Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iodio75

quote:

Orijinalden alıntı: haciz mahallinde raks

Bencede biraz ucuz

grade 4 yani 4. kalite

sidamo zaten gr4 tür genelde, uygun satılıyor diye bu safsata ne anlamadım, tonlarca kahve alıyor adamlar sizin 1kg için mi dalavere düşünecekler

yeşil çekirdek zaten ucuz ama kavurup fahiş fiyatlara satıyorlar, bu firma toptancı ki size özel kavrum yapmıyor belli günler var ona göre belki bir haftalık kahve gelebilir - arayıp sorun en kötü

yanisi kahve kavrum işini firma çapında tolere edebilen sanalbaharat size taze kahve içebilesiniz diye satış yapıyor siz hala ık mık, illa 250gr ı 25-30tl ye alınca mı rahat edecek içiniz

yirgacheffe var misal o sudan ucuz öyleyse, hadi bulun 1kg kavrulmuş taze kahveyi o fiyata, colombiası var keza, kısacası alın için arkadaşlar afiyet olsun

quote:

Sidamo is a large growing region in souther Ethiopia producing dry and wet processed coffees from a wide range of altitudes and with a wide range of sort quality. The government ranks quality from Grade 1 (highest) to Grade 5 (lowest) based on screen size and bean appearance. This is a rather misleading criterion for Ethiopian coffee, since the much higher genetic variability of their coffees makes even fully ripened beans have non-uniform colors, shapes and sizes. Moreover, since the government levies an export duty on Grade 1 and 2 coffees , most of the beans exported are rated Grade 5. This means that Sidamos, Harars and Lekemptis don't look like specialty coffee; but these ugly beans can brew some of the finest coffees in the world.

edit: kafeingo ya ben güvenmiyorum şahsen, sumatra aldım yeşil çekirdek çürük çarık kusura bakmasınlar + kavrulmamış olmasına rağmen beklettiler gönderim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 13 Ekim 2016; 22:36:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihgh3

quote:

quote:

Bencede biraz ucuz

grade 4 yani 4. kalite

sidamo zaten gr4 tür genelde, uygun satılıyor diye bu safsata ne anlamadım, tonlarca kahve alıyor adamlar sizin 1kg için mi dalavere düşünecekler

yeşil çekirdek zaten ucuz ama kavurup fahiş fiyatlara satıyorlar, bu firma toptancı ki size özel kavrum yapmıyor belli günler var ona göre belki bir haftalık kahve gelebilir - arayıp sorun en kötü

yanisi kahve kavrum işini firma çapında tolere edebilen sanalbaharat size taze kahve içebilesiniz diye satış yapıyor siz hala ık mık, illa 250gr ı 25-30tl ye alınca mı rahat edecek içiniz

yirgacheffe var misal o sudan ucuz öyleyse, hadi bulun 1kg kavrulmuş taze kahveyi o fiyata, colombiası var keza, kısacası alın için arkadaşlar afiyet olsun

edit: kafeingo ya ben güvenmiyorum şahsen, sumatra aldım yeşil çekirdek çürük çarık kusura bakmasınlar + kavrulmamış olmasına rağmen beklettiler gönderim için

Hocam simdi bu kahveyi ben nescafe gibi bardaga koyup icebilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam süzmeniz gerekir yani bunu çok çeşitli amatörce yollarla yapabilmeniz mümkün olsa da bir french press temin etmeniz daha sağlıklı olur
  • quote:

hocam süzmeniz gerekir yani bunu çok çeşitli amatörce yollarla yapabilmeniz mümkün olsa da bir french press temin etmeniz daha sağlıklı olur

Ozaman alayim hocam dandik nescafeden kat kat iyidir bu kahve bence

Bu daha ucuz bedava gibi :) su sitede f/p sert aromali kahve hangisidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 13 Ekim 2016; 22:37:21 >

• quote:

quote:

quote:

Bencede biraz ucuz

grade 4 yani 4. kalite

Bana mı kızdınız anlamadım ama daha bir önceki sayfada yazdıklaımı okursanız aynı fikirde olduğumu görebilirsiniz. Kahvenin aslında toptancılarda çok da pahalı olmadığını saanalbaharatta görebiliriz. 3. akım kahve dağıtıcılarında nispeten fiyatları daha da pahalı oluyor. Çünkü onlar birer işletme ve fiyata etki eden daha başka sebebleri var. Ayrıca sidamo için Gr4 yani 4. kalite derken kahvenin kalitesiz olduğu anlamı çıkmasın kesinlikle ki ben de sürekli aynı yerden alıp kavurup afiyetle tüketiyorum. Üretim sırasında çiftliklerin kahveyi sınflandırma derecesi olduğunu belirtmek istedim.

• aynen, ben de yıllarca universite için yurtta kalırken jacobs gold içtim, ozamanlar (2004-2009) kahve kültürümüz ne durumdaydı bilmiyorum da o içtiğimiz en basit tabiriyle kazanlarda kaynatılmış kahvenin dondurulup içinden su buharının çekilmesi ile parçalanmış hali oluyor
  • Beyler sidomo var blend var arabica var hangisini tavsiye edersiniz

• iodio75 İ kullanıcısına yanıt
    olur mu hiç estağfurullah, sadece konu forumda nedense kahve nasıl ucuz olur'a geliyor sürekli ona sitem ettim biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 13 Ekim 2016; 22:44:19 >
  • quote:

Kafeingo sitesinde tires ve heart beat var hoş içimli

250 gr ve 25 lira. Bu parayı vericeksem kivahan dan alırım yani. Çok Çok başarılıydı eskiden. şimdi noldu bilmiyorum. Ve size özel kavuruyorlar üstelik.

• brazil olduğu için daha uygun ama siz sidamo alın en kötü, diğer çeşitleri de denersiniz hangisi daha hoşunuza giderse artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 13 Ekim 2016; 22:49:51 >
  • quote:

olur mu hiç estağfurullah, sadece konu forumda nedense kahve nasıl ucuz olur'a geliyor sürekli ona sitem ettim biraz

Çok haklısınız , kahve aslında her zaman ucuz . Fiyatını emek harcayarak arttıranlara lafımız yok fakat göz boyayanlardan alışveriş yapmayız olur biter :)

quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

Beyler sidomo var blend var arabica var hangisini tavsiye edersiniz

Ne şekilde demlemeyi düşünüyorsanız ona göre tavsiye verelim

• quote:

hocam starbucks a gidiosunuz elinize alıosunuz 250 gr eski 2 ay önce kavrulmuş kahveyi 30- 35 lira isteyince kilosuna 30 lira isteyen yere şaşırıyorsunuz. Ama haklısınız kesinlikle daha ucuz olmalı kahve. Sırf size özel kavuruyoruz ayağıyla kazıklıyorlar.

edit: sanal baharatı öneriyorsunuz o zamn? alabilir gönül rahatlıyığla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 13 Ekim 2016; 22:54:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eediz

quote:

250 gr ve 25 lira. Bu parayı vericeksem kivahan dan alırım yani. Çok Çok başarılıydı eskiden. şimdi noldu bilmiyorum. Ve size özel kavuruyorlar üstelik.

http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler/kivahan-gold-blend

10 kadar çeşidi almıştım geçen sene mayıs ayı gibiydi sanırım ama fiyatları daha uygundu ve %30 indirim zamanı almıştım, şimdi bakıyorum da en kötü kahvesi 250gr 30tl olmuş

dediğiniz gibi çok başarılı ve özel kavuruyorlar (siparişimde nasılsa 7 çeşit göndermişlerdi 10 yerine ve biraz uğraştırmışlardı sadece)

• eediz kullanıcısına yanıt
    enparalılara 30 tl indirim var hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eediz

quote:

http://www.baristasepeti.com/kahveler/taze-blend-kahveler/kivahan-gold-blend

10 kadar çeşidi almıştım geçen sene mayıs ayı gibiydi sanırım ama fiyatları daha uygundu ve %30 indirim zamanı almıştım, şimdi bakıyorum da en kötü kahvesi 250gr 30tl olmuş

dediğiniz gibi çok başarılı ve özel kavuruyorlar (siparişimde nasılsa 7 çeşit göndermişlerdi 10 yerine ve biraz uğraştırmışlardı sadece)

ama 1 kiloyu 25 liraya almak varken 30 lira 250 gr a insanın veresi gelmiyor. Ama kahveleri başarılı. Bu arada güzel zam yapmışlar. 5-8 lira arası net. en son 1 sene önce vermiştim bende.

evde kendim kavurabilirim uğraşırım demiyorsanız öneriyorum tabi alternatifi pek yok, fırında pratik kavruluyor da sonuç sizi tatmin eder mi denemeniz lazım

gelen kahveyi açsanız bile 2 hafta içinde iade hakkınız var, en çok bu garibime gitmişti, içtiniz beğenmediniz iade edicem derseniz pekala alıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 13 Ekim 2016; 23:01:06 >
  • quote:

enparalılara 30 tl indirim var hocam

evet ama enparalı değilim ne yazıkki.
  • quote:

evde kendim kavurabilirim uğraşırım demiyorsanız öneriyorum tabi alternatifi pek yok, fırında pratik kavruluyor da sonuç sizi tatmin eder mi denemeniz lazım

kendim kavurabilirim hiç denemedim ama mısır makinesinde kavuranlar vardı bi ara , değişik yöntemler var ama başarılı olamayabilirim. 1 kg kavrulmuş alırsam da gerçekten çok fazla ve bozulur kesinlikle çok çok tüketmiyorum.

espresso için uygun mu bu sizce? bu arada kavrulmuş galiba linkteki. kim bilir ne zaman kavurdular.

ben kullandırabilirim oradan almak istiyorsanız da bakın alacak olursanız
    sipariş öncesi arayın sorun, bir sonraki kavrulma tarihini öğrenirsiniz yada nasıl oluyorsa ben hiç sormamıştım, blend olduğu için dediğiniz gibi olabilir belkide

espresso için kavurmalarını istersiniz alacağınız herhangi bir kahveyi, espresso kavrum derecesi sonuçta kahvelerin uygunluğu da damak tadı biraz

fazla içmiyorsanız kavurma işine hiç girmeyin ama 1kg da aylarca tüketemem derseniz fiyatlı da olsa ufak paketlerde almanız uygun olur
  • 
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.