Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (591. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kbere

selam.

benim elimde aeropress de var, aliexpress'teki değirmen de var. yukarıda da dediğim gibi aeropressin basabileceği en ince öğütme derecesinden daha incesini de rahatlıkla öğütüyor. ayrıca öğütme boyutu ile ilgili olarak, aeropress ile yaptığım en lezzetli iki tariften birinde kalın, diğerinde orta boyutta öğütme yapılıyor. aeropressi olan arkadaşlar varsa mutlaka denemelerini tavsiye ederim:
    https://acemibarista.blogspot.com.tr/2017/01/aeropress-tariflerimize-devam-ediyoruz.html
    https://acemibarista.blogspot.com.tr/2017/01/aeropress-tarifleri-lukas-zahradnik.html

hatta aeropress alıp beklediğini bulamayan arkadaşlar varsa, özellikle 1. linkteki tariften sonra aletle yeniden barışabilirler.

Birgün internette gezerken sizin sitede denk geldim bu iki hoş tarife.Lukas Zahrandik'in tarifi favorim oldu.Yalnız diğer yöntemde kahve miktarı çok.Ama bunu da deneyeceğim.Hocam comandante değirmende klik sayısı kaç olmalı aeropress için?

• belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Evet, çok masraflı bir tarif. Ama bu kadar basit bir tarifin kahvenin tadını bu kadar farklılaştırabilmesi ile şaşırtan bir tarif. En kötü çekirdeğin de en iyi çekirdeğin de demleme sonucunu tamamen değiştiriyor. Ucuz bir çekirdek ile deneyin kıyamıyorsanız. Özellikle elinizde alıp da beğenmediğiniz, pişman olduğunuz çekirdek varsa onda deneyin.

Ben az önce mesajı yazdıktan sonra canım çekti. Hatta comandante ile öğütmek istedim evde elektrikli öğütücü olmasına rağmen :) 39 klik ile yaptım. Çok güzel oldu. Diğer tarif için hiç comandante kullanmadım. Ama tahminim 25-28 arası olumlu sonuç verecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çok büyük bir tat farkı olmaz. Bodum daha uzun süre dayanır, daha şık malzemeye sahip. Onun dışında şekilleri hemen hemen aynı. Filtreleri de benzer tipte. Değirmen almamak ya da değirmenden tasarruf etmek yerine demleyiciden tasarruf her zaman daha mantıklıdır

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

•  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reneli -- 6 Haziran 2017; 0:1:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

aliexpresste şöyle bir şey satıyorlar.hario v60 yerine ikame edebilir mi sizce?

O aparat V60 ile birlikte kullanmak için var hocam, tek başına yeterli olmuyor.

@Reneli harika görünüyor, duruşu bile güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Özgür Göksel
  • ogoksel O kullanıcısına yanıt
    metal dripperdan memnun musunuz? fincana tortu geçiriyor mu?

Özgür Göksel
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam teşekkür ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=_-QeeDPEAlU
  • Arkadaşlar starbuck dan aldığım guetamalayı gerçekten beğendim sonra sumatra aldım onuda beğendim ama guetamala kadar değil. Bana guetamala gibi güzel sumatra gibi sert bir kahve önerirmisiniz. Hala asitli vs. gibi kavramları pek anlayamıyorum sizin kadar.
  • Mokapot kullanan arkadaşlardan demleme sonrası filtrenin fotoğrafını rica edebilir miyim? Ben yaptığımda bazen dümdüz bir kahve tabakası oluyor bazen olmuyor. 10 deneme yaptım ama hala 50 60 ml üstü kahve alamadım 2 cup modelinde. Kahveyi filtereye daha düzgün mü yerleştirmem lazım onu merak ediyorum.

Orijinalden alıntı: OzzyCreek

Arkadaşlar starbuck dan aldığım guetamalayı gerçekten beğendim sonra sumatra aldım onuda beğendim ama guetamala kadar değil. Bana guetamala gibi güzel sumatra gibi sert bir kahve önerirmisiniz. Hala asitli vs. gibi kavramları pek anlayamıyorum sizin kadar.

Mehmet Efendi Colombian tavsiye edeyim size. Starbucks filtre kahvelerini sevenlerin alternatif olarak gayet beğendiği bir kahve. Yarı fiyatına falan geliyor. En kötü yanı öğütülmüş olarak satılması bana göre.

• Yaklaşık 2-3 senedir evde, iş yerinde kendi filtre kahvemi kendim yapıp içiyorum. Artık bir espresso makinesi almaya karar verdim. Ama evde kullanım için almayı düşündüğümden dolayı sabah ve akşam olmak üzere günde maksimum 2 kez kahve yapacağım. Breville nin 800ES Espresso Makinesi + BCG820 Kahve Öğütücü Hediyeli kampanyasını kaçırmışız. Hoş neredeyse hiçbiryerde stok bilgisi bulunmuyor. Bu bağlamda Delonghi EC680 M gözüme kestirdim ama öğütü problemim var. Yine hiçbir yerde arçelik beko nun fiyat performans ürünü olan espresso makinelerini de bulamadağımdan kararsızım. Siz değerli üstadların makine tavsiyesi nedir?

Orijinalden alıntı: mustafaa30

Arkadaşlar şu sinbonun ucuz öğütücüsü var ya onunla türk kahvesi çeksek olur mu? Uygun mudur?

Neredeyse çoğu profesyonel öğütücüler bile Türk kahvesi için öğütemiyorlar. Sinbodan bunu beklemek, Ozan Tufan'ın Modriç yerine Real'de ilk 11 oynamasını beklemek gibi birşey olur.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

Yaklaşık 2-3 senedir evde, iş yerinde kendi filtre kahvemi kendim yapıp içiyorum. Artık bir espresso makinesi almaya karar verdim. Ama evde kullanım için almayı düşündüğümden dolayı sabah ve akşam olmak üzere günde maksimum 2 kez kahve yapacağım. Breville nin 800ES Espresso Makinesi + BCG820 Kahve Öğütücü Hediyeli kampanyasını kaçırmışız. Hoş neredeyse hiçbiryerde stok bilgisi bulunmuyor. Bu bağlamda Delonghi EC680 M gözüme kestirdim ama öğütü problemim var. Yine hiçbir yerde arçelik beko nun fiyat performans ürünü olan espresso makinelerini de bulamadağımdan kararsızım. Siz değerli üstadların makine tavsiyesi nedir?

3. dalga kahve ekipmanları diyorum ben, gerçekten çok iyiler. Bu esnada da 2. el arçelik/beko kovalarsınız. Elbette hangisi olursa olsun öğütücü kalitesi önemli.

• 
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.