Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tavsiyem ağartılmamış yani sarı filtreleri kullanmayın. Yada olumsuz etki ediyor. Tchibo filtreleri de ağartılmamış yani tavsiye etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam sarı ve beyaz filtre arasında ne fark var tatsal olarak ? Ağartılmış işlenmiş olduğundan pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum.
  • İşin tıbbi yönü hakkında konuşmam doğru olmaz. Tatsal olarak sarılar kahveye kağıt tadı bırakıyor. Bildiğimiz saman kağıdı tadı. Aynı kahveyi iki farklı tat ile demlerseniz farkı görürsünüz. Yurtdışında ağartılmamış ama bambu filtreler satılıyor. Onlar hem ağartılmamış hem de sarı filtrelerin verdiği kötü tadı vermiyor. Ama Türkiye ye gönderen göremedim.

• French press kullanarak ilk başta filtre kahve yapmak istiyorum daha sonralarda ise Moka Pot alıp espresso kahvelerine bakarım. French Press olarak Bodum markayı öneriyolar fakat öğütücü olarak hangi markayı alsam karar veremedim. Delonghi bu konuda iyi midir? El değirmenide alabilirim, öğütme konusuda aradığım tek özellik öğütürken birden fazla ince-kalın çekim ayarı yapabilmek.
  • Paylaşıldımı bilmiyorum ama n11 de krups ea8010 %20 tefal indirimiyle 1224tl ye geliyor, 50tl maksimumla fena değil gibi.

m.n11.com
    Alisverisin Ugurlu Adresi | n11.com
    http://m.n11.com/krups-krups-ea8010-full-auto-P106385355

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgtrkr -- 15 Ekim 2016; 22:29:15 >
  • haciz mahallinde raks kullanıcısına yanıt
    aslında belli bir ağız tadım var kahvede büyük ihtimalle kavurma etki ediyor buna. yirgacheffe ne demleme de ne de espressoda tatmin etmedi maalesef.
  • Delonghi icm 15250 kullanan varmı tavsiye eder misiniz?

• selamlar, evde kavurma denemelerine başladım. temin ettiğim yeşil çekirdekleri önce fırnda denedim 18 dk da koyu olarak sonlandırdım. soğutup starbucksın poşetlerinde dinlenmeye aldım.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Akradaşlar bunu gören biriniz varmı aranız da cok ıyı ama bulamıyorum artık . Istanbul da gören ???

@tahaeray , hocam korkulur sizden afiyet olsun . Kavurmanız on numara
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahaeray

selamlar, evde kavurma denemelerine başladım. temin ettiğim yeşil çekirdekleri önce fırnda denedim 18 dk da koyu olarak sonlandırdım. soğutup starbucksın poşetlerinde dinlenmeye aldım.

İkeada bu yağ sıçratma aparatını görünce ilk aklıma bu gelmiştiAcaba sıkıntı olurmu diye düşünmüştüm bir sorun çıktı mı?Tellerin yanması,sararması vs..

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt
    hiç sorun yok . gayet kolay oldu tavada da denedim ama sonuç homojen olmadı.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim, çok güzel özetlemişsiniz. Artık çözmek bize kalıyor.

• Kafeingo dan aeropress için neler önerirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuisinart DBM-8 urununu bilen var midir acaba? Amazonda su an 44 dolarda o yuzden sormak istedim.En cok satan kahve ogutucusuymus su anda

• Donanım.Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Amazon yorumlarında diskli sistem olduğunu yazmışlar. Konik değirmen değilmiş. Bıçak ve konik arası hibrit bişeymiş. Benim de dikkatimi çekmişti ama vaz geçtim bu yüzden.

• Ürün benimde dikkatimi cekti. Konik ya da bıçaklı olmasinin artilari eksileri nelerdir, arasındaki fark nedir? Bu sanirim ikisinin arasi bir şey, is gormez mi? Eger iyiyse black friday e bir sey kalmadı. Daha uyguna alinabilir belki.

• soar S kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi değirmenden geçiyorsunuz bilmiyorum, fakat bahsettikleri dişlilerin kg79'dan pek bir farkı yok, çok isabetli kesiciler değil o yüzden rastgele parçalayıp alt hazneye alıyordur kahveyi. Espresso için iyi bir değirmen arıyorsanız daha üst seviye gerçek çelik veya porselen konik dişli olan değirmenlere yönelmeniz iyi olabilir mesela Baratza Preciso vardı sanırım, veya ikinci el bir mazzer bakabilirsiniz çok dayanıklı oluyorlar. Drip tarzı içecekler için ise baratza encore alt limit olabilir iyi bir makine için, veya en üst seviye el değirmenlerine bakabilirsiniz: OrphanEspresso Lido 2 veya 3, Madebyknock Hausgrind veya Feldgrind, Helor Grinder var bir de ama o daha çıkmadı sanırsam.
  • PimpJuice kullanıcısına yanıt
    Hocam suan icin espresso olayina girmeye niyetli değilim. French press ve hario ile gayet iyi idare ediyorum:) espresso makineleri fiyat olarak beni aşıyor suan, baska onceliklerimiz var, 3 hafta sonra oğlumuz olacak insallah:)) o yüzden butun masraflar ve oncelikler oraya kaymis durumda. yukaridaki ogutucuyu de fiyati uygun diye listeme almıştım ama espresso icin cekmiyorsa cok da anlamı yok almanın. Elbet bir gün espresso olayina da girecegim bu hevesle:)

Sizin yukarida yazdiginiz ogutuculerin fiyatları nasil en alt kategoriden ve rakamdan baslayarak??

• soar S kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizde hangi öğütücü var bilmiyorum, ama filtre için baratza encore'yi çok övüyorlar(Fiyatı türkiye distribütörü petrada 540tl). El değirmenlerinin hepsi neredeyse aynı fiyatta zaten Lido 2 175$, Lido 3 195$, Hausgrind 180 Sterlin, Feldgrind 100 Sterlin, Helor da 175-195 dolar civarı olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PimpJuice

Hocam elinizde hangi öğütücü var bilmiyorum, ama filtre için baratza encore'yi çok övüyorlar(Fiyatı türkiye distribütörü petrada 540tl). El değirmenlerinin hepsi neredeyse aynı fiyatta zaten Lido 2 175$, Lido 3 195$, Hausgrind 180 Sterlin, Feldgrind 100 Sterlin, Helor da 175-195 dolar civarı olması lazım.

bende sözenden encore'ye geçmeyi bir ara ciddi ciddi düşündüm ama diğer forumda encore'ninde tavsiye edilmediğini görünce vazgeçtim. Kaldık sözende iyimi
  • 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.