Yarbay
02 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme
Toplam: 109 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba hocam,

Çok uzun zamandır laptop kullanıyorum. Geforce now’dan oyun oynuyorum. Artık bir bilgisayar yavaştan toplamaya karar verdim kasanın dışını da sipariş ettim. Amazon’dan 1700 TL iyi mi yapmışım bilemedim de şöyle bir ürün:
MSI Mag Forge 100R,Temperli Cam, 2X A-Rgb Fan , 1x120 mm Fan Atx, Gaming Bilgisayar Kasası

Buradan sonra anakart işlemci psu ve ram de alacağım. İşlemci olarak 5700g alayım ekran kartsız bir süre idare ederim diye düşündüm. İşlemci Apu o yüzden seçtim. Buna uygun anakart ram ve psu da alırsak sistemi çalıştırabilirim.

1- anakart? (Sonra sağlam bi ekran kartı takabileyim yükseltmeye yönelik bi anakart olsun)
2- ram? (2x8 diye düşündüm, heralde 4 yuva olsa anakartta daha iyi olur?)
3-ssd? (Samsung sata ssdleri iyi diye biliyorum, nvmide de iyi midir?)
4-Psu? (Yine güçlü kart alınca da çalıştırsın daha mantıklı olur heralde)
8’e kadar bütçe ayırabilirim bunlara

Tavsiyelerinizi bekliyorum çok teşekkür ederim

Bir de şunu merak ediyorum 1,5’a da anakart var 4’e de bunlar performansı etkiliyor mu yani bu kadar farkı vermeye değer mi?

Merhaba arkadaşlar, internetimi 50mbpsye geçirdim. Fakat 35'leri geçmiyor. Modemde böyle görünüyor sanırım modeme kadar 50 geliyor demek oluyor. SS ekliyorum.

Modemle aramda 2 metro varken hem telefondan hemde laptoptan aynı hızı veriyor o da 28-35 civarında çıkıyor her zaman. Ne yapmalı bilemiyorum. 50 diye boşuna mı para verdim diye düşünüyorum. 36mpbslik paket mi alsaydım. Ya da nasıl çözerim forumdaşlarım fikri olan var mı

Arkadaşlar herhalde hala gold üzerine şanlı skin veriyor oyun. Ne zamandan sonra yenilecek ligler bilen var mı
Gigabyte B450M S2H AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

MSI RX 570 ARMOR 4G OC 256 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz 35MB Soket AM4 Fanlı İşlemci

Ramler psu vb kolay diye eklemedim 3bin gibi fiyat yapıyor 3ü şunu değiştir şununla dediğiniz var mı?

Nasıl performans alırım oyun oynamak istiyorum
Soruları alayım

Rust ve Gta5 oynarım bazen o kadar çok ağır şeyler yapmıyorum işimi görür mü sizce kasmazdan orta ayarlarda oynatsa yeter

işlemcisi 1.6 diyor ama artıyormuş sıkıntı çıkarıyor mu böyle işlemciler
Isınıyor diye kasayı açtım klavyesini anakarttan ayırdım sonra birleştirdim laptopu. Açıldı bir sorun çıkarmadan ama harddisk kullanımı yüzde yüze çıktı kasayı kapattıktan sonra başladığı için acaba bir yerine bir şey mi yaptım diye düşünüyorum

bir bilgisi olan var mı bu sorun donaımdan kaynaklanabilir mi?
Arkadaşlar neden anlam veremedim açınca 3dk 55fps sonra 15-20 fpse düşüyor. en düşük ayarlarda her şey kapalı. Sürücüleri güncel ekran kartımın. Dizüstü bilgisayar asus x550jk ram 12 gtx850m açması lazım değil mi

Bir yerde bir hata mı yapıyorum yardımcı olur musunuz
Arkadaşlar üniversite 1.sınıf öğrencisiyim. Kyk alıyorum. Hepimiz de sonuna kadar hissediyoruz ki kyk enflasyon karşısında eridi kayboldu. Mutlak alışverişine bişeyler alınca bile aşırı miktarda para harcamak zorunda kalıyoruz. Ulaşım desen biz yine ödüyoruz belki indirimli ama ayda 100tl gibi bir maliyeti var en azından.

Hayatımız güzel denilen gençlik yıllarında bizi bu derece umursamaz bir zamla geçiştiren kyk’ya bir sitem bu. 2019yılı için kyk zammı 30tl oldu. Yani 30tl nedir enflasyon yüzde 30ken. Bizi düşünmesi lazım buna karar verenlerin. Siz de katılıyor musunuz kyknın adaletsiz derecede az olduğuna
Paramız çok değer kaybetti ama hala nereleri çok para harcamadan gezebiliriz diye aklıma gelenler buralar yazın düşünelim

Gürcistan

Hindistan

Irak

Ukrayna
Hakkında
İlgi Alanları: İskandinavya
Forum İmzası:
Xperia Z5 Green
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
Sony
Operatör
Turkcell
ISS
Superonline
Takım
Bursaspor
TV
TV
Tablet
General Mobile
Notebook
HP
LOL
Anivia
Motosiklet
Honda
Dünyadan Futbol
Club Atlético de Madrid
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Ekran Kartı
Sapphire
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.276
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 136.211 (Bu ay: 783)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.879 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.