Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.682
Cevap
714
Favori
840.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ferrotello

https://www.tchibo.com.tr/m/davidoff-espresso-57-ogutulmus-kahve-250-g-p400116897.html Mokapot ile pişirilir mi bu kahve?

Bu Davidoff kahveler pişmanlıktır, hiç tavsiye etmem. Taze değil, kaliteli de değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

https://www.tchibo.com.tr/m/davidoff-espresso-57-ogutulmus-kahve-250-g-p400116897.html Mokapot ile pişirilir mi bu kahve?

Bu Davidoff kahveler pişmanlıktır, hiç tavsiye etmem. Taze değil, kaliteli de değil.

Bir daha almam. Mokapot ile demleniyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Demlenir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Demlenir

Teşekkürler. Pek kahveden anlamam. Bir süredir mokapot ile kendim sütlü espresso yapıyorum. Kahvecom’dan bir iki alışverişim oldu. Sizin önerebileceğiniz varsa bir şeyler dikkate alayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Demlenir

Teşekkürler. Pek kahveden anlamam. Bir süredir mokapot ile kendim sütlü espresso yapıyorum. Kahvecom’dan bir iki alışverişim oldu. Sizin önerebileceğiniz varsa bir şeyler dikkate alayım.

Moka Pot tecrübem pek yok, daha doğrusu çok sevmedim kahvesini. Az kavrulmuş kahve satan yerlerden değişik çekirdekler deneyebilirsiniz. Ama bu konuda sanalbaharat tavsiye etmem. Çünkü az kavrulmuş çekirdekleri bile aslında orta kavrulmuş oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• daniel_wellington D kullanıcısına yanıt
    durumu iyiyse uygun. beko/arçelikler endüstriyel makineler taklit edilerek üretilmiş bir ev makinesi. alternatif olarak alabileceğiniz en uygun makine 2000 civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbere

durumu iyiyse uygun. beko/arçelikler endüstriyel makineler taklit edilerek üretilmiş bir ev makinesi. alternatif olarak alabileceğiniz en uygun makine 2000 civarında.

Merhaba bu makine sizde de akıtıyormu ısınma sırasında grup başlığında su seri şekilde damlıyor parça değişimide geçici çözüm gene damlatıyor
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Damlatma yapıyorsa ya kireç problemi vardır ya da su başlığında temizlik veya parça değişimi gerekiyordur. Başka nedenle damlatma yapması mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

Merhaba arkadaşlar cafe pastane işletiyorum. İstanbul kahve festivalinden Krups EA 829D marka tam otomatik linkteki ürünü aldım. Ben memnunum dakat tam otomatik olduğu için ek müdehale edemiyorsunuz ayarlara. Düşünen fikir almak isteyen olursa yardımcı olurum. İyi akşamlar.

https://www.tefalshop.com.tr/index.php/eticaret/pl-urun-gruplari/8000035598-full-auto-ea829d-kahve-makinesi.html

Arkadaşlar kullandığım tam otomatik espresso makinemi daha üst seviye almak için satıyorum. Düşünenler iletişime geçebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

Merhaba,

Damlatma yapıyorsa ya kireç problemi vardır ya da su başlığında temizlik veya parça değişimi gerekiyordur. Başka nedenle damlatma yapması mümkün değil.

teşekkürler hocam kronik bir sorun olmamasına sevindim
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Süt köpürtürken portafiltreden de buhar çıkıyormuş. Sizce almaya yine de değer mi? Bu sorun önemli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: daniel_wellington

Süt köpürtürken portafiltreden de buhar çıkıyormuş. Sizce almaya yine de değer mi? Bu sorun önemli mi?

evet bu sorun önemli midir? ona göre ileride sıkıntı oluşturacaksa bilelim.
  • merhabalar, ekşiliği mümkün mertebe az ve tadı acı olmayan çekirdek kahve önerileriniz varsa alabilir miyim? (tam otomatik kahve makinaları için) filtre kahve dönemimde tchibo feine milde iyi geliyordu ama onun da çekirdeğini satmıyorlar..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

Arkadaşlar elektrikli kahve öğütücü satan var mı? Ya da en azından antalyada kavrulmuş çekirdek kahve öğütebileceğim bir yer var mı bildiğiniz

Bütçem fazla değil sanırım 100-150 tl civarına 2.el bulunabilir

kahveler gibi forumlarda 2. el KG79 bulabilirsin sanırım, iş görür bir makine, yıllarca kullandım.

Azcık araştırmadan sonra elektrikli den vazgeçip hario skerton mill aldım. İlk deneme fena değil. Aldıktan sonra araştırmaya devam ettim gördüm ki mili sabitlemek için bir aparat daha üretmişler ve bununla beraber ürün bir tık daha iyi oluyormuş.

Bu arada bu ürün bayağı büyükmüş evde kullanacaklar için mini modeli de iş görür diyor üstatlar yorumlarda

• kafeingo nun rezil kahvesinden sonra bi daha risk alıp coffeenutz dan Ethiopia Yirgacheffe Gr.2 ve bide 50gr x 5 deneme paketi aldım, oldukça beğendim. tavsiye ederim.
  • daniel_wellington D kullanıcısına yanıt
    Böyle ev tipi makinelerde süt köpürtürken buharın su başlığından taşması normaldir. Tek dikkat etmeniz gereken, eğer önce süt köpürtüp sonra espresso çekecekseniz, süt köpürtürken portafiltrede kahve olmamalı, sütü köpürttükten sonra da buharı kapatıp, makinenin içindeki buhari boşalttıktan sonra espresso çekmelisiniz.

• kbere K kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler

• Arkadaşlar güzel bir ayarlanabilir el değirmeni önerir misiniz? Yurtdışı siteler de olabilir.
    Biraz baktım da hario skerton ve mini mill oldukça öneriliyor. Sizin tavsiyeniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 5 Ocak 2018; 14:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Arkadaşlar güzel bir ayarlanabilir el değirmeni önerir misiniz? Yurtdışı siteler de olabilir.
    Biraz baktım da hario skerton ve mini mill oldukça öneriliyor. Sizin tavsiyeniz nedir?

Ben de daha yeni hario skerton aldım. Şimdilik memnunum. Tavsiye ederim yalnız önemli olan hangi tür kahve yapmak istediğiniz ve bütçe. 50 liradan 1000 liraya kadar el değirmenleri mevcut gördüğün kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Arkadaşlar güzel bir ayarlanabilir el değirmeni önerir misiniz? Yurtdışı siteler de olabilir.

Ben de daha yeni hario skerton aldım. Şimdilik memnunum. Tavsiye ederim yalnız önemli olan hangi tür kahve yapmak istediğiniz ve bütçe. 50 liradan 1000 liraya kadar el değirmenleri mevcut gördüğün kadarıyla.

Teşekkür ederim hocam.

Şu an french press ve filtre kahve makinesinde kullanacağım ama ileride mokapot v60 vs de denemek istiyorum

• 
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.