Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (670. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Comandantede klik sistemi vardır.Klik aralıkları da çoğunda aynıdır.Örneğin 10 14 klik espresso 14-18 mokapot 22-26 V60 gibi.Yani sayarak buluyoruz.Elbet bir gösterge olsa iyi olurdu.Fakat ben şöyle yapıyorum.En son ne için öğütüm yaptıysam onu yazıyorum.V60 mı demledim 22 klik.Sonra french press yapacak olursam bakıyorum 22 klikte.Hemen tık tık sayarak klikleri 33 klik yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Klik mantıklı ama vida gevşet sık, bana uymadı maalesef..yine elektrikli 1 -10 gibi rakamlı sistemlere bakacağım...

Commandate gelse piyasaya o da yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Tek kişilik makine arıyorsanız yok maalesef..Olan da breville BDC600 pahalı ve Türkiyede yok..Tad olarak ta size makine ne verirse o..

2-4 gibi çok kişilik makineler ise çok ama Delonghi, Bosch,Simens gibi markalı ürünlere bakılabilir, özelliklerine göre araştırmanız gerek..

Ama drip damlama yöntemli kahve makinalarında kahve miktarı çok olmalı ki damlamadan suya gecen kahve güzel olsun..

Alıntıları Göster
    Hocam aile işletmemiz var günde en az 100 defa kullanılacak.

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben comandante tavsiye ederim klik saymak zor gelmezse :) O zaman numaralı istiyorsanız encore da gider size. Numaralı kademeli ilk etapta size iyi gelir.Espresso için eureka mignon kullanıyorum.Kademezsiz tabi.Filtre ayarına dönersem espressodan sıkıntı büyük.Dediğiniz tur ayarı gibi.

Problem değirmenlerin herşeyi yapamamaları..o zaman Değirmen/Öğütücülerini sınıflandırmak gerek ki kafa karışmasın..

Örnek (Kendimce sıralama yaptım yanlış olabilir) Değirmenler :

A- Espresso ve türevleri --İnce çekim

B- Filtre Kahve Drip -Orta çekim

C-Chemex,French Press, Vaio,Aeropres, Siphon...3rd Wave/3ncü dalga -Kalın çekim diye ayrı satılmalı

**Veya 100 -400 mikron incelik /// 400-800 mikron incelik /// 800-1400 mikron incelik gibi

Kahve tadımındaki yöntemler de sanırım buna benzer kriterler var kahve taneleri/öğütümde

**NOT : bütçeyi 300 den 1000 Tl ye çıkardım ama hala dişe dokunur değirmen yok :) hadi olsun 1200

Zaten yorumlara bakınca ya espresso için, ya filtre için ayrı değirmenler kullanılıyor..

Comandanteyi aklım kesti..sadece satış yok, bir arkadaş geldi geliyor dedi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 19:6:17 >
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sirkülasyon varsa herhangi Filtre makinesi olur..Ama çeşit olsun derseniz Simens, Bochun Full otomatik makineleri var, espresso, latte, çikolata vs yapıyor..

Amaç çok kaliteli makine mi, Ucuz iş görür makine mi? Uzun süre sıcak tutacak 12 kişilik makine mi?

Çekirdekten kahve üreten mi, Toz kahve kullanan mı, zira çeşitler değişiyor

Çekirdekten kahve üreten bildiğim Philips, markası vardı..

Çekirdekten espresso yapan ise çok marka var Deloghi modelleri 2nci elleri uygun..

Kahve/Espresoo
    Çekirdek/Öğütülmüş kahve

ayrımını yapmanız gerek..

Simens/Boch örneğin atıyorum billmem kaç bin adet kahve garantisi veriyor..bu da kriter olabilir?

Misafir vs geliyor ise Nescafenin Otomatik makineleri de düşünülebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 21:40:3 >
  • Acil tavsiye

Breville BCG 400
    Baranza ENcore
    Breville BCG 820
    Rommelsbacher EKM 200

**Commandante piyasada yok olsa o da listede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Temmuz 2018; 22:53:46 >
    Bu üç değirmenden bcg 400 ü çıkart.Watt gücü düşük.Biraz sert çekirdekte kıralacak gibi olur.Espresso yapılacak mı bu önemli? Eğer yapılacaksa öğütüm aralığı geniş olduğu için BCG 820 önerilebilir.Aynı öğütücü filtre içinde iş görür. Ama espresso işine hiç bulaşmam diyorsanız baratza encore işinizi görür.Benim düşüncem bu yönde.

Brevillerde dediğiniz gibi sert çekirdek takılıyormuş duruyormuş...

Espresso uzak ihtimal ama ilerde ne olur bilmem...

Baraza da öğüttüklerini savuruyor diye okudum, derli toplu hazneye atmıyormuş..
    Savurma dediğiniz topaklanma ve elektriklenme sanırsam.Evet böyle bir sorun maalesef olabiliyor.Comandante istiyorsanız Instagram üzerinden Togay İnay ile iletişime geçin.Yakin zamanda geleceğinden bahsediyordu.Kendisi Türkiye distribütörü Comandante değirmenlerinin.

https://www.instagram.com/togayinay/

Espresso yu da katarsak Breville 820?

Yani olmuşken hepsi olsun..pro cihaz değil ama ilerde bir Espresso Delonhi alırsam espresso da yaparım belli olmaz..

Şimdi French press kullanıyorum ama belki Chemexe, Aeroprese geçerim..

0- 10 (Espresso - frnc press arası) arası öğütümler olsun istiyorum, amator de olsa

**bu arada bazı tercüme sayfalarda, Fransız basınına uygun ibaresi var..

**Coffee Beani de taze Fasulye diye çevirebilirler :)
    Hocam 0 -10 derken kastiniz nedir 10 aralik olsun hepsi mi olsun diyorsunuz ?

Az aralık iyi değildir gün gelir de espresso ya da V60 yaparsanız sıkıntı çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffa

Hocam 0 -10 derken kastiniz nedir 10 aralik olsun hepsi mi olsun diyorsunuz ?
    Örnek verdim SIfır = Espresso ise on=French press

Arada Filtre,Chemex, Aeropres..hepsi var
    Çok aralık ta Cold Brew oluyor demleme süresi atıyor...

ideal aralıklar gerekli
    Yanlisiniz var. Ideal demleme araligini bulmaniz icin yuksek aralikli olan daha iyi olacaktir. Atiyorum sizin demenize gore hario v60 ile 5.aralikta filtre yapacaksiniz mesela. 5 e aldiniz demleme suresi uzadi kahve aci oldu bir uste aldiniz ozamanda kirtarmadi. 7 ye aldiniz e bu seferde kalin geldi istedigine ulasamadin ? Cok kisilik demleme yapacaksiniz ozsman demleme suresini ayarlamak icin daha cok oynamaniz lazim ogutum ile ozaman ne yapacaksiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Hocam çok sirkülasyon varsa herhangi Filtre makinesi olur..Ama çeşit olsun derseniz Simens, Bochun Full otomatik makineleri var, espresso, latte, çikolata vs yapıyor..

Amaç çok kaliteli makine mi, Ucuz iş görür makine mi? Uzun süre sıcak tutacak 12 kişilik makine mi?

Çekirdekten kahve üreten mi, Toz kahve kullanan mı, zira çeşitler değişiyor

Çekirdekten kahve üreten bildiğim Philips, markası vardı..

Çekirdekten espresso yapan ise çok marka var Deloghi modelleri 2nci elleri uygun..

Kahve/Espresoo
    Çekirdek/Öğütülmüş kahve

ayrımını yapmanız gerek..

Simens/Boch örneğin atıyorum billmem kaç bin adet kahve garantisi veriyor..bu da kriter olabilir?

Misafir vs geliyor ise Nescafenin Otomatik makineleri de düşünülebilir?
    Hocam merhaba makine tam otomatik olmalı.

Toz kahve ile çalışmasını istiyorum.

Orta halli bir şey olsa yeter.

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Tam otomatik Filtre Kahve makinası diye arattırın, fazla seçenek yok..

Türkiyede de pek fazla kaliteli ürün yok..

Homeend gibi yerli üretimler var ama kalitesi çok iyi olmaz..
    O öyle olmuyor aralık demek her şey demek.Hatta comandante yeni bir aks çıkarıyor.Aralığı fazlalaştırıyor.Örneğin aralık dar olursa espresso yaparken zorlanılırlır.Bunun icin kademesiz yani küçük ayarlar yapmaya müsait değirmenler kullanılır.Kahve değişirse ona göre ufak ayarlar yaparak stabil ve doğru akış sağlanır.Aynı şey filtre için de geçerlidir.Ufak tefek ayarlar ince kalın hafif öğütümler ile doğru notalara farklı tatlara ulaşılmaya çalışılır.Yani iyi kahve için doğru değirmen elzemdir.

Katılıyorum, benim de anlatığım All in One, hepsi bir arada ürün yapmasınlar..

Espresso için ayrı değirmen

Filtre ve benzerleri için ayrı değirmen

Otomatik Makinelerde bu ayrım var..Espresso yapan makine Espresso mantığı ile 9-15 bar çalışıyor..

Mesela yanlış hatırlamıyorsam Encore özelliklerinde Espresoo var ama tek + ...Bir yerde de şunu demiş, Espresso ama Basınçlı Makineler için değil???

Yani o zaman espresso özelliği yazmasın..

Benim derdim aldığım ürün kıstaslarının tam olması, espresso öğütür dediği an onu beklerim...

Yoksa problem yok

**Commandanteyi takipteyim
  • 
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.