Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.172
Cevap
710
Favori
809.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bu cihazı baya incelemiştim hediye grinder vermesi de iyiymiş. Fazla bütce ayırmak istemediğim için kenwood es411 aldım bende.
    Benim çok bu ara kahve çekme öğütme merakım yok. Az miktarlarda espresso çektiriyorum. Köpüklü espresso ve süt köpütmeyi becerebilmek ilk isteğimdi ve becerdik gibi bakalım ilerde daha prof bi makinaya geçebilirim.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 26 Şubat 2015; 11:41:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talvehtia

    Baristasepeti'nde %20 indirim var Sevgililer Günü için, bilginize

    Bir 10 dk önce gördüm ben de maili zaten kahvem de az kalmıştı bir kaç çeşit alıp kendim kavurmayı deneyeceğim, genelde ekşiden ziyade acı kahveden hoşlanırım önerebileceğiniz bir kahve var mı baristasepetinden acaba? Daha önce iyi kavrulmuş bir şekilde Guatemala Washed SHB EP siparişi vermiştim ama yine de biraz ekşi gelmişti o yüzden kendim kavuracağım

    Edit: filtre kahve içiyorum bu arada espresso değil, sözen el değirmenim mevcut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 9 Şubat 2015; 13:39:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

    Hocam burda ayrıntılı inceleme var.
    http://kahveler.net/kahve-ve-ekipman-satisi-yapan-yerler/323-coffeehaus.html

    Ben de yazdım bişeyler.
    Özetle, kavurma stabilitesi yok, PTT kargo kullanmaları dezavantaj, kargolama gecikebiliyor, işleten kişiye ulaşmak sorun olabiliyor.
    Ama Ankara'da yaşıyosanız dükkandan gidip, kahveyi görüp alabilirsiniz.

    teşekkürler.yorumlar içaçıcı değil genelde.denemekten vazgeçtim.




  • fatih026 F kullanıcısına yanıt
    Sizin makine de hayırlı olsun. İyi bir kahvenin kritik bileşeni kahvenin taze kavrulmuş ve demlenmeden hemen önce öğütülüş olmasıdır. Breville grinder'ın kullanım kılavuzunda da "optimum tazelik için kavrulma tarihinden sonra 5 ila 20 gün içinde kullanın" yazmış adamlar. Kavrulduktan sonra 3-4 gün bekleyip öyle kullanmak daha iyi aroma veriyor diye daha önce de muhtelif yerlerde okumuştum.

    Bir de bunu destekleyici bir sav da, İstanbul'da Kronotrop adlı sağlam bir kahveci var, onların sattıkları çekirdek paketlerinin üzerinde kavrulma tarihi ve "degassind date" adında bir tarih daha yazıyor. Bugün aldığım Nikaragua Cerro de Jesus kahvesi için örneğin kavrulma tarihi 5 Şubat, degassing date 10 Şubat yazmışlar. Bu 5 gün olayı, veya daha kabaca kavrulduktan sonra 3-4 gün bekleme olayı önemli gibi.

    Hocam sonuç olarak ne kadar az olursa olsun çekilmiş kahve almayın bence, bir sözen el değirmeni alın 35 tl'ye, çekirdek alıp 2-3 hafta içinde tüketin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 16:12:17 >




  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Bu tip kampanya zamanlarında baristasepeti'ni hiç önermem. Son siparişimde ataşehir'den yolladıkları kahveler birkaç km ötedeki maltepe'ye tam altı günde geldi. Bu altı gün sadece kahvelerin kargoda geçirdikleri süreydi. 3-4 gün de kargoya verilmesini beklemiştim. Müşteri hizmetleri gibi bir kavram zaten yok. Arayıp siparişin durumunu sorduğumda, "kargoya verdik" diyorlar; takip kodu sorduğumda "ay çok yoğunduk takip kodu alamadık" gibi saçma sapan bir cevap alıyorsunuz. Resmen içtiğim kahveyi zehir etmişlerdi.
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Barista sepetiyle ilgili aynen katılıyorum.

    Şimdiye kadar e-gurme, barista sepeti, coffee nutz ve kahve fabrikasından online kahve alışverişi yaptım.

    e-gurme ve barista sapetinde kargoya geç verilme, aradığında takip numarası bulamama, kargoya verdik cevabı alıp aslında 2 gün sonra verme (taşınma bahanesiyle e-gurme yapmıştı) gibi müşteriyi tekrar alışveriş yapmaktan alıkoyan olaylar yaşadım.

    Coffee nutz'daböyle bir problem yaşamadım. Sırf ahşap kutusunu daimi olarak kahve saklamak maksadıyla kullanırım diye bir kere aldım, kahve tazeliğinden ve kalitesinden de çok memnundum (özellikle iri çekirdekli olan ve hario veya filtre kahve için çok uygun olan Costa Rica Tarrazu Peaberry), ancak coffee nutz bariz şekilde pahalı olduğu için ordan da almayı bıraktım. Kahve fabrikası gibi, kutuyla göndermeyi bırakıp, kargo dahil 250 gr fiyatını 30 tl'nin altında tutarlarsa daha çok satacaklarını düşünüyorum.

    Son olarak bu konuda sistematik çalıştıklarını tespit ettiğim kahve fabrikasından sipariş verdim ve onda karar kıldım. Kahve fabrikası profesyonel çalışıyor. Bir kere gün içinde 16:00 civarına kadar sipariş verirseniz aynı gün kavurup 20:00'a kadar MNG kargoya veriyorlar. 16-17'den sonra verilen siparişler ertesi gün kavrulup bir sonraki gün elinizde oluyor. Kargoya verdikleri an kargo takip kodu ile birlikte kargoya verildiğine dair mail geliyor. Kargonun hareketleri adım adım takip edilebiliyor. Zaten ertesi gün elinize ulaşıyor. Şu ana kadar 7 kere aldım, hiç 2 gün olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 18:58:33 >




  • Ben ne güzel sistemimi kurmuş her ayın 15'inde kahvefabrikası'ndan siparişimi veriyordum. 16'sında kavrulup 17'sinde elimde oluyordu ancak geçen ay baktım Guatemala'yı kaldırmışlar. Coffe Nutz'ı denemek istedim onda da Guatemala yok. E-gurme'de bulunca sipariş verdim, ödemeyi havale ile gerçekleştirdim. Tam 1 hafta ses soluk çıkmadı. En sonunda siparişimin iptali için mail attım. Anında ilgileniyoruz diye bir cevap geldi. Sonrasında gene yaklaşık 1 hafta sonra kahve elimde oldu nihayet (!). Umarım kahvefabrikası'na Guatemala gelir yeniden.
  • vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun çok çok iyi bir tercih olmuş. Tam bütçemi ayarlayıp kampanyadan faydalanmayı düşünüyorken arabamın şanzımanına sıkışan 2.000TL engel oldu :) Umarım kampanya biraz daha devam eder.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 26 Şubat 2015; 11:41:03 >
  • Toplanıp başka kıtalardan çuval çuval kahve mi getirsek? Hem piyasadaki kahvecileri de hizaya sokmuş olurduk.
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Kahve fabrikasının kavrulmamış çekirdek (yeşil çekirdek) satmaması gerçekten ilginç, bunun mantıklı bir açıklaması olduğunu sanmıyorum.

    Sizin belirttiğiniz şekilde kar maksatlı olduğunu düşünmüyorum, nedeni zaten kahve kültürünün emekleme, hatta yerde sürünme seviyesinde olduğu bir ülkede taze kavrulmuş çekirdek kullanarak düzenli şekilde kahve tüketen insan sayısı bu kadar az iken, sizin gibi kendi kavurma kabiliyetine sahip olup yeşil çekirdek talep eden müşteri sayısının ne kadar az olduğunu tahmin edersiniz.

    Bir örnekle açıklamak gerekirse, rakamlar tamamen farazi olmak üzere bir firma;

    Bir haftada 50 kg kavrulmuş çekirdek siparişi alıyorsa, 2-3 kg belki de daha az seviyede yeşil çekirdek siparişi alıyordur.
    Dolayısıyla bu kadar az siparişi %30-40 azaltılmış yeşil çekirdek fiyatıyla satsa çok ciddi kar edeceğini sanmıyorum.

    Ama kesinlikle satmaları gerek, haklısınız. Bir de ben de kendim kavurmak isterim ama çok ciddi bir ekipman olmadan iyi sonuçlar alamayacağımı bildiğim için henüz kendim kavurma işine girmedim, ileride inşallah.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talvehtia

    Kahvefabrikası'ndan da alışveriş yaptım. Ancak maalesef kavrulmamış, öğütülmemiş kahve satmamakta ısrar etmelerini ben kabul etmiyorum. Geç gelen kargoyu, "biz kahveyi illa ki kavurucaz" amatörlüğüne bin kere tercih ederim.

    e-gurme'den alışveriş yaptım, sorduğum sorulara anında (yarım saat bile geçmeden) cevap verildi, 4-5 günde elime ulaştı. Evet katılıyorum, çok hızlı değil ama yeşil çekirdek alan insanlar bunu çok fazla umursamazlar.

    baristasepeti'nden de alışveriş yaptım, evet geç veriyorlar, kız kardeşim sipariş verdi, 1 hafta kargoya vermediler ve sıkıştırıp durmazsanız, umursamıyorlar ama yine yeşil çekirdek temini için makul ve sevdiğim bir site.

    kahvefabrikası'ndan kavrulmuş kahve siparişlerim oldu, arkadaşların dediği gibi, kavrulmuş, öğütülmüş kahve için iyi bir site fakat çekirdek kavurmaktaki ısrarları devam ettiği ve müşteri değil kar odaklı davrandıkları müddetçe alışveriş yapmayacağım.

    Çok net bir şekilde daha fazla kar elde etmek için zorla kavurmak, öğütmek, işlemlerden geçirmek üstüne de para ekleyip, ürün başına kar paylarını arttırmak istiyorlar. Bu kahve tüketicileri açısından çok çirkin bir davranış. Ben nasıl istiyorsam, öyle alabilmeliyim.

    Yeşil çekirdeği diğer sitelere göre yine pahalı satsınlar, ama yeşil çekirdek opsiyonu bulunsun. "Kavrulmamış yok mu" diyorum adamlar "yok ama nasıl isterseniz o derece kavurup, gönderiyoruz" diyorlar. "İstediğim kavurma derecesi "Kavrulmamış"" diyorum ses seda yok

    Maalesef ihtiyacınıza göre değişiyor siteler ve öncelikleriniz. Yeşilciler ve kavrulmuşçular için sitelerin artıları, eksileri belli.

    Keşke bu işi adam gibi tek seferde yapabilen bir firma olsa da, kapısından ayrılmasak

    tam olarak firma sayılmaz, bu işin küçük esnafı diyebiliriz ama gerçekten işini severek yapan bir arkadaş:
    http://www.sanalpazar.com/Bonarri-Coffee-1-Kglik-4x250gr-Kampanya-Paketi__isp38740625

    denemenizi tavsiye ederim. kavrulmamış kahve olayında da oldukça eski. ben kavrulmuş aldım ama kahveler.net'te yeşil kahve konusunda da olumlu yorumları var. her türlü sorunuzu cevaplayabilecek çapta birisi. über dandik de olsa şöyle bir sitesi de var:http://bonarricoffee.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 10 Şubat 2015; 1:44:16 >




  • vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam senimi kırıcam :) bi değirmen alayım. espresso kalınlığında çekiyormu sözen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih026

    Tamam hocam senimi kırıcam :) bi değirmen alayım. espresso kalınlığında çekiyormu sözen.

    Aldiginiz yere soylerdeniz espresso kalinligi icin ayarlama ceker sozen degirmene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Ben varım hocam
  • ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim teşk.ler
  • Yüksek gövdeli önerebileceğiniz çekirdekler hangileridir?
  • vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 26 Şubat 2015; 11:41:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

    Ben ne güzel sistemimi kurmuş her ayın 15'inde kahvefabrikası'ndan siparişimi veriyordum. 16'sında kavrulup 17'sinde elimde oluyordu ancak geçen ay baktım Guatemala'yı kaldırmışlar. Coffe Nutz'ı denemek istedim onda da Guatemala yok. E-gurme'de bulunca sipariş verdim, ödemeyi havale ile gerçekleştirdim. Tam 1 hafta ses soluk çıkmadı. En sonunda siparişimin iptali için mail attım. Anında ilgileniyoruz diye bir cevap geldi. Sonrasında gene yaklaşık 1 hafta sonra kahve elimde oldu nihayet (!). Umarım kahvefabrikası'na Guatemala gelir yeniden.

    Bir satıcı aynı kahveyi yıl boyu satıyorsa ve hala taze sattığını iddia ediyorsa o işin içinde bir bit yeniği vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.