Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (669. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
715
Favori
839.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben çekirdek işine yeni başladığımdan farklı deneme çekirdekleri alıyorum..

**Özellikle kahvede çikolata, ceviz,fınıdık, karamel gibi Klasik kahve tadı arıyorum..Sizin kahvede bunlar var gibi, sonuç yazarsanız listeme ekleyim..

Yine tadım notlarında Portakal,mandalin,limon..vs turunçgiller yazıyor..ben bunları önemsememiştim ama bazı Kahvelerde özellikle kahveyi yuttuktan sonra dilinizin arkasında bu tadlar olabiliyor..

Limonlu çay bile içmem ama bir kahvede böyle keskin limon tadı aldım :( haliyle içemeyeceğim bir tür

** Yıldızlı maddedeki özelliklere sahip bizzat denenmiş kahveler, bölgeleri ile yazan olursa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 19 Temmuz 2018; 15:28:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Hocam çekirdekler hayırlı olsun..

Ben çekirdek işine yeni başladığımdan farklı deneme çekirdekleri alıyorum..

**Özellikle kahvede çikolata, ceviz,fınıdık, karamel gibi Klasik kahve tadı arıyorum..Sizin kahvede bunlar var gibi, sonuç yazarsanız listeme ekleyim..

Yine tadım notlarında Portakal,mandalin,limon..vs turunçgiller yazıyor..ben bunları önemsememiştim ama bazı Kahvelerde özellikle kahveyi yuttuktan sonra dilinizin arkasında bu tadlar olabiliyor..

Limonlu çay bile içmem ama bir kahvede böyle keskin limon tadı aldım :( haliyle içemeyeceğim bir tür

** Yıldızlı maddedeki özelliklere sahip bizzat denenmiş kahveler, bölgeleri ile yazan olursa sevinirim..
    Kahve gurmeliğim hiç yoktur, bu aldığım ürün de sitedeki en pahalı kahveydi, ben de şahsen parasını hak ediyor mu görmek bir de bir yarışmada derecesi var diye aldım. Tchibo’dan aldığım kampanyalı kahveler vardı dört beş kere almıştım,hala sütle karıştırıp bunları içiyorum.🙈

Sizin özellikle çikolata, karamel vs. tatlar barındıran çekirdekleri aradığınızı önceki mesajlarınızdan biliyorum. Bu aldığım üründe de sitesindeki açıklamalarda çikolata ve karamel yazmıyordu, pakette yazmışlar.

Şöyle bir kahve almıştım öncesinde içerisinde vanilya, badem, çikolata tatları var diyordu. Ben kokusunu alabiliyordum pişirince, ama tatlarını alamıyordum.

kahhve.com
    Cool Beans - Irish Cream | KahhveCom
    https://kahhve.com/cool-beans-irish-cream-kahveler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 19 Temmuz 2018; 15:40:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O sebeple sordum? sitedeki bilgilerde Meyve tadları ama pakette karemel çikolata yazıyor

Farklı kahveler denedikçe insan farklı tadlar alıyor emin olun..

O tadlar içerken değil genelde sonrada dilde kalan tadlar..

Pişirme yöntemi/demleme yönteminde su sıcaklığı yanılmıyorsam 90-96 gibi tavsiye ediliyor bu aralık değişirse kahve yanabiliyor veya bazı tadlar kaybolabiliyor..

Kimya işi bu kahve..Deneme yanılma ile bulmak gerek

İnsan bedeni maalesef devamlı yaptığı şeyleri artık normal görüyor..Değişik birşey yapınca farkı hissediyor..

Biryerde, insanın bir kahveye alışması için 5 fincan içmesi gerektiği yazılıyordu? Bunu bilemem ama insan bünyesi/bilinçaltı 21 gün bir şeyi yapınca o şey alışkanlık haline geliyormuş..
  • kahhve.com
    Bialetti - Moka Pot Çelik Musa 4 Cup | KahhveCom
    https://kahhve.com/bialetti-moka-pot-musa-4-cup-kahve-demleme-ekipmanlari

Bu 4 cuplık mokapot var bende, kaç tatlı kaşığı koymak lazım ben genelde 2-3 tatlı kaşığı koyuyorum. Bir de mesela 2 cuplık kahve için haznenin tamamını değil yarısını su ile doldursam ve kahveyi de ona göre iki kat az koysam olur mu, son yazdığımla ilgili basınç vs. muhabbetinden dolayı öncesinden iyi olmaz tarzı yorumlar okumuştum diye hatırlıyorum, ama yanlış da hatırlıyorum olabilir.🤔

• moka potlarda tam performans için hazneyi tamamen kahve ile doldurmak lazım

4 cup 30-32 gram civarı kahve alır. 4 kişilik almasaydınız keşke . Suyu koyarkende valfin hizasını geçmemesine dikkat edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Kotu tatlar gecmemesi icin kullanmadan once kagit filtreden sicak su akitiyoruz bolca zaten sikinti olmuyor :) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seffa -- 19 Temmuz 2018; 16:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

moka potlarda tam performans için hazneyi tamamen kahve ile doldurmak lazım

4 cup 30-32 gram civarı kahve alır. 4 kişilik almasaydınız keşke . Suyu koyarkende valfin hizasını geçmemesine dikkat edin.
    2 cup da var, genelde onu kullanıyorum, ama memleketteki evde 4 cuplı olan var, başkaları da içer diye 4 cuplı almıştım, ama kimse içmiyor.

Ben genelde bir de başka cevzede biraz süt ısıtıp süt ekleyerek içiyordum böyle olunca 2 cup tam yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 19 Temmuz 2018; 17:2:6 >
  • Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    Bialleti brikka 2 cup kullanıyorum 18 19 gram gibi oluyor.3 cup moka expressim vardı o da aynı alıyordu.ikeada satılan çelik radig model gördüm tam alıyordum ki sonradan bayağı büyük geldi.Hemen vazgeçtim.Bir kahve icsek 250 Gr paketi iki günde harcarız

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Kotu tatlar gecmemesi icin kullanmadan once kagit filtreden sicak su akitiyoruz bolca zaten sikinti olmuyor :) .
    Kötü tadlar geçmiyor güzel ama İyi tadlar aroma/yağlar da Kağıda takılıyor..
    Metal Filtre ile Kağıt içimi arasında aroma tad farkı olması gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: belki bir gün

Bialleti brikka 2 cup kullanıyorum 18 19 gram gibi oluyor.3 cup moka expressim vardı o da aynı alıyordu.ikeada satılan çelik radig model gördüm tam alıyordum ki sonradan bayağı büyük geldi.Hemen vazgeçtim.Bir kahve icsek 250 Gr paketi iki günde harcarız
    Brikka dan elde ettiğiniz kahveden memnun musunuz,,

Youtube daki gibi üzerinde krema oluşuyor mu,,

En önemlisi tad nasıl

2 si farklı oluyor tabi. V60 kullanıyorum kağıt filtreli aromaları gayet alıyorum. Siz hem metal filtre olsun hem toz olmasın istiyorsunuz o zaman kruve elek alacaksınız kahveyi eleyeceksiniz. En güzel o şekilde yaparsınız. Az toz geçsin derseniz commandante el değirmeni ve bodum french press alın keyfinize bakın. Ama değirmen aldığınıza göre kruve elek alabilirsiniz. Kruve kahve elemek için geliştirilmiş elek sistemi. Netten araştırabilirsiniz. Kendi sitesi gönderim yapıyor daha ucuza geliyor.
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Kruve güzel ama 97 dolar? 450 Tl eder...

Commandante satışı yok ne Türkiye, ne amozonda..

Ben Tozdan bahsetmedim sadece Filtre öğütümünde Press telinden kahve taneleri geçebiliyor dedim..

100 mikron bir tel kesip French pres alt veya üstüne monte etsen 2nci bir eleme görevi görebilir..

100 mikron tel nerden bulurum diye düşünüyorum..

Ayrıca bu kahveyi üreten Afrikalı, Kenyalı, Colombialısı hiç böyle elek vs ile uğarştığını sanmıyorum :) Tozu da kahve ne de olsa

**Saatlerce Değirmen inceliyorum hiç %100 mükemmel bir değirmen yok..

Sözen den memnun olan var/olmayan var
    Hariodan memnun olan var/olmayan var
    Baratza Encoreden memnun olan var/olmayan var
    rommelsbacher ekm 200/300 memnun olan var olmayan var
    Brevillle 820 memnun olan var olmayan var
    ..
    ..
    Daha yukarı çıktıkça Rocky vs vs vs ler var

Ama hepsinde ya espresso öğütemiyor ya French presste yeterli büyüklük olmuyor??

Çok para verip 1500 -2000 Tl bir değirmen alsam da bu işin %100 garantisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 1:4:12 >

Commandante satışa çıkacak hocam önümüzdeki günlerde dilerseniz bilgi veririm. Toz dediğimiz zaten o tortulara sebep olan şey. Kruve pahallı değil kur yüksek malasef öncelikle :) İyi bir öğütücüsü almayıp kruve a yatırım yapanlar var. Biraz kahve heba oluyor tabi.

İlla frenc press ile devam etmek istiyorsanız bence bodum alın fark olur sanırım. En kötü çay süzgeci gibi birşey ile tozunu eleseniz o bile fark ediyor emin olun.
    French Prese alıştım, mantığını da çözdüm..Başka bir ekipmana geçmek istemem..

Değirmen olarak commandante de alabilirm gelirse haber verirseniz olabilir..

Tchibo Elektrikli Öüğütücü iade ettim, Hario Pro aldım yeni versiyon- ilk versiyon kötüydü, plus çıkmış biraz düzelmiş en son Pro bdaha stabil, yorumlar olumlu, 4/4 mükemmel değil ama 300 tl civarını çıkmak istemeden deneme amaçlı--(Mil hareketi sabitlenmiş, ayar dipten yapılıyor), bakalım deneme yanılma olmazsa onu da verir Commandanteye gecebilirim..

**Commandante geldiğinde Hario Pro isteyen olursa çok uygun fiyata verebilirim..

Zira Bütçe olarak Breville 820 bile düşündüm ama o da French Pressi tam yapamıyor muş? ne anladım o işten?

Bodum bir arkadaş hediye alacak daha doğrusu doğumgünü hediyesi al dedim tamam dedi onu bekliyorum :)

French preste ıslanan kahve zaten şişiyor..çekirdek öğüttüğümden beri kalan telve şişmiş telve..Önceki bayat kahveler ince ebatta oluyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 1:20:38 >

• Memnunum elbette hocam.Tadı normal moka pot kahvesinden yumuşak.Üzerinde da o krema oluşuyor fakat bu kahvesine göre değişiyor.Ben genelde espresso için aldığım koyu kavrum çekirdekleri kullanıyorum.Tat olarak da ben biraz basınçlı sepet delonghi ile yapılan kahvelere.Aslında normal moka pot ama üzerindeki valf kremayı biraz daha basınç üreterek oluşturuyor normal moka potlara göre.

• Arkadaşlar fiyat olarak uygun kahve makinesi önerebilir misiniz?
  • Arkadaşlar denemelerim devam ediyor..

French press için Filtre öğütümünde güzel tad almıştım..Colombia bella vista..

Bugün en kalın ayarda biraz odunsu büyüklükte öğütüm yaptım, sonuç ekşi bir tad?

Nedendir bilgisi olan? Sanırım biraz daha ufaltmam gerek öğütümü...

Edit: Biraz incelltim tadındaki ekişil azalda da az devam ediyor..Bir inceltme daha yapmak gerek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 11:6:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Arkadaşlar fiyat olarak uygun kahve makinesi önerebilir misiniz?
    Tek kişilik makine arıyorsanız yok maalesef..Olan da breville BDC600 pahalı ve Türkiyede yok..Tad olarak ta size makine ne verirse o..

2-4 gibi çok kişilik makineler ise çok ama Delonghi, Bosch,Simens gibi markalı ürünlere bakılabilir, özelliklerine göre araştırmanız gerek..

Ama drip damlama yöntemli kahve makinalarında kahve miktarı çok olmalı ki damlamadan suya gecen kahve güzel olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 10:46:27 >
    Demleme suresi kisaysa eksi tat verebilir hocam.

Ben Fix 5 dakikada zaman ayarlı yapıyorum...4 diyor çok yerde ama denedim 4 - 6 -7 bana uygun 5 geldi

Fazla büyük öğütümde sanırım zaman da uzamalı..Bakalım Filtre kahve ayarına doğru inceltiyorum..

Manuel değirmenlerde ayar işaret yok? Commandatede de yok sanırım..Çevir çevir tamam da bulana kadar denemek lazım, bulduğum ayarı da nasıl işaretleyeceğim dönen vidada?

Aslında seviye çubugu olsa yanda, klasik iskandil ölçme sistemi gibi milimetrik cetvel ordan not alınabilir

**COLD BREW için en büyük parça, uzun süre beklediğinden bu öğütme ayarı kullanılmalıymış..Ben Cold Brew öğütmüşüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 11:31:30 >
  • 
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.