Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen 2 bölüm izlemiştim 3. bölüm çıktığından haberim yoktu iniyor bakalım izlerim birazdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Bran için bende yanıldım sanırım, sakat kalması ile malesef hiçbir şansı kalmayacaktır demektir öyle bir toplumda. Dizinin bölüm adı Lord Snow'muş, Snow sınırda gerçek bir kuzeyli gibi yetişecek ,Ned'in kardeşinin akyürüyenler tarafından katledilmesinden sonra kısa bir sürede gecebekçilerinin de lideri olacak ve önemli bir güç olarak Lannister'ları tehdit edicek gibi tabi burada senaristler piç'lik piskolojisini nasıl değerlendircek bilemiyorum, Snow da bilmiyor çünkü ama kraliçe Lannister tarafında olmacaktır. Ejderha yumurtalarından birşey çıkacağını sanmıyorum sembolikler, sürprizler ve yeni bir yaşam gibi birşey olabilir. Aryanın oyunculuğuna ve karakterine hayranım, Sean Bean'de çok çok iyi ama bomba Arya :
    )
    Bu arada dizinin temel alındığı kitap yayınlanmış,yeni öğrendim,hemen alıcam.

Yeni çeviri mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Bran için bende yanıldım sanırım, sakat kalması ile malesef hiçbir şansı kalmayacaktır demektir öyle bir toplumda. Dizinin bölüm adı Lord Snow'muş, Snow sınırda gerçek bir kuzeyli gibi yetişecek ,Ned'in kardeşinin akyürüyenler tarafından katledilmesinden sonra kısa bir sürede gecebekçilerinin de lideri olacak ve önemli bir güç olarak Lannister'ları tehdit edicek gibi tabi burada senaristler piç'lik piskolojisini nasıl değerlendircek bilemiyorum, Snow da bilmiyor çünkü ama kraliçe Lannister tarafında olmacaktır. Ejderha yumurtalarından birşey çıkacağını sanmıyorum sembolikler, sürprizler ve yeni bir yaşam gibi birşey olabilir. Aryanın oyunculuğuna ve karakterine hayranım, Sean Bean'de çok çok iyi ama bomba Arya :
    )
    Bu arada dizinin temel alındığı kitap yayınlanmış,yeni öğrendim,hemen alıcam.

Yeni çeviri mı acaba?

yeni çeviriyse almam lazım en acilinden?

• Yeni çeviri-eski çeviri mi var? Farklı mı?
  • quote:

Yeni çeviri-eski çeviri mi var? Farklı mı?

bi kaç arkadaş bahsetmişdi bi kaç sözlükdede okuduğum kadarıyla da şu anda zaten türkçe çevrilmiş halde kitap varmış, fakat çok fazla hata varmış bu yüzden millet yeni çeviri bekliyor ki iyi bir çevirmen yapacak diye okumuşdum bi kaç yerde ...
  • Stark'ların dediği gibi

Kış yaklaşıyor

en fazla birkaç bölüm sonra savaş hazırlıkları ve son iki -üç bölüm kala büyük bir savaş bekliyorum.Ak gezenler ile Sur' arasında.Ayrıca Lanisterlar ve Starklar ikinci sezonda veya üçüncü sezonda kendi aralarında savaşacaklar muhtemelen.

• şu anda piyasada olan kitaplar eski çeviri (arkabahçe yayıncılık) ve çok olumsuz eleştiri almış. zaten seriyi epsilon yayınevinin yeniden çevireceği söyleniyor ben mail attım ama cevap gelmedi. siz de mail atın belki çeviriler hızlanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Stark'ların dediği gibi

Kış yaklaşıyor

en fazla birkaç bölüm sonra savaş hazırlıkları ve son iki -üç bölüm kala büyük bir savaş bekliyorum.Ak gezenler ile Sur' arasında.Ayrıca Lanisterlar ve Starklar ikinci sezonda veya üçüncü sezonda kendi aralarında savaşacaklar muhtemelen.

Lanisterlar da birşey yok gördüğüm kadarıyla, starklarda daha sağlam arka var lanisterlar krala güveniyor kralın eşininde lanisterlar olması sebebiyle,(cüce bile kraliçenin kardeşiyim diye hava attı surlarda) bence kraliyet vs starklar olacak savaşın adı

• evet kitapları epsilon yayınevi yayınlayacakmış. çevirmen sibel alaş 4 ay önce twitterda çeviriyi bitirdiğini yazmış. çok yakında yayınlanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

Lanisterlar da birşey yok gördüğüm kadarıyla, starklarda daha sağlam arka var lanisterlar krala güveniyor kralın eşininde lanisterlar olması sebebiyle,(cüce bile kraliçenin kardeşiyim diye hava attı surlarda) bence kraliyet vs starklar olacak savaşın adı

Lannisterlar,Westeros'un en güçlü hanedanlıklarıdan biridir.Westerosun açık ara farkla en zengin hanedanlığıdır.Yıllarca kralları korumuşlardır ki şu anda tahtın çevresini çevirmiş durumdalar.Onlarla taht arasındaki tek isim Robert,o ölünce iyice çökecekler tahta.Gerçi sayıca çok fazla olmalarına rağmen ileride bir taktik hatası ile Robb Stark'a yenilicekler.

Diziyi izleyenlere tavsiyem şudur,karakterlere fazla bağlanmayın.Kitapta çok fazla karakter kıyımı var.Kitapın en önemli özelliklerinden biri de kötü ve iyi arasındaki ayrımı yapamamak.İlk bölümlerden itibaren herkezin nefret ettiği Jaime Lannister ileri de dönüşüm yaşayıp kahramana dönüyor.Ned Stark delikanlı olsa da yanlış kişilere güvendiğinden dolayı daha ilk kitabta idam ediliyor.(Dizide bu konuyu napıcaklar merak ediyorum,Sean Benn izleyiceler tarafından çok sevildi fakat daha ilk sezonda ölmesi gerek kitaba göre)Starklara çok hayran olmayın ileride büyük yıkım yaşıyorlar.Robb Stark kendi düğününde öldürülüyor.Winterfell işgal edilip,yağmalanıyor.Sansa Stark ordan oraya sürükleniyor,hiçbirşeye karşı koyacak durumu yok.Onla bunla evlendiriyorlar kızı resmen.Jon Snow büyük adam:)

Neyse fazla spoiler vermiyim ama diyeceğim şudur;diziden süper şeyler beklemeyin.Dizi oldukça iyi olucaktır.GRRM,Fantazi türünde yaptığı yeniliklerin benzerlerini dizi türünde de yapıcağını umuyorum.Dediğim gibi karakterlere bağlanmadan diziyi izleyin çünkü ileride çatır çatır karakter kıyımı var,o kıyımlardan sonra diziyi izleme zevkinize yazık olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMayKaat -- 4 Mayıs 2011; 20:39:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OMayKaat

quote:

Lannisterlar,Westeros'un en güçlü hanedanlıklarıdan biridir.Westerosun açık ara farkla en zengin hanedanlığıdır.Yıllarca kralları korumuşlardır ki şu anda tahtın çevresini çevirmiş durumdalar.Onlarla taht arasındaki tek isim Robert,o ölünce iyice çökecekler tahta.Gerçi sayıca çok fazla olmalarına rağmen ileride bir taktik hatası ile Robb Stark'a yenilicekler.

Diziyi izleyenlere tavsiyem şudur,karakterlere fazla bağlanmayın.Kitapta çok fazla karakter kıyımı var.Kitapın en önemli özelliklerinden biri de kötü ve iyi arasındaki ayrımı yapamamak.İlk bölümlerden itibaren herkezin nefret ettiği Jaime Lannister ileri de dönüşüm yaşayıp kahramana dönüyor.Ned Stark delikanlı olsa da yanlış kişilere güvendiğinden dolayı daha ilk kitabta idam ediliyor.(Dizide bu konuyu napıcaklar merak ediyorum,Sean Benn izleyiceler tarafından çok sevildi fakat daha ilk sezonda ölmesi gerek kitaba göre)Starklara çok hayran olmayın ileride büyük yıkım yaşıyorlar.Robb Stark kendi düğününde öldürülüyor.Winterfell işgal edilip,yağmalanıyor.Sansa Stark ordan oraya sürükleniyor,hiçbirşeye karşı koyacak durumu yok.Onla bunla evlendiriyorlar kızı resmen.Jon Snow büyük adam:)

Neyse fazla spoiler vermiyim ama diyeceğim şudur;diziden süper şeyler beklemeyin.Dizi oldukça iyi olucaktır.GRRM,Fantazi türünde yaptığı yeniliklerin benzerlerini dizi türünde de yapıcağını umuyorum.Dediğim gibi karakterlere bağlanmadan diziyi izleyin çünkü ileride çatır çatır karakter kıyımı var,o kıyımlardan sonra diziyi izleme zevkinize yazık olabilir.

ABOVV!! KİTABI OKUMAYANLAR SAKIN SPOILERİ OKUMASIN.
    Bende okumadım kitabı ama spoilere bakınca şevkim de kırılmadı. Sizin kırılabilir söylemedi demeyin.
    Kışı heyecanla bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 4 Mayıs 2011; 20:51:12 >

• Arkadaşlar dizide fantastik ögeler çok yer alıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Arkadaşlar dizide fantastik ögeler çok yer alıyor mu?

Daha öyle göze batacak bir fantastik öge görmedim, hatta hiç görmedim.
    Yüzüklerin Efendisi'nin fantazi bakımından soft, at-avrat-silah bakımından hard versiyonu diyebiliriz şimdilik.
    Zaten 3 bölümü var. İndir, izle, beğen, devam et... Fazla birşey kaybetmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 4 Mayıs 2011; 21:01:23 >
  • Omaykaat sanırım eski basım okudun kitabı, yeni çevirmenden beklemek uzun sürebilir, okuyayım eskiyi ne dersin?
  • quote:

Omaykaat sanırım eski basım okudun kitabı, yeni çevirmenden beklemek uzun sürebilir, okuyayım eskiyi ne dersin?

Yeni basımı bekleyebilirsin,Arkabahçenin çevirisi kötü diyorlar.Ben ingilizcesini okumuştum ki zaten Türkçede sadece ilk kitap çevirili şu anda.Dizinin başarısından sonra yeni çeviriler çıkacaktır.Epsilonun basımını beklemek lazım.

quote:

Arkadaşlar dizide fantastik ögeler çok yer alıyor mu?

Kitaptaki anlatımdan fantazi türünde alıştığımız kılıç ve büyü anlatım türünden ziyade gerçekçi bir anlatım olsa da kitapta bir çok fantastik öğe var fakat diğer eserlere göre daha az olduğunu söylemek lazım.Kitap,bir Magical Realism (Büyülü Gerçekçilik) fakat içinde ejderhalar,insan dışı varlıklar,büyüler bulunuyor fakat ejderhaları ve büyüleri diğer eserlerden farklıları var diyebiliriz.

Karakterleri ise heroluktan uzaklar,sıradan insanlar.

Westeros evreninde büyüler,diğer fantastik evrenlere oranla daha az ama yine de hayatın içinde bulunuyorlar.

• 4. bölümle ilgili...

biliyodum böyle olacağını cüceyi sevmişdim yaw..4.bölüm fragmanında ağabey stark lanisterlara kayıyor sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil_42

şu anda piyasada olan kitaplar eski çeviri (arkabahçe yayıncılık) ve çok olumsuz eleştiri almış. zaten seriyi epsilon yayınevinin yeniden çevireceği söyleniyor ben mail attım ama cevap gelmedi. siz de mail atın belki çeviriler hızlanır..

Bugün bende Arkabahçeden dayanamadım ve ilk kitabı(2'ye ayrılmış ikisinide aldım) sipariş ettim. Kargo ulaşınca ve kitapları okuyunca buraya çeviriler hakkındaki düşüncelerimi yazarım. Ayrıca epsilonada mail attım, bakalım çeviriler hakkında ne söyleyecekler.

Diziden de resmen kalite akıyor Yapımcıları ve oyuncuları tebrik etmek lazım

• Kitaba dair spoiler verecek olan arkadaşlar özel olarak belirtsin lütfen.
  • Dizi nasıl millet,

kısaca özetler misiniz bir kaç kelime ile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMayKaat

quote:

İleri ki bölümler için spoiler barındırır, aman dikkat!

Jon Snow büyük adam demişsin biraz daha açar mısın?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.