Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (465. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.175
Cevap
710
Favori
809.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu da benim cold brew düzeneğim. 1 saati kaldı ,merakla bekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de az önce koydum cold brewimi.
    Yalnız sözen en açık ayarda öğüttüm sanırım yine de ince geldi. Bulgur büyüklüğü demişlerdi. Arada bir bakıyorum bakalım sabaha ne bekliyor bizi..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cold brew kahvemi açıp denedim. 1000 tl lik cold brew demleme ekipmanlarından hiçbir farki yok. Gayet güzel sert ve aromalı .

    Şimdi yeni projem ve planim var. Kendim tasarlayacagim cold brew demleme ekipmanı yapmayı dusunuyorum. Yapar isem fotoğraflar ile buraya yapım aşamasını koyacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soar S kullanıcısına yanıt
    Sabah buz tamamen bitmişti, french pressi buzdolabına koydum, akşam eve dönünce lezzet denemesi yapacağım, önceki imalatlarda buz küplerini direk French press üzerine yerleştiriyordum. bunu ilk denedim. Eskişehirde olan arkadaşlara ikram edebilirim. :-)
  • sanalbaharattan alanlar yorumlarını yazabilir mi, zaten 4 çeşit kahve var, en az 1 kg alınabildiği için dikkatli karar vermek lazım
  • sarampol S kullanıcısına yanıt
    Ben hepsini içtim.colombia ve yirgacheffe tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevket861

    Kavurucu arkadaşlar taktik verin.İlk defa çiğ kahve aldım . (1kg etiyopya yirgacheffe 1 kg da kenya aa)
    Delongi ec221/kg79um var
    Kahve dünyası Gibi yerlerden orta kavrulmuş çekirdekler alıp tüketiyordum
    Ne ile kavurmalı? Tencereye atıp kısık ateşte kavursak nasıl sonuç alırız.

    Yaklaşık Şubat-Nisan arası mesajlara bir göz atarsanız, kavurma konusu baya yoğun konuşulmuştu.
    Kısa yoldan imzamdaki konuya da göz atabilirsiniz.

    Genelde kullanılan yöntemler:

    ESSE zippy 20 cm mısır patlatma tenceresi (benim kullandığım)
    https://www.esse.com.tr/popcorn/essenso-zippy-20-cm-kirmizi-misir-patlatma-tenceresi_1313_96347

    Whirley Popcorn
    https://www.esse.com.tr/tencereler/whirley-popcorn-kirmizi_23_97673

    Essenso mısır patlatma
    https://www.esse.com.tr/ozel-makineler/essenso-misir-patlatma-makinesi_222_71073

    Son zamanlarda ise
    Mikrodalga, tencere, fırın gibi yöntemler denenmişti.




  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Cevap için saolun hocam.Dün bi 100 gr kadar kavurdum el yordamıyla karıştırarak.
    Az sayıda çekirdek fazla karardı ve çıkardım.Sonuç gayet iyi diyebilirim.Sanırım bu tencere ekonomik ve daha iyi bir çözüm olacaktır.Tencereden sipariş geşmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarampol S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yirgacheffe hariç diğer kahvelerini denedim ve beğendim, f/p anlamında tavsiye ederim. Ayrıca dün Sanalbaharat'tan Mustafa Bey ile iletişim kurdum, istenirse 250 ve 500 gr da satın alınabileceğini söyledi. Yalnız valfli poşette gönderilemeyeceğini söyledi, iletişim kurarsanız daha az gramajlarda da satın alabilirsiniz. Ben önümüzdeki birkaç gün içinde 250 gr yirgacheffe ve indian arabican sipariş etmeyi planlıyorum...
  • Evinde kahve kavurarak hesaplı ve kaliteli kahve içmenin keyfine varmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın.
    ESSE zippy 20 cm tencere 34,75 TL'ye düşmüş. Kargosu ne kadar tutar bilmem, en iyisi mağazadan almak olur ki ben zamanında 50 TL'ye almıştım.
  • Arkadaslar cold brew yapmayi planlıyorum french press ile. Bazi yerlerde 100gr kahve 500ml su ve 24-60 saat bekleme öneriyorlar ki bana fazla yogun olur gibi geliyor. Bazi yerlerde 1e 12 olcu ile 12 saat bekleme öneriliyor. French press ile demleyen arkadaslarin fikirlerini, tecrubelerini, onerilerini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soar S kullanıcısına yanıt
    Kahve-su oranı 1:12 idealdir.Eğer kahveye sonradan su veya süt ekleyecekseniz, oranı 1:8 yapabilirsiniz.Demleme süresi 16-17 saat iyidir.Kahveyi de french press ayarından biraz ince çekiniz.
  • Cold brewi tamamladım.
    Sonuç olarak çok tatmin etmedi beni tat ve aroma olarak.
    Gerçi daha önce hiç soğuk demleme kahve içmedim belki bu türde böyle az aromalı ve gövdesiz oluyodur.
    Neticede her gün en az bir tane espresso içiyoz, damak tadımız sertliğe alışmış da olabilir.
    Ya da benim öğütmede veya damlatmada sıkıntı vardı, bilemiyorum.

    Bu iş zahmetli onu baştan söyleyim, basit gibi duruyor ama şişe kapaklarını delmek, dakikada 40 damla ortalamasını tutturmak, öğütme kalınlığı gibi çok etkenli bir yöntem.
    Ve deldiğiniz şişeleri tekrar kullanmak zor, her defasında tekrar delmek lazım vs. vs.

    En iyisi ya hazır bir sistem almak (Hario mizudashi gibi) ya da evde kendine stabil bir sistem kurmak.
  • Frappuccino yaparken buzları hangi kıvamda kırmaliyim bir turlu beceremiyorum çok katı kalıyor buzlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soar

    Arkadaslar cold brew yapmayi planlıyorum french press ile. Bazi yerlerde 100gr kahve 500ml su ve 24-60 saat bekleme öneriyorlar ki bana fazla yogun olur gibi geliyor. Bazi yerlerde 1e 12 olcu ile 12 saat bekleme öneriliyor. French press ile demleyen arkadaslarin fikirlerini, tecrubelerini, onerilerini bekliyorum.

    Cold Brew denilen demleme hem ölçü hem de yöntem olarak normal demleme gibi kısıtlayıcı değil.
    Ben şahsen fazla öğütüp içemediğim kahveleri azar azar zipli poşete atıp biriktiriyorum, belli bir miktara geldiğinde cam şişe içine atıp göz kararı üzerini suyla dolduruyorum.

    Soğuk demlemede yöntem/oran/süre farklılıklarında çok fazla bir tad farkı olacağını sanmıyorum.
  • Dün Moka Pot'um geldi ve ilk defa denedim. Söylediği üzere ağzına kadar kahve doldurup sıkıştırdım. Sonuç? Zehir gibi bir kahve. Tamam o kadar abartmayayım ama iki üç yudumdan fazla içemezdim. Ben de süt ve şekerle karıştrdım. Bu sefer gayet güzel oldu. İnstant kahveyle yapılan sütlü şekerli versiyonundan çok daha lezzetli oldu. Şimdi bana kahveyi Starbucks'tan alırsan acı olur tabii demeyin. Türk kahvesi yaptığımda acı falan olmuyor. Çok da güzel oluyor. Bence sizde anormal bir Starbucks düşmanlığı var. Neyse. Demek ki hazneyi ağzına kadar kahveyle doldurmamak gerekiyormuş. Bundan sonra yarısına kadar dolduracağım. O civatanın olduğu noktayı da geçmemesi gerekiyormuş suyun. Bunu da öğrendim.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    buradaki insanların starbucks düşmanlığını sorgulamak yerine, ağzına kadar doldurup "sıkıştırmanızı!!!!" sorgulayan yerlerin kahve bilgisini sorgulamanızı tavsiye ederim. ilk moka pot aldığımda onlarca video izledim. hemen hepsinde üstüne basa basa sıkıştırmamak gerektiği belirtiliyordu. starbucks konusuna gelince, buradaki kimsenin babası starbucks tarafından öldürülmedi, dayısı starbuckstan haksız yere kovulmadı, halaoğlunun dükkanı starbucks yüzünden batmadı. starbucksla hiçbir sorunumuz da yok. french press almak isteyenlere sıklıkla starbucks'a gidip bodum french press alması tavsiye ediliyor. bana göre çok iyi bir kafe. ama o kadar. starbucks'ın kahveleri olması gerekenden koyu kavrulmuş(bunu çekirdeklerin yağlılığından anlayabilirsiniz) ve bayat. (türkiyede, reserve mağazaları haricinde starbucksta kavrulma tarihinden 4-5 ay geçmemiş kahve bulmanız çok zor). starbucks kahvesi ile türk kahvesi yaptınız ve o size acı gelmedi ise bu da üzerine düşünüp tartışılması gereken başka bir konu ama varacağı sonuç muhtemelen sizin damak tadınızın alıştığı türk kahvesinden(yani kuru kahveci mehmet efendi) çok da farklı bir sonuç sunmaması olacaktır.

    eğer öğütme ayarınız doğru ise hazneyi ağzına kadar doldurmanızda sorun yok. (starbucks genelde bu konuda da yani hatalı öğütme konusunda da sabıkalı). ancak kesinlikle sıkıştırma yapmayın. kahveyi dooldurun, elinizle bastırmadan düzleyip taşan kısımlardan kurtulun. ve bir tavsiye daha, bir çok tarifte söylenilenin aksine, alt kısıma soğuk su koymayın. sıcak veya hiç olmazsa ılık su koyun. böylece kahvenin demlenme süresi kısalacak, böylece beklerken sıcak metale temas ile yanması ve acılaşması sorununun önüne geçilecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    buradaki insanların starbucks düşmanlığını sorgulamak yerine, ağzına kadar doldurup "sıkıştırmanızı!!!!" sorgulayan yerlerin kahve bilgisini sorgulamanızı tavsiye ederim. ilk moka pot aldığımda onlarca video izledim. hemen hepsinde üstüne basa basa sıkıştırmamak gerektiği belirtiliyordu. starbucks konusuna gelince, buradaki kimsenin babası starbucks tarafından öldürülmedi, dayısı starbuckstan haksız yere kovulmadı, halaoğlunun dükkanı starbucks yüzünden batmadı. starbucksla hiçbir sorunumuz da yok. french press almak isteyenlere sıklıkla starbucks'a gidip bodum french press alması tavsiye ediliyor. bana göre çok iyi bir kafe. ama o kadar. starbucks'ın kahveleri olması gerekenden koyu kavrulmuş(bunu çekirdeklerin yağlılığından anlayabilirsiniz) ve bayat. (türkiyede, reserve mağazaları haricinde starbucksta kavrulma tarihinden 4-5 ay geçmemiş kahve bulmanız çok zor). starbucks kahvesi ile türk kahvesi yaptınız ve o size acı gelmedi ise bu da üzerine düşünüp tartışılması gereken başka bir konu ama varacağı sonuç muhtemelen sizin damak tadınızın alıştığı türk kahvesinden(yani kuru kahveci mehmet efendi) çok da farklı bir sonuç sunmaması olacaktır.

    eğer öğütme ayarınız doğru ise hazneyi ağzına kadar doldurmanızda sorun yok. (starbucks genelde bu konuda da yani hatalı öğütme konusunda da sabıkalı). ancak kesinlikle sıkıştırma yapmayın. kahveyi dooldurun, elinizle bastırmadan düzleyip taşan kısımlardan kurtulun. ve bir tavsiye daha, bir çok tarifte söylenilenin aksine, alt kısıma soğuk su koymayın. sıcak veya hiç olmazsa ılık su koyun. böylece kahvenin demlenme süresi kısalacak, böylece beklerken sıcak metale temas ile yanması ve acılaşması sorununun önüne geçilecektir.



    Mehmet Efendi kadar daha tiksindiğim bir kahve yok. Ömrümde içtiysem iki üç kere içmişimdir. Kahveyi eskiden Yunanistan'dan özel getirtirdik. Bademli olurdu. Ama Starbucks'tan aldığım kahveyle yaptığım Türk Kahvesi yıllardır alıştığım Yunan kahvesinden de güzel oluyor. Hasılı tanımadığım adamlardan, sitelerden alacağıma Starbucks'tan alırım, en azından ne aldığımı bilirim. İnternetten satış yapanlara bakıyorum. Beş çeşit kahve var üçünün stoğu yok. Ne zaman gelir meçhul. Geldiğinde en az yarım kilo ya da bir kilo alacaksın. Yok yeşil alıp sen kavuracaksın. Benim kavurmaya vaktim yok. Kahveyi de kendim öğütüyorum. Şurada yazdığım mesajlara gelen cevapların hepsi "ooo Starbucks mı! Allah belalarını versin. Kömür gibi ediyorlar kahveyi. Vay şerefsizler" seviyesinde. Ben de müptelası değilim sonuçta. Sadece ne aldığımı biliyorum. Daha iyi bir yer tecrübe edersem oradan da alırım. Ha derseniz ki senin ağzının ayarı bozuk, derim ki biz de sonuçta gurme değiliz. Kahvedeki o 100 notadan 10unu bile alacak bir dilim damağım yok zaten. Bana güzel geliyor. O halde sıkıntı yok. Gavurun dediği gibi "the best coffee is the one you enjoy most". O halde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 11 Ağustos 2016; 1:31:16 >




  • Mehmet efendiden daha çok keyif aldığım başka Türk kahvesi yok. Adamlar en azından belli bir kalite ve stabiliteyi yakalamışlar. Köşedeki kuruyemişçinin yeni öğütülmüş kahve kokusuna aldanıp çoğu kez hayal kırıklığına uğradım. Zaten büyük çoğunluğu ne çekirdekten ne de kavrumdan anlıyor. Cayır cayır yakıyolar.
    Tazeliğe gelince pakete girmesine rağmen Mehmet efendinin kahvesinde krema alıyosunuz. En azından üzerinde üretim tarihi yazıyor ona göre alıyosunuz.
    Starbucks olayına hiç girmiyorum elemanlarının çoğu başlı başına kahve cahili, bırakın baristalığı. Soğuk demlemeyle buzlu kahvenin farkını geçen ben anlattım birisine. Helal ılsun kibir yapmadan dinledi ama :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar özellikle latte önemli benim için delonghi ec221 önerir misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.