Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (550. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafeingo yu oneririm hem kahveleri taze hemde musteri iliskileri cok iyi. 15 gunde bir sevkiyat yapiyorlar bir sonraki sevkiyata 8 saat mi ne kaldi heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahveyi parası yetmeyen evde kendi kavurmak isteyenler için tecrübemi paylaşayım ben de.
    Sanalbaharattan aldığım yeşil çekirdekleri teflon çaydanlığın üst kısmında kavuruyorum çok güzel sonuç elde ediyorum ve oldukça ucuza geliyor.
    En küçük ocakta ateşi sonuna kadar açıp 1-2 dakika demliği ısıttıktan sonra 200 gram çekirdeği içine koyuyorum ve tahta bal kaşığıyla sürekli karıştırıyorum. 2-3 dakikada bir demliğin kapağını takyıorum ve zıplata zıplata karıştırıyorum. Kabuklar çıkmaya başladığında yanımda hazır tuttuğum elektrik süpürgesini açıp karıştırırken kahve çekirdeklerini çekemeyecek fakat kabukları çekebilecek kadar seviyede tutuyorum. Copur copur alıyor kabukları. Aynı zamanda aspiratörü işlem boyunca en üst seviyede açık tutuyorum duman için. Ateşi hiç kısmadan sürekli karıştırarak Kolombiya Supremo çekirdeklerini kavurdum bugün. 13 dakikada ilk çıtlama başladı duydum, 16 dakikada istediğim rengi elde ettim ve kapatarak soğutmaya geçtim. Resimdeki gibi dengeli sayılabilecek bir sonuç elde ettim. Sol tarafta kendi kavuruduğum çekirdek, sağ tarafta karşılaştırmak amaçlı Tchibodan aldığım African Blue çekirdeği var.
    Çekirdeğin karakterinden mi bilmem ama çıtlama sesi Sidamo Dila çekirdeğine göre çok daha kısa ve sessiz oldu.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

quote:

thawne

Saolun hocam dediğiniz gibi yapıyorum artık daha iyi sonuçlar elde ettim.

• retha R kullanıcısına yanıt
    Elektrik hattınızın voltajı düşük olabilir. Bende delonghi ec 310 var, gündüz elektrik 200 voltun altına düşüyor. Makinenin basınç motoru zorlanıyor ve su akıtmıyor. Gece 02:00 sabah 06:00 arası elektrik yüksek oluyor, makineyi bu saat aralığında dener misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Elektrik hattınızın voltajı düşük olabilir. Bende delonghi ec 310 var, gündüz elektrik 200 voltun altına düşüyor. Makinenin basınç motoru zorlanıyor ve su akıtmıyor. Gece 02:00 sabah 06:00 arası elektrik yüksek oluyor, makineyi bu saat aralığında dener misin.

Hocam motorunuzun resimde gösterdiğim yerinde kireç taşlaşması oluşmuş ve içindeki yaylı mekanizma bu kireç taşına sürtüyor ve takılı kalıyor belli voltajın altına düşüncede ilk hareketi alıp çalışamıyor , yoksa motorunuzda sorun olmasa düşük voltajda da çalışır çünkü bu pompaya dimmer bağlayarak motora gelen akımı düşürüp motorun çalışma basıncını düşürerek daha az basınçla çalışmasını sağlıyorlar espresso makinasının basıncını kontrol ederek basınç kontrol modu yapmış bu işle uğraşanlar,motorunuzun içini açıp pompanın gözsterdiğim yerindeki yeri (plastik silindirin iç duvarını) su zımparası ile zımparalarsanız metal mekanizma rahat hareket edecek ve motorunuz çalışacaktır kireç sökücüler malesef bu taşlaşmış kireci çözemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 12 Şubat 2017; 16:57:44 >

• Arkadaslar selamlar.
    Simdi ben buralarin eski bir mudavimi olarak artik biraz manuellikten sıkılmis bir arkadasinizim.
    Sanirim bebekle birlikte olusan vakitsizlik birazda.
    Kahvelerimi kendim kavuruyorum.
    Elimde kg79 ve hario var. Bir suredir bununla takiliyorum.
    Bunun disinda tchibonun makinasi vs var ama rafta.
    Su an su kaynat, filtreyi ayarla kahveyi ogut olc zaman tur tarti kullan derken bogulma basladi bende. Kahve icemiyorum.
    O yuzden boyle biraz otomatik , orta seviyede latte vs icebilecegim makina ariyorum.
    Cok harika kahveler beklemiyorum.
    Onemli olan tusa basayim kahvemi yapsin 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ; daha önce Bodum marka şu linkteki (
    kahhve.com
    Bodum - Kenya Black 3 Cup French Press | KahhveCom
    https://kahhve.com/bodum-black-french-press-3-cup-kahve-demleme-ekipmanlari
    ) aletimin camının kırıldıgından bahsetmıstım 2 gun once şu linkteki ( ) ürünü aldım ve taktım şu an kullanıyorum bır sorun yok eğer aynı sorunu yaşayan olursa dıye sızlerle paylaşmak istedim herkese iyi günler

• Arkadaslar bugun metro da gordum eskitme tarzi kahve ogutucu vardi. Alacaktim ama cok fazla metalik kokusu vardi. Bunu alsam metalik kokuyu nasi giderebilirim

• Benim de alışveriş yaptığım yerler olan sanalbaharat ve coffeenutz verelim size hocam :) Şaka bir yana, memnun kaldığım kahveciler bunlar özellikle sanalbaharattan kilo ile alımda oldukça uyguna geliyor buna karşın seçenekler biraz az.Coffeenutz.com'da daha çok çeşit bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Jack Randall

Benim de alışveriş yaptığım yerler olan sanalbaharat ve coffeenutz verelim size hocam :) Şaka bir yana, memnun kaldığım kahveciler bunlar özellikle sanalbaharattan kilo ile alımda oldukça uyguna geliyor buna karşın seçenekler biraz az.Coffeenutz.com'da daha çok çeşit bulabilirsiniz.

Sanalbaharattan Etiyopya almıştım taze kavurup gönderdiler gayet güzel fakat farklı tadlar da denemek istiyorum.

Coffeenutz dan hangisini önerirsiniz?

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Etiyopya yirgacheffe denemediyseniz onu deneyebilirsiniz hocam, sanalbaharattan sidamoyu aldığınızı tahmin ediyorum.Cuba serrano lavado da olabilir ondan içme fırsatım olmadı ama ev ahalisi beğenmişti :)

Bir de orda 3'lü deneme paketi yapmışlar 100'er gramlık, farklı yöreleri deneyeyim derseniz onu da sepete atabilirsiniz Cuba-Kenya-Etiyopya seçerek.

• alperen.md kullanıcısına yanıt
    Hocam bonaricoffee deneyebilirsiniz.Ben bir keresinde almıştım.Memnum kaldım.Farklı yöresel kahvelerden 250 gramlık 4 er paket yaptırabilirsiniz.60 liraya geliyor böyle paket yapınca.Kargo da ücretsiz oluyor.Bonarricoffee Necdet Agahı bilenler bilir burda.Barista sepeti de iyidi ama uçmuş orada fiyatlar.Benim için 250 gramı 25 lira civarı olunca daha iyi oluyor.Çoğu yerde zam gelmiş.Coffee Mamma ve Overdose nasıl arkadaşlar?Alanlar var mı burdan?
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. İzinli günümde makineyi söküp deneyeceğim.
  • retha R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben delonghi de bu sorunu yaşadığımda filtreleri kireç çözücü ile temizliyorum. Düzeliyor ayda bir tabii esproesso sıklığınıza bağlı porta filtreleri kireç çözücü ile temizlemek gerekiyor.

(Sepetleri kastediyorum, filtre sepetlerini sirke yada daha güçlü lavobo açıcısına koyup 15-20 dakika bekletip, bol su ile yıkadıktan sonra bir de makinadan bir kaç boş akış yaptırıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogoksel -- 13 Şubat 2017; 18:1:6 >
  • orhan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam hem sizin dediğinizi hemde kireç temizleme işlemini makine gelince yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Jack Randall

Benim de alışveriş yaptığım yerler olan sanalbaharat ve coffeenutz verelim size hocam :) Şaka bir yana, memnun kaldığım kahveciler bunlar özellikle sanalbaharattan kilo ile alımda oldukça uyguna geliyor buna karşın seçenekler biraz az.Coffeenutz.com'da daha çok çeşit bulabilirsiniz.

bonarri kahveyi ihmal etmeyin.kendi sitesi var.
  • Arkadaşlar sizce bu kahve makinası alınır mı?
    www.avansas.com
    En Uygun Filtre Kahve Makinesi Fiyatları Avansas'ta
    http://www.avansas.com/konchero-cm4182-at-filtre-kahve-makinesi.html
  • day_dreamer kullanıcısına yanıt
    Alınır hocam fiyatı da gayet uygun.Markanın servis hizmetleri nasıl onu da bir gözden geçirin tabi bir sorun olursa sıkıntıya düşmeyin.

• El değirmeni hakkında tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.Kullandığım değirmeni modifiye ederek, öğütülen kahvedeki boyut farkını minimuma indirdim.Ama şu tozdan bir türlü kurtulamadım.

Benim aklıma gelen şey, kahve çekirdeklerinin öğütme esnasında dişlilere sürtünmesi geliyor.Bunun hakkında başka bilgisi olan var mı?Eğer hario değirmen ile bu sorunu aşamazsam mecbur değirmen alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: day_dreamer

Arkadaşlar sizce bu kahve makinası alınır mı?
    www.avansas.com
    En Uygun Filtre Kahve Makinesi Fiyatları Avansas'ta
    http://www.avansas.com/konchero-cm4182-at-filtre-kahve-makinesi.html

yarı fiyatına perşembe günü a101 gelecek makinayıda değerlendirmenize alın bu makinanda programlama özelliği yok

• Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Evet daha ucuz. Teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.