Şimdi Ara

DSG eTSI Alternatör Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Güncel olarak 2023 model Skoda Scala 1.0 TSI kullanıyorum. Genel olarak aracımdan görünüş olarak memnun değilim. Yaşıma daha uygun olan 2024 Seat Leon 1.0 eTSI almak istiyorum. İnternetten araştırdığımda DSG grubu eTSI modellerinde alternatör problemi olduğunu gördüm. Bu probleme bağlı olarak 42 volt ve 12 volt elektrik arızaları geliyormuş.

Çevremde bu konu hakkında bilgisi olan birisini bulamadığım için buradan sormak istedim.

Almak istediğim araç 30.000 kilometrede ve garanti kapsamında.

Alternatör problemleri hangi kilometrelerden sonra ortaya çıkıyor ? Garanti kapsamında oluyor mu ? Garanti bittikten sonra bu sorunla karşılaşırsam ne kadar bir fatura ödemem gerekir veya kullanıma göre bu sorunun ortaya çıkması değişiyor mu ?

Konu hakkında bilgisi olan veya daha önce yaşayanlar fikir verip yardımcı olursa çok memnun olurum. İyi forumlar.

• Tamamen süpriz kimi 1.0 larda erken km lerde gösteriyor arızayı kimilerindr 80 binden sonra, garanti işine gelecek olursak tutturabildiklerine tabiri caiz geçiyorlar bu fiyat bazen 150 bazen 50-60 a kadar düşüyor bende 1.5 etsi vardı 1 sene kadar kullandım bu sorunu öğrenince elden çıkardım tamamen şans işi aracı sürekli sportda sürmek kullanışlı olabilir araç kendisini yelken moduna sokmaması için arızayı ötelersin e tsi değilde normal tsi olan motorlu araçlara bakmaya devam et bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgim yok ama geçen gün bi yayında söylemişlerdi, hani garanti kapsamında ücret almadan tamir yapsa bile zaten firma genel olarak bu sistemdeki soruna çözüm üretmiş değil, sorun çıkaran parçayı söküp onun yerine gene sorun çıkartmaya açık olan aynı parçadan takıyolar demişti.

şimdi bu söylenen doğru mu onu da bilmiyorum. çünkü 2015 öncesi DSG'ler sorunluydu, sonradan DSG sorununu baya çözdüler, belki alternatör sorununu da çözmüşlerdir ama henüz biz fark etmedik.

burada benim subjektif yorumum şu: VW firması Motor mekaniği konusunda ciddi geçmişe ve deneyime sahip. ancak elektrikli çekiş aksamları konusunda şöyle bi sıkıntı var: dünya otomotiv sanayisinin ortak kanunları gereği içten yanmalı araç üreten VW gibi firmalar elektrikli araç üreten Tesla gibi firmalara ceza olarak para ödüyorlar. bu cezayı daha az ödemenin tek yolu emisyonu azaltmak. bu durumda VW firması alel acele emisyon azaltıcı bişeyler yapmak istedi. sonuçta kendi uzman olmadığı elektrikli çekiş mevzusuna hızlıca girip kapsamlı bi arge yapmadan üretime geçmiş olabilir. bu söylediğim özellikle tam elektrikli araçlarda geçerli deniyor. yani ilk nesil ID araçlarının ciddi şekilde arge eksiği barındırdığı söyleniyor. çünkü elektrikli araç üretip satmak VW firmasının Telsa gibi firmalara ödediği ceza miktarını baya azaltacaktı. Tesla'nın toplam gelirlerinin %30'u falan bu emisyon cezalarından geliyo diye duymuştum eğer yanlış hatırlanmıyosam.

yani bütün bunlar doğruysa, devletlerin kanunları sebebiyle firmalar çok acele şekilde elektirikli çekiş sistemlerine geçmeye çalışmış olabilirler. diğer firmalarda da aynısı var. adamlar elektirikli araç olarak tasarlanmamış gövdeleri alıp, aracın altından çıkıntılı şekilde pil takıp, elektrikli diye satıyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kişinin yaşı ile arabası hakkında nasıl bir ilişki var hiç bir zaman anlamadım.

arabanın yaşı cinsiyeti vb olmaz bunlar tamamen sosyal çevrenizin baskısı sonucu oluşan şeyler

Bu olayın sosyal çevre ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım araçtan memnun olmadığım için değiştirmek istiyorum ve bilgim olmadığı için buraya sormak istedim hocam.

iyide aynı grubun yaklaşık aynı motorunu ve bildiğim kadarı ile aynı altyapısını kullanan aracını almayı düşünüyorsunuz.

temelde sadece arma değişecek bana kalırsa ama siz bilirsiniz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.