Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, iyi forumlar herkese. Benim arayışım şu yönde; kahveyi yaptıktan sonra damlaların döküldüğü haznenin en az 1 saat kadar sıcak kalması. Bu mümkün mü? Hangi makineler bu isteğime cevap verir teşekkür ederim.
  • Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam çoğu filtre kahve makinesinin öyle bir özelliği mevcut.
    Tabi 1 saat sonunda biraz acılaşma olabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğiniz olay, güvenlik sebebi ile genelde xxx dakika sonra otomatik kapanma şeklinde oluyor..Bu otomatik kapanmayı devreden çıkartacak bir makina varmıdır araştırmanız lazım..

*Kahvenin 30-40 dakikada tüketilmesi gerektiği, sonra acılaşacağını ikaz ederek diyorum ki

Ama uzun süre sıcak kalması sizin için asıl amaç ise, elektrikli Pleyt denilen ısı ayarlı cihazlara koyarsanız Kahve Sürahisi/Karaftı, istediğiniz olur..Zira kahve makinalarındaki Isıtıcı çok fazla ısı vermiyor bildiğim kadar, ılık seviyesi olabilir..
    Delonghi Bco 264. 2 saate kadar Alttan ısıtıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtre kahve makinesinde yapabileceğim tadı yumuşak ve güzel olan kahve önerebilir misiniz? sanalbaharatta fiyatlar daha uygun gibi, mümkünse ordan
  • Hep 2 kişilik yapıyorsanız 1 litre olan da olur. Ama arada tek kişilik yapacaksanız 1 litre olan uğraştırır.

• Aslında 1 saat sonra bile tat çok fark eder. Ama bir hafta idare edebilirsiniz dedikleri gibi. Sonrasında tamamen samana döner tat.

Öğütücünün kalitesi tada en çok etki eden faktörlerden birisi. Ama filtre yöntemleri için aliexpresste 10 dolara satılan el değirmenleri 1 hafta önce öğütülmüş kahveden daha iyi sonuç verir. Makine almak yerine bahsettiğim elde demleme ekipmanlarından birini alırsanız ki en pahalısı 160 liraya satılan aeropress, kalan para ile bir öğütücü alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

filtre kahve makinesinde yapabileceğim tadı yumuşak ve güzel olan kahve önerebilir misiniz? sanalbaharatta fiyatlar daha uygun gibi, mümkünse ordan

Sidamo deneyin bence.

• Kusura bakmayın sanırım bildirimlerde bir sorun var göremedim cevaplarınızı çok teşekkür ederim.

@alperen.md Var fakat o makineler amacı gelişigüzel kahve içmekten çok hobi olarak, keyif almak için kahve içmeye taşıyor. Yani pahalı.

@sdcvn Hocam dediğiniz gibi pleyt çok mantıklı. Çok teşekkür ederim.

@false6 Benim gibi sadece kahve içmek isteyenler için biraz pahalı açıkçası. Dediğim gibi granülden sıkılmış biraz bu işi hobi haline getirmek isteyen rookie seviyesi için.@kbere üyemizin de dediği gibi şu an manuel şekilde kahve yapıyorum karafımda. Çıktığım seyahatlerde genelde İlly marka çekirdek alıp kendim öğütüyorum. Ama tek sıkıntım uzun süre çalışmak durumunda kaldığımda zaman kaybına uğramak. Sıcak kalmasını istiyorum. @sdcvn üyemizin tavsiyesi üzerine pleyt edineceğim şu anlık.

• Linkteki ürünü tavsiye eder misiniz?

• braun kf7120 filtre makinesi aldım.

acaba kullanmadan önce önerileriniz nedir?

makineden çıkan kılavuzda türkçe yok, ingilizceden çözerim az biraz da, kullanmaya başlamadan temizlik vs olsun, içine kağıt mı plastik mi metal mi filtre olsun, mümkünse alma linki önerirseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahbârî -- 7 Şubat 2018; 15:41:4 >
  • quote:

https://www.amazon.com/gp/product/B00B86QMBQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2GLEXVXYR5JZM&psc=1

tr de galiba yok bundan.

Merhaba. O filtrenin aynısından aliexpress üzerinden aldım. Arada kağıt, arada bunu kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Sonuçta kağıt ve metal filtre farklı kahveler sunuyor, beğenmesi kişiye kalmış. Elbette kağıt filtre kullanırsanız diğer filtreleri çıkarmanız gerekir.
    aliexpress.com
    US $2.29 40% OFF|Ev ve Bahçe'ten Kahve Filtreleri'de Dayanıklı yeniden kullanılabilir kahve filtresi 10 12 Bardak Kalıcı Koni Tarzı Kahve makinesi makine filtresi Altın Örgü Kolu Ile Cafe Kahve Aracı AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    https://tr.aliexpress.com/item/Useful-Reusable-Coffee-Filter-10-12-Cup-Permanent-Cone-Style-Coffee-Maker-Machine-Filter-Gold-Mesh/32723440565.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 7 Şubat 2018; 16:25:29 >

• arandur kullanıcısına yanıt
    hocam ölçüleri uyar mı? standart mı yoksa?
  • quote:

https://www.amazon.com/gp/product/B00B86QMBQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2GLEXVXYR5JZM&psc=1

tr de galiba yok bundan.

Altın filtre tavsiye ediliyor..Metal filtreler kahve tadını bozar deniliyor..Fiyat ta uygunsa alın bence..

Kağıt ile uğraşmayın zira kağıtların hammaddesinde ne var biraz sıkıntılı,,,ayrıca kağıt ne kadar geçirgen olsa da ya kahvenin kimyasallarını kağıtta hapseder, ya da kağıt kimyasallarından bazı şeyler kahveye geçer..

Kağıt pek doğal gelmiyor..Altın filtre en sağlıklısı olabilir ama bu kadar ucuz olması biraz şüpheli, araştırıp Orjinal gercek altın filtre alın

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

quote:

tr de galiba yok bundan.

Altın filtre tavsiye ediliyor..Metal filtreler kahve tadını bozar deniliyor..Fiyat ta uygunsa alın bence..

Kağıt ile uğraşmayın zira kağıtların hammaddesinde ne var biraz sıkıntılı,,,ayrıca kağıt ne kadar geçirgen olsa da ya kahvenin kimyasallarını kağıtta hapseder, ya da kağıt kimyasallarından bazı şeyler kahveye geçer..

Kağıt pek doğal gelmiyor..Altın filtre en sağlıklısı olabilir ama bu kadar ucuz olması biraz şüpheli, araştırıp Orjinal gercek altın filtre alın

hocam o kadar masrafa girebileceğimi sanmıyorum şu an.

• quote:

hocam ölçüleri uyar mı? standart mı yoksa?

Standart bir makine aldıysanız uyar. Zaten fiyatı da uygun.
  • Gunaydin , Yillardirgercek kahveci olmaya calisiyorum ama malesef olmamadim , bilemiycm belki agiz tadim kotulesti ama istanbulda ole dogru duzgun cappicino yapan bi yer bulamadim. Italyada ictigim capicino hic bir yerde yok . Cekirdek evde ceksem bile olmuyor , varmidir gercek kahve yapan oguten diger nesiller olan kahveci ?

Eskiden delogni ogutucum vardi oguturduk kendimce yapardim neden bole oldum anlamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Gunaydin , Yillardirgercek kahveci olmaya calisiyorum ama malesef olmamadim , bilemiycm belki agiz tadim kotulesti ama istanbulda ole dogru duzgun cappicino yapan bi yer bulamadim. Italyada ictigim capicino hic bir yerde yok . Cekirdek evde ceksem bile olmuyor , varmidir gercek kahve yapan oguten diger nesiller olan kahveci ?

Eskiden delogni ogutucum vardi oguturduk kendimce yapardim neden bole oldum anlamiyorum

Beko veya Arçelik'in espresso makinesi + taze ve güzel kahve çekirdeği + bol pratik ile gayet güzel cappuccino yapabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Braun KF520 aldım. Eve getirdim. Kullanma kılavuzunu açtım. İlk defa kullanıyorsanız su haznesinin tamamını suyla doldurun, kahve çekirdeği koymayın makinayı çalıştırın yazıyordu. Ben de hazneyi 9.5 civarına kadar suyla doldurdum. Çalıştırdım makinayı. Suyun aktığı yerde (adını bilmiyorum işte) 9'a gelince suyun azaldığını belirten sesler geldi galiba. Ben de o sıra kapadım, tam kapatırken su haznesinin olduğu bölümden duman çıktı geçti 5 10 saniye sonra. Hazneyi açıp baktım içinde çok çok az su kalmış. Suyun aktığı yerde seviye 10'un az bir şey üstündeydi. Otomatik kapanmıyormuş sanırım. Makina bozulmuş mudur? 5 dk sonra kahve yaptım sorun çıkmadı, duman yoktu erken kapadım bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 8 Şubat 2018; 19:51:20 >
  • 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.