Şimdi Ara

16:10 YADA 16:9 ? NEDEN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yakında monitörlerin 16:9 standardına dönecegini sanırım hepimiz biliyoruz.bu aralar bir lcd monitör almayı düşünüyorum.

16:10 ve 16:9 formatların size göre + ve - leri nelerdir?kullanım amacına göre hangi format daha iyidir?bilgilerinizi paylaşırsanız

sevinirim

• ileride ps3 bağlarım dersen özellikle spor oyunlarında adamlar sırık gibi gözüküyor 16:10 da
  • quote:

Orjinalden alıntı: burhiuaua

ileride ps3 bağlarım dersen özellikle spor oyunlarında adamlar sırık gibi gözüküyor 16:10 da

ps3 le işim olacagını pek sanmıyorum.ben genel olarak oyun oynayacagım.film için bile kullanmam çünkü 32" hd ready var ve 1080p

filmlerle ugraşmıyorum.720p yetiyor.ben genel olarak fikir almak istemiştim.misal bir arkadaş forumda senin dedigin tam tersini yazmış.

wide da zaten yeterince basık olan ekran 16:9 a geçince iyice basıklaşacak demiş.düşününce hak veriyorum arkadaşa.21.5" hd ready

monitör çok garip bi tipe sahip olabilir.cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 28 Ağustos 2008; 22:03:43 >
  • bende BENQ FP94VW 19" widescreen var.. 16:10.. 720p bir film izlerken 16:9 yaptığında insanlar falan biraz daha normal gibi duruyor ama ekranın alttan ve üstten boşluk bırakıyor biraz.. 16:10 a geçtiğinde boyuna yönde uzama meydana geliyor.. filmde özellikle deneyip baktım değişiklik var.. gerçi 720p nin görüntü kalitesi karşısında pek önemsemiyorum geriye kalanları :D onun için full ekran olsun diye 16:10 kullanıyorum.. oyunlara gelince; oyunlarda alttan üstten boşluk bırakma gibi bir durum söz konusu olamayacağı için ekranı dolduruyor.. 1440*900 ekran çözünürlüğünü kullanıyorum.. 19" widescreen için en ideali olan.. ama öyle normalden fazla uzama kısalma basıklaştırma falan dikkat etmedim.. gayet güzel gibi geliyor bana.. normal bir 16:9 monitörler yanyana koyup bakmam lazım ama.. oyun manyağı biri olarak, en ufak şeylerden nem kapan biri olarak hiç dikkatimi çekmedi abes bir durum..

• oyunlarda 16:10 destegiyeni yeni geliyor şimdi 16:9 larda oyun oynamaya kaldıkca ekran basık görünecek ve hatta max çözünürlüğü aşamayacagı için daha düşük çözünürlük kullanmak zorunda kalırlar.

örn: cod4 de 1920*1200 cözünürlük var 16:10 yani, 16:9 olan monitör bu çözünürlüğü desteklemediği için oyunda da şimdilik 1920*1080 çözünürlük olmadığı için 1650*1050 de kullanmaları gerekecek ve şekiller basık olacak

ps3 için bir sorun teşkil etmez zaten onların çıkışı 1080p....

Diğer arkadaşların dediği gibi tam 16:9 monitörler biraz da tipsiz olabilir..
    sanırım görüntüden kurtarmak için çok güzel dizayn lar yapmaları gerekecek..
    LG OLED55GX6LA, BENQ W2700 4K PROJEKTÖR, LOGITECH HARMONY ONE REMOTE, DENON AVR-X2500H, LG BD390 BLU-RAY PLAYER, ZIDOO Z10 Media PLAYER, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER, BLACKVIEW BV7000 Pro, LENOVO YOGA 3 PRO, MSI AIO AE2420 3D, SEDONA 721, SUBARU XV BUZ GRİ 2014 ELEGANCE, INNOCENCE IS NO EXCUSE... VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
  • sadece film izlemek için kullanılmayacaksa 16:10 daha idealdir bence, daha verimli bir çalışma alanı sağlar diye düşünüyorum
    mi 14 t 12/512 1 haftalık
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şu an oynadıgım tüm oyunlarda 1920x1080 destegi var.cod 4 tede var mysun

bu arada konu pek ilgi çekmemiş.genel bir tartışma yada fikir alışverişi bekliyordum ama olmamış.bende zaten lcd tv yi monitör yaptım.

çokta güzel oldu
  • nerden çıkıyor bu 16/9 olayı anlamadım gitti.
    şahsen ben wide olayına uyuz oluyorum ve 24" den aşağı 16/9 almam
    22" 16/10 kullanıyorum.daha aşağısı basık olur.özellikle 19 wide lar.
    oyunlarda ve filimlerde sorun olmaz kanımca.filimlerde vlc ve k-lite sayesinde hertürlü ayar yapılıyor.
    zaten bu filimlerin formatını bi anlamadım gitti.16/9 diyorlar ama hepsi değil.bazı filimlerde üst ve altta acayip boşluk kalıyor.
    olsa olsa 16/7 veya 8 dir.
    oyunlarda da şimdiden hem 16/9 hem de 16/10 ayarı var.böle bi standart gelirse ona göre ayarlanır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.