Şimdi Ara

Gencim ehliyetimi yeni aldim fiat uno almayi dusunuyorum birkac sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yasindayim birkac ay calisayim birde biryerden para gelecek oradan buradan toplarim derken bir sekilde uno almayi dusunuyorum aklimda 70sx modeli var ama enjeksiyon vs. diyorlar bilmiyorum 70sx beni daha cok cekiyor gibi 70s de olabilir diye dusunuyorum ama karburator enjeksiyon nedir ne farki var ne gibi sorunlar cikarir genel masraflari ne olur aracin arac bakarken nelere dikkat etmeliyim, 70sx enjeksiyon sıkıntılı diyolar ama hidrolik direksiyon falan cekiyor beni birde annemde sehir icinde alisir surmeye diye dusunuyorum iste arasindaki farklar ne onerileriniz nelerdir bilmem gereken neler var diger konularda cok eski kalmis en yeni 4 5 yil once yazmislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında büyük sorun olmuyor o motorlarda LPG ama çok eskiden takılan LPG sistemleri uyumlu olsada olmasada her araca takılıyordu şuan 100 çeşit marka model LPG kiti var uyumlu eskiden bir kaç adetti

Bütçen nedir? Bugün baskı balata değiştirsen 15-20 bin TL diyorlar alt takım desen aynı 1 lastik 3-4 bin TL alacağın araba eski antfriz yoktur radyatörü devirdaim hortumlar çürümüş olabilir

Bende senin yaşında ilk arabam Şahin almıştım elimde patladı arabayı alınca bitmiyor ha alırsın binersin yürüyor mu yürüyor ama tam bakımlı olması başka Allah'a emanet kullanmak başka

Bende 98 Clio 1 RSI var komple restoreli günlük binilecek durumda hatta kendinden 15 yaş büyük arabalar ile gazliyor viraja giriyor satsam 320 bin TL isterim ama aynısından 150 bine de var temizlik kondisyon bakım meselesi

Corsa B / C bak bence Uno Tofaş para verme derim bakımı usta işçiliği vs Corsa da aynı Uno arabasında da bari Corsa para ver az değsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48AFF2D89 -- 24 Haziran 2026; 19:50:30 >

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • 70 s iyisi ama alma be kardeşim. iki tane unomuz oldu ikiside bizim yaptığımız kazada perte çıktı. biz sağız ama arabalar çok zayıf.

Gencim ehliyetimi yeni aldim fiat uno almayi dusunuyorum birkac sorum var

• Kardeşim, bütçe düşük, hedef araçlar feleğin çemberinden kaç kere geçmiş belli değil.

Ufaktan bir honda pcx falan alıp, kenara para koydukça mı yükseltsen arabaya geçsen.

Bozulma derdi yok vsvsvs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanatairum -- 25 Haziran 2026; 14:56:54 >
  • Bence de motorla başlamak daha mantıklı hem yaz mevsimi olduğundan sorun da yaşamazsın. Kışa doğru belki biraz daha birikim yapabilirsen motoru da satarak daha sorunsuz veya yaşı genç araç bakabilirsin. Yaşın genç, naçizane önerim hiç bir şey için acele etme, gereksiz risklere girme, ister motor ister araç olsun kendini ve sevdiklerini riske atma, her zaman belli bir hızda ve dikkatli kullan ki geri dönüşü olmayan olaylar olmasın. Allah gönlüne göre versin.

• Oncelikle tofas almayi kesinlikle dusunmuyorum zaten corsalara da bakiyorum arastiracagim biraz daha, alternatif modeller ariyorum birde gecmis olsun kaza yapan abime benim maksatim sehir icinde tin tin gidebilecegim suruse alisabilecegim bir arac ne hiz pesindeyim ne de uzun yol istanbul trafiginde zaten hiz yapamam amacim bir isim oldugunda kimseye muhtac kalmiyayim bir yere giderken gidisi donusu dusunmiyeyim toplu tasimayla ugrasmiyayim sehir icinde orda burda islerimi gorebilecegim gezmeye cikip alisveris cantalarini atabilecegim tatillerde sahile sakin yerlere gidip sandalye atip kafa dagitabilecegim bir arac istiyorum ve yani motora ilgim yok ve ihtiyaclarimi isteklerimi motorun karsilayabilecegini dusunmuyorum sizden bu tarz arabalar alirken nelere dikkat etmem gerektigi ne gibi sıkıntilarin cikabilecegi ne gibi masraflarin cikabilecegi ve alternatif hangi araclara bakabilecegimi soruyorum herkesin yaniti icin tesekkurler

• paliovan tavsiye ederim. başlangıç için ideal. uno da can güvenliği yok.

• yaklaşık 20 yıl önce anneme almıştık, ben de kullanıyordum arada 70s uno, gidişi bayağı iyiydi ancak durması konusunda aynı şeyi deiyemeyeceğim. 20 yıl önce bile eski hissettiriyordu, kaportası alt takımı vs kağıt gibidir. Şehir içi kullanım için alınabilir, yüksek hız yapılmaması tavsiye olunur.

• Biraz daha bütçeni zorlayıp eski kasa polo veya corsa bakarsan daha mantıklı olur unolar kaporta anlamında çok zayıf arabalar hem de konfor,performans vs açısından da daha zengin bir araç olur polo veya corsa hangisini de alırsan lpg olmasını tavsiye etmem benzinli olsun ki sorun yaşama lpgli araç ilk araba için seni arabadan soğutabilir ve ekstra masraf demek.

Citröen C5 1.6 e-HDİ 112 HP SPORT MCP Black
  • onu alana kadar..

280 se w126 al..

Palio almak her zaman UNO almaktan mantıklıdır. Araç fazla kurcalanmamış olsun. Ona dikkat et. Geçen bir tanıdık Polo aldı sormadan. Aldığı gün yolda kaldı. Şimdi nasıl yaptırıp satarım diyor. 200bin liran 1 saatte 150bin olur aklın çıkar sonra

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.