Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (556. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18.631
Cevap
718
Favori
857.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 554555556557558
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: bck6579

Merhaba,
    EL Salvador espresso kavurması varmış Altuy bey çok yardımcı oldu sağolsun. COSTA RICA FINCA LA CUESTA PALMICHAL HONEY önerdi.
    Paketler 250 gram olarak geliyor ve inanılmaz kokuyor paketin içini açınca. Eğer V60 ya da chemex ile demleyecekseniz favorim Adado.

Chemex ile demlemeyi pek beceremiyorum galiba ki tatlarını da sevmedim.Chemex ile demleyip içince kötü geliyor normal press leyince daha iyi oluyor Şu anda beceremiyoruz zaten diğer yöntemleri.Ama gerekirse kursuna gideceğim olacak.

Ya ukalalık gibi algılmazsanız bir şey önereceğim. Sağolsunlar boxxcoffee bu işlere tanıtma adı altında nasıl demleyeceğinizi gösteriyor. Yolunuz maslağa bir uğrayın derim Çünkü youtube dan izleyerek bu işi anlayamıyorsunuz. İp uçlarını Mert Soley ve Altuğ Bey çok net bir şekilde çekinmeden ve bir kaygı gütmeden söyleyebiliyor. Yaptığım kahvenin tadı o kadar değiştiki ben bile inanamadım. Sizin yoruma cevaben haddim olmayarak bence boxxcoffee de buradan okuyorsa bir etkinlik yapmasını yürekten istiyorum.

• Coffeehaus siparişlerim bugün geldi. kahve paketinin biri açılmış. kargo poşetine dökülmüş hep , haberiniz olsun. Özensiz kargo hazırlamışlar

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Merhaba,
    EL Salvador espresso kavurması varmış Altuy bey çok yardımcı oldu sağolsun. COSTA RICA FINCA LA CUESTA PALMICHAL HONEY önerdi.
    Paketler 250 gram olarak geliyor ve inanılmaz kokuyor paketin içini açınca. Eğer V60 ya da chemex ile demleyecekseniz favorim Adado.

Chemex ile demlemeyi pek beceremiyorum galiba ki tatlarını da sevmedim.Chemex ile demleyip içince kötü geliyor normal press leyince daha iyi oluyor Şu anda beceremiyoruz zaten diğer yöntemleri.Ama gerekirse kursuna gideceğim olacak.

Ya ukalalık gibi algılmazsanız bir şey önereceğim. Sağolsunlar boxxcoffee bu işlere tanıtma adı altında nasıl demleyeceğinizi gösteriyor. Yolunuz maslağa bir uğrayın derim Çünkü youtube dan izleyerek bu işi anlayamıyorsunuz. İp uçlarını Mert Soley ve Altuğ Bey çok net bir şekilde çekinmeden ve bir kaygı gütmeden söyleyebiliyor. Yaptığım kahvenin tadı o kadar değiştiki ben bile inanamadım. Sizin yoruma cevaben haddim olmayarak bence boxxcoffee de buradan okuyorsa bir etkinlik yapmasını yürekten istiyorum.

Yok ne demek.
    Öğrenmemek ayıptır.Bir şeyi yapacaksan en iyisini yapacaksın yapmaya çalışacaksın .Zaten aksi olursa olmaz.Kendileri ile özel den görüştüm zaten bilgi aldım.Müsait anda rahatsız edileceklerdir tarafımdan.
    Vİdeo izlemelere bakmıyorum bile pratik ile izlemek bambaşka görmeden kokusunu almadan nasıl yapacaksın ki ? Ben evde denemeler yaptım da onlardan olmamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: AjayGhale

Arkadaşlar makine genel temizlik yapmak amacıyla arçeliğin grup başlığını sökeceğim yalnız 2 adet vida var alyan anahtar gerekecek sanırım, Daha önce sökenler için belirli bir numarası varmı acaba anahtarın? ona göre bugün bir nalbura uğrayayım, evde birtane var ama o ufak geldi halledemedik.

Hocam söküp takmak kolay mı?bende de beko var aynı mal onlar galiba.Makine basınçı acayip düştü.Tıkanıklık var duş kısmında büyük ihtimal.Yine fena sayılmayacak güzel kahveler alıyorum ama gel gör ki beni tatmin etmiyor basınç.Durgolla falan temizlik yaptım bi de pully caf mı denesek diyecem de bunlarda backflush yok bildiğim.

Orijinalden alıntı: belki bir gün

quote:

Orijinalden alıntı: AjayGhale

Arkadaşlar makine genel temizlik yapmak amacıyla arçeliğin grup başlığını sökeceğim yalnız 2 adet vida var alyan anahtar gerekecek sanırım, Daha önce sökenler için belirli bir numarası varmı acaba anahtarın? ona göre bugün bir nalbura uğrayayım, evde birtane var ama o ufak geldi halledemedik.

Hocam söküp takmak kolay mı?bende de beko var aynı mal onlar galiba.Makine basınçı acayip düştü.Tıkanıklık var duş kısmında büyük ihtimal.Yine fena sayılmayacak güzel kahveler alıyorum ama gel gör ki beni tatmin etmiyor basınç.Durgolla falan temizlik yaptım bi de pully caf mı denesek diyecem de bunlarda backflush yok bildiğim.

Youtube dan temizleme ile ilgili videoları izleyin hocam yaparsınız, çok fazla bir uğraştırıcı yanı yok yani. Ben limontuzu ile yaptım bu arada iç temizlik için.

• Arkadaşlar son 7 sayfayı okudum iyice kafam döndü buradaki herkes pro galiba kahve konusunda :)

Kahve olayına heves ettimde sinbo yada muadil bir marka filtre kahve manesi ve sözen değirmen almayı düşünüyorum. Kahveyi çekirdek olarak sanırım sanalbaharattan alacam çopu kişi orayı önermiş :) Kahve orta sertlikte aromalı kahveleri seviyorum ne önerirsiniz?

Ayrıca başlangıç için maks 200 tl bütçeli olacak şekilde sinbo veya başka marka filtre kahve makinesi ve sözen değirmen alacam. Bu ikili iymidir :) Önerirmisiniz :) Yönlendirin beni lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    makine yerine son 7 sayfada tavsiye edilen demleme hunilerinden almanızı tavsiye ederim. eğer türk kahvesi ve espresso yapmayacaksanız da el değirmeni olarak sözen yerine aliexpress'te 9-10 dolara satılan porlex çakması değirmenlerden alabilirsiniz. sözen normalde iyidir ama sadece filtre amaçlı kullanacaksanız bu değirmenin seramik öğütücü, koku vb. nedenlerle memnuniyet yüzdesi daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuleyman32 -- 1 Mart 2017; 13:4:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thawne -- 22 Ağustos 2017; 13:39:59 >

Orijinalden alıntı: thawne

Comandante vs hario mini

Arkadaş son bi kaç sayfada ne Comandante virali döndü ya :) Şaka bi yana, bu ayarda ama bu kadar pahalı olmayan bi değirmen lazım bana. Öneriniz var mı? Görüntü çok iyi bu arada Comandante için.

• false6 kullanıcısına yanıt
    Resim koyma amacım, yarın öbür gün bu iki değirmenden birini alacak kişileri bilgilendirmek.Ben harioyu alırken, yerli ve yabancı kaynaklarda fazla inceleme görmemiştim.Dolayısı ile 105 liram çöpe gitmiş oldu.

Prima Coffee
    A Comparison of Premium Hand Grinders for Coffee and Espresso - Prima Coffee
    https://prima-coffee.com/blog/article/hand-grinder-comparison

• thawne kullanıcısına yanıt
    Uzun ömürlü bir alet demiştininiz ama incelemede fazla plastik olduğu söylenmiş bunların kırılma ihtimali varmı sizce

Ayar somunu sert plastik.Sadece ayar yaparken kullanılacak bir parça.Bir şey olacağını sanmıyorum.İç kısmı zaten metal.Aşınma gibi bir durum söz konusu olmaz.

Değirmenin şaftını tutan kısım da plastik kaplama.O kısımı zaten ellemiyoruz.Hangi malzemeden olduğunun bir önemi yok.

Yanında verilen 2 adet cam hazne, düşme sonucu kırılabilir.O boyda herhangi bir küçük kavanoz aynı görevi görecektir.Zaten bunlar da kavanoz :)

Unutmayalım ki pro öğütücülerin de bir çok aksamı plastiktir.Önemli olan sağlamlığı.

Orijinalden alıntı: xChernobilx

Arkadaşlar son 7 sayfayı okudum iyice kafam döndü buradaki herkes pro galiba kahve konusunda :)

Kahve olayına heves ettimde sinbo yada muadil bir marka filtre kahve manesi ve sözen değirmen almayı düşünüyorum. Kahveyi çekirdek olarak sanırım sanalbaharattan alacam çopu kişi orayı önermiş :) Kahve orta sertlikte aromalı kahveleri seviyorum ne önerirsiniz?

Ayrıca başlangıç için maks 200 tl bütçeli olacak şekilde sinbo veya başka marka filtre kahve makinesi ve sözen değirmen alacam. Bu ikili iymidir :) Önerirmisiniz :) Yönlendirin beni lütfen

Öncelikle kahve konusunda herkes fikir beyan ediyor ve herkesin damak tadı farklı bu yüzden bana kalırsa buradaki yazılanlardan çok kendi damak tadınıza hitab eden kahvelere yönlenmeniz. Ben, 3. nesil kahvede hem içimi kolay hemde tadı ticari kahvelere göre çok çok daha yerinde kavrulmuş olduğu için tercih ediyorum. Bu yüzden kahve çekirdeğinin ve kavuranın da bir etken olduğunu unutmamak lazım. Yani sırasıyla denediğim ve memnun kaldığım kavurma evlerini yazabilirim. Bunlar sırasıyla Coffee department, probador collectiva, petra ve en son karar kıldığım ve bu kalitede giderlerse boxxcoffee. Sitelerine arama motorlarından ulaşabilirsiniz. Kahve çekirdeğinin kavurmanın çok önemli olduğunu düşünüdüğüm halde demleme yöntemi ve suyunda çok önemi olduğunu boxxcoffee yi ziyaret ettiğim zaman tattığım kahve ile anladım.
    Demleme ekipmanı olarak Hario V60 ve sürahisi, değirmen olarak Hario Skerton kullanıyorum. Bunun yanı sıra tabikide hassas tartım var.
    Kahve çekirdeği olarakta filtre için Ethiopia Yirgacheffe Adoda, Burtukuna ve Costarica Palmichal favorilerim.
    Tabi bu demlemeyi yaparken çekirdeğin taze ve öğütmenin kahve içmeden hemen önce olmasına dikkat ediyorum.

Boxxcoffee den Altuğ bey in verdiği oranla kahvemi demliyorum V60 ta bunun ölçüsüde 20 gram çekilmiş kahve ile bunun 16.66 katı kadar su ekliyorum ve onlar kadar profesyonel bir iş çıkarmasamda beni tatmin ediyor.

Kişisel düşüncem kahve çekirdeğinin ve demleme türünün kahveyi çok etkilediği. Bu yüzden sıradan bir kahve makinesi ile bu tatlara ulaşamayacağınız kanaatindeyim. (Denedim olmadı maalesef (Moccamaster haricinde))

Şunu önerebilirim kahveyi yukarıda yazdığım kahve kavurma işi yapanlardan alabilirsiniz. Ayrıca ekipman olarakta biraz bütçenizi aşabilir ama 350 tl civari bendeki ekipmanlardan edinebilirsiniz. Ayrıca bu alacaklarınıza karar vermeden önce iyi bir 3. nesil kahveciden bu kahveleri denemelisiniz.

Hatalı bir bilgi vermiş isem bilir kişi arkadaşlarında bu yazdıklarıma cevap vermesini ve doğruyu yazmaları hepimiz için kazanc olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bck6579 -- 1 Mart 2017; 19:42:46 >

• Hocam alyan kaç numara gerekiyor iç kısmı sökmek için?Karar verdim ben de söküp temizleme yapacağım.
    Hocam aeropress yöntemini araştırın derim.Makineden ziyade.Ya da hario v60 a bakın derim.Kahvenin tadı onlarla çıkıyor.Düzgün kahve içmek için biraz 200 lirayı aşar masraf ama değer hani.Hario miniyi giriş için önerebilirim.Demleme yöntemlerinde sözen değirmen pek randumanlı değil.Kolaylık ve pratiklik olarak aeropress benim tercihim.Tabi her zaman parolamız şudur kahve taze kavrulmuş ve yönteme uygun öğütülmüş olacak.Yapmanın zevkine,kahve içmenin tadına varınca ayaklarınız yerden kesilecek ve bırakamayacaksınız.

Orijinalden alıntı: belki bir gün

Hocam alyan kaç numara gerekiyor iç kısmı sökmek için?Karar verdim ben de söküp temizleme yapacağım.

5mm alyan gerekiyormuş hocam, set olarak sipariş ettim bende yarın elimde olacak.

Orijinalden alıntı: osuleyman32

Az önce ikea da 3.50 tl ye 14 bardak kahve içtim. Mutluyum

14 bardak içilen kahveye mi şaşırsak, 3.5 tl ödemeye mi şaşırsak

Nasıl oldu peki?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.