Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (564. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hario mini mill aldım ben de. bakalım taze çekilmiş kahve tadı nasıl olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilecerme

quote:

Orijinalden alıntı: mrhesap

Fiyat olarak uygunluğu almadan önce araştırmanızı öneririm. 1 gün önce diğerlerinden yüksek fiyatta olan bir işletme, 1 gün sonra promosyon yapıp çok ucuza stoklarını tüketmeye çalışabiliyor. İstanbul'daki yerlerine telefon edip, şehrinizde dağıtıcıları olup olmadığını sorup, yerlerinden de alabilirsiniz.
    2 çeşiti var. Klasik ve süper. Klasik olan türk kahvesi için, süper olansa french pressden espressoya kadar öğütebiliyor.

İnternette baktığımda klasik ve süper olarak bir çeşitlendirme göremedim hocam. Düz ve tombul olarak modelleri var. Sizin bahsettiğiniz farklı marka mı acaba?

İstanbul'daki yerlerine telefon etmenizi önermiştim, en sağlıklı cevabı onlardan alacağınıza emin olabilirsiniz.
    Sorunuza cevap ise sitelerinde mevcut ama açıklama bırakmamışlar ürünlere:
    www.tarihidegirmencisozen.com
    Sayfa bulunamadı – Tarihi Degirmenci Sözen
    http://www.tarihidegirmencisozen.com/kahve-degirmeni

Süper ve diğerleri-benim klasik dediğim diye sınıflandırabilirsiniz. Sizin dediğiniz düz ve tombul ise tamamen şekline yönelik bir sınıflandırma.

• Arkadaşlar merhaba aranızda espresso severler varsa sorumu cevaplayabilir mi ? Gerçek espresso acı mıdır yoksa bizim içtiklerimiz mi sahte (starbucks dahil) ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Franz Schubert

Arkadaşlar merhaba aranızda espresso severler varsa sorumu cevaplayabilir mi ? Gerçek espresso acı mıdır yoksa bizim içtiklerimiz mi sahte (starbucks dahil) ?

Bence değildir.Starbucks Tchibo vs. kahve zincirleri.Kömür olana kadar kahveyi kavurdukları için öyle ultra acı tatlar alınabilir.Ama onlar yüzünden birçok kişi espresso gibi bir nimetten soğudu.Espresso doğası gereği biraz serttir gövdeli bir kahvedir.Benim evde yaptıklarımm acı olmuyor fazla.Haa tabi onlar yanlış yapıyor ben doğru yapıyorum demiyorum.Sadece ben taze kahve çekirdeği kullanıyorum bunun tatsal olarak farklı olduğunu hissediyorum.Onlar ise 6 aylık çekirdekleri -belki de daha fazla- kullanıyorlar.
  • Bu arada kahve sorunsalıma Ovedose coffeden sipariş vererek çözdüm.Kenya gakuyini,yirga,bir de espresso harmanı siparişi verdim.Yarın öbür gün elimde olur.Tatsal olarak nasıl olduklarını buraya yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belki bir gün

quote:

Orijinalden alıntı: Franz Schubert

Arkadaşlar merhaba aranızda espresso severler varsa sorumu cevaplayabilir mi ? Gerçek espresso acı mıdır yoksa bizim içtiklerimiz mi sahte (starbucks dahil) ?

Bence değildir.Starbucks Tchibo vs. kahve zincirleri.Kömür olana kadar kahveyi kavurdukları için öyle ultra acı tatlar alınabilir.Ama onlar yüzünden birçok kişi espresso gibi bir nimetten soğudu.Espresso doğası gereği biraz serttir gövdeli bir kahvedir.Benim evde yaptıklarımm acı olmuyor fazla.Haa tabi onlar yanlış yapıyor ben doğru yapıyorum demiyorum.Sadece ben taze kahve çekirdeği kullanıyorum bunun tatsal olarak farklı olduğunu hissediyorum.Onlar ise 6 aylık çekirdekleri -belki de daha fazla- kullanıyorlar.

Koyu kavrulmuş kahve çekirdeğinin espressoya daha çok yakıştığını düşünüyorum.Tchibodan aldığım brazil mild kahve samimi söylüyorum kafeingodan aldığım tides ve heartbeath kahvelerinden daha çok hoşuma gitti.Özellikle cappuccino yapıldığında koyu kavrulmuş çekirdekten yapılma kahvenin aroması çok daha iyi oluyor bana göre tabi.Herkesin kendi zevki.Koyu kavrulmuş olduğundan Starbucks ve tchibodan alınan kahveyi espresso dışında yapıp içince güzel olmuyor.Bu iki zincirde espresso bazlı içeçekleri daha çok sattığından bana kalırsa kasten koyu kavrulmuş kahve satıyorlar.

• AMDPhenom kullanıcısına yanıt
    starbucksın sattığı ve kullandığı kahveler, genelde french roast oluyor.Bana göre espresso için uygun değil.ama tchibo dark roast satıyor.o uygun olabilir.
    Koyu kavrulması gerekir elbette.Ama bir unsur da tazeliktir.Tchibodan aldığım kahvede krema tat lezzet bir şey alamıyorum.Espressoda krema yok.Kahve bayat olduğu için kanallanma sorunu var ve akış hızlı.Tabii herkesin kendi tercihi.Bu arada kafeingo tides nasıldı hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACİL CEVAP

hepsiburda tchibo otomatik sut versiyonu %15 indirimde.
    www.hepsiburada.com
    Tchibo Cafissimo Latte Argento Kahve Makinesi - Gri - 305217 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/tchibo-cafissimo-latte-argento-kahve-makinesi-gri-305217-p-MTTCHCAFISSIMOG?magaza=Hepsiburada

- başka bir otomatik makinenin kahve öğütme kalitesinde manuel olarak öğüttüğümüzü + tchibo kapsüllerini tekrar doldurduğumuzu varsayarsak bu makineden iyi performans alma şansımız nedir espresso ve lattte için?

-bu cihazda latte köpük seçeneği var mı yoksa sadece capuccino mu var? Edit: Mikro köpükten bahsediyorum anlamışsınızdır. Latte iddiasında makine gerçekten micro foam kıvamında sütü şişirebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 15 Mart 2017; 0:54:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: belki bir gün

Koyu kavrulması gerekir elbette.Ama bir unsur da tazeliktir.Tchibodan aldığım kahvede krema tat lezzet bir şey alamıyorum.Espressoda krema yok.Kahve bayat olduğu için kanallanma sorunu var ve akış hızlı.Tabii herkesin kendi tercihi.Bu arada kafeingo tides nasıldı hocam.

Açıkcası bana tides yumuşak geldi.Espresso şeklinde içince güzel ama cappuccino yapınca aroması kayboluyor.Köpüğüde az geldi.Ancak genel anlamda lezzetli bir kahve.Yumuşak kahve seviyorsanız hoşunuza gidecektir ancak benim gibi biraz acılık arıyorsanız tahminim sevmezsiniz.
  • Filtre kahve için marka önerir misiniz?
    Acılık hoşuma gidiyor tabi ama az.Öyle zehir gibi de olmasın.Sert seviyorsanız ve az biraz acı benim gibi barista sepetinden eko Blend onerebilirim hem ekonomik hem performansı iyi.Robusta arabica harmanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Franz Schubert kullanıcısına yanıt
    değildir. tamamen kötü kahve ve kötü kavurma kaynaklıdır. espresso yoğundur. bu bazılarına sert gelebilir. ama doğrusu starbucks gibi acı değildir. türk kahvesi de acı değildir. ancak kulanılan çekirdek ve kavurma nedenli şekersiz türk kahvesi acı sonuçlar doğurur. iyi çekirdekte böyle olmaz.
  • Arkadaşlar,
    Sanalbaharat kadar ucuz ve kavurucu başka bir site var mı bildiğiniz, denediğiniz?
  • Bu biraz demleme ekipmanınıza göre değişen bir olay. Ama biraz daha tadarak içmek istiyorsanız Coffee Department, Probador Collectiva, Overdose Coffee ve BoxxCoffee den çeşitli filtre kahvelerini bulabileceğinizi düşünüyorum. Ethiopia Yirgacheffe Adado Sahara gayet güzel bir kahve filtre için.
  • pardon. sanırım yine yanlış anladım düzeltiyorum. çekirdek satan yer mi soruyorsunuz? hangi metotla demleme yapıyorsunuz? kahve zevkiniz nasıl(sert/yumuşak) bunlara göre değişir. ilk sayfadaki en beğenilen knouları okursanız yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 15 Mart 2017; 15:3:26 >
  • Arkadaşlar bu kahve öğütücüsünden kullanan var mı, nasıldır almak istiyorum ama

BREVILLE BCG400
  • Arkadaşlar bu kahve öğütücüsünden kullanan var mı, nasıldır almak istiyorum ama

BREVILLE BCG400  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • quote:

Orijinalden alıntı: barahirr

Arkadaşlar bu kahve öğütücüsünden kullanan var mı, nasıldır almak istiyorum ama

BREVILLE BCG400  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

ben yeni aldım , 1 haftadır kullanıyorum. espresso için doğru ayarı hemen bulamadım ama son birkaç denemem iyi gibiydi. topaklanma oluyor yalnız kahvede, kürdanla karıştırmak şart eğer espresso için kullanacaksanız.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Hocam tozlanma yapıyor mu bu?Geçen yıl bcg820 800 lira civarıydı.El değirmeni işimizi görür dedik.Kolum koptu çevir allah.Şimdi uçtu fiyatlar Bazen kahve yapmaya bile üşeniyorum.Bildiğim 60 farklı ayarı var.Ötekinde iç ayar olayı da vardı.
  • 
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.