Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (652. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam mükemmelliğe çok takmamak lazım. mükemmeli ararsanız elbette bulursunuz, hatta bir çok kişi kendine has tarifler oluşturuyor. her demlemede aynı sonucu almak istiyorsanız doğru değişkenleri siz sıralamışsınız. ama aynı olmasa da iyi olsun derseniz: iyi çekirdek, iyi su, iyi öğütücü. gerisi yarışmada veya sürekli aynı tadı sunma arayışında olan bir işletmede değilseniz esner.

- su sıcaklığı: ideali 92-93'tür, 88-95 arası iyidir.
    - süre: yukarıda bahsettiğim tarifte 6 dakikada da demleyebilirsiniz 10 dakikada da.
    - metal kaşığı, kahveye batırmadan önce, sıcak suya batırıp ısıtırsanız, sorun olmaz
    - diğerleri zaten dolaylı etmenler.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam espresso icin kahveyi nerelerden aliyorsunuz acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tchibo indiminden otomatik kahve makinesi aldık ama kahve dünyasının bu kadar geniş olduğunu bilmezdim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Kahve dünyasındaki şu kahve nasıldır bilen var mı?

Özelliklerde Aeropres yazmış Daha ince ise French presle olmaz sanırım
    www.kahvedunyasi.com
    Kahve Dünyası
    https://www.kahvedunyasi.com/filtre-kahve-250g-p-17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 16 Mayıs 2018; 23:31:17 >

• @aratar bana özel mesaj gönderiyorsunuz ama özel mesaj alımınız kapalı.

quote:

Ben starbucks ve tim hortons tarzi kahvecilerinverdigi sicaklikta kahve icmek istiyorum. simdi breville in kahve makinesine bakiyorum ama yorumlarda yeterince sicak degil diyende olmus ne onerirsiniz acaba?

Bahsettiğiniz kahvecilerin verdiği kahveleri aşırı sıcak buluyorum. Bu yüzden böyle bir makine arayışım olmadı. Şahsen o sıcaklıkta kahve yapan bir makine alsam bu yüzden iade ederdim. Sorunuza gelirsek; hangisini Starbucks kadar sıcak istediğinize göre değişir.

1. Espresso: Isı ayarlı espresso makinesi alın ve fincanı önceden ısıtın

2. Americano. Fincanı sıcak su ile haşlayın. Espressoyu yapın, kettleda yeni kaynamış suyu dökün. Bu her makinede olur.

3. Latte vb sütlü içecekler: buhar çubuğunu süt cezvesine daldırıp 80-90 derece olana kadar ısıtın. Bu işlem sütün tadını oldukça bozacaktır. Eğer elinizdeki nespresso otomatik süt köpürtme hazneli ıse, sütü makine köpürttükten sonra bir cezveye alıp ocakta kaynatın.

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Aeropress yazmamış, öğütme tipi olarak aeropress Seçili. Oraya tıklayıp istediğiniz öğütme boyutunu seçebilirsiniz.

Bir yıl çok güzel denk gelmişti. Sonraki yıl hoşumuza gitmemişti. Deneyip kendiniz karar vermeniz en iyisi.

Seçeneklerde Aeropress, ve diğer ekipmanlar var ama French pres göremedim o seble, H.Buradadan Aynı ürün 250 +250 olan French pressle yapılır yazanı aldım..

Yanılmıyorsam Kahve dünyasında kahve içip pek begenmemiştim,yorumlar da pek iyi değildi kahve dünyasının ama, Paşa fırını diye bir yer var..2 defa French press ile kahve getirdiler, büyük boy..Çok hoşuma gitti..2 fincan içtim ama makinede yapılmıştan farkı yok..

Hangi kahve kullanıyorsunuz deyince hazır paketler geliyor, Kahve dünyasında paketler var demişti..O zaman aman geç demiştim ama internette görünce belki bu kahve odur diye aldım :) umarım iyi çıkar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Mayıs 2018; 23:21:53 >
    kahve dünyasının dükkanlarında yapılan kahve gerçekten rezil bir kahve. kötü demleniyor ve filtre kahve tüketen çok olmadığı için, anladığım kadarıyla saatlerce bekliyor. çekirdek konusunda ise taze kavrulmuş kahve için bekleme şansım olmadığında zaman zaman tercih ettiğim bir yerdi. umarım istediğiniz gibi çıkar.

french press seçeneğinin olduğu yeri aşağıdaki resimde görebilirsiniz:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/jk16i4

• Selamlar,

Çok sevdiğim bir içecekle ilgili bu konuyu, bu kadar geç görmem çok kötü :(

Bende sürekli filtre kahve içiyorum. Arada Türk Kahvesi içiyorum, biraz kalın fincanda ayarlayıp, fincanda pişiriyorum.

Filtre kahve olarak şimdiye kadar hep Tchibo'nun Brazil Mild ve Guetamala'sını içtim. Tavsiyeleriniz var mı?
    Teşekkür..

Kahve Dünyası, eski zamanlarda bir şirket ile Ülkerin ortaklaşa kurduğu yermiş..Yani arkası sağlam

Ben Hepsiburadadan 250+250 =500 gr indirimli aldım , 31,50 ye geldi

www.hepsiburada.com
    Filtre Kahve Çeşitleri ve Fiyatları | %35 indirim
    https://www.hepsiburada.com/kahve-dunyasi-filtre-kahve-250-gr-2-li-deneme-paketi-p-HBV00000B0KWS

• Ben Tchibo feine Mildesini içtim bir süre,şimdi de son birkaç kulanım kaldı..French pressle yapıyorum gayet güzel, aroması tadı yerinde kahve..

Yine Tchibodan 2 farklı çekirdekten french press çektirmiştim beğenmedim veya olmadı, eksik birşeyler veya çiğ tadı vardı..

Şimdi hazır filtreleri kullanıyorum..Jacop Monarch ta kullandım ama biraz daha yoğun Feine mildeye göre..

Kahve ne kadar fazla kavruksa tadı da o kadar sert ve acı oluyor..

Şimdi Kahve Dünyasının üstteki modelini denicem..

**Şöyle bir site var, farklı kahvelerden set yolluyorlar 50 gr lık..begenirseniz onu sonra istiyorsunuz..
    kahhve.com
    KahhveCom - Kahhve Tanışma Seti | KahhveCom
    https://kahhve.com/kahhvecom-tanisma-seti-kahveler

**Sert, yumuşak, ayıltıcı, aromalı, sade... Hangi kahveyi seçmeniz gerektiğini bilemiyorsanız KahhveCom Tanışma Setimiz tam size göre. 50 gramlık 5 farklı kahve aynı pakette. Hepsini demle, kendine en uygun kahveyi deneyerek bul.

Her kahve 50 gramlık Zip Lock' lı pakette gelir.
    5 farklı çeşit kahve içerir.
    Kahve çeşitleri sipariş verilen dönemdeki en taze kahvelere göre değişiklik gösterir.
    Kahveleriniz istediğiniz demleme ekipmanına göre öğütülür. Ya da çekirdek olarak gönderilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 20 Mayıs 2018; 0:40:2 >

Teşekkürler hocam. Feine Milde sanki biraz yumuşak bir tadı var gibi. Guetamala'dan sonra Brazil Mild bana su gibi geldi :D

5 li tanışma setini deneyeceğim.
  • Bir kahve sever olarak kahve Makinesi mi öğütücü ile manuel demleme mi karar veremeyip bir göz atayım dedim. Kendimi başka bir ülkede dil bilmezken kaybolmuş gibi hissettim. Yardım isteme yeri de bura mıdır değilse yol gösterir misiniz? Nespresso pixie almak üzereyim fakat americano espresso vs derdinde değilim günde en fazla iki fincan kahve içerim. Filtre kahve fakat sütlü filtre kahve içerim. Sütsüz içemem. Pixie buna uygun mudur yoksa bir fincan için değmez aynı lezzeti manuel çalışmalarda da yaşayabilir miyim. Şu turiste bir yardım edin

• abet07 A kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz cihaz kapsülle espresso yapıyor ve kendi süt köpürtme mekanizması yok. ayrıca almanız gerekiyor. siz ya süt köpürtme aletini alacak, ya da sütü ayrıca ısıtacak ve bu cihazın yaptığı içeceğin üzerine dökeceksiniz. yaptığınız içecek teorik olarak cappucino ya da latte olacak.

sütlü filtre kahve içmeyi seviyorsanız elle demleme yöntemlerinden birini seçip, bir öğütücü almanızı tavsiye ederim. elle demleme yöntemlerinin bir çok çeşiti var. en yaygını herkesin bildiği french press. uğraşamam derseniz filtre kahve makinesi aramanız gerekiyor. ancak filtre kahve makineleri de süt köpürtücü/ısıtıcı içermez. sütünüzü ayrıca ısıtmanız gerekir. ya da sütü soğuk da ekleyebilirsiniz.

kapsüller kullanışlılık açısından çok kolay ama lezzet açısından iyi değiller. ayrıca firma size ne sunarsa ona mecbursunuz. filtre kahve konusunda da, tahminimce zincir dükkanların sattığı kahveleri içiyorsunuz. bunlar çok koyu kavrulduğu için içimi de çok sert oluyor. zevkinize karışamam. ama eğer şeker ve sigara kullanmıyorsanız, yakmadan kavrulmuş yerlerden alacağınız çekirdeklerle yapılan sade kahveye de çok kısa sürede alışabileceğinizi düşünüyorum.

• abet07 A kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır araştırıyorum bu kahve işini öğrendiğim şu oldu, Espresso tarzı içecekseniz, bunu yapan Delonghi gibi makineler oldukça çok piyasada..Zaten Espresso mantığı da tek kişilik olunca cihazlar da yeterli gibi..

Problem Filtre kahve konusunda..Tek kişilik Filtre makinesi yok gibi olanlar Tam otomatik, pahalı, ucuz olanlar da çok hızlı suyu akıttığından o kahve pek birşeye benzemez..

Ama 4-6 kişi gibi çok kahve kullanırsanız, kahve makineleri demlemeyi daha iyi yapar..

Tek kişilik kahve için French press en ucuz yöntem, sonra aeropress , Moka Pot denilen aletler daha pahalı..bunla elle demleme biraz sabır gerektiriyor..Chemex, ...gibi alternatif demleme ve ekipmanlaı var..

İtalyanlar moka Pot kullanırmış, bizim çaydanlık misali :)

Aeropres ise filtre ile espresso arası yapıyormuş..

Bunların da eksi tarafı kahve çekirdeğinin taze olması, kahvenin uygun çekilmesi vs vs vs..Her demlemede farklı tadlar, iyi kötü sonuç alabilirsiniz

Kapsüller ise aynı tadı alırsınız devamlı..biraz pahalıdır ama..

Uğraşmam zaten 2 fincan kahve içeceğim kapsul parası sorun değil derseniz kapsuller tercih edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Mayıs 2018; 19:53:43 >

• Arkadaşlar bir restoranda ikram ve menü seçeneği artsın diye bir arkadaşım filtre ve espresso türevleri yapmak istiyor. Ana seçenekleri kahve değil, daha çok yemek ağırlıklı. Yani yarı profesyonel ekipmanlar işlerini görür gibi. Bunun için önerileriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: false6

Arkadaşlar bir restoranda ikram ve menü seçeneği artsın diye bir arkadaşım filtre ve espresso türevleri yapmak istiyor. Ana seçenekleri kahve değil, daha çok yemek ağırlıklı. Yani yarı profesyonel ekipmanlar işlerini görür gibi. Bunun için önerileriniz var mı?
    3ü1 arada şekerli-şekersiz ikram ederek rahatlıkla götürür 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: abet07

Bir kahve sever olarak kahve Makinesi mi öğütücü ile manuel demleme mi karar veremeyip bir göz atayım dedim. Kendimi başka bir ülkede dil bilmezken kaybolmuş gibi hissettim. Yardım isteme yeri de bura mıdır değilse yol gösterir misiniz? Nespresso pixie almak üzereyim fakat americano espresso vs derdinde değilim günde en fazla iki fincan kahve içerim. Filtre kahve fakat sütlü filtre kahve içerim. Sütsüz içemem. Pixie buna uygun mudur yoksa bir fincan için değmez aynı lezzeti manuel çalışmalarda da yaşayabilir miyim. Şu turiste bir yardım edin
    filtre makine,v60 ve mokapot kullanıyorum. sütlü içecekler için mokapot ile demleyip ufak köpürtücü kullanarak moka veya latte yapabiliyorum gayette güzel oluyor. sütsüz olarak 2den fazla kişi olduğunda makine ile tek veya 2 kişi olduğunda v60 kullanıyorum. tavsiyem 2.el kg79 edinin, taze kavrulmuş kahve kullanın.

• false6 kullanıcısına yanıt
    şöyle bir sorunu olacak. belki saatte 150 kahve vermeyecek. ama restoranlarda genelde insanlar birlikte yemek yer. kahve sipariş verdiğinde de birlikte verirler. örneğin 4 kişi aynı anda sipariş verirse ve makinesi tek gruplu ise 4 kişi için ayrı ayrı içecekleri hazırlayacak. hızlı hareket ederse ve makinesi hx veya dual boiler ise 1 latteyi en iyi ihtimalle 1 dakikada hazırlar. o kadar pratiği olmayan bir insan ise yaklaşık 2 dakika. çünkü her seferinde portafiltreyi temizle, kahveyi öğüt, tamp yap, espresso shot'ını al(25-30 saniye), sütü köpürt, bardağa dök. bu işlemleri 4 kez hatasız tekrar et. en iyi ihtimalle 4. fincanı tamamladığında, birinci fincandan sonra 4 dakika geçmiş olacak ve soğuyacak. ya da önce birinci fincanı servis edecek, diğer 3 müşteriyi bekletecek. o yüzden en az 2 gruplu bir makine almasını tavsiye ederim.

marka olarak öztiryakiler'in nuova simonellinin fiyatları uygun.

filtre kahve için şu üçü düşünülebilir:
    www.espressoperfetto.com
    Espresso ve Filtre Kahve İle İlgili Herşey | Espresso Perfetto
    https://www.espressoperfetto.com/collections/filtre-kahve-makinesi/products/bonavita-filtre-kahve-makinesi-8-kap

www.espressoperfetto.com
    https://www.espressoperfetto.com/collections/filtre-kahve-makinesi/products/moccamaster-filtre-kahve-makinesi-termoslu-parlak-gumus-1

www.espressoperfetto.com
    https://www.espressoperfetto.com/collections/filtre-kahve-makinesi/products/moccamaster-filtre-kahve-makinesi-termoslu-parlak-gumus
    (tek farkları kapasiteleri)

makine yerine veya makine kahvesine ek olarak french press seçeneği de koyabilir. işletmelerde french press şöyle kolaylık oluyor. 4 sipariş alındıysa presslere kahveyi koy, suyu dök, müşteriye pressle servis et. ocaktan çay koymaktan pek de farklı olmayan bir işlem.

• false6 kullanıcısına yanıt
    Öyle yerlere Full Otomatik makineler olabilir..

2000 - 5000 Tl gibi bulunabilir

akakce.com
    Delonghi Kahve Makinesi Fiyatlar�, Modelleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/kahve-makinesi/Delonghi,1,4.html

www.delonghi.com
    Tam Otomatik Kahve Makineleri l De'Longhi l Türkiye
    http://www.delonghi.com/tr-tr/urunler/kahveler/kahve-makineleri/full-otomatik-kahve-makineleri

akakce.com
    Jura Ena Micro 90 Espresso ve Cappuccino Makinesi Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/kahve-makinesi/en-ucuz-jura-ena-micro-90-espresso-ve-cappuccino-makinasi-fiyati,58873138.html

akakce.com
    Siemens Kahve Makinesi Fiyatlar�, Modelleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/kahve-makinesi/Siemens.html

• 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.