Şimdi Ara

gece araç kullanırken zorluk çekiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
12.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar , benim bi sorunum var bu sıralar gece yolu görmekte biraz zorluk çekiyorum 1 derece astigmat var ve gözlüğümü takıyorum ihmal etmiyorum , 6 ayda bi muayne olurum ancak bu aralar sanki böyle çok karanlık yerleri görmekte zorluk çekiyorum öneriniz varmıdır ? doktora gittim derecede ilerleme görünmüyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gece Araç Kullanırken Zorluk Çekiyorsanız

Gece araç kullanırken farların gözünüzü alması, görüşünüzü engellemesi ve sürüş deneyiminizi tehlikeye atması yaygın bir sorundur. Bu durumun üstesinden gelmek ve gece güvenli bir şekilde araç kullanmak için bazı ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

• Farlarını Ayarlayın: Farlarınızın doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Ayarları kontrol etmek ve gerektiğinde düzelttirmek için yetkili bir servise başvurabilirsiniz.
    • Parlaklığını Ayarlayın: Aracınızın gösterge panelindeki parlaklık ayarını gece sürüşüne uygun bir seviyeye düşürün.
    • Güneş Gözlüğü Takın: Sarı veya kehribar renkli güneş gözlükleri, gece ışıklarının gözünüzü almasının azaltılmasına yardımcı olabilir.
    • Dikiz Aynasını Ayarlayın: Dikiz aynanızı gece görüşünüzü engellemeyecek şekilde ayarlayın.
    • Araç Farlarını Kısın: Diğer araçların farları gözünüzü alıyorsa, kısık farlara geçin.
    • Araba Sürmeyi Erteleyin: Gözleriniz çok yorgunsa veya gece sürüş koşulları özellikle kötüse, araba sürmeyi ertelemek daha güvenli olur.
    • Dinlenin: Uzun mesafelerde gece araç kullanıyorsanız, düzenli mola vererek gözlerinizi dinlendirin.
    • Göz Doktorunuza Danışın: Göz almasına neden olan herhangi bir altta yatan göz rahatsızlığınız olabileceğinden, gece sürüşü ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız bir göz doktoruna danışmanız önerilir.

Bu ipuçlarını takip ederek gece araç kullanırken farların gözünüzü almasını azaltabilir ve gece sürüş deneyiminizi daha güvenli ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BeylerBeyi35 kullanıcısına yanıt
    yorgunluk olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geceleri bende de ışıkların gözümü alması sorunu oluşmaya başladı son zamanlarda. Ama İstanbulda kullandığım için olduğunu düşünüyorum. Sağolsunlar en ufak şeyde kör edercesine selektör yapıyorlar. Hatta herkes uzunla geziyor gibi.. Birde normal havada arka sis lambasını açan tipler yüzünden sanırım. Özellikle trafikte kırmızı ışıklardan gözlerim yanıyor artık..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Geceleri bende de ışıkların gözümü alması sorunu oluşmaya başladı son zamanlarda. Ama İstanbulda kullandığım için olduğunu düşünüyorum. Sağolsunlar en ufak şeyde kör edercesine selektör yapıyorlar. Hatta herkes uzunla geziyor gibi.. Birde normal havada arka sis lambasını açan tipler yüzünden sanırım. Özellikle trafikte kırmızı ışıklardan gözlerim yanıyor artık..
    hocam gece araç kullanan bu tip sorunlarla karşılaşanlar için gece görüş gözlüğü vardı fosforlu camlı ve gerçekten bayağı işe yarıyor

örnek link
    http://www.indirdik.com/Anti-Far-Gece-Gorus-Gozlugu-Yeni-Model?gclid=CKXSz7eG8scCFUu6GwodJikKBQ

• 21 yaşındayım at gibiyim maşallah. Son zamanda aynı sorun bende de var. Şehir dışında ama. Aracım 2014 polo. Farları inanılmaz yetersiz. Cam anında kirleniyor sinek vs. Ama cam temizken de ışıklar bi kötü kırılıyor sanki. Hiç göremiyorum uzağı. Camdan herhalde. Sadece ışığın bittiği yere doğru odaklanıp kullanmaya çalışıyorum. Allahtan yol bildiğim yolda kör topal gidiyorum. Nasıl olcak anlamadım. Yarın başka araçla gidicem bakayım camdan dolayı mı.

• Hocam benimde 1.50 miyop astigmat var. Ben de arada zor görüyorum gibi oluyor. Karşıdan gelenin farları uzunlar gibi geliyor. Her 6 ayda kontrole gidiyorum ama gözlük tedavi etmiyor. Bunun için Xenon Farlar biraz daha görüş sağlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

Hocam benimde 1.50 miyop astigmat var. Ben de arada zor görüyorum gibi oluyor. Karşıdan gelenin farları uzunlar gibi geliyor. Her 6 ayda kontrole gidiyorum ama gözlük tedavi etmiyor. Bunun için Xenon Farlar biraz daha görüş sağlıyor

Ön camın içinde biriken yağ vs. kalıntılar karşıdan gelen araçların farlarının etkisiyle gece kullanımını etkileyebiliyor, videoyu izlemenizi öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece araç kullanma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Ön camın içinde biriken yağ vs. kalıntılar karşıdan gelen araçların farlarının etkisiyle gece kullanımını etkileyebiliyor, videoyu izlemenizi öneririm.

Alıntıları Göster
    Gözünde rahatsızlık olanlar genelde aşırı ışığa ve karanlığa daha duyarlı oluyorlar. Doktorunuzla görüşün bu konuyu bir daha ki kontrole gidişinizde 1 numara o kadar büyük değil çoğu insan o numaralarda gözlük kullanmıyor bile.

• Size tavsiyem on cama en acigindan film yaptirmaniz. Cok rahatliyor insan. Ama oncelikle egitim sart. Cunku Allah belassini versin oyle tipler var ki. Komple zenon yapmis sanki uzayi aydinlatacak........ Arka sis farlari falan. Gozunuz korolsun emi
  • far yükseklik ayarı fazla aşağıda olabilir ,, elektrikçiye git 2 tık yükseltsin
  • Far ayarini 1 ay once yaptirdim

• Astigmati olan biri olarak gece mumkunse uzun yola cikmam, kisa suruslerde de bildigik guzergahlarda sorun olmuyor ancak gunduz olan surus kalitesi malesef gece yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BeylerBeyi35

Far ayarini 1 ay once yaptirdim
    uzun yolda 10 araçtan abartmıyorum 7'sinin farları ayarsız. Ya da çakma xenon var. Küfür ede ede sürüyorum arabayı. Beddua alıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfista

uzun yolda 10 araçtan abartmıyorum 7'sinin farları ayarsız. Ya da çakma xenon var. Küfür ede ede sürüyorum arabayı. Beddua alıyorlar.

Onlara uzun+sis yakıyorum
    Birde bi-led ya bi-xenon lu bir aracım olsa kör ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece uzun yolda mümkünse temposuna uyabileceliğim bir aracın arkasına takılıp onu izliyorum. Daha güvenli bir sürüş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TahtalıKöyünMarangozu

quote:

Orijinalden alıntı: alfista

Onlara uzun+sis yakıyorum
    Birde bi-led ya bi-xenon lu bir aracım olsa kör ederim

Alıcan bi bmw 7 serisi hocam şimşek gibi vuruyor zıkkım geçen otobanda arkadan bi selektör yaptı arabanın içinde neye uğradığımı şaşırdım

• 2 3 hafta önce gece uzun yola çıktım Istanbul'da sel gidiyordu. Araçta night braker tarzı mavi beyaz arası halojen lambalar var. Camı içten silmemişim bagaj full bagajdan bezleri alamadım. Mavi ampül, buhulu izli cam, şakır şakır son ayarda silecek yetişmeyecek şekilde yağmur. Direksiyona yapışa yapışa gittim bu kadar zorlandığım sürüş olmamıştı. Mavi ampül normalde iyi ama yağmurlu havada berbat.

• Oncelikle camin ic taraftan temiz olduguna emin olun.Mesela el ile ic taraftan dokunulmus camda isik inanilmaz rahatsiz eder.

İkinci olarak karsidan arac geldiginde farlarina dogru bakmayin.İstemsiz bir sekilde bazen insan bakabiliyor.Bu gibi durumlarda yol kenarlarindaki dikmelere bakarak gozunuzu koruyabilirsiniz.

gece  araç kullanırken  zorluk çekiyorum

Genelde uzunlari kapatmadan gelen cok oluyor,o yuzden ilk basta uyari atisi olarak selektor yapin.Duruma gore kapatanlarda oluyor,kapatmayanlarda.

Farlarinizin disinin temiz ve icinin de bugulu olmadigina emin olun.

Ayrica yeni sifir arac alacak arkadaslara tavsiyem,eger uzun yol cok yapacaksiniz otomatik kararan dikiz aynasi arkadan gelen isigi onemli olcude azalttigi icin rahatlik sagliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam, belli dönemlerde göz kusurunun derecesinde bir artma olmamasına rağmen görmede bir azalma meydana geliyorsa, buna o dönem yaşadığınız psikolojik sıkıntılar da etken oluyor.
  • Bence çaresi yok benim derece olarak bir sıkıntı yok ama geceleri seçemiyorum şu tavuk karası dedikleri hastalıktan galiba.Gece uzun yola asla çıkmam.Yapabildiğim en iyi şey ampulleri değiştirmek oldum Osram taktım nispeten memnunum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.