Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.168
Cevap
710
Favori
808.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o kadar mı ya:(
  • Severin KM 3873 nasıl bilirsiniz ?
  • joof kullanıcısına yanıt
    filtre için gayet iyidir. espresso için yetersiz. french press'te de kalın öğütmeyi tercih ediyorsanız yetersiz. ben french press için de filtre kadar ince öğütüyorum, o yüzden bana göre french press için de yeterli.
  • Böyle bir konu olduğunu bilsem öncesinde sormak isterdim ama yine de fikrinizi almak istedim

    mövenpick edle komposition filtre kahvenin tadı kalitesi nasıldır? Az önce 500gr 27tl+2.5tl kargo sipariş geçtim.

    Aklımda 25tl'ye Jacobs Monarch Aroma da vardı ama elim gitmedi nedense

    Cool Beans ise ambalaj güven vermedi merdiven altı üretim gibi. Doritos ala turca reklamındaki doktor bu ne? geldi aklıma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memis0051 kullanıcısına yanıt
    çekirdekleri kendiniz öğütmediğiniz sürece hepsi aynı gelecektir çünkü aroma kaybı kaçınılmaz
    ben dışarda etiyopya sumudica çektirdim. 3 saat içerisinde tükettim aromaları aldım. ertesi gün hazırladığım kahvenin öncekiyle alakası yoktu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 30 Mayıs 2018; 16:34:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustakil_Yazar

    250 gr 50 TL benim için pahalı Sevenhillli teşekkür ederim
    Sanal baharat'tan sidamo'yu 33 TL kilosu,,
    Tchibodan Sicilya'yı 250 gr 15 liraya alıyorum,,
    Brownbovery yazan Etiyopya Sidamo aroması ve içimi hoş.
    Sağ başta Davidof57 Espresso; yoğun aromalı sert içenler için tavsiye ederim
    Soldaki Sicilya Espresso dun geldi iftardan sonra denicem

    Sidamo getirmiyor artik sanalpazar :( en son colombia aldim ama sidamo daha iyidi baska kahveler denicem bakalim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    filtre için gayet iyidir. espresso için yetersiz. french press'te de kalın öğütmeyi tercih ediyorsanız yetersiz. ben french press için de filtre kadar ince öğütüyorum, o yüzden bana göre french press için de yeterli.
    Ben de uzun süredir French press için Filtre için çekilmiş kahve kullanıyorum, daha başarılı..İri çekim french presle verim alamadım
  • üstadlara bir sorum olacak
    kahve makinesi ile demledim biraz önce. ilk yudumda hafif bir aroma alıyorum fakat daha sonra ağzımda acı bir tat olşuyor
    bunun sebebi
    - bayat kahve midir ( dün çektirdim )
    - kahve/su oranını mı tutturamadım ?
    -çekirdeğin karakteristiği midir ?
    çekirdekleri çektirirken kavrlma tarihine baktım kavrulma tarihi 7 gün önce
  • joof kullanıcısına yanıt
    Kahveye karışan taneler muhtemel, ben de yaşıyorum bunu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbul_s

    Kahveye karışan taneler muhtemel, ben de yaşıyorum bunu..
    nasıl yani taneler :?
  • joof kullanıcısına yanıt
    Süzülen kahveye, kahve taneleri sızarsa tadı bozabilir..

    Filtreden/Kağıt veya metal filtreden kahve taneleri alta gecebilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 30 Mayıs 2018; 22:41:1 >
  • Kahveden çok anlamam ama filtre kahve, americano tarzı kahveler hoşuma gidiyor. Bu tarz bir kahveyi hakkıyla, kaliteli bir şekilfe evde yapmanın en ucuz ve pratik yolu nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joof kullanıcısına yanıt
    Kahveyi nereden aldınız, kavrulma tarihi, çekirdeğin türü, ülkesi, aldığınız acılık neye benziyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mark Shelby

    Şimdiye kadar içtiğim kahveler içinde bana göre aroma dengesi (ne çok yoğun-acı, ne de çok hafif) gövde lezzeti en iyisi Etiyopya Sidamo diye düşünüyorum.

    İzmir de bi firmada daha vardı. Mail’lerimden bulursam burada yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    etiyopya yirgacheffe, kavrulma tarihi 23.05.2018
    biraz önce 1/20 oranında deneyrek su miktarını arttırdım ve aroma fonksiyonunu kullanmayarak hazırladım. acımsı tad kayboldu bu sefer de ne içtiğimi anlamadım :D
  • joof kullanıcısına yanıt
    Ya kahveyi demleme süreniz çok uzun ya da kahvenizin kavrulmasında problem var.



    Demleme süresi uzunsa normalde öğütme boyutunu arttırmanızı tavsiye ederdim ama öğütülmüş kahve kullandığınız için bu mümkün değil.



    Daha fazla su ile değil de daha az su ile demleyip, tadı çok yoğun/sert geliyorsa istediğiniz kıvama gelene kadar sürahiye sıcak su ekleyerek aradığınız tadı bulmaya çalışabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scheissenberg kullanıcısına yanıt
    Americano ile filtre kahve bambaşka yollar. Eğer americano(veya espresso, latte, cappuccino) isterseniz bir espresso makinesi almanız gerekir. Ucuz yollu çözüm ararsanız internette 250 liralardan başlayan ürünler var. Ancak bir öğütücü de gerekecek ve espresso için ya pahalı öğütücüler(1500 lira ve üzeri) ya da el değirmeni almalısınız. Ancak el değirmeni uğraşlı bir iştir. Tavsiyem 2000-2500 civarı bütçeniz yok ise veya bu işi hobi gibi görüp uğraşacak vaktiniz yoksa espresso dünyasından uzak durun.



    Filtre kahve için ise

    a) makine alabilirsiniz (250 lira civarından başlıyor, ikinci elini 50 liraya bile bulabilirsiniz

    b) elde demleme yöntemlerinden birini edinebilirsiniz.



    Makine alırsanız işiniz çabuk görülür ama lezzet olarak çok şey kaybedersiniz. Özellikle 1-2 kişilik demleme yapıyorsanız.



    Elde demleme yöntemleri bir sürü var. En kolay ve ekonomik olanı French press. Bunun dışında aeropress, v60, kalita ve melittayı araştırmanızı tavsiye ederim. Sorunuz olursa cevaplarım.



    Filtre için öğütülmüş kahve, espressoya göre daha kullanılabilir. Ancak ben bir el değirmeni de almanızı öneririm. Filtre boyutunda öğütmek kolay. Aliexpresste 10 dolar. Yerli olarak Sözen süper boy da bir seçenek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sevgili arkadaşlar, evde filtre kahve makinem var, bu aralar da tchibo'dan en çok beğendiğim Grande Guetemale çekirdeğini kullanıyorum. Ancak kahveden her seferinde farklı bir tat alıyorum ve bunun süt ile alakalı olduğunu düşünmekteyim.

    Açıkçası sütü ısıtmayla ilgili standart bir tarzım yok, buzdolabından aldığım sütün bir miktarını cezveye koyup ısıtıyorum. Bazen acı oluyor, bazen de aşırı süt kokulu bir tat alıyorum kahvemden. Dolayısıyla kalitesiz kahvenin sütü ısıtmamdan veya kullandığım sütten kaynaklandığını düşünüyorum.


    Bu konuda fikri veya tavsiyesi olan kimse var mıdır?
  • İlk filtre kahve deneyimimi Mövenpick ile yaşadım ama aradığımı bulamadım. Hata yaptım mı bilmiyorum kahveyi şekerle birlikte demledim bu sorun yaratır m ve tüm kahvelerde bu acı tat var mıdır? Ben daha karamelize kremamsı bir kahve arıyorum. Sanırım sade kahvede bu olay biraz zor. Süt ve şekerle seyrelterek ancak içebildim. Bu arada türk kahvesini severek içiyorum. Bu kahve Nescafe gold gibi acı bildiğin.
    +) 350ml'lik french press'e iki silme yemek kaşığı Mövenpick Edle kahve koydum ve sonuç bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memis0051 -- 1 Haziran 2018; 17:1:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memis0051 kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.