Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (590. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
18.632
Cevap
718
Favori
860.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son kavurma denememde 250gr'a çıktım. kavurma sonucu net 212gr kaldı. koyu kavurmaya çalıştım. çekirdekler sanalbaharatın indian arabicası.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• tahaeray kullanıcısına yanıt
    Bu drum roaster diye geçiyor değil mi? Kavurma güzel gözüküyor. Yalnız bu çekirdeği bende almıştım çok karakteristik bir aroması yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Homojenlik çok iyi görünüyor afiyet olsun. Benim merak ettiğim bir şey var aromaları daha belirgin bir kahve kavurmayı denediniz mi? Profesyonel kavurmayla aynı olmaz tabi ama evde kavurmayla tadım notları alınabilir mi merak ediyorum. Probador, hasbean vs sattıkları kahvenin yeşilini de satıyordu denerseniz yorumları bekliyoruz.

Öğrenmek isteyince, heves olunca okumak güzel bir olay zaten. Ayrıca hap bilgiler diye bir bölüm vardı onu okumak bile çok şey kazandırır. Ben açıkcası insanlar hangi kahveyi içiyor ne gibi şeyler kullanıyor bunları görmek tecrübeleri okumak için giriyorum, aynı şeyleri okuyunca rahatsız oluyorum biraz.

Orijinalden alıntı: fm_onder

Öğrenmek isteyince, heves olunca okumak güzel bir olay zaten. Ayrıca hap bilgiler diye bir bölüm vardı onu okumak bile çok şey kazandırır. Ben açıkcası insanlar hangi kahveyi içiyor ne gibi şeyler kullanıyor bunları görmek tecrübeleri okumak için giriyorum, aynı şeyleri okuyunca rahatsız oluyorum biraz.

Aynen giriş amacım benim de o.Farklı kahveler farklı tadımlar,kahveler,yöntemler öğrenmek.Bazen öyle bir anlatıyorlar ki tecrübeli arkadaşlar okurken kahveyi içmiş oluyorsun :)
    evet drum roaster olarak çıkıyor, çekirdekleri sanalbaharattan aldım ve siparişte kavrulmuş numunede istemiştim. gelen numuneye göre benim kavurduğum kat kat daha iyi diyebilirm. sanaldan gelen kavrulmuş çekirdekler çok yavan bir tadı vardı. sanalbaharataki çekirdek indian arabica AA olarak geçiyor, Benner de satılan indian palantatıon AA ile aynı çekirdek mi bilmiyorum ama Benner den gelen çok daha iyiydi.
    teşekkür ederim, bu yöntem ile sadece şuan elimde olan indian Arabica AA ve nicaragua shg EP çekirdekleri deniyorum. daha önce farklı kavurma yöntemleri ile bulabildiğim çekirdek türlerini denedim ama dediğiniz gibi roaster firmalardan henüz karşılaştırma amaçlı denemedim. şuan kahve ziyan etmemek için içebileceğim kadar kavuruyorum bu yüzden çok fazla deneme yapamıyorum ama az çok dengeyi yakaladım gibi. bundan önce kavurduğum nicaragua çekirdeklerden bugün demleme yaptım,içim sırasında ayırt edemiyorum ama sürahiden kırmızı üzüm kokusu(çekirdeğin orjininde bu notayı göremedim)aldım. kavurduğum çekirdekleri genelde makinede içiyorum ama iyi kavrulup kavrulmadığını V60 da deniyorum daha iyi fikir edinmemi sağlıyor.birkaç deneme sonrası karşılaştırma amaçlı roaster firmalardan da sipariş vericem.
    Durun hemen vurmayın. Aylardır takipteyim konuda. Yazdıklarınıza katılıyorum, beko, zincir kahveciler vs ama elle demleme ve kavurma dışında makine paylaşımı pek olmuyor konuda. Hala tavsiye arayışındayım.

Yok be hocam size değil dediklerimiz.Sizi tanıyorum.Epeydir buradasınız.Makine önerisi bekodan sonra yok bildiğiniz üzere.daha iyisi çıkıp biz tüketicilere uygun bir makine yapılmadıktan sonra yok.Yine delonghi var alınabilecek ama o da pek tatmin etmiyor kullanıcıyı bir müddet sonra.İkinci el beko foruma konulduğunda 10 dakikada satılıyor.(Yakında açık artırma usulü ile satılırsa hiç şaşırmam :) ) 2500-3000 lira bütçe ile Oscar 2 alınabilir.Breville de ara ara kampanyalarda ucuzluyor.Keşke yurt dışına gidebilme imkanınımız olsa.Oradan daha ucuz bir fiyata temin ederdik.
  • bodum kenya 4 cup french press almayı düşünüyorum. bazı arkadaşlar öğütücü de almamı söylediler. Siz ne önerirsiniz mümkün olduğunca ucuz olsun. Bir de küçük yerde yaşadığımdan burada pek tanınmış kahveciler yok. normal bir baharatçıda her çeşit kahve olur mu yoksa internetten mi almalıyım. Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 4 Haziran 2017; 14:21:43 >

aeropress için standart bir boyut yok. aeropress ile ilgili çok yapılan bir yanlış, aeropress'in sadece espresso taklidi içecekler yaptığı düşüncesi. aeropress ile espresso makinesinin ortak noktası ikisinin de basınç ile ekstraksiyon(özütleme) yapması. ama aeropress ile tariflerle oynayarak tüm demleme metotlarını taklit edebilirsiniz. internette arayarak yüzlerce farklı tarif bulabilirsiniz.

ben espresso taklidi yapacağım derseniz, öğütme boyutu espresso makinesinden büyük olacaktır. saydığınız el değirmenlerinin hepsi bu boyutta öğütme yapar. hatta espresso makinesi için de yeterli boyutta öğütme yapar. sözen daha da inceye gidip türk kahvesi boyutunda da öğütür.

Orijinalden alıntı: aslimdayok

belki cevaplanmistir ama aeropress icin kahve büyüklüğünü sozen, aliexpressteki degirmenler ya da hario saglayabilir mi?

Ben olsam aliexpress'ten öğütücü almam. Aeropress için ince ile orta arası öğütme kalınlığı uygun oluyor. Bunu Sözen veya Hario el değirmeni rahatça sağlayacaktır.
    sözen alabilirsiniz, eğer sözen alırsanız yalnızca süper boy olanını alın. diğer boylar işinizi görmez.bunun dışında bu başlıkta geçen aliexpresste satılan değirmenler var. yine hario, porlex gibi alternatifler var, ancak bunlar fiyat olarak çok yukarıda. pwrformans olarak da diğerlerinin üstünde olup olmadığı tartışmalı.

Orijinalden alıntı: kbere

sözen alabilirsiniz, eğer sözen alırsanız yalnızca süper boy olanını alın. diğer boylar işinizi görmez.bunun dışında bu başlıkta geçen aliexpresste satılan değirmenler var. yine hario, porlex gibi alternatifler var, ancak bunlar fiyat olarak çok yukarıda. pwrformans olarak da diğerlerinin üstünde olup olmadığı tartışmalı.

Sözen biraz pahalı geldi hocam bana başka markadan alsam veya kahve çekirdeğini öğütülmüş olarak alsam?

benim elimde aeropress de var, aliexpress'teki değirmen de var. yukarıda da dediğim gibi aeropressin basabileceği en ince öğütme derecesinden daha incesini de rahatlıkla öğütüyor. ayrıca öğütme boyutu ile ilgili olarak, aeropress ile yaptığım en lezzetli iki tariften birinde kalın, diğerinde orta boyutta öğütme yapılıyor. aeropressi olan arkadaşlar varsa mutlaka denemelerini tavsiye ederim:

hatta aeropress alıp beklediğini bulamayan arkadaşlar varsa, özellikle 1. linkteki tariften sonra aletle yeniden barışabilirler.

• Survival kullanıcısına yanıt
    sözen 50-60 lira civarı. daha ucuza bulabileceğiniz el değirmeni sadece aliexpresste 10 dolar civarına var, o da 35-40 liraya geliyor. daha ucuzu da yok. eğer eminönü vs. satılan, sözen taklidi süslü değirmenler ise onlar süs amaçlı aletler.

öğütülmüş alabilirsiniz ama tavsiye etmiyorum. öğütülmüş kahve ile ilgili daha önce defalarca uzun uzun yazıldığı için fazla detaya girmek istemiyorum. özetle en kalın öğütülmüş kahvede bile 20 dakika içinde aroma ve tat kaybı başlar diyor, şu linki okumanızı tavsiye ediyorum:

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

sözen 50-60 lira civarı. daha ucuza bulabileceğiniz el değirmeni sadece aliexpresste 10 dolar civarına var, o da 35-40 liraya geliyor. daha ucuzu da yok. eğer eminönü vs. satılan, sözen taklidi süslü değirmenler ise onlar süs amaçlı aletler.

öğütülmüş alabilirsiniz ama tavsiye etmiyorum. öğütülmüş kahve ile ilgili daha önce defalarca uzun uzun yazıldığı için fazla detaya girmek istemiyorum. özetle en kalın öğütülmüş kahvede bile 20 dakika içinde aroma ve tat kaybı başlar diyor, şu linki okumanızı tavsiye ediyorum:http://www.kahveler.net/yeni-baslayanlarin-mutlaka-bilmesi-gerekenler-sss-/24-en-en-onemlisi.html

Tamamdır hocam sepete attım mecburen peki ikea ve bodum arası lezzet farkı olur mu ikea 25 bodum ise 60 lira link verebilirim istersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.