Şimdi Ara

gerçek çalışma saati 8-5 değil 6-8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çalışan adam sabah 6 7'de kalkar. hazırlanır kahvaltısını yapar vesaire vesaire Yola Çıkar işe varması 8'i bulur Trafik vesaire derken.

Eğer 6'da kalkıyorsa Bence mesai 6'da başlıyor. Akşam da 8'e kadar mesai devam ediyor.

Yani şu an çalışma düzeni sabah 6 akşam 8 diyebiliriz. 8 5 çalışanlar için tabii.

Örneğin günlerden pazar Sen de hafif yorgunsun . Şimdi ben arabaya binsem 100 kilometre uzaklıktaki bir yere gitsem Tamam güzel olur ama yorulurum yarın var.gerek yok diyorsan. Pazar gününde senin tatildeğil işyeri yüzünden İş yüzünden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolandırıcı adam arabasına biner yavaş yavaş gider.

Amele ise panikle bir yere yetişiyorDur o sırada bir de trafik cezası yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bogazici University Computer Engineering Department '18
  • Günde 7.5 saat çalışıyor gözüküyorum ancak iş için ayırdığım süre 10.5 saat.

Yaklaşık 2 sene önce 10.5 saatlik bir işte çalışıyordum ve günde o işe ayırdığım süre yolla birlikte 13 saat oluyordu ama aldığım para asgari ücretti ve haftanın 6 günü 13 saatimi bu işe harcıyordum.

Neredeyse 30 yaşına gelicem şu hayatta iş ile öğrendiğim bir şey varsa o da bu ülkede çalışmanın modern kölelik olduğu ve bütün insanların bu saçma düzene dahil olabilmek için kendini parçaladığı ve modern kölelikten gurur duyduğudur.

İş yerindeki mesai aşığı adam övünerek bana ne kadar mesaiye kaldığını ve kaç para kazandığını anlatırken ben ona istediğim gibi yaşayamayacaksam, ailemle arkadaşlarımla geçirmek için vakit bulamayacaksam o parayı ne yapayım dediğimde bana bakıp dediği şey ooo zenginiz heralde olmuştu halbuki zengin değilim sadece para aşığı insanları anlamakta zorlanıyorum. Adamlar kölelik yaparak para kazanmayı büyük bir başarı sayıyor ben ise insanın kendisine saygısızlığı olarak görüyorum. Gram vaktin olmadıktan sonra paran olsa ne yazar? Ben niye sürekli her gün 14.5 saatimi işe ayırayım ki ruh hastası mıyım ben? Yazın tatilini yaparsın diyor bana. 1 haftalık tatil için aylarımı heba etmem ne kadar mantıklı?

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• “İşin niteliğinden doğmayıp da işveren tarafından sırf sosyal yardım amacıyla işyerine götürülüp getirilme esnasında araçlarda geçen süre çalışma süresinden sayılmaz.”
    diyor kanun
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.