Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (687. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.681
Cevap
714
Favori
840.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    starbucks guatemala içmedim.

Tchibo guatemalasının ekşimsi,isli bi tadı var. Tchibodan alıcaksan 50 gram şeklinde 2-3 farklı kahve al. Beğendiklerinle devam edersin sonra.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    beko 2170 makinem, valla anlamadım, daha önce şerif blend almıştım oda iyi çıkmıştı, coffe departmant in bu kadar övülen kahvesi tirt çıkınca şaşırttı beni ne yalan söyleyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crossingover35 kullanıcısına yanıt
    Coffe deartmantin baska kahvesini kullandim ama lilith icmedim hocam yorum yapamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Teşekkürler cevap için. Zaten taze ve iyi çekilmiş bir kahve olmazsa olmaz, cepte o yani. Peki bu durumda ilk başlayan biri için bodozlama V60 mı önerirsiniz yoksa öğrenci işi uygun bir makina mı? Öğütücü olarak da tavsiye alabilirim. Konu cidden çok güzel ancak istenilen bilgiye ulaşmakta zorluk çekiliyor. Yada ben beceremedim bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Kahveye başlamak için V60 önerenler var ama V60 maliyetli..Chemex te öyle..

V60 her nekadar güzel bir teknik olsa da başlangıç seviyesi için uygun değil bence..Uzmanlık isteyeyen bir iş..Kahve yerlerinde izliyorum baristaları, zaman ayarlı saat ve tartı ile belli sürelerde Pour Over Tekniği kullanıyorlar..Öyle suyu dök ile olmaz o iş

V60 aleti
    Filtre
    V60 özel Kettle (ince Uçlu)
    Tartı vs gerekli

Ayrıca V60 demleme tekniği de çok kolay değil...

En kolay demeleme tekniği French prestir..IKEA da 20-30 TL ye bir French Press alınabilir başlangıç olarak..

Asıl masraf Uygun bir değirmen almak ki en az 300-400 TL den başlar...

Kahve işi maalesef masraflı ya bu işe girmeyin ya da Bütçeniz uygunsa girin derim ben..Zira kahve fiyatları, Değrimen, Demleme Ekipmanları vs oldukça masraflıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Eylül 2018; 16:6:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Kahveye başlamak için V60 önerenler var ama V60 maliyetli..Chemex te öyle..

V60 her nekadar güzel bir teknik olsa da başlangıç seviyesi için uygun değil bence..Uzmanlık isteyeyen bir iş..Kahve yerlerinde izliyorum baristaları, zaman ayarlı saat ve tartı ile belli sürelerde Pour Over Tekniği kullanıyorlar..Öyle suyu dök ile olmaz o iş

V60 aleti
    Filtre
    V60 özel Kettle (ince Uçlu)
    Tartı vs gerekli

Ayrıca V60 demleme tekniği de çok kolay değil...

En kolay demeleme tekniği French prestir..IKEA da 20-30 TL ye bir French Press alınabilir başlangıç olarak..

Asıl masraf Uygun bir değirmen almak ki en az 300-400 TL den başlar...

Kahve işi maalesef masraflı ya bu işe girmeyin ya da Bütçeniz uygunsa girin derim ben..Zira kahve fiyatları, Değrimen, Demleme Ekipmanları vs oldukça masraflıdır

Alıntıları Göster
    Değirmen olarak hario mini 200 tl her yerde. French press yerine aeropress tavsiyemdir. Etraf kirlenmez. Tabi bu tek fincanlık kahve çıkarır size.

Etrafta kahve isteyen çoksa, 200 tllik değirmenin yanına 100 tllik filtre kahve makinesi alırsınız milyoncudan. Makinelerde fiyat artınca tat güzelleşmiyor. Evde 10 yuroluk melitta ve 200 yuroluk moccamaster var. Aradaki fiyat farkının hakkı verilmiyor.

Size kalan kahveyi taze alıp, taze tutmak. Belki ileride değirmeni yükseltirsiniz. Değirmen tada doğrudan etki eder. Evde feldgrind var. Premium modellerden biri. Bizzat tecrübe ettim. Değirmen ne kadar iyi ise tat güzelleşiyor.

http://www.madebyknock.com/

El değirmeninden yorulduğumda bir de elektriklide çekiyorum. Ama memnun değilim.

www.espressoperfetto.com
    Demoka M-203 Kahve Öğütücüsü
    https://www.espressoperfetto.com/urun/demoka-m-203-kahve-ogutucusu

Şöyle bir denge var. 1000 tllik el değirmeni 3000 tllik elektriklilerle yarışabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• eferik E kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Espresso nasıl bir kahvedir, o kadar fiyata değirmenler bile tam Espresso kıvamında öğütemiyor??

Espresso tutturması zor bir iş (Doğru Kahve veya Blend/Karışımın bulunmasından, Öğütümünden,demlenmesi, köpük alınması, tam kıvam olmsaı vs vs vs) , uzak duruyorum o sebeple

Aeropress, American Pressler de elbet kolay ama fiyat olarak yüksek aletler ve Pek bulunmuyor, var sa da çok pahalı

Şu 3ncü Parti Kahvecilik denilen şey yüzüne biraz French Prese demode gözü ile bakılıyor, oysa gerektiği gibi kullanılırsa gayet güzel tad alınabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 29 Eylül 2018; 19:57:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmyyyymmm

Maliyet konusunda pek bir bilgim yok. Öğrenci bütçesine göre uygun bir tablo çıkarırsanız çok sevinirim. Makine, öğütücü olarak ve ayrıca öğütücünün bıçaklı olmaması gerektiğini okumuştum bir yerde diğer türlüsü nasıl çalışıyor ki?

Alıntıları Göster
    Taşların arasında kırıyor delonghi kullanıyorum yıllardır çok memnunum.

• arkadaşlar evde braun kf560 model filtre kahve makinesi var. .Daha önce tchibodan falan filtre kahve diye alıyorum. Kağıt filtrenin üzerine koyup makinenin üzerine yerleştirince işlem tamamlanıyordu şimdi ilk kez kahve dünyasından

bu kahveyi almak istiyorm ancak birden fazla öğütme tipi var hangisini tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim

• joker00 J kullanıcısına yanıt
    Kagit filtre sececeksiniz hocam.

• Teşekkürler hocam

• Kahve nerden ve ne alayım frencpreste kullancagım

• quote:

Orijinalden alıntı: bursalıtimsah

Kahve nerden ve ne alayım frencpreste kullancagım
    https://overdosecoffee.com/urun/ruanda-nyamwenda-bourbon-mayaguez-250-gr/

Bu kahveyi içip de beğenmeyen yok, gördüğüm kadarıyla siz de alın isterseniz.

• Bir süredir evimde filtre kahve makinesinde, dışarda öğütülmüş olarak aldığım kahve ile kahve keyfini yaşamaya çalışıyorum. Artık bir değirmen almanın gerektiğini düşünmekteyim. Buna da başlangıç olarak Sözen'in el değirmenlerini uygun olduğunu düşünüyorum. Sanırım Tchbo'daki değirmen de öneriliyor, daha çok sözen taraftarıyım ama Tchibo'nunkinin de sizler tarafından değerlendirilmesini isterim. Muhtemelen haftasonu alacağım.
    H
  • ofyariz93 kullanıcısına yanıt
    İmkan varsa tchibodakini alin hocam daha iyi olur bence.

• Selamlar,

Daha önce sormuştum ve daha iyi bir seçeneğe yöneldim,
    www.hepsiburada.com
    Delonghi ICM15240.BK Filtre Kahve Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/delonghi-icm15240-bk-filtre-kahve-makinesi-p-MTDELICM15240
    bunu aldım. Normalde çekilmiş kahve yapacaktım ama KG49 hediye geldi. Çekirdek kahve önerilerinizi soracaktım. Sizce hangi markadan ne almalıyım, öğütücüde kaçta öğütmem gerekiyor onun hakkında da bir bilgim yok...

• atroxian kullanıcısına yanıt
    K49 bıçaklı model. Bıçaklı modeller tavsiye edilmiyor. Dişli tıp öğütücülerden alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tchibo değirmen kullandım gayet güzel (Filtre/French press için)

Sözen ucuz ama pirinç olması, koku yapması düşündürüyor insanı

Ayrıca French press ayarı olsa da (okuduğum yprumlara göre vida tamamen gevşetiliyor) el yapımı olduklarından değişik versiyonları olabiliyo, ayar tutturmak gerek..
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Bir başka forum üyesi daha tchibo'nunkini tavsiye etti. İki kişinin aynı yorumu yapması, beni diğer tarafa sürükledi açıkçası. 100 küsür TL olan el değirmeninden bahsediyor olmalısınız, teyit amaçlı soruyorum bunu.
    Teşekkürler ilginiz için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanal baharattan daha ucuza kahve çekirdeği satan var mı?

Sözen değirmen Türk kahvesi için yapılmış, 60-70 TL civarı ama Filtre Kahve için öğütse bile eşit/homojen bir öğütme beklememek lazım..Öğütüm sırasında oluşacak tozlar da kahvenin tadına eksi yönde etki edecektir..

El değirmeni olarak 200 TL den başlayan (eski fiyat şimdi uçmuş olabilir), Hario Skerton değirmenler olsa da onun da , kolun çevirdiği Mil/Çubuk sabit olmadığından, dişliler arası eşitliği koruyamadığından homojen bir öğütüm sağlaması zor..Bunu gideren Pro versiyonu çıkardı hario, ben kullandım fena değil ama 450 Tl civarı, dişliler seramik (Çelik değil) eksi artısı tartışılır..

Bu arada Tchiboda yeni bir el el değirmeni var, ilkkez gördüm 150 TL

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Ekim 2018; 2:6:11 >

• 
Sayfa: önceki 685686687688689
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.