Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (635. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aeropress için ekşi yorumları okudum 5 sayfada 1 tek olumsuz yorum gördüm :)

Yani bu aletin hiç mi eksi tarafı yok merak ettim

French presten daha kullanışlı fekat, 1-2 dakikada demleme işi bana çok kısa geldi, zira Basınc olsa olsa 2 bar ancak..Espresso için 9 bar basınç kullanıldığından espressodan uzak, Filtre kahve için ise Sert bir kahve deneyimi deniliyor?

Filtre kahvede problem yoksa düşünülebilir ama emin olamadım ben şahsen? Bunda Su sıcaklığı 80 derece imiş, Kahve de Filtre ile Espresso arasında deniliyor

French press kahvesinden sert olur ise bana uymaz tercihen..

Şimdi bu alet kısaca Filtre kahve mi yoksa daha sert Espressoya yakın kahve mi yapıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Şubat 2018; 0:42:51 >
  • Küçük bir ayrıntı, kaynama ve su sıcaklığını eğer termometre kullanmıyorsanız, irtifa (deniz seviyesinden yükseklik etkiler.

Deniz seviyesi 0 da 100 derecede kaynayan su, örnek Eskişehirde 96 derecede kaynıyor. Tabi çok farklı barometre değeri de etkiliyor. En sağlamı bir termometre edinin. :-)
  • ogoksel O kullanıcısına yanıt
    Hocam kahve yapma işi Kimya deneyine dönüyor, Labaratuar lazım, çok değişken ve etken var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecconiet

Uzun süredir french Press kullanıyorum memnunum ama hep filtre kahve içmek de bir yere kadar, espreso Americono karışımı bir tat için moka pot uygun mudur sizce yani tavsiye eder misiniz? Ayrıca moka mı french Press mi daha lezzetli?

Damak tadı kişiden kişiye değişir ama bana göre gerçek kahve -makine yoksa- ancak moka pot ile yapılır.

Evde hem french press hem moka pot kullanıyorum. İlk zamanlar sadece french press ile kahve demlerdim. Farklılık olsun diye moka pot aldım ve sadece moka pot ile kahve yapıyorum. Çünkü dört farklı kahve yapma şansınız var:

1-) Espresso (tam olarak değil tabii, ona yakın bir tat)

2-) Cappuccino

3-) Latte

4-) Americano

2 ile 3'ü yapmak için french press gerek. Ben french press ile sütü köpürtüyorum, aldığım sonuç gayet iyi.

Moka pot ile yapılan Americano'yu içtiğinizde bir daha filtre kahve içmeyi istemiyorsunuz. Zira aldığınız tat filtre kahve ile Espresso makinesi ile yapılan Americano arasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, Americano filtre değil espresso sınıfına giriyor..

Bizzat içtim bu Americanoyu, filtre kahve değil maalesef :) Espressonun su katılmış hali..

Demleme teknikleri farklı olunca da Moka Pot - French Press - Espresso farklı , Makine kahveyi de French press ile Filtre sınıfına sokabiliriz..

Hepsi kahve ama işte öğütme, demleme teknikleri farklı olunca tad da değişiyor..

Sert, yoğun kahve sevenler için Espresso, moka, aeropress..

Yumuşak kahve sevenlere French press, Filtreli Makine diyelim- Benim görüşümdür tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Şubat 2018; 20:51:20 >
  • American Press diye birşey çıkmış? nedir ne değildir?

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • Selamlar, Yine forumda bu konuda bir arkadastan aldigim Beko BKK 2170 (Gaggia ile ayni olan efsane model) espresso makinemi satiyorum. Parcalari tamdir. Fiyati gorusebiliriz. Ilgilenen varsa konusalim.

• Espresso diyemeyiz sertlik olarak.Mokapota yakın diyebiliriz.Ama ben kahvenin sertliğini ekipmana yüklemeyi doğru bulmuyorum.Bu tamamen kullandğımız kahve ile alakalı.Çok kavrulmuş bir kahve kullanırsak hangi yöntem ile yaparsak yapalım damağımızda sert bir tat bırakacaktır.Tabii bunun yanında ekipmana uygun öğütüm,su kalitesi ve su sıcaklığı,öğütücünün kalitesi,kullandığınız dozaj gibi birçok değişken vardır.Aeropresste öyle tarifler var ki kimi kahvedeki notaları ön plana çıkarır,kimi gövdesini,kimi kahvedeki tatlılığı vs.Aeropressi kullandığınız çekirdeğe göre yön verebilirsiniz.Ayrıca kullanılan filtrelerde ayrı bir tat katar.Kağıt filtreler ayrı,metal filtreler ise tamamen ayrı bir tat sunar.Aeropress öznel bir alettir.Standart kullanımı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belki bir gün -- 13 Şubat 2018; 0:50:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikolai Rostov

quote:

Orijinalden alıntı: ecconiet

Uzun süredir french Press kullanıyorum memnunum ama hep filtre kahve içmek de bir yere kadar, espreso Americono karışımı bir tat için moka pot uygun mudur sizce yani tavsiye eder misiniz? Ayrıca moka mı french Press mi daha lezzetli?

Damak tadı kişiden kişiye değişir ama bana göre gerçek kahve -makine yoksa- ancak moka pot ile yapılır.

Evde hem french press hem moka pot kullanıyorum. İlk zamanlar sadece french press ile kahve demlerdim. Farklılık olsun diye moka pot aldım ve sadece moka pot ile kahve yapıyorum. Çünkü dört farklı kahve yapma şansınız var:

1-) Espresso (tam olarak değil tabii, ona yakın bir tat)

2-) Cappuccino

3-) Latte

4-) Americano

2 ile 3'ü yapmak için french press gerek. Ben french press ile sütü köpürtüyorum, aldığım sonuç gayet iyi.

Moka pot ile yapılan Americano'yu içtiğinizde bir daha filtre kahve içmeyi istemiyorsunuz. Zira aldığınız tat filtre kahve ile Espresso makinesi ile yapılan Americano arasında.

Peki bu kasvet türlerinin kahveyi öğütme ayarı nasıl olmalı? El değirmeni ile Türk kahvesine yakın incelikte mi öğütmeliyim zira espresso için oldukça ince gerekiyormuş? French Press ise aksine oldukça kalın öğütülüyor malum. Aslında şeytan diyor ki değirmen ile uğraşma üçüncü nesil kahvecilerden kahve alırken onlar öğütsün moka pot için. Her kahve yapışımda içeceğim kadar öğütüyorum çok zahmetli değil aslında yarım dakikayı alıyor ama işte boyutu ayarlamak filan mesele. Öğütülüp alsam hepsini bir anda bitiremeyeceğime göre mesela 20-25 gün önce öğütülmüş olsa ne fark eder ki

• Elinizde değirmen varsa yap yanıl usulu damak tadınıza göre bunu kendiniz bulmalısınız bence?

Elinizdeki kahve cinsine göre, kavruluş miktarına göre de ( az-orta-çok) tadın değişmesi lazım

Ayar tutmuyor ise Kahve öğüten yerlerden Moka için öğütüp deneyin, olursa aynı kıvamı yakalamaya çalışırsınız..

Espressodaki mantık benim bildiğim BASINÇ..Yani moka ile ne kadar basınç elde edilir bilmem ama Espresso makinesinin ana prensibi basınçlı (9 bar diyelim) suyun SIKIŞTIRILMIŞ kahveden geçmesi..Eğer kahve iyi sıkışmaz arada boşluk kalırsa gecen su, tam aromayı aktarmıyor imiş- yorumlar böyle
  • Evde basit Latte yapımı, merak edenlere

TUBA ÖZMEN KOCAMANyoutube
    Evde Latte Macchiato/MochaNasıl Yapılır?/Evde Süt Köpürtmenin Kolay ve Etkili Yolu
    https://www.youtube.com/watch?v=CwxBJJxaFVI

• Gold tek kullanım değişmiş çok beğendim alan varmı bundan
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi travegostar -- 14 Şubat 2018; 5:39:20 >
  • travegostar kullanıcısına yanıt
    Bu gruba üye olalı kaç sene olduğunu bilmiyorum ama bu kağıttaki şeylerden bir daha ağzıma sürmedim, marka önemli değil ama bu konuda geçen herhangi bir kahve önerisini deneyince o şeyin kahve olmadığını anlıyor insan. Haa çok acil durumda ki o da en son içtiğim bir seneyi geçti herhalde milicano ile kör nefsi köreltiyorum :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogoksel

Bu gruba üye olalı kaç sene olduğunu bilmiyorum ama bu kağıttaki şeylerden bir daha ağzıma sürmedim, marka önemli değil ama bu konuda geçen herhangi bir kahve önerisini deneyince o şeyin kahve olmadığını anlıyor insan. Haa çok acil durumda ki o da en son içtiğim bir seneyi geçti herhalde milicano ile kör nefsi köreltiyorum :-)

Katılıyorum kesinlikle. Sabah kahvaltı ile aeropressle hazırladığım kahveyi akşam da hario v60 veya mokapot ile hazırladığım kahveyi içiyorum. İş yerinde neskafe+ süt tozu ikramlarını gülerek reddediyorum. Onlar ayıla bayıla içiyorlar 😄😄

• travegostar kullanıcısına yanıt
    Bu Granür kahveler yi ne de Kahvenin en alt türü olarak içilse de kesinlikle 3ü , 2si bir arada, süttozu türevleri kullanmayın..

Süttozu denilen şey, sütün yakılması ile elde edilen birşey imiş, süt harici başka kimyasallardan da yapılması olası..

3ü biraralarda ise sizi korkutmak istemem ama...içmeyin tavsiyem

Ben uzun yıllar Nescafe clasic sonra gold sonra jacop Monarch içen biri olarak, bu Granür kahvelerin kimyasal işlemden geçtiğine ikna oldum bıraktım..

Bardağa nescafe türevi granür kahve bırakıp az ıslatın, resmen kömür oluyor?? zift..

Ama adamlar nasıl yaptı ise kahve tad ve kokusunu veriyor meret :)

Sigara gibi zararlı olduğunu insan bilse de içiyoruz işte bu granür kahveleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Şubat 2018; 10:34:3 >
  • Süt tozu ile ilgili bir düzeltme yapayım. Süt tozu bilinen en eski süt saklama yöntemidir. Sütün kurutularak (suyu buharlaştırılarak) toz haline getirilmesidir. Biraz su ile tekrar süt haline gelir. Eski imalat yöntemlerinde kimyasal katkı yada koruyucu duymadım. Süt yerine kullanılmasında hiç bir sakınca yok.

Ancaaaak gelelim şu sütü masadan kovalayan üçü beşi biraradalara konulan maddeye yani kahve beyazlatıcısına, zahmet edip ambalajın üstünü bir okursanız rezaletin daniskası,, yapıldığı madde glikoz ve karışık bitkisel yağlar ????
    Yani süt ve süt ile ilgili içinde hiç bir şey yok.

Granül kahveye gelince onun imalatı da filtre kahvenin kurutularak suyununun buharlaştırılması (sonrasında için topraklanma önleyici, belki renk, aroma vb bişeyler yapıyorlardır) yöntemi. bu nedenle sağlığa zararlı bir şey değil ama bahsedilen madde kavrulup yakılıp kurutulup poşetlenmiş metamorfik bir kahve cesedi :-)

Bu forumda kavrumlar, saniyeler, miligramlar, akış miktarları su oranları, atmosfer basınçları, 2-3 derecelik termometre ölçümleri ile elde edilen (başarısız bir demleme bile olsa) KAHVEEEEE nin tadına bakan granül ile hissedeceği net bir mide ve
    damak rahatsızlığıdır.

OO KAAAAA

• ogoksel O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle elde, evde yapılan uygulamalar sağlıklı olsa da, işin işine Kimya, Endüstri girince bazı hileler de yapılıyor :

Süt tozu hakkında farklı görüşler var ama şu linkte Melamin maddesi eklendiği (Katkı maddesi) bunun da kilo da 2 miligram olmasına Gıda Kuruluşu (EFSA,Amerika) izin vermiş?

Yani 2 gram da olsa Kansorojen bir madde, Kaldı ki bunu 2-4-5 mg olmasının yan tesirleri de görülüyor :

Melamin biraz fazla katıldığında sütteki proteini olduğundan yüksek göstermeye yarar: yani adi bir hilenin de aracıdır. Hatırlayacaksınız, 2008 yılında gazetelerde okudunuz, Çin’de 3 bin civarında çocuk melamin katılmış süt tozundan hastalandı ve 6′sı öldü. Gene geçen yaz okudunuz, Çin’de 103 ton melamin katılmış süt tozu yakalandı ve Amerika süt tozu ithalatını bu ülkeden durdurdu. Raflardan ürünler toplatıldı.

Kısaca Yapay, suni olan birşey..Tabi Sütü buharlaştırma yöntemi ile Kurutmakta bir problem yok, problem kaynağı belirsiz şeyler
    Bahsettiğiniz Toz olarak satılan BEYAZLATICI lar ise onlar zaten tamamen sakat

Sütü süt olarak kullanmakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Şubat 2018; 11:25:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Öncelikle elde, evde yapılan uygulamalar sağlıklı olsa da, işin işine Kimya, Endüstri girince bazı hileler de yapılıyor :

Süt tozu hakkında farklı görüşler var ama şu linkte Melamin maddesi eklendiği (Katkı maddesi) bunun da kilo da 2 miligram olmasına Gıda Kuruluşu (EFSA,Amerika) izin vermiş?

Yani 2 gram da olsa Kansorojen bir madde, Kaldı ki bunu 2-4-5 mg olmasının yan tesirleri de görülüyor :

Melamin biraz fazla katıldığında sütteki proteini olduğundan yüksek göstermeye yarar: yani adi bir hilenin de aracıdır. Hatırlayacaksınız, 2008 yılında gazetelerde okudunuz, Çin’de 3 bin civarında çocuk melamin katılmış süt tozundan hastalandı ve 6′sı öldü. Gene geçen yaz okudunuz, Çin’de 103 ton melamin katılmış süt tozu yakalandı ve Amerika süt tozu ithalatını bu ülkeden durdurdu. Raflardan ürünler toplatıldı.

Kısaca Yapay, suni olan birşey..Tabi Sütü buharlaştırma yöntemi ile Kurutmakta bir problem yok, problem kaynağı belirsiz şeyler
    Bahsettiğiniz Toz olarak satılan BEYAZLATICI lar ise onlar zaten tamamen sakat

Sütü süt olarak kullanmakta fayda var

Normal üretim prosesinde hiç bir katkı yok, dediğim gibi bilinen en eski süt saklama yöntemi, sadece hile olarak proteini yüksek göstermek için katılıyor ve herhangi bir yasal izin yok hatta bu hileyi ilk defa çinde yapanlar yüzünden artık çin hiç bir yere süt tozu satamıyor. Benim süt tozu üzerinde durma sebebim özellikle buzdolabı olmayan iş yerlerinde süt tozu, kahveyi sütlü sevenler için ideal çözüm oluyor.
    http://www.suttozuturkiye.com/sut-tozu-yazilari/suttozu-kurutulmus-bir-sut-urunudur-ve-sagliga-zararli-degildir.html
    http://www.suttozuturkiye.com/sut-tozu-yazilari/sut-tozu-uretim-sistemleri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 14 Şubat 2018; 13:36:36 >

• Arkadaşlar f /p olarak çok iyi olan bonarri artık satış yapmıyor galiba. Biraz uzak kaldım f/p olarak en iyi kahve nerede şu anda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Bu Granür kahveler yi ne de Kahvenin en alt türü olarak içilse de kesinlikle 3ü , 2si bir arada, süttozu türevleri kullanmayın..

Süttozu denilen şey, sütün yakılması ile elde edilen birşey imiş, süt harici başka kimyasallardan da yapılması olası..

3ü biraralarda ise sizi korkutmak istemem ama...içmeyin tavsiyem

Ben uzun yıllar Nescafe clasic sonra gold sonra jacop Monarch içen biri olarak, bu Granür kahvelerin kimyasal işlemden geçtiğine ikna oldum bıraktım..

Bardağa nescafe türevi granür kahve bırakıp az ıslatın, resmen kömür oluyor?? zift..

Ama adamlar nasıl yaptı ise kahve tad ve kokusunu veriyor meret :)

Sigara gibi zararlı olduğunu insan bilse de içiyoruz işte bu granür kahveleri

Kardeşimm3in1 arada içmeyeli yıllar oldu ama ofis ortamında falan bu kahve güzel oluyor granül kahve olayına girersek zaten çok tartışırız çekirdek bulup içmek filtre falan her zaman mümkün değil

Ama bu attığım görsel ürün yeni çıktı aroma olarak ben puanım iyi diyorum

Aynı tek kullanımlık gold paket sanki zehirdi böyle acı bu öyle değil

• 
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.