sert kahveler yapıyor. bialetti yani moka pot da öyle. hatta filtresinden dolayı chemex bulabileceğiniz en yumuşak kahve deneyimlerinden birini sunar.

yardımcı olabilmek için öncelikle ne içmek istediğizi tam anlamamız gerekli. mesela şu anda hangi kahve ile denemeler yapıyorsunuz? aradığınız şey kahvede şekerimsi tatlar mı? öyleyse örneğin çikolatayı kahveye koymak yerine yanında yemeyi denediniz mi? kahveye kattığınızı söylediğiniz 3 şeyi de düşününce benim kahve içme isteğimi öldürdü ama hiç denemedim belki de iyi olabilir kahve ile. ya da latte tarzı sütlü şeyler mi içmek istiyorsunuz? bir de çok önemli bir soru: sigara içiyor musunuz?

daha uzun uzun yazmayayım, sizin arayışınızı anladıktan sonra yardımcı olmaya çalışırım.
  • eediz kullanıcısına yanıt
    sanalmarketten de sipariş verebilirsiniz bu arada.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Ay sanırım siz aradığım kişisiniz bana yardım edin sigara içmiyorum. Şimdiye kadar en sevdiğim çekirdek yirgacheffe oldu. Aromasını çok sevdim. Türk kahvesini sütsüz içemem. Sütlü kahveyi daha çok seviyorum. Espressoda aroma seçeneği daha geniş diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum. Ne içeyim ne alayım bilemedim

Merhaba Yumuşak içimli kahve tavsiyem, İstanbu Kadıköyde Manifesto Kahveye göre şunları tavsiye ederim :

Manifesto Kahveden :Hafif kahveler :

Colombia Bella Vista (orta koyu)
    Hondras (Yorumuma çay gibi hafif demişim)

Daha yogun ama tatlı kahveler :

Kenya Niyeri AA
    Costa Rica (en yoğunu)

Krontrop kahvelerinden : Çay gibi haifi yorumu yazmışım bunlara

Colombia Mirador
    Brundi
    Colombia ıgna
    Guatemela el limonar

**Kahve çekirdeğini aldığınız yere,kavruma göre bu Yoğunluk, haffilik, bitter tadı/li,monsu tadlar, demleme ölçüsü, süresi pek çok etken var..
    farklı yerden aynı çekirdekten farklı tadlar alabilirsiniz..

Tavsiyem çekirdeği görerk, taze kavrulmuş (az kavrum olması daha iyi Filtre için), Gaz salınımı bitmiş oalanları denemeniz

**Sert kahve sevmiyorsanız Filtre yöntemi uygun..Espresso serttir..Americano esprssonun sulandırılmış ve yine oldukça sert olan türevidir..

Zincir marketlerdeki Kahveler Sturbucks..gibi, koyu yanık derecesinde olduğundan,size bitter tadı olarak gelen şey aslında kahvenin kusurlarını örten, uzun raf ömrü sağlayan çok kavurma sonucu oluşan "İlaç acılığıdır", yani Çikolata biter acılığı değil..

O sebeple taze kahveye başlayınca (Az kavrulmuş Filtre) biraz agız tadınız yadırgayabilir..

NOT: kahveye katacağınız herşey kahveyi kahve olmaktan çıkartır..ben şekerli içiyorum, sade, o bile tavsiye edilmese bile süt, krema vs şeylerle yapılan şeylere kahve dememek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Mart 2019; 21:34:34 >

- peki dışarıda türk kahvesi dışında bir şey içip beğendiğiniz bir şey olmadı mı?

- yirgachaffeyi beğendiniz ama onda size acı gelen ne oldu? yirgacheffe çiçeksi, meyvemsi ve şarabımsı aromaları barındırır genelde ve benim de en sevdiğim çekirdeklerden biridir.

- espresso yaparken kahvenin özütlenmesi yani kahve tanelerindeki tatsal profilin suya geçirilmesi basınç yardımı ile çok kısa sürede yapılır. bunun sonucu da (her şey doğru yapıldığında) daha fazla aromayı ortaya çıkaran ve daha az acı bir içecek olur. ama aynı zamanda diğer içeceklere göre daha yoğundur. (fitre kahvede kahve su oranı 1/16 iken espressoda 1/3) bu da çoğu insana sert gelir ve seyreltme ihtiyacı doğurur. bunu su ile yaparsanız americano, süt ile yaparsanız latte veya cappucino elde edersiniz. içine çikolata şurubu vs. katarsanız da mocha vs. şeyler elde edersiniz.

- evinizde french press ve süt var mı? varsa hiç masraf yapmadan size bir deneme tavsiye edeceğim.

French press yok ama deneme için alabileceğim biri var yakınımda oturan.

Dışarda salep içerim sen git kahve içme süt iç diyecek şimdi biri bana kahvenin alt notası üst notası kokusu ilk yudumu damağı falan ı ıh olmadı bende. Valla Salep e bayılıyorum ben. Ama ben eskiden kahve severdim filtre kahve içerdim acı acı. ona güvenerek aldım bunca ekipmanı. Hario kahve kaşığım bile var ama damak tadım değişti sanırım.

Yirgacheffe de bana acı gelen birşey yok bu çekirdeği çok sevdim ama canım çekmiyor mesela. Kalkıp bir tane daha yapayım demiyorum. Onun yerine sütlü Türk kahvesi yapıyorum hiç üşenmiyorum. Çünkü o yoğunlukta bir lezzet alamıyorum chemex ten

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Süpersiniz Bu çekirdekleri deneyeceğim, tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım. Ben kahve adamı değil miyim yoksa ya. Damak sonradan gelişiyor mu acaba :/

sütlü türk kahvesi hoşunuza gidiyorsa illa başka şey içmenize de gerek yok. ama maddi olarak sizi yaralamayacaksa bir moka pot alabilirsiniz. en azından denemiş olursunuz. tavsiyem çelik olanını alın. ikeada satılan ürün gayet iyi. fiyatı da daha uygun.

french pressi tedarik ederseniz.

1. ister chemex ile ister french press ile 1 çay bardağı kadar koyu bir kahve hazırlayın. (yaklaşık 2 çorba kaşığı kahve ile 80-100 ml su)
    2. french press ile yaptıysanız french pressi temizleyin.
    3. daha önceden ısıttığınız 200 ml kadar sütü french presse koyun ve french pressin çubuğunu aşağı yukarı yayık gibi kaldırıp indirin.(sütün yüzeyine çok çıkmadan dipte çalışın) bu şekilde kremamsı köpüklü bir sütünüz olacak.
    4. kahveyi bir fincana koyun. üstüne sütü dökün. görsellik olsun isterseniz uzun bir bardağa önce sütü koyup sonrasında kahveyi yavaş yavaş eklerseniz 3 katlı süt kahve süt görüntüsü olur. şimdi isterseniz üstüne toz tarçın, toz çikolata vs. ekleyip diçin.

kafanızda canlanmadıysa süt köpürtme işlemi:
    Alex Gerasimovyoutube
    Home Latte Art with just a French Press
    https://www.youtube.com/watch?v=rEy1cnj0Ea0

latte macchiato yani kat kat versiyonu(50. saniyeden sonrası):
    Whole Latte Loveyoutube
    Quick Tip: How to Make a Latte Macchiato and Espresso Macchiato
    https://www.youtube.com/watch?v=dnGTNh3aDLQ

Şekil yapmaya gerek yok diyorsunuz 😄 haklısınız neden kendimi ittiriyorum bu kadar bilmiyorum. Aslında şöyle, birşeyler içmeyi seviyorum ama o birşeylerin vasat versiyonları beni tatmin etmiyordaha iyiyi daha lezzetliyi arıyorum. Deniz Derya kahve dünyasındaki belki bulamadığım bir alternatif beni çekiyor olabilir. Teşekkür ediyorum french press le deneme yapacağım.

• Kahvemi genelde TChibodan alırım bulamazsam Jacobs seviyorum.

filtre kahve makinesi,mokapot,french press hepsini denedim ama
    KIŞIN; sıcak oluyor diye Türk kahvesi gibi demliyorum. Türk kahvesi yapan makinalardan aldım pişiyorum, telvesini süzüp içiyorum. Bazen süt köpürtüp üstüne koyuyor latte yapıyorum.
    YAZIN; ise 9-10 kaşık kahveyi 1kg'lık kavonoza koyup 5-6gün bekletip soğuk soğuk içiyorum.

Moka falan gibi karışık türevler ise pahalı makinelerde güzel olduğu için starbuckta içiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 22 Mart 2019; 13:6:49 >
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    yukarıdaki mesajımda videodaki şeyleri evde yapın. emin olun starbuckstan çok daha güzel olacak. hiç şekerli bir şey katmasanız bile. kahve olarak da french press vb. demleme ekipmanınız yoksa nescafe bile kullanabilirsiniz. yine starbuckstan güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

yukarıdaki mesajımda videodaki şeyleri evde yapın. emin olun starbuckstan çok daha güzel olacak. hiç şekerli bir şey katmasanız bile. kahve olarak da french press vb. demleme ekipmanınız yoksa nescafe bile kullanabilirsiniz. yine starbuckstan güzel olur.
    sütü soğukken çırptırıp koyuyorum bazen. mokapotla espresso yaptığımda üstüne güzel oluyor. HERKEZ DENESİN zaten.

frappichino ve çikolatalı moka evde yapılmıyor onun gibi değişik kahveleri starbuckstan içiyorum. Yazın soğuk bi frappichino içiliyor tabi. buz parçalarını nereden bulacaksın evde? yada kahveye katılacak türden çikolata tozu. Bazen de sütlü filtre kahveye ahududu aromalı şurup ekletiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 23 Mart 2019; 1:15:53 >

• Aliexpress'ten kahve değirmeni almayı düşünüyorum. Filtre kahve için kullanılacak..Aşağıdaki modeller uygun gibi geldi. Önceden deneyimi olan varsa yorum yapabilir mi? Bir ara buradan birileri Aliexpress'ten sipariş vermişti gibi hatırlıyorum.
    link 1
    link 2link 3

• Merhabalar, kahveyi spor öncesi kafein için tüketiyorum fakat işin içine biraz da lezzet katmak istiyorum artık.
    Şu an kullandığım kahve Jacobs monarch.
    www.hepsiburada.com
    Filtre Kahve Çeşitleri ve Fiyatları | %35 indirim
    https://www.hepsiburada.com/filtre-kahveler-c-60005099

Yorumlarda çok öven de var lezzet,f/p olarak çamur gibi diyen de.

Kahve gurmesi olmadığım için bu konuda sizden tavsiye bekliyorum. Sanalbaharattan ne tavsiye edersiniz French press için?
    Sert, acı kahve sevmiyorum. Tabi kafein oranı ne kadar yüksek olursa benim için o kadar iyi olur :)

İyi forumlar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Boğaziçi YBS

Merhabalar, kahveyi spor öncesi kafein için tüketiyorum fakat işin içine biraz da lezzet katmak istiyorum artık.
    Şu an kullandığım kahve Jacobs monarch.
    https://www.hepsiburada.com/filtre-kahveler-c-60005099

Yorumlarda çok öven de var lezzet,f/p olarak çamur gibi diyen de.

Kahve gurmesi olmadığım için bu konuda sizden tavsiye bekliyorum. Sanalbaharattan ne tavsiye edersiniz French press için?
    Sert, acı kahve sevmiyorum. Tabi kafein oranı ne kadar yüksek olursa benim için o kadar iyi olur :)

İyi forumlar. :)
    Kahve çekirdekleri ne kadar az kavrulursa kafein oranı o kadar artar. Belki buna dikkat edebilirsiniz. Onun dışında çekirdek seçimi çok kişisel bir durum.

• 
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.