Bir arkadaş geldi Samsun - Rusya arası çalışıyorum Gemi Adamı olarak yeme içme her şey gemiden gider yok 1 senede 700k biriktirmiş ayda 1900$ para kazanıyormuş. Emekli olana kadar çalışacağım diyor sigortası net maaş üzerinden yatıyormuş. Onun bunun elin herifinin yanında dirsek çürüteceğine en güzeli bu sektörde çalışmak. 5 yıl yapsan çalışsan bile kardasın + özel sağlık sigortası yapılıyormuş. İnternet olarak uydu interneti varmış hızı düşük ama forum, facebook vb. falan girilebiliyormuş. İşin zor yanları ufak tefek angaryalar oluyormuş güvertede paspas atmak, makine dairesinde çalışmak vb. lakin o para için katlanılır sonuçta saç sakal kıyafet serbest giy eşofmanı çalış. Sizce mantıklı mı ? |
Gemi adamı cüzdanı alma süreci 1900$

-
-
gider 0
aylık gelir 1500$
gün boyu iş sosyal hayat 0
çaresiz adamın yapabileceği iş.
-
böyle hayatım olacağına asgari ücretle yaşarım net
-
Yaşadığı yerden çok bunalan sosyallik çok aramayan insan çok rahat yapabilir gibi.
Her işin zorluğu olduğu gibi bunun da olacaktır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şahsen bu işi yaparım tr de birilerinin ağız kokusunu çekeceğime para biriktirip kendime harcar yatırımlarımı yapardım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2k dolarla nası 700k birikiyor ben anlamadım
baya mantıklı aslında dh asosyeli olarak gemide pineklesek bizi irite edecek ortam bağyan vs de yok
-
Voncugum kursu veren yer istanbuldaymis bu cocuk Ankara da Serdar Plastik te cnc makine ustasiydi istifa etti gitti oraya kurs almaya. Camide yatmis 1 ay kurs sureci boyunca sonra sirketle anlasip ise baslamis. Gemi zaten karaya geliyor 1 hafta yukleme bosaltma suruyor karada gez toz. Ya tir soforu olacan ya gemi adami ama tir daha zor gibi. Surekli yoldasin stres uykusuzluk var.
Gemide wc banyo sicak yemek var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu iş vs. Şok kasiyerlik
Gözüm kapalı ŞOK'ta kasiyerliği tercih ederim en azından geyik muhabbeti yapabileceğim insanlar olur, gelen müşterilerin dedikodusunu falan yaparım.
-
Kurs ne kadardı
Saitle dedikodu keyfi
Abede göç hayatın kurtulsun.
Özgürlük refah güç
Konuyu görünce ve lafı da geçince, bazen tır şöförlüğüne heves etmiyor değilim, ama uluslararası olarak, güzel olurdu.
KHK TVyoutube
KHK'lı öğretmen Zübeyir Doğru, ihraç olduktan sonra TIR şoförü olarak uluslararası taşımacılık yaparak geçimini sağlıyor. KHK ile işsiz kaldıktan sonra TIR şoförlüğüne başlayan Doğru Antalya sebze ve meyve halinde KHK TV' den Engin Yılmaz'a konuştu. 4 yıldır TIR şoförlüğü yapan Zübeyir Doğru, 5 aydan beri ülkeler arası sebze meyve taşımacılığı yaptığını söyledi. Yeni mesleğine alıştığını ve çok sevdiğini belirten Doğru, " Öğretmenlik mesleğimi çok özlüyorum dönmek isterim ama TIR şoförlüğü yapmanın da güzel tarafları var ülkeleri gezip yeni yerler görüyorum bir tek çocuklarını özlüyorum onun dışında işimi seviyorum" diye konuştu. SENDİKA ÜYELİĞİNDEN DOLAYI ATILMAK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ Bir sendikaya üye olduğu için bütün emeklerin heba olduğunu aktaran Doğru, "Yasal bir faaliyetten dolayı ihraç edilmek aklımın ucundan bile geçmezdi. Annem görevden atıldığıma çok üzüldü onu göz yaşları içinde bırakmak ağırımda gitti" dedi. 14 yıl eğitim hayatının 10 yılını okul müdürü olarak geçiren Doğru, devlet memurluğu sırasında yüksek lisans ve özel statülü doktora yaptığı sırada ihraç edildiğini anlattı. CÜZZAMLIYMIŞIM GİBİ İNSANLAR BENDEN KAÇTI 15 Temmuz süreciyle birlikte hayatının yüz seksen derece değiştiğini kaydeden Doğru şunları söyledi: "Benim ailemde ilk devlet memuru olan kişi benim. Toplumda sevilen saygı duyulan bir insanken bir den bire sosyal çevrem dağıldı, insanlar cüzzamlıymışım gibi benden kaçtı. Bu süreçte eşim ile boşandık. Ben işsiz kalmayı kabul ettim içime sindirdim ama benim yüzümden çocuklarımın mağdur olmasını istemem." BİR GÜN KRAVATIMI TAKACAĞIM Yaptığı işten asla gocunmadığını ifade eden Doğru, "Bir daha göreve dönmek isterim umutlarımı koruyorum ama dönmesem de bir şey değişmez. Yeniden hayata başlıyor olsaydım okumayı tercih etmezdim meslek sahibi olmayı tercih ederdim. Ama bir gün mutlaka gardorabımdaki takım elbisemi, kravatımı çıkarıp takacağım" dedi. #khklitirci #öğretmentirci #khklılar #khkmağdurları #khktv Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCuVsfLTddZhecI9kGVA9jpA/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=oXmXTd8u3lo&feature=youtu.beOgretmen yapiyor sen ben niye yapamayak ?
Samsun Rusya hattında çalışan gemilerdeki sosyal hayat karadakinden daha yüksek. Birincisi rusyaya gidiyorsun hayat ucuz ortam var alkol bedava gibi. İnsanları iyi kız arkadaş düşürme oranınız yüksek.
Ancak iş konusuna gelince 1900 dolar yok. Elektrikten, kaynaktan vs anlıyorsan o zaman duruma göre alabilirsin. Personel sınıfı için konuşuyorum kaptan yada mühendis değilsen 1200 ile 1400 dolar arası kazanırsın bu arada şanslıysan gemiye girebilirsin personel sınıfı çok olduğu için iş az talep çok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yapılacak iş değil ya bunun deniz ulaştırma işletme mühendisliği var kaptanlık yani puanı da Karadeniz teknik üniversitesinde baya düşük istesem giderdim ama cidden aşırı derecede psikolojik olarak yıpratıcı bir iş yalnızlığı da cabası adamların bazıları 20 gün boyunca falan karaya ayak basmıyor üstüne bu güvertede çalışanlar çoğu zaman tehlikeli, eğitimsiz ve bu işi psikolojik olarak kaldıramayacak insanlarmış baya bir araştırmıştım bu bölümü ve bunu yapacağıma bi şekilde yurt dışı giderim ya da farklı bir iş yapar karada yaşarım dedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim açımdan yalnızlık sıkıntı değil ama canım sıkılır diye endişe ediyorum internet yok olanlar ise aşırı aşırı yavaş çok gelişmiş gemilerde internet olabiliyor ama hepsi çok yavaş yoksa gemicilik bölümünü yazıp gemici olacaktım vazgeçtim umarım doğruyu yapmışımdır bazen seçse miydim diyorum ama olan oldu artık
-
Bazi firmalar tabi bunlar baya buyuk firmalar 1900 den fazla bile veriyor. Fakat sigorta olayi olmuyabiliyor. Buyuk firmalar genel de kadrolu elemanlari oluyor onlari calistiriyor. Malum it kopugu cok oluyor bu islerde bicagi vs takan olabiliyor kimin nasil biri oldugunu bilemiyorsun malesef. Bazi firmalar ise parani gec vs verebiliyor almak idin kirk takla atabiliyorsun felan genelde bunlar kucuk firmalar oluyor. Tamamen amelelik isi hic umidin yoksa neden olmasin yapilir
Benzer içerikler
- seni sevmemin 200 nedeni kopyala
- sevgilim günlük ev kiralamak istiyor
- en iyi sigara markaları
- zehir nasıl yapılır
- en iyi votka markaları
- prompt mühendisliği nedir
- telegram indirim
- penis nakli
- ets2 türkiye haritası
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X