Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (650. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
841.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 648649650651652
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler, ediyorum da düşmüyor. Yine basınçlı sepet ama breville alayım bari diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 28 Nisan 2018; 21:59:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Breville'i bekodan sonra kullanan arkadaşlar memnun. Ayrıca sepeti de basınçsıza çevrilebiliyor. Ancak sıfır fiyatları el yakıyor. Eğer sıfır Breville için bütçeniz varsa, İtalyadan Türkiye'ye gönderim yapan siteler var. Onlardan Quick mill vb. markalara bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tchibo guatemala grande ve feine milde deneyen varsa yorumlayabilir mi?Bir de bu Sözen değirmen kahveye metalik koku bırakıyor bunu önlemenin yolu var mıdır

• Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    tchibo guatemala grande biraz ekşimsi bi kahve isli hafif baharatımsı bi tadı var sanki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Guetemala Grande yi son zamanlarda ben denemiş bulunmaktayım ve en azından şimdilik aradığım kahve tadının bu olduğuna inanmaktayım. Benim damak tadıma göre bir kahve ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, bahsettiğimiz çekirdek de buna uygun. Siz de eğer benim bir damak tadına sahipseniz grande yi denemenizi tavsiye ederim

• Frenç Pres ve Tefal filtre makinesi ile devam ederken,
    Delonghi EC200 aldım bir tane.
    Basınçlı sepet, Basınçsız sepet kavramlarından bir şey anlamadım.
    Bilmem gerektiğini düşünüyorum.
    Yardımcı olur musunuz nedir, nasıl yapabilirim
    (Basınçlı sepet, Basınçsız sepet)
  • balcis kullanıcısına yanıt
    ben kararsız kaldıkça makinasız kaldım, dedica'nın da fiyatı yükseldi, hala kararsızım, ikinci ele de uygun fiyatlı bir şey düşmeyecek gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balcis

ben kararsız kaldıkça makinasız kaldım, dedica'nın da fiyatı yükseldi, hala kararsızım, ikinci ele de uygun fiyatlı bir şey düşmeyecek gibi.
    Ben Letgo'dan 100 TL ye EC220 aldım. Süt köpürtücü bozuktu 50 TL tamir
    ettirdim. İkinci el 150'ye mal oldu.
    Bayrampaşa da (stadın karşısında) spotçu Mehmet 2.El satıyor Delonghi Ec220
    Benim bir arkadaş aldı. Makine 130 TL, portafiltre 150 (kepçe, filtre vs.)
    280 TL ye mal oldu. Hala elinde bir tane var.

Geçen uğradığımda bir tane de Starbucks-Milano vardı elinde 250 TL istiyordu.

sahibinden ve letgo da takip ettiğinizde başka seçenekler de çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 5 Mayıs 2018; 9:29:51 >
  • Hocam çok sağol. Bütçem biraz daha fazla ona göre gaggia'nın breville falan bakayım diyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infileXible

Frenç Pres ve Tefal filtre makinesi ile devam ederken,
    Delonghi EC200 aldım bir tane.
    Basınçlı sepet, Basınçsız sepet kavramlarından bir şey anlamadım.
    Bilmem gerektiğini düşünüyorum.
    Yardımcı olur musunuz nedir, nasıl yapabilirim
    (Basınçlı sepet, Basınçsız sepet)

Basınçlı sepet, filtrenin altında bir katman olur, bununla yapay krema (köpük) elde edilir.
    Basınçsız sepette ise filtre haricinde birşey yoktur.

Giriş seviyesi makinelerin çoğunda basınçlı sepet vardır. Çünkü kahveniz bayat da olsa bir şekilde krema alırsınız. O yüzden doğru parametrelerle (taze kahve, kaliteli değirmen vs.) espresso yapıyosanız basınçsız sepet kullanırsınız.

Hatta hatalarınızı görmek için, sepetin altını komple kesip sadece filtreden bardağa doğruca akıtılan naked portafiltreler de vardır.

• @albati teşekkür ederim.

Naket p.filtre videosu izledim.

Kahve daha güzel-çekici gözüküyor.

Acaba biz de kessek mi filtrenin basınçlı sepetini

• Filtre işi zor geliyor,,çekirdek taze olacak.Saklama sonucu kahve bayatlamayacak.Franch Press uygun yapılacak Vs Vs ile uğraşmak yerine tchibo camisine kapsül kullansam kahve tadı ve sıcaklığı nasıl olur kullanan car mı?
    maliyet fazla ama güzel filtre tadı olur mu her kullsnımda

• Kurukahveci Mehmet Efendi'nin Brazilian, Colombia ve Ethiopia filtre kahvelerini deneyen var mı? Her birinden 250 gr almak istiyorum ve fiyatları diğer markalara göre gerçekten uygun.

• Bu ürün nasıl arkadaşlar ? fikri olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Kurukahveci Mehmet Efendi'nin Brazilian, Colombia ve Ethiopia filtre kahvelerini deneyen var mı? Her birinden 250 gr almak istiyorum ve fiyatları diğer markalara göre gerçekten uygun.
    Colombian denemiştim.Tadı iyi değildi diye hatırlıyorum.Koyu kavrulmuştu

• quote:

Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

Colombian denemiştim.Tadı iyi değildi diye hatırlıyorum.Koyu kavrulmuştu

Alıntıları Göster
    Ben de aksine Colombian olanı beğenmiştim. Elbette taze değil ama Starbucks tarzı kahve sevenlere ucuz alternatif oluşturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infileXible

@albati teşekkür ederim.

Naket p.filtre videosu izledim.

Kahve daha güzel-çekici gözüküyor.

Acaba biz de kessek mi filtrenin basınçlı sepetini

Bu işe yeni giriyosanız önce bir kaç ay demleme tekniklerinizi geliştirin. Bol bol denemeler yapın. Sanalbaharattan kilosu 30 tl civarına taze kahve alıp denemelerinizi yapabilirsiniz. Kilosu 120 tl olan kahvede yapılan denemeler üzebilir :)

• Aslında privat kaffee african blue almayi düşünüyordum ama Kurukahveci Mehmet Efendi'nin filtre kahveleri daha ucuz olduğu için öncelikle bu üç ürünü denemeye karar verdim. French Pressle kahve demlemeye yeni başladığım için tecrübeli değilim. Tada tada deneyeceğim artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Aslında privat kaffee african blue almayi düşünüyordum ama Kurukahveci Mehmet Efendi'nin filtre kahveleri daha ucuz olduğu için öncelikle bu üç ürünü denemeye karar verdim. French Pressle kahve demlemeye yeni başladığım için tecrübeli değilim. Tada tada deneyeceğim artık.
    French press ile uygun olmayabilir çünkü çok ince öğütülmüş bu kahve. Makineye uygun.
  • Merhabalar, ben bir şey danışmak istiyorum. Bilenler gerekçesi ile cevap yazarsa sevinirim.

Elimde çok sayıda kahve var içemediğim; Tchibo hazır vakumlu filtre kahve paketleri şeklinde, (indirimdeyken ve daha bilgisizken almıştım) ben bunları french ile ya da makinede içemedim. Acaba bu paketleri sözen de tekrar çekip Türk kahvesi yapıp içsem sakıncası olur mu? Mevcut hazır Türk kahvesi ile harmanlanınca içilebilir oluyor.

Yani soru şu: çekilmiş kahve tekrar çekilir mi?

• 
Sayfa: önceki 648649650651652
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.