Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de rotasyondan yanayım. Ne kadar değişik tip kahve yapabilirsem o kadar iyi hissediyorum. Bazen pres, bazen espresso bazen Hario canım istiyor. Olmazsa olmazım espresso tabii ki. Bir de şöyle bir husus var; günün değişik zamanları değişik kahveler hoşuma gidiyor, sabah işe Amerikano götürüyorum, akşam üzeri espresso, akşam yemeğinden sonra Türk kah. veya espresso, hafta sonları aromatik kahvelerle f. pres-Hario falan gibi. Bir de evdeki diğer ahali var. Onlar da latteci. Yani beni hep aynı kahve sıkıyor. Hem çekirdeğin cinsini hem kahvenin çeşidini değiştirmek hoşuma gidiyor.
  • Bildiğim kadar Moka Pot cihazının Aliminyum olması biraz risk..Aliminyum caydanlıkları atalı yıllar oldu??

Aliminyum sakat !!

**Çelik olan da varmış :
    kahhve.com
    Bialetti - Moka Pot Çelik Venus 4 Cup | KahhveCom
    https://kahhve.com/bialetti-venus-4-cup-moka-pot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Şubat 2018; 19:34:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orijinalden alıntı: ecconiet

Uzun süredir french Press kullanıyorum memnunum ama hep filtre kahve içmek de bir yere kadar, espreso Americono karışımı bir tat için moka pot uygun mudur sizce yani tavsiye eder misiniz? Ayrıca moka mı french Press mi daha lezzetli?

Espresso makinem var ama espresso içiyor muyum, hayır :) Hocam daha çok espresso bazlı içecekler için kullanıyorum yani cappucino, latte falan için. Eğer bunları tüketmiyorsanız sadece Americano için bence gerek yok. French press gayet güzel .

Bialettenin moka pot unu sipariş ettim, filtre kahveden daha yoğun bir kahve içmek istiyorum aslında daha çok o yüzden. Fakat öğütme problemi var bir de, bende Sözen el değirmeni var ve French presse ayarlı, istediğim zaman moka istediğim zaman French için ayarlamak istiyorum. Zaten moka da Türk kahvesi gibi oldukça ince çekmek gerekiyor, French ise daha kalın. Bunu nasıl yapabilirim daha doğrusu mümkün mü sizce bu el değirmeni ile? Öğütücü makinesi bıçaklı olduğu için daha kötü ediyormuş, kaliteli olanları da çok pahalı malum.

https://www.homend.com.tr/
    Grindgo 6001 Kahve Öğütücü
    https://www.homend.com.tr/grindgo-6001-kahve-ogutucu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilemiyorum, bende KG79 var memnunum ama forumlarda yerden yere vuruyorlar. Yine de pratik olduğu yadsımaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Bildiğim kadar Moka Pot cihazının Aliminyum olması biraz risk..Aliminyum caydanlıkları atalı yıllar oldu??

Aliminyum sakat !!

**Çelik olan da varmış :
    https://kahhve.com/bialetti-venus-4-cup-moka-pot

edirnede ciğercilerin tümünün tavaları alüminyum du....
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Arada bir neyse ama devamlı günlük kullanımda risk almaya değmez..
    https://www.zararlari.org/aluminyum-kaplarin-zararlari/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 10 Şubat 2018; 23:5:18 >
  • Sanalbaharattan Santos siparişi vermiştim 1 kg 27 fiyat standart kavrum french press için artık Starbucks vb. yerlerin yanından dahi geçmeyeceğim.Kömür gibi kahve içtiğimi şimdi daha iyi anlıyorum bir dahaki sefere açık kavrum olarak sipariş vereceğim.French için içimi gayet güzel tavsiye edebilirim.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kahve ve Çay markasını değiştirince insan eskisini pek beğenmiyor o sebeple fazla değişiklik bana göre iyi değil :)

Bünyenin duruma adapte olma yeteneği var..Sevdiğiniz şeyde devam etmek gerek :)

İnsan günün farklı saatlerinde ve Ruhsal durumuna göre aynı kahveyi içse farklı lezzet alabilir, böyle de bir durum var..

Bir arkadaşın yaptığı gibi günün farklı saatlerinde farklı kahveler içmek iyi gelebilir..

Robot olsak aynı makine yağını bas gitsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Şubat 2018; 15:50:1 >
  • iyi günler

ben filtre kahvemi french presste demleyerek içiyorum , 2 hafta önce sözen değirmen aldım vidayı sonuna kadar gevşettim o şekilde öğütüp hazırlıyorum . Aldığım kahveler tchibodan brazil mild ve african blue .
    1)ketılda su kaynadıktan sonra 2 dakika bekliyorum ama 2 dakka sonunda ketıl kapağını kaldırdğımda bile acayip buhar çıkıyor yani 94-95 derecelere düşüyo mudur bu su 2 dakika içinde? Kahveyi mi yakıyorum diye düşünüyorum bazen ama 2 dakika bekliyorum ardından yavaş yavaş ekliyorum
    2)Kahveden tüm aromayı alamıyorum gibi sanki, bişeyler eksik öğütme boyutu kahvenin tadına ne kadar etki eder?
    şuanki french pressim 350 ml 3x7 gram kahve ekliyorum . ön demleme olayınıda yapıyorum . Tavsiyesi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Filtre kahve (Tchibo mavi kaplı olan paket) yapıyorum Frenchte..Şunu deneyin..

Su yarım ısınınca Press ve Fincana Sıcak su koyup agızlarını cam kapakla kapatın

Şu kaynamadan, ne zaman iğnelenmeye başladığı an presteki suyu atıp 1 ölçü kahve ekleyip (Tchibo 8gr kaşık) üzerine suyu azar azar dökün..Su sıcaklığı çok önemli..Bu iğnelenme, 2-3 iğnelenme olunca ben demliyorum..

Köpük çıktığı an sıcaklık doğru demektir..TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN BİRAZ

Su ekledikten sonra press agzını yine cam kapakla kapatın Tam 5 dakika ( Buna dikkat edin 4 veya 5 ama 5 bana göre daha iyi)

5nci dakika press üst kısım ile süzün kahveyi..

Şimdi deneyin :)

Kaynar su ile olmuyor..Tam 94 -96 derece gibi olmalı su ki kahve o derecede aromasını veriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Şubat 2018; 16:11:48 >
  • hocam şöyle yapıyorum bende

ketılda kaynadıktan sonra hemen bardağa ve presse biraz ekliyorum ısıtmak için
    2 dakika geçince pressteki suyu döküp , kahve ekliyorum 3 kaşık . ardından ketıldan çok az su ekliyorum yavaşça , kahve köpükleniyor 30-40 saniye blooming dedikleri olay . daha sonra tahta kaşıkla 3-4 saniye karıştırıp , ketıldan yavaşça suyu ekleyip 3.5 dakika bekliyorum

Yanlış bişeyde yaptığımı düüşnmüyorum ama bişeyler eksik gibi

• O dediğinizi ben de yaptım..Kaynadıktan sonra 4 dakika bekleyip demleyin diyor ama benim İğnelenme yöntemi daha güzel..

Kaynamış su ile olmuyor çok denedim..Derece olsa aslında 94-96 da denemek istiyorum..Benim yöntemi siz deneyin farkedecek..

Su kaynadı mı - genelde kaçırıyorum başında beklemek lazım- kapatıp bekliyorum..Sonra tekrar ısıtıp dipten iğnelenmeleri bekliyorum, yakaladığım anda kahveye döküyorum..Olay budur bende

*Ketil fazla ISI veriyor, ocakta deneyin tavsiyem..Şok ısınma belki su derecesini bozuyor

3 Kaşık kahve mi?? Tchibodan 8 gr lık ölçü kaşık aldım Bu ideal ölçüdür ;)

Fincan da Nescafe Kırmızı Klasik Fincan.. Ölçü de bu kadar.. Ben şekerli içiyorum

Olası problem

1-Su fazladır (7 gramlık kahve için Nescafe bardağı)

2-Kahve ölçüsü tam değildir (7 gram fincan başı)

3-Su sıcaklığı eksik veya fazladır( 94-96 ideal)

4-Demleme süresi az veya çoktur (4-5 dk ideal)

5-Kahve fazla iridir / Filitre değildir (Filtrede su daha çok aroma veriyor, french çekim bana çiğ geldi)

6- Kahve fazla kavruk ise acı olabiliyor..Jacop fazla kavruk Tchibo bira daha az kavruk geldi bana..Tad değişiyor..

7- Farklı kahveler farklı çekim yöntemleri ..hepsi etken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Şubat 2018; 17:46:17 >

• peki hocam akşamleyin çaydanlıkta ısıtayım bari su tam iğnelenirken alayım . Böyle yapınca direk kahvenin üstüne eklicem heralde suyu?

hocam bendeki kaşık 7gram french pressim 350 ml 3 kaşık atıyorum . ölçünün doğru olduğunu düşünüyorum
    demleme süreside ön demleme 30 sn asıl demleme 3-3.5 dakika civarı yapıyorum
    tchibodan numunelik için 50 gram presse göre çektirip evde karşılaştırdım hemen hemen aynı

french presste çok güzel köpükte oluyor aslında , kahveyide içiceğim zaman öğütüyorum
    galiba sorun suyu kaynatıp beklemem o zaman .

• 7 grammış kaşık..

3 kaşık dediğinz 3 kişilik mi?? Bu 7 gram 1 kişilik..Bir de 12 gr gibi Büyük boylar var konumuz dışı

Tüm olay suyu tam sıcaklığında, benim bahsettiğim kaynamadan önce iğlenmeye başlar başlamaz kapatıp ocagı, suyu kahvenin üztüne yavaça döküyorsunuz..

Ben French preslik çektirip deniyordum tadında bir eksik, çiğlik sanki tam Pişmemiş havası seziyordum..Sonra Tchiboda çalışan biri Filtre kahve ile French yağtığını söyleyince hazır vakumlu paklete gectim sonuç olumlu

Eğer çiğlik varsa mıhtemel demleme süresi az olabilir..5 değil 6-7 deneyin..

Yine olmaz ise ölçüyü arttırın..Benim 7 gram ölçüm Nescafe fincanı kaç mgram bilmiyorum..

Ama su çok etken..Ben ne zaman kaynar su ile yapsam anında belli oluyor kahve olmuyor, yakıyor kahveyi..

Bu meret belli sıcaklıkta veriyor aromasını..Belli dakika sonra da bu sefer kahve tadını bozuyor..

* Ben çeşme suyu kullanıyorum aslında taze kaynak su deniyor ama denemedim..Kullandığınız suyun cinsi de etken olabilir mi?

Malum sularda Php sertlik derecesi en güzeli Yüksek olan..Ama kahve nasıl su istiyor emin değilim

Maksat denemek Su sıcaklığı ve İçme suyunu değiştirin bence..

• hocam kaşık 7 gram x3 atıyorum french pres 350 ml . Evet 7 gram 1 kişilik hesabı doğrudur
    125 ml suya 7 gram kahve yazıyor çoğu yerde ortalama hemen hemen oran doğru . French pressi full dolduruyorum zaten küçük

hocam çiğlik değilde kahvenin tadını yeterince alamıyorum . Kullandığım su arıtma suyu

Akşam dediğiniz gibi su iğnelenirken alıcam . Bu sefer çaydanlık ve ocağı kullanayım . Ketıla ara vereyim .

Deneyince haber veririm...

• Sanırım sizin kahve seçiminiz size uygun değil..Farklı kahveler denemeniz gerek..Ben 2 tane tavsiye çekirdek denedim beğenmedim aynen kahve tadı alamadım..3ncü de biraz tuttu gibi..

Kahve işinde genelde Sturbuck ,Gloria Jeans, Nero, Tchibo gibi bilindik yerler var ama sorsanız, bir markanın müdavimleri diğer kahvelere nedense çamur der? Böyle bir farklı tad-lezzet anlayışı olsa gerek

Belki buralardaki kahveler de çok iyi değildir??? Neticede farklı yörelerden farklı zamanlarda toplanıp farklı kavrulup farklı öğütülen kahvelerin standart tad vermesi beklenemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Şubat 2018; 20:8:45 >
  • 100 gram african blue- 100 gram brazil mild almıştım hocam

1 kere african blue denedim iyi gibi geldi , daha sonra brazil mild içtim sürekli pek tat alamadım . Farklı kahvelere yönelmek lazım

• edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 11 Şubat 2018; 22:42:11 >
  • aeropress kullanan var mıdır ya? açıkçası çok iyi bir damak zevkim yok. daha önce french press ve filtre kahve makinesi kullandım. press sevmiştim ama makine pek tatmin etmedi. ikisi de rahmetli olunca yeni birşeyler alayım diyorum. aslında gözüm moka potlarda ama alüminyum almak istemiyorum, çelikler ise pahalı geliyor.

aeropress kullananlar ise genelde övüyorlar. aletin kolay taşınması falan da aklımı çeliyor ama french pressler ile arasında 100 lira civarında bir fark var. öğrenci için çok para malum :/ buradaki guruların fikrini alayım dedim.

ayrıca birazcık yoğun bir tad aradığımı belirteyim. özellikle filtre kahve makinesinden çıkan kahve sıcak su gibi geliyordu. belki makinem dandikti ama her seferinde küfür ediyordum alete

• quote:

Orijinalden alıntı: darth hede

aeropress kullanan var mıdır ya? açıkçası çok iyi bir damak zevkim yok. daha önce french press ve filtre kahve makinesi kullandım. press sevmiştim ama makine pek tatmin etmedi. ikisi de rahmetli olunca yeni birşeyler alayım diyorum. aslında gözüm moka potlarda ama alüminyum almak istemiyorum, çelikler ise pahalı geliyor.

aeropress kullananlar ise genelde övüyorlar. aletin kolay taşınması falan da aklımı çeliyor ama french pressler ile arasında 100 lira civarında bir fark var. öğrenci için çok para malum :/ buradaki guruların fikrini alayım dedim.

ayrıca birazcık yoğun bir tad aradığımı belirteyim. özellikle filtre kahve makinesinden çıkan kahve sıcak su gibi geliyordu. belki makinem dandikti ama her seferinde küfür ediyordum alete

tavisye ederim.İstediğiniz nitelikte kahveleri farklı tarifler kullanarak hazırlayabilirsiniz.Amerikano ve mokapota yakın istediğiniz yoğun tadı öğütüm incelikleriyle oynayarak elde edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 632633634635636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.