Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: necropotance Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.172
Cevap
710
Favori
808.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    albati'ye atacağım cevabı yanlışlıkla size yollamışım.Pardon :)
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    French pressler nasıl kahve makinesi almaya gerek var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, kısa zaman önce burasını keşfettim gerçekten çok güzel bilgiler var paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler. Bende de kahve merakı var şimdilik sadece bilgi ediniyorum ama en kısa zamanda bi cihaz edineceğim. Yukarıda fotoğrafı olan Moka Pot ilgimi çekti, kullananlarda memnun. ilk olarak bir tane el değirmeni ve moka express almayı düşünüyorum. fazla uğraştırmadan Espresso ya en yakın tadı veren aletmiş dediklerine göre.
    Birde sizden işyeri için çözünebilir kahve tavsiyesi isteyeceğim. İşyerinde Nescafe Cap Colombie yada bulabilirsem Nescafe espresso içiyorum, bir arkadaşta Tchibo Feine Milde yi tavsiye etti. sizin tavsiye edebileceğiniz çözünebilir kahve markası var mı?
  • ajdarvevo kullanıcısına yanıt
    French press'ler basit ve pratik. Kahve makinelerinin başka özellikleri var. FP'de ne yaptığınızı biliyor olmanız lazım, ne kadar su koymalı, ne kadar kahve koymalı, kaç dk demlenmeli vs. Makineler elbette iyi standartta sonuç verebilir ama ben maalesef makine tercih edemiyorum çünkü kahve ve sıcak su konan aksamları plastik hepsinin.

    Sıcak suyumun plastiğe değip beni yavaş yavaş BPA ve diğer toksik maddelerle zehirlemesi hobilerim arasında yer almıyor maalesef Full çelik makineler de bir araba parası kadar. O yüzden FP benim için en uygunu ve ucuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 10:25:57 >
  • Akakın kullanıcısına yanıt
    Bir markanın -isim vermiyorum- kusuru yok denecek kadar az demişsiniz ama o resimdeki "olması gerekenle" kıyaslıyorsunuz sanırım. Peru Organic Negrisa yeşil çekirdeğin fotoğrafını çektim üşenmedim, buyrun bakın:

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    Bundan daha iyi görünen çekirdekler pişirdim fakat olması gereken bu civarda. Oradaki Rio Minas'ların olması gerekeni bile gri, beton rengine bulanmış, kendi aralarında bile ciddi manada renk farklılıkları gösteren, küflü gibi duran gerçekten kalitesiz ve bayat çekirdekler.

    Lezzet açısından korkunç uçurumlar yaratmaz tabii bu. Ama benim gibi kahveyi daha çok sağlık faydaları nedeniyle, taze taze tüketmek istiyorsanız, çekirdeğin kondüsyonu önemli diye düşünüyorum.

    Coffeenutz'ı atlamışım, evet. Bu aralar cold dripleriyle dolaşıyorlar internette. Fiyatlarının biraz pahalı olduğunu biliyorum ancak şimdi şurdan 4'lü yeşil çekirdek setlerine baktım 1 kiloluk, 60 TL makul gözüküyor. Ben de e-gurmeden Ethiophia Sidamo ve Peru Negrisa almıştım, o setteki 4 türün ikisi yani. Bir de Colombia Supremo siparişi verdiğimde kargoyla birlikte 44 TL tutmuştu. Burası da denenebilir, evet, doğru söylüyorsunuz.

    Bir de e-gurme'nin paketlerinin valfli olmadığını yazmıştım, düzeltiyorum, valflilermiş, aynı renk olduğundan gözükmüyormuş Hak yenmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 4 Şubat 2015; 21:50:30 >




  • cuneytozbek kullanıcısına yanıt
    Moka Pot ile ilgili hevesinizi kırmak istemem ama sağlık konusunda hassas birisiyseniz uyarmadan da geçmek istemiyorum.
    İncelediğim tüm Moka Potlar "alüminyum"dan imal ediliyor.

    Alüminyum zehirlenmesiyle ilgili şuradaki bağlantıları Türkçe'ye çevirip, inceleyebilirsiniz.

    http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=164929
    http://www.arltma.com/Articles/AlumToxDoc.htm (Alüminyum zehirlenmesinin kaynaklarından birinin alüminyum malzemeyle yapılmış mutfak aletleri olduğu burada da yazıyor.)
    http://emedicine.medscape.com/article/165315-overview



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 4 Şubat 2015; 21:57:29 >




  • Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Zahmet oldu teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Organic Negrisa yeşil kahve sanki ağacında kavrulmuş gibi:) ucuz çekirdekler bana kavurma konusunda biraz tecrübe kattı.dedigim gibi elimdekiler bitsin ufak ufak kaliteli kahvelere yöneleceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talvehtia

    e-gurme.com ve baristasepeti.com'u öneririm. Yukarıda bahsettiklerimi e-gurme'den aldım. Yöresel kaliteli çekirdekler için oldukça makul fiyata satıyorlar ve ilgililer. 250 gramlık olarak alıyorum. e-gurme'de 250 gramı 13-15 TL arasına geliyor.

    Sizin bahsettiğiniz sitedeki fiyat da oldukça makulmüş, çekirdeklerin kalitesi nasıl? Kurt yenikleri, küflenme vs var mıdır? Bu kadar ucuza kahve çekirdeği ithal etmek şüphe uyandırdı zira. Bir de bir kilosunda bir iki avuçtan çok çok daha fazla olması lazım, 250 gramlıklar 2-3 avuç civarı oluyor ki ellerim büyüktür

    EDIT: Alibaba gibi toptancı sitelerden getiriyorlar sanırım, Rio Minas 17/18 var çünkü. Ton başına 450$'a satan var ki fazla ucuza geliyor, $3000'a satan da var, tazelik, yetiştirme standartları ve kalite konusunda huylandırdı biraz :)

    e-gurmeden çuvalla mı alıyorsunuz? sitede hem perakende yeşil kahve göremedim hem de kahvelerin fiyatları verdiğiniz fiyatların 2 katı civarında genel olarak. yoksa iletişime geçip özel olarak mı belirtiyorsunuz seçtiğiniz çekirdeklerin kavrulmamasını




  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Güzel soru, o detayı atlamışım.

    Hayır çuvalla almıyorum, tek kişiyim, o yüzden optimum tazelik için az az alıyorum.

    Web sitelerinde Taze Yöresel Kahveler kısmına gidin, oradan istediğiniz çekirdeği seçin, "Kahve Öğütülüş Biçimi" kısmından "Çiğ Çekirdek (-%40)" seçeneğini seçerseniz, fiyat oldukça azalıyor.

    Örneğin Colombia Excelso 250 gram, kavrulmuş çekirdek 19.70 TL iken, Çiğ Çekirdek seçeneğiyle 11.82 TL oluyor.

    Kendilerine almadan önce mail attım, "Kavurma kısmında kavrulmamış seçeneği yok, siz de kahvefabrikası gibi illa kavurarak mı gönderiyorsunuz diye", çok hızlı bir şekilde geri dönüş yaptılar ve Çiğ Çekirdek kısmını seçtiğiniz takdirde Kavurma kısmında ne yazarsa yazsın, yeşil çekirdek olarak gönderiyoruz şeklinde.

    Siz yine de sipariş geçecekseniz, sipariş açıklamaları kısmına kavrulmamış, öğütülmemiş istiyorum diye belirtin.

    Yeşil çekirdek için şu anki favorim e-gurme, daha sonra baristasepeti ve denememekle birlikte coffenutz'ın seti de ilgimi çekti, önümüzdeki aylarda deneyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 9:55:43 >




  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    Sayın Talvehtia kesinlikle haklısınız. Ben de bu risk nedeniyle elimdeki alüminyum moka pot'u çöpe attım. Birkaç kullanımdan sonra alt haznede siyah lekeler de oluşmaya başlamıştı, güvenemedim açıkçası. Bu olaydan sonra aeropress kullanmaya başladım, ta ki geçen yıl ikea'da gezerken çelik moka pot görene kadar. Şimdi kullandığım ürün bu:

    http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yemek-yeme/servis/cay-ve-kahve-aksesuarlari/30149839/radig-espresso-aleti.aspx

    Bu arada kahve konusunda güzel paylaşımlarınızı sessizce kenardan izleyip, faydalanıyordum. İlk mesajımla konuya dahil olmuş olayım. Herkese selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfarktus -- 5 Şubat 2015; 10:18:02 >




  • Başka bir konudan da bahsetmek istedim.

    Acilen kahveye ihtiyacım olduğu ve netten gelecek siparişi beklemek istemediğim için Starbucks'tan kavrulmuş Espresso Christmas Blend çekirdek aldım. Bunlar malum kavrulmuş oluyor ve siz kasada öğüttürebiliyorsunuz, ben öğütülmesin dedim. Daha önce de Starbucks'ın çekirdeklerini denememiştim, bakalım dedik.

    Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Espresso blend olduğu için olsa gerek ama kahveleri bariz yakmışlar. Hani ben de koyu derecede kavuruyorum bazen (yukarıda gördüğünüz gibi), arada yanan çekirdekler oluyor ama böyle bir tat almadım hiçbirisinden

    Daha sonra inceledim, genelde Starbucks'ın kahvelerini yaktığını söylemiş arkadaşlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    Çözülebilir kahveden kesinlikle çok daha iyi fakat internetten sipariş verdiğiniz ve istek üzerine kavrulan veya sizin kavurduğunuz kahvelerden çok daha kötü diyebilirim.

    Tabii bir çeşidini denedim, belki çok kötü olmayanları vardır ama çok ihtiyacım olmadığı müddetçe bir daha almayı düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 10:19:13 >




  • enfarktus kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bir paylaşım olmuş, Moka Pot almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle bunu önermek lazım, Moka Pot'la ilgilenen bir arkadaşım vardı, ona şimdi gönderiyorum.

    Çelik ve camdan kesinlikle vazgeçmeyin arkadaşlar.



    EDIT: Termos almak isteyen arkadaşlara da Klean Kanteen'i önerebilirim. İç aksamı çelik, ağızlığı BPA'sız plastik. Çevre ve geri dönüşüm konularında hassasiyet sahibi bir marka. Yine başka aflatoksin maddeler mevcut plastikte ama hem iyi performans sağlayan, hem de çelik ağızlıklı bir termos görmedim henüz. Bu amazon'da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 5 Şubat 2015; 11:01:15 >
  • Paylaştığınız moka potla ilgili bir şey öğrenmek istedi arkadaş. Sizin kullandığınız 15 CL'lik olan mı, 33CL'lik olan mı?
    Tek seferde kaç bardaklık kahve çıkarabiliyorsunuz? Önce gözümüze 2-3 kişilik gibi geldi, şimdi bana 1 bardaklık gibi geliyor, sizden daha iyi bir yanıt alabiliriz sanırım
  • Talvehtia kullanıcısına yanıt
    33cl'lik olanı kullanıyorum ve bir kupayı tam doldurabiliyor(americano).
  • Gerçek manada beko kısa uç ile microfoam krema yapabilen arkadaş var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Coffehaus deneyen var mı arkadaşlar? Ankara olduğu için çok denememiş sanırım.

    Hocam burda ayrıntılı inceleme var.
    http://kahveler.net/kahve-ve-ekipman-satisi-yapan-yerler/323-coffeehaus.html

    Ben de yazdım bişeyler.
    Özetle, kavurma stabilitesi yok, PTT kargo kullanmaları dezavantaj, kargolama gecikebiliyor, işleten kişiye ulaşmak sorun olabiliyor.
    Ama Ankara'da yaşıyosanız dükkandan gidip, kahveyi görüp alabilirsiniz.




  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    bundan daha fazla çekersem türk kahvesi olur yahu ne yaptınız :)
  • Dun bir enplus magazasindan Breville 800ES die cast espresso makinesi aldim. Normal fiyati 990 tl, breville kampanya ile yaninda 590 tl lik Breville BCG820 grinder veriyor. Espresso makinesinin dahili grinder I olmadigi icin ya sozenle ya da bir elektrikli ogutucuyle kullanmak gerekiyor zaten.

    Her iki cihaz da ust duzey, uygun butcesi olan arkadaslara 1600 tl lik bu cihazlari 1000 tl ye alabiliyorken almalari tavsiye olunur


     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinsanity7 -- 9 Şubat 2015; 10:13:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Hayır başka yerden aldım.
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.