Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (563. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.172
Cevap
710
Favori
808.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    o metal filtre neden vidalı gozukuyor? makinenin orjinal mi yoksa sonradan taktınız?

    bendeki delonghi ec211

    http://www.akakce.com/kahve-makinasi/en-ucuz-delonghi-ec221-espresso-ve-cappuccino-makinasi-fiyati,5101739.html

    sanal baharat çok çeşit var ama bu krema resmen aklımı çeldi. önce bu çekirdeği denemek istiyorum.

    ithalat tarihi, kavurma tarihi neydi paketin üstündeki?

    son olarak, makinem uzun zamandır boşta temizleme için ne öeneririrsiniz?

    Makine Arçelik k3185/Beko 2170 portatiftrenin alt kısmı öyle herhangi bir mod yok yani. Temizleme için limon tuzu kullanıyorum, durgol de alabilirsiniz Ancak bence limon tuzu gayet iş görüyor. Sanalbaharattan yirgacheffe siparişi vermiştim, indian arabica yanında numune geldi. Herhangi bir tarih vs yazmıyor. Sipariş vermeden önce mail atıp kavurma tarihini vs sorabilirsiniz isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    o kısım portafiltrenin altındaki dağıtma musluğunun takıldığı kısım.ticari makinelerde ve onlarla aynı standartta portafiltreye sahip beko/arçelik makinelerde bu şekilde. dağıtma musluğu ne derseniz bu:

    https://caffeforte.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/E/P/EPS_dbl.open.spout_7.jpg
    https://www.espressoparts.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/_/f_364.png








  • peki hangi çekirdek krema açısından zengin? indian arabica daha iyise ve bayatlık sorunu da yoksa siz denedikten sonra onu alıcam. kg 100 lira vermeye alışınca bu bedava gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihgh3

    Kimse bu kişilere 'aman ne yapıyorlar sanki alt tarafı kahve' demiyor ama tr şartlarında çok yüksek fiyatlara satış yapılıyor, günde 20gr kahve tüketen birisine koymaz da 60-70gr ise bu miktar koyar maalesef

    Evde kavurma içinse tamam prof sonuçlar almazsınız her zaman ama tüm dünyada insanlar uğraşıyor bu konuda, yani dediğiniz gibi hobi olarak kalması gereken birşey olsa elin kahve delisi avrupa amerikalısı bizden az biliyor değil herhalde





    Merhaba
    Sanırım yazdıklarımı yanlış algıladınız. Herşeyden önce ben kimseyi hedef göstermek istemedim. 565 sayfanın genel bir yorumu olarak değerlendirme yapmanız lazımdı. Fakat bu kadar ince detayına girdik bir açıklama yapmak isterim. Şimdi sizin yeşil çekirdeğin kilosuna verdiğiniz 35-40 tl ile 250 grama verilen 35-40 tl arası bir görüş belirtiyoruz ve bundan eminiz değil mi? O zaman bildiklerimi ve bana aktarılanları bende dilim döndüğünce buraya aktarayım sizde ona göre bir değerlendirmeyi kendiniz yaparsınız. Birlik baharat, Ahmet baharat, Mehmet baharat hedefim değil tabiki ayrıca iyikide bu işi yapıyorlar ki kaliteye yönelmek isteyen daha çok araştırma içine girip ya dışarıdan ya da içeriden kaliteli çekirdeğe yönlendiriyolar.
    O zaman şu bilgileri paylaşmakta fayda var. Öncelikle kavurma evlerinin SCAA dan sertifika aldığına, SCAA ile ortak çalışarak hangi kahvenin uluslararası platformda kilosunun ne kadar ettiğine ve onların kurallarıyla kavurma yaptıklarına emin olalım. Ben kimseye kendiniz kavurdunuz o işi yapamıyorsunuz demedim, hobi olarak yapılabilir tabiki ama aldığınız çekirdekten tutun kavurma profilinin oturması, bu işi profesyonel ve layığıyla yapan insanlarla aynı tutmak hata dedim. Madem aldığınız kahveden o kadar eminsiniz şunuda bilmeniz gerekir iyi ve kaliteli bir yeşil çekirdeğin kilosu yaklaşık 15-18 dolar civarı navlun ve gümrüksüz. Ve bu fiyatlar toptan alımda seceresi belli tarlalardan çıkma kahveler için geçerli. Ama söyleninlen ve önerilen yerlerdeki kahvenin kilosu navlun ve gümrükleme dahil 5 dolar. Arada kalite farkı yok işte kavurma da zaten kendi profili yavaş yavaş oturuyor denmesi gerçekten yavaş yavaş o tada alışılıyor olması demek profil oturması demek büyük bir yanılgı. Mademki fiyatlar ortadayken hala 1 kilosunu 40 tl e aldığınız kahveyi ön plana çıkarıp diğer kahveler "aman bunlar çok kazıkçı" bu bilgiler doğrultusunda ilerlemediğiniz içindir. Tavsiyem "A Film About Coffee" belgeselini seyrettikten sonra bunları tartışmamız. Çünkü "a kind of wine business" denmesinin sebebide bu kahve hakkında. Nasıl bir şarabın iyi olması için üzümün seceresinden tut, iklim şartları vb. gibi bir çok etkenden oluşuyorsa ve o tarladan gelen üzümün nasıl işlendiği ve ne şartlar altında saklandığı önemliyse kahve içinde bunlar önemli. Sanıyorumki bu tür etkenler bir çok nitelikli kahve severler için önemlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    peki hangi çekirdek krema açısından zengin? indian arabica daha iyise ve bayatlık sorunu da yoksa siz denedikten sonra onu alıcam. kg 100 lira vermeye alışınca bu bedava gibi geliyor.

    Resimdeki shotu indian arabicadan aldım. Yirgacheffe ise idare eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 13 Mart 2017; 19:3:50 >
  • Merhabalar. Starbucks tan French press için kahve çektirmeyi düşünüyorum. Yalnız kahvelerini hiç bilmiyorum. İçimi rahat dinç tutacak bi kahve önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiper-Man kullanıcısına yanıt
    Hocam holanda versiyonunu almayacaksınız, onlar kulaklı ve baskılı olanlar. Yapı olarak normalde kullanılan v60 filtresinden kalın olan o.

    Siz Japon versiyonu alacaksınız amazon linkini paylaşayım. LINK satıcıyı amazon seçersiniz.
    Japonyadan almak isterseniz: LINK




  • A4L kullanıcısına yanıt
    Hocam içimi rahat bir kahve dediğiniz için Veranda Blend deneyebilirsiniz. Bundan daha sert ama aslında normal diye tabir edilen bir kahve tavsiyesi isterseniz de House Blend yada Guetemala tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deleted User

    [Deleted from big topics]

    Benim yazdığım forum postlarını okursanız AA kalite kahve bulduğum yerler var. Bu tür ikili argümanlar bana göre değil tamamen bilinçlendirme adına yazdığım şeyler. AA kalite elbette var ve gerçekten bu saydığım bir kaç yerde bu hizmeti egosuz şekilde veriyorlar. Pahalı ise şöyle bir kıyaslama yapar mısınız? Mercedes'te araba Tata da araba ikiside yolda gidiyor amacı aynı. Şimdi aradaki fiyat farkını gözetmeksizin kaliteyi görmezden gelirsek evet kahveyi hepimiz içiyoruz, granül kahvede aynı şey o zaman. Yeşil kahve çekirdeğinin kesitine bakarsanız zaten farkı gözle bile görebilirsiniz.

    Lütfen şunu tartışmayalım "ikiside yeşil çekirdek ikisininde kavrulunca aynı oluyor". Bakın en son boxxcoffee ye gittim ve kendi çekirdeğimle orada beraber kavurduk ve kendilerinin getirdikleri kahve ile karşılaştırma yaptık. Arada dünya kadar fark varken "benim bütçemi çok aşıyor" diye Türkiye' ye AA kalite kahve gelmiyor demek gerçekten bu işin öncüleri olan iyi kavurma atölyelerine büyük haksızlık olur.

    Ben sanal baharat ya da a baharat b baharata atıfta bulunmadım yine yazdıklarımda mevcut bir daha okumanızı tavsiye ederim. Tekrar yazıyorum bu işi layığı ile yapan kuruluşlarda var ve AA kalite dediğiniz ürünleri getiriyorlar. Ayrıca bu arkadaşlar size yeşil çekirdekte sağlar. Benim dediğim bunlar değil ve tekrar tekrar yazmak istemiyorum.

    Çok iyi niyetli yazdığım şeylerin ikili argümanlara dönüştürülmesi taraftarı değilim ve bundan sonra bu konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmayacağım. Çünkü her meslekte olduğu gibi gider bir işi yaparsınız biri çıkar derki " ya aynısını demirciler sitesinde 250 tl ye yapıyorlar kazıklanmışsın". Genelleme yapmadan kesin bilgiler ışığında yazarsak hepimiz bilgilendirilmiş oluruz doğru bildiğimiz yanlışları düzeltiriz.




  • Hala aynı şeyleri söyleyip üstüne tartışmak istemiyorum diyerek üste çıkıyorsunuz,

    1.si kimse aynısını demirciler sitesinde 250tl ye yapıyor diye bir argümanda bulunmadı, bunu kendiniz söyleyip beni itham etmeyin lütfen, ben ne örnek verdiğiniz yeri biliyorum ne de diğerlerini onunla kıyaslayabilirim

    kimse bu yerleri birşeyle itham etmiyor ama sizin örneğinize göre işi gücü bırakıp lab ortamında kavrulmuş kahve kovalamak gerekiyor, ben kahvenin bilimsel yanını gözardı etmiyorum ancak son kullanıcı için - ki hâlâ granül kahveden öteye gidememiş, french press e uzaylı gözüyle bakan milyonlar bunlar - bu işi bukadar imkansız göstermeye gerek yok, kahve taze kavrulmuş olsun illaki zevk alacağınız bir içecek

    2.si yine kimse size her yeşil çekirdek aynı gibi bir ifade kullanmadı, bana o baharat bu baharat demedim demeyin yani bal gibi bu arkadaşlar hariç çekirdek satan yerleri deneyip görmeden kalitesiz olarak sınıflandırmış oluyorsunuz

    3.sü kimse size aa kalite yeşil çekirdek pahalı yada ucuz demedi, ben kavrulmuş kahve pahalı satılıyor u ifade etmeye çalışıyorum anlamıyorsunuz, yeşil çekirdek ucuz olmak zorunda zaten ki öyle oluyor genelde, ancak tedarik edecek fazla yer olmadığı için ne alabiliyor isek onunla idare ediyoruz

    madem aa kalite yeşil çekirdek satışı yapan arkadaşlar var, belirtin burada görelim fiyatlarını da çeşitlerini de, herkesin tutup sizin gibi kahve atölyesi gezip burda ahkam kesmeye vakti yok maalesef

    Ekleme: İnstagram da 'socraticcoffee' yi takip edebilirsiniz, fazlasıyla bilimsellik içerir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 13 Mart 2017; 20:53:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiper-Man kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam bu muslukları nereden temin edebiliriz? Benim beko plastik musluğu çatladı.Metal olanlar çok hoş duruyor gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    Ben bu siteden almıştım. Yalnız tek alırsanız kargo ücreti nedeniyle pek uygun gelmeyebilir. Ben naked portafilter alırken bunu aldım o yüzden uygun geldi.

    http://www.theespressoshop.co.uk/Mobile/MobileModels.aspx?ModelID=1989



    Türkiye'de bu site var

    https://yg724.com/parcalar-79.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fatihgh3 kullanıcısına yanıt
    Evet postlarımı okumayıp böyle genel bir cevap vermeniz gayet normal tabiki, ayrıca hakarete yakın bir üslupla yaklaşmak forum gereği hiç yakışmadı ama yinede tekrar yazayım.

    Yazdıklarım 565 sayfanın genel bir özetiydi üzerinize alındınız gereksiz bir sohbete çevirdiniz. 250 tl ye demirciler sitesi örneği genel bir bakış açısını temsil ediyordu. 565 sayfayı okursanız bu tür postları ziyadesi ile görürsünüz. Madem örnek verdiğim yerleri bilmiyorsanız yazdıklarımı okuyarak birazda interneti kullanarak bulup çıkarabilirsiniz ki araştırma yerine burada bilmeden cevap yetiştirmek yapı gereği olsa gerek.

    İşi gücü bırakıp lab ortamında kavrulmuş kahve kovalamak gibi bir lüksünüz yok ise olana saygı göstermelisiniz. Demekki benim çalışma standartlarımda bu esneklik var bundan benim gibi çalışanları yargılayacağınıza sevmediğiniz işinizi değiştirip mutlu halde çalışabileceğiniz bir işte çalışabilirsiniz. Bu forumda açılan başlık "Gerçek Kahve Keyfi" o yüzden burada elbette bilmeyeni bilinçlendirmek adına yorumlarda bulunup bilgi paylaşacağız o yüzden doğru başlığın altına yazdığınızdan lütfen emin olun. Granül kahveden öteye gitmek isteyen kahveyi zevkle ve tadına vararak içmek isteyenler bu forumda. Bu kadar imkansız göstermektense, bana uyan ve bir çok kişininde taktir edeceği paylaşımlarda bulunmaya çalışıyorum.

    2. olarak başladığınız ifade de ben yine 565 sayfanın genel bir fotokopisini çekmeye çalıştım sadece siz cevap verdiniz. Benim yurtiçi ve yurt dışı çekirdek alıp denemediğimi nereden çıkardınız anlamadım. Ben sadece karşılaştırma yapabiliyorum demekki denemiş olduğum buradan anlaşılıyor bence yazdıklarımı tekrar tekrar okuyup özetler çıkararak cevap yazın.

    Kahveyi tedarik edecek yerleride daha önce yazmıştım ve bir önceki postta da var sürekli yazarak reklama girmek istemiyorum bunuda atlamışsınız.

    Son olarak bir çok nitelikli kahve işi yapan yurt ici ve yurt dışı sosyal medya hesaplarını takip ettiğim gibi benim gibi kahve atölyesi gezememeniz postun başında yazdığım gibi ise benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok ayrıca size had düşmez kanaatindeyim. Gezerek demekki bu işleri öğrenip ahkam kesecek kadar bilgi birikimine sahip olabiliyorum. Bu benim için sevindirici sizin için üzücü ise hasetlerinizi paylaşabileceğiniz bir ortam olmadığı kanısındayım.

    Ekleme : yapmayacağım çünkü üzecek derece hesap takip ediyorum.




  • kbere K kullanıcısına yanıt
    https://yg724.com/parcadetay-823/ikili-kasik-ucu-3-8.html hocam sanırsam bu olur bekoya.Bu arada naked portafiltre de kafama yatmıyor değil.İlerleyen dönemlerde alınabilir
  • bck6579 kullanıcısına yanıt
    Haset mi, hocam yapmayın ortaya birşey atıyorsunuz sonra.. kime bu herşeyi ben bilirim tavrınız, sen diyorsun ki evde kahve kavrulmaz çöp o, bende diyorum pekala kavrulur.

    Ben demiyorum bu tip çalışmalar profil oluşturma vs gerekli değil, sorun şu ki kaçımız bu imkanlara hatta buna yetecek azim istek zeka ve vakte sahip. Tamam o arkadaşlar açmış bir Roastery güzel çalışmalar yapıyorlar da gelip diyemezsin ki evde hobi olarak kavurun çöp o. İnstagram sayfası paylaştım ki orda bilimsellik istiyorsanız bilgim var konu o da değil. Ben size evde kavrulan kahve o arkadaşlarınkinden iyi yada kötü demiyorum ama insanları kahvenin sanki bilimsel tekniklerle kavrulma şartı varmış gibi bu işten soğutmanız yada o arkadaşlar bu işin sanki piriymiş gibi onlardan almamızı salık vermeniz olmuyor. Kahveyi sürekli tüketen Amerika gibi bir ülkede bile insanlar sizin bu tavrınızı sahip değil çünkü kahve bunu şart kılmıyor, insanlar pekala whirley pop vs ile kendini geliştirip taze kahve keyfini yaşıyorlar, bunu bırakın barbeküde kavuruyorlar. İnsanlar evde deneyerek kahvenin büyülü dünyasına sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar çabuk adapte olabiliyor, hem bu bir tercih meselesidir, kimseye evde kahve kavrulmaz,o kahve benim dediğim yerden alacağınız kahveye denk olamaz, o kahveye içilebilir diyen cahildir gibi yaklaşımlarda bulunulamaz.

    Önceki sayfada ismini verdiğin yerleri zaten biliyorum, birçoğundan yeşil çekirdek aldım da öyle yazmışsın ki sanki özel bir yer var da gerisi çöp, gerçekten özellikle o mucizevi yerin ismini ver bilelim. Örneğin ismini verdiğin boxcoffee internetten yeşil çekirdek satmıyor ve çeşitleri çok az, buraya mesnetsiz şeyler yazarak insanlara sanki size haset etme dertleri var gibi yaklaşımda bulunmayın lütfen.

    *İmkanım olsa o bilimsel ekipmanları evime kuracak kadar kahve konusunda para meselesi yapmayan birisiyim, ucuzluk meraklısı olsam ne bu işe girer ne sırf kahve öğütme için Pro öğütücü alır ne de evde kahve kavurma makinesine para harcardım.

    **EVet burası gerçek kahve keyfi konusu ve önceki sayfalarda evde kavurmaya yönelik yeterince gönderi ve arkadaşların çalışmaları mevcut. Tüh hata etmişler hobi olarak kalması gereken bir konuda günlerini heba ederek demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 14 Mart 2017; 9:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fatihgh3 kullanıcısına yanıt
    bck6579 kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar selam,

    ikiniz de görüşlerinizi paylaştınız. ikinizin görüşlerine de kısmen veya tamamen katılacak insanlar olacaktır. tartışmanızın kişiselleştiğini ve konuya bir katkı sağlamadığını düşünüyorum. ve inanın bana tüm yazdıklarınızı okuyoru belki faydalı olacak bir nokta vardır diye. okuyan başka insanlar da mutlaka olacaktır. 500 küsür sayfanın içerisinde yeterince çöp bilgi ve gereksiz tekrar olduğunu, bir şeyler öğrenmek isteyenlere zorluk çıkardığını hepimiz biliyoruz. bunu daha da zorlaştırmamak, hepimizin bir şeyler öğrendiği ve öğrenmeye devam ettiği, başka insanların da öğreneceği bu alanın amacına hizmet etmesi için tartışmanızı mümkünse bitirmenizi, değilse özel mesaj yoluyla sürdürmenizi rica ediyorum.
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    satıcıya sormanız faydalı olacaktır. cevap hızları fena değil. linkini verdiğiniz ürünün sayfasında gaggia diye arattım hiç sonuç çıkmadı.

    https://yg724.com/parcadetay-261/ikili-kasik-ucu-yandan.html
    https://yg724.com/parcadetay-223/ikili-kasik-ucu-%C3%98-3-8.html

    bu ürünlerde gaggia yazıyor. ama yine de doğrulatın.




  • fatihgh3 kullanıcısına yanıt
    Lütfen yazdıklarımı egonuzu bir kenara bırakarak tekrar okuyun ben tecrübemi paylaştım.
    Size cevap vermeme isteğim bundan olayı kişiselleştirip kahve lablarini gezen biri gibi davrandığımı düşünüyorsunuz. Buda size son cevabım.

    Evet gereksiz bir şekilde uzadı herkesten kendi adıma özür diliyorum. Burada tecrübemi anlatmayacaksam nerede anlatmalıyım anlamadım en iyisi yine foruma ara vermek çünkü tecrübe paylaşarak bilgilendirilir insanlar ama buna engel olmak için elinden geleni ardına koymayan bir grup insan var.
    Size kavurmalarınızda başarılar bol bol iyi kahve için.
  • 
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.