Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (633. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duman değil, buhardır o. Bir şey olmaz, sus bitince kapatıp genelde sıcak tutma moduna geçer makinalar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daniel_wellington D kullanıcısına yanıt
    İşte hocam benimkinde kapanma özelliği yokmuş sanırım. Ben de ne zaman kapanacak diye bekliyordum baktım su seviyesi 10 olacak hemen kapadım. Su haznesinin içini kokladım dumanlar gidince, kokuyordu ama geçti sonra koku.
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Espressonun esprisi araştırdığım kadar

1- 15 bar basınç seviyesi (Farklı basınçlar da kullanılabilir mi bilmiyorum, baristanın el mahareti, tecrübe)..İtalyada eski basınçlı makineler varmış hala..
    2- Espresso kabına espressonun çok iyi sıkıştırılması..Arada boşluk olursa basınçlı su gecerken aromayı tam almıyormuş..
    3- Tabi esppresso için uygun çekilmiş çekirdek..
    4- Bu işi bilenlerin söylediği espresso ya çok iyi ya çok kötü oluyor imiş, yani manuel espresso hazırlamak biraz zor sanırım..

Full otomatik makinalara bakın tavsiyem

Delonghi Full Oto.modelleri esppresso konusunda iyi gibi,

Delonghi Magnifica ESAM4200.S (Bazı alt modellerde ısınma problemi varmış...araştırmanız gerek)

ESAM modeline bakmıştım ama filtre olayı ikinci planda vazgectim
    Documentallyyoutube
    Delonghi Magnifica ESAM4200.S from XpressCoffee
    https://www.youtube.com/watch?v=at7N-VN2gHw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 8 Şubat 2018; 20:29:23 >

• makinenin su haznesindeki su bittiğinde su basmayı otomatik durdurur. makineyi kapatmanıza gerek yok. dediğiniz gibi bir durum var ise makine sorunlu olabilir. su haznesinde ki su bittiğinde höpürdetme gibi sesler gelebilir, fazlaca buhar çıkabilir.
  • tahaeray kullanıcısına yanıt
    Hocam dumanlar su haznesinin oradan çıkınca korkup kapadım. FKM'larında 'otomatik kapanma' diye bir özellik var. Sanırım bu makinada yok.
  • Kullanma klavuzunu okuyun..Bazı makineler test modu, kireç temizleme modunda çalışabilir..

Elektrikli alet, başında bekleyin ilk kullanımda..Demleme sonrası makine kapanmıyor ise bir arıza var demektir
  • hocam makinenin özelliklerine baktım otomatik kapanma göremedim bende . Bende delonghi var haznedeki su bitince makine ötüyor mesela

ayriyaten su bitmeye yakın acayip buhar çıkar dibindeki suları çekerkende höpürdetir gibi ses çıkarır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 8 Şubat 2018; 20:25:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    Kağıt filtre daha masraflıdır..Bahsettiğim Altın filtre aliexpreste 2 dolar gibi? Bir kere alacaksınız uzun yıllar kullanacaksınız..

Varsa kendi filtresini kullanın, kağıdın amacı kahvenin posasız olması ama varsın kahvede az kahve taneleri olsun, zararı yok bana göre ;)

Türk kahvesi olsa telve zararlı diyelimde, filtre kahve..
  • Sağolun hocam korkacak bir şey yokmuş demek ki. Sizinki otomatik kapanma özellikli mi? Benimkinde ses de çıkmadı.
  • Filtre kahve+Baileys efsane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim makinede kahve hazır olunca ötüyor ,kapama tuşuna basılmazsa 40 dakikaya kadar ısıtma özelliiği var 40 dakka sonunda otomatik kapanıyor

• Alttan ısıtması var sanırım? Benimkinde yok hocam. Hiçbir şey yok benimkinde.

• aynen hocam Delonghi ICM2.1B model bu, yazın 130 tl ye a 101 den almıştım 2 hafta sonra satılmayan makineleri 110 tl ye düşürmüşlerdi hatta . Fakat makineyi kullanmıyorum ,french pressle yapıyorum daha lezzetli geliyor

• Ben Teknosadan 170 liraya aldım.

• hayırlı olsun hocam güle güle kullan

• Sağolun hocam.
  • Paketteki kahve çekirdeğinin bir kısmını çektirmek için yanınızda kahve kabı vs. götürüyorsunuz dimi? Özel bir şey kullanıyor musunuz?
  • Uzun süredir french Press kullanıyorum memnunum ama hep filtre kahve içmek de bir yere kadar, espreso Americono karışımı bir tat için moka pot uygun mudur sizce yani tavsiye eder misiniz? Ayrıca moka mı french Press mi daha lezzetli?

• Delonghi bco264’ün sürahisini kırmış bulunmaktayız. En kolay yedek parçası nerde bulunur? Filtre kahvesiz kaldık iyi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ecconiet

Uzun süredir french Press kullanıyorum memnunum ama hep filtre kahve içmek de bir yere kadar, espreso Americono karışımı bir tat için moka pot uygun mudur sizce yani tavsiye eder misiniz? Ayrıca moka mı french Press mi daha lezzetli?

Espresso makinem var ama espresso içiyor muyum, hayır :) Hocam daha çok espresso bazlı içecekler için kullanıyorum yani cappucino, latte falan için. Eğer bunları tüketmiyorsanız sadece Americano için bence gerek yok. French press gayet güzel .
  • 
Sayfa: önceki 631632633634635
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.