Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: £se®

quote:

Orijinalden alıntı: OMayKaat

quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

Lanisterlar da birşey yok gördüğüm kadarıyla, starklarda daha sağlam arka var lanisterlar krala güveniyor kralın eşininde lanisterlar olması sebebiyle,(cüce bile kraliçenin kardeşiyim diye hava attı surlarda) bence kraliyet vs starklar olacak savaşın adı

Lannisterlar,Westeros'un en güçlü hanedanlıklarıdan biridir.Westerosun açık ara farkla en zengin hanedanlığıdır.Yıllarca kralları korumuşlardır ki şu anda tahtın çevresini çevirmiş durumdalar.Onlarla taht arasındaki tek isim Robert,o ölünce iyice çökecekler tahta.Gerçi sayıca çok fazla olmalarına rağmen ileride bir taktik hatası ile Robb Stark'a yenilicekler.

Diziyi izleyenlere tavsiyem şudur,karakterlere fazla bağlanmayın.Kitapta çok fazla karakter kıyımı var.Kitapın en önemli özelliklerinden biri de kötü ve iyi arasındaki ayrımı yapamamak.İlk bölümlerden itibaren herkezin nefret ettiği Jaime Lannister ileri de dönüşüm yaşayıp kahramana dönüyor.Ned Stark delikanlı olsa da yanlış kişilere güvendiğinden dolayı daha ilk kitabta idam ediliyor.(Dizide bu konuyu napıcaklar merak ediyorum,Sean Benn izleyiceler tarafından çok sevildi fakat daha ilk sezonda ölmesi gerek kitaba göre)Starklara çok hayran olmayın ileride büyük yıkım yaşıyorlar.Robb Stark kendi düğününde öldürülüyor.Winterfell işgal edilip,yağmalanıyor.Sansa Stark ordan oraya sürükleniyor,hiçbirşeye karşı koyacak durumu yok.Onla bunla evlendiriyorlar kızı resmen.Jon Snow büyük adam:)

Neyse fazla spoiler vermiyim ama diyeceğim şudur;diziden süper şeyler beklemeyin.Dizi oldukça iyi olucaktır.GRRM,Fantazi türünde yaptığı yeniliklerin benzerlerini dizi türünde de yapıcağını umuyorum.Dediğim gibi karakterlere bağlanmadan diziyi izleyin çünkü ileride çatır çatır karakter kıyımı var,o kıyımlardan sonra diziyi izleme zevkinize yazık olabilir.

İleri ki bölümler için spoiler barındırır, aman dikkat!

Jon Snow büyük adam demişsin biraz daha açar mısın?

Kitap hakkında bilgi verir.Sadece diziyi takip edenler okumasın!

Dizideki bölümlerde de gördüğünüz gibi Night's Watch denilen yani,''Wall''u koruyan grubun acısı içler acısı.İçlerinde silah tutabilen yok gibi,suçluları doldurmuşlar.Jon ise onların kaderini değiştiren birisi oluyor resmen.Hepsine önder oluyor.Birçoğuna silah kullanmayı öğretiyor ki ilerleyen kitaplarda da Night's Watch'ın kumandanı oluyor.Kuzeyden gelen yabani istilasına karşı elindeki az güçle direniyor.(Bu savaşın detaylarını vermiyim.

İleride Ned Stark ve Robb Stark ölüyor ve malum diğer Stark çocukları çok küçükler ve savaşacak durumları yok.Beş Kralın savaşının sonlarına doğru Robb Stark,Joffrey Baratheon,Balon Greyjoy ve Renly Baratheon öldükten sonra kendini kral ilan eden 5 kişini içinden(diğer dördü saydığım kişiler ve hepsi mefta oluyor)son kalan Stannis Baratheon,King's Landing surlarını aşamayıp kuzeye gidiyor ve orada Jon Snow ile karşılaşıyor.Jon'a kendisine tahtı alması için yardım etmesini ve eğer kral olursa Jon'a Stark ailesini tahtını vericeğini söylüyor.Gerçi Jon 4.kitapta Night's Watch ile kalmaya karar veriyor ama yinede Stannis Baratheon'a manevi desteği oluyor.Stannis Baratheon kuzeyde epey destek alıyor.

Genel hatları bu fazla anlatmıyım.Yani Jon,Kuzeydeki çaresiz Night's Watch'ı adam ediyor ve belki de ileriki kitaplarda Starkların başıana geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OMayKaat -- 4 Mayıs 2011; 23:07:39 >

• quote:

quote:

Lanisterlar da birşey yok gördüğüm kadarıyla, starklarda daha sağlam arka var lanisterlar krala güveniyor kralın eşininde lanisterlar olması sebebiyle,(cüce bile kraliçenin kardeşiyim diye hava attı surlarda) bence kraliyet vs starklar olacak savaşın adı

Lannisterlar,Westeros'un en güçlü hanedanlıklarıdan biridir.Westerosun açık ara farkla en zengin hanedanlığıdır.Yıllarca kralları korumuşlardır ki şu anda tahtın çevresini çevirmiş durumdalar.Onlarla taht arasındaki tek isim Robert,o ölünce iyice çökecekler tahta.Gerçi sayıca çok fazla olmalarına rağmen ileride bir taktik hatası ile Robb Stark'a yenilicekler.

Diziyi izleyenlere tavsiyem şudur,karakterlere fazla bağlanmayın.Kitapta çok fazla karakter kıyımı var.Kitapın en önemli özelliklerinden biri de kötü ve iyi arasındaki ayrımı yapamamak.İlk bölümlerden itibaren herkezin nefret ettiği Jaime Lannister ileri de dönüşüm yaşayıp kahramana dönüyor.Ned Stark delikanlı olsa da yanlış kişilere güvendiğinden dolayı daha ilk kitabta idam ediliyor.(Dizide bu konuyu napıcaklar merak ediyorum,Sean Benn izleyiceler tarafından çok sevildi fakat daha ilk sezonda ölmesi gerek kitaba göre)Starklara çok hayran olmayın ileride büyük yıkım yaşıyorlar.Robb Stark kendi düğününde öldürülüyor.Winterfell işgal edilip,yağmalanıyor.Sansa Stark ordan oraya sürükleniyor,hiçbirşeye karşı koyacak durumu yok.Onla bunla evlendiriyorlar kızı resmen.Jon Snow büyük adam:)

Neyse fazla spoiler vermiyim ama diyeceğim şudur;diziden süper şeyler beklemeyin.Dizi oldukça iyi olucaktır.GRRM,Fantazi türünde yaptığı yeniliklerin benzerlerini dizi türünde de yapıcağını umuyorum.Dediğim gibi karakterlere bağlanmadan diziyi izleyin çünkü ileride çatır çatır karakter kıyımı var,o kıyımlardan sonra diziyi izleme zevkinize yazık olabilir.

bi de kitapla ilgili spoiler yazsaydın uyarı olarak fena olmazdı...girdi haşırt diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 5 Mayıs 2011; 4:50:23 >

• Kitabın konusu açıldı mı bilmiyorum ancak açılmadıysa da açılmalı. Kitapla ilgili spoiler lar bu konuya ait değil bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: £se®

quote:

quote:

İleri ki bölümler için spoiler barındırır, aman dikkat!

Jon Snow büyük adam demişsin biraz daha açar mısın?

Kitap hakkında bilgi verir.Sadece diziyi takip edenler okumasın!

Dizideki bölümlerde de gördüğünüz gibi Night's Watch denilen yani,''Wall''u koruyan grubun acısı içler acısı.İçlerinde silah tutabilen yok gibi,suçluları doldurmuşlar.Jon ise onların kaderini değiştiren birisi oluyor resmen.Hepsine önder oluyor.Birçoğuna silah kullanmayı öğretiyor ki ilerleyen kitaplarda da Night's Watch'ın kumandanı oluyor.Kuzeyden gelen yabani istilasına karşı elindeki az güçle direniyor.(Bu savaşın detaylarını vermiyim.

İleride Ned Stark ve Robb Stark ölüyor ve malum diğer Stark çocukları çok küçükler ve savaşacak durumları yok.Beş Kralın savaşının sonlarına doğru Robb Stark,Joffrey Baratheon,Balon Greyjoy ve Renly Baratheon öldükten sonra kendini kral ilan eden 5 kişini içinden(diğer dördü saydığım kişiler ve hepsi mefta oluyor)son kalan Stannis Baratheon,King's Landing surlarını aşamayıp kuzeye gidiyor ve orada Jon Snow ile karşılaşıyor.Jon'a kendisine tahtı alması için yardım etmesini ve eğer kral olursa Jon'a Stark ailesini tahtını vericeğini söylüyor.Gerçi Jon 4.kitapta Night's Watch ile kalmaya karar veriyor ama yinede Stannis Baratheon'a manevi desteği oluyor.Stannis Baratheon kuzeyde epey destek alıyor.

Genel hatları bu fazla anlatmıyım.Yani Jon,Kuzeydeki çaresiz Night's Watch'ı adam ediyor ve belki de ileriki kitaplarda Starkların başıana geçebilir.

Teşekkürler.

• Off spoilerın böylesini yememiştim ömr-ü hayatımda Ama sonucu bilmek bende bir değişiklik yapmıyor nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIJACKII

Off spoilerın böylesini yememiştim ömr-ü hayatımda Ama sonucu bilmek bende bir değişiklik yapmıyor nedense

Sadece bölümlük değil, 2-3 sezonluk Spoiler yediğim ilk benim de.

-----

İlk 3 bölümü bitirdim. Arya isimli o küçük velede fan kulüp açmayı düşünüyorum. Kulüp kurulursa ve imza gerekirse Arya'lı olanı şimdiden rezerve edeyim ben. Çok sevdim rolünü.

• Çok durgun bir film.Beklediğimden daha ağır.Biraz hareket lazım filme..Sırf politika entrikalarla geçen bir dizi çok rağbeti olmaz.Atmosfer harika,kostümler oyunculuklar harika fakat film çok yavaş..Filmin ilk karesindeki efsanevi barbarların ortaya çıkması lazım artık.Kan ve savaşla süslenmesi gerekiyor filmin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Çok durgun bir film.Beklediğimden daha ağır.Biraz hareket lazım filme..Sırf politika entrikalarla geçen bir dizi çok rağbeti olmaz.Atmosfer harika,kostümler oyunculuklar harika fakat film çok yavaş..Filmin ilk karesindeki efsanevi barbarların ortaya çıkması lazım artık.Kan ve savaşla süslenmesi gerekiyor filmin..

Katılıyorum
  • quote:

Çok durgun bir film.Beklediğimden daha ağır.Biraz hareket lazım filme..Sırf politika entrikalarla geçen bir dizi çok rağbeti olmaz.Atmosfer harika,kostümler oyunculuklar harika fakat film çok yavaş..Filmin ilk karesindeki efsanevi barbarların ortaya çıkması lazım artık.Kan ve savaşla süslenmesi gerekiyor filmin..

Bir HBO dizisi olduğundan dolayı bu kadar hareketli olacağını tahmin etmiyorum , kanalın tarzı değil bu.Ama haklısın şu beyaz gezenler midir nedir onlar biraz daha olayın içine katılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

quote:

Bir HBO dizisi olduğundan dolayı bu kadar hareketli olacağını tahmin etmiyorum , kanalın tarzı değil bu.Ama haklısın şu beyaz gezenler midir nedir onlar biraz daha olayın içine katılabilir.

Boardwalk Empire kadar sıkıcı değildir heralde yav? Başlamayı düşünüyordum... Diğer dizisi gibi bir dizi çıkmasın karşıma sonra... Çünkü fazla durağanlık bana göre değil...hatırlıyorumda Boardwalk empirede sezon sonunu zor getirmiştim...

• quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Dizi nasıl millet,

kısaca özetler misiniz bir kaç kelime ile..

Mutlaka İzlenmesi gerekenler arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: afsdfas

quote:

quote:

Boardwalk Empire kadar sıkıcı değildir heralde yav? Başlamayı düşünüyordum... Diğer dizisi gibi bir dizi çıkmasın karşıma sonra... Çünkü fazla durağanlık bana göre değil...hatırlıyorumda Boardwalk empirede sezon sonunu zor getirmiştim...

Kitabı okuyan arkadaşlar en azından canlılık gelip gelmeyeceğini söyleyebilirler. Kitapta olmayan aksiyon yer alamaz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

Kitabın konusu açıldı mı bilmiyorum ancak açılmadıysa da açılmalı. Kitapla ilgili spoiler lar bu konuya ait değil bence.

+1

Haftalık takip ettiğimiz tek dizi var, içine edilmesin.
  • Arkadaşlar dizi yavaş gitse ne olur. Yavaş olsun, sağlam olsun. Daldan dala atlamasın. Çin filmleri gibi uçsun kaçsın, 50 kişinin arasına mı dalsın istiyorsunuz?
    Daha karakterleri yeni tanımaya başlıyoruz. Boru değil, Dokuz "House" var, direkt olaya nasıl girsinler. Biraz sabırlı olun.

HBO dizilerini bilen bilir, bilmeyen bir kaç dizisini indirip senaryolarının ne kadar sağlam olduğunu görür.
    Benim bu dizisine de güvenim tam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 7 Mayıs 2011; 4:22:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

quote:

Orijinalden alıntı: afsdfas

quote:

quote:

Kitabı okuyan arkadaşlar en azından canlılık gelip gelmeyeceğini söyleyebilirler. Kitapta olmayan aksiyon yer alamaz zaten.

arkadaşlar merak etmeyin canlılık gelecek. kitabın adı taht oyunları olduğu için aksiyonun az olması normal. genelinde entrika olan bir kitap. şimdilik olaylara giriş yapılıyor.

az da olsa ilk kitap hakkında spoiler içerir

ama kılıç dövüşleri olacak, çatışmalar olacak, ak yürüyenleri bir daha göreceğiz, savaş geliyor zaten. gaza getirecek sahneler de var, üzecek sahneler de. sezon öyle bir yerde bitecek ki dört gözle yeni sezonu bekliyeceksiniz, kitabın yazarı seriyi bitirmeden ölmesin diye dua edeceksiniz

• Tamam taht oyunları filmin adı.Entrika dolu bir film.Spartacus'te de entrika var ona bakarsanız fakat oldukça hareketli
    Ya bu filmde Boromir (Sean Bean) var yaa.. Bu filmde savaşlar dövüşler olmayacakta Muhteşem Yüzyılda mı olacak ?
    Kitabını okumadım fakat okuyan arkadaşlar yazmış filmde kıpırdama olacak diye..Merakla bekliyoruz
  • Bu kadar aceleci olmayın, önce kim kimdir necidir otursun tam olarak. Sen kalkıp 2 bölümde White Walkers'ları getirirsen duvara, daha olan biteni anlatamadan bitirirsin diziyi. Silip süpürürler anasını satayım tüm krallığı. E ben ne anladım o hikayeden?!

Ama telaşa mahal yok, kalan 7 bölümde epey ekşın olacaktır. Bilhassa 3. bölümde geçen
    "rahatsız edici haberler bildirildi, inanmak istemediğim türden." muhabbeti White Walkers'ların habercisi. 5-6'dan sonra olaya dahil olurlar, 'winter came' deriz artık.

@ ahmetkep

Spartacus farklı; kandır, tarihtir onun beslendiği alan. Sen gladyatör okulu açıp da '20 kağıda fal bakılır' diyemezsin. Dolayısıyla temeli ekşına dayanmak zorunda dizinin.

• Yeni başlayan dizilerden Camelot ve bunun arasında kalmıştım. Konulara biraz göz gezdirince Game of Thrones'a başlamaya karar verdim. Yeni bölüm yarın çıkıyor sanırım. Yeni bölümde çıkınca arka arkaya 4 bölüm izlerim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enchantedd

Yeni başlayan dizilerden Camelot ve bunun arasında kalmıştım. Konulara biraz göz gezdirince Game of Thrones'a başlamaya karar verdim. Yeni bölüm yarın çıkıyor sanırım. Yeni bölümde çıkınca arka arkaya 4 bölüm izlerim artık.

aynı şekilde bende kararsızdım,bugün game of thrones'in 1.bölümünü izledim ve beğendim,diğer bölümleri de izlerim artık bir haftaya kadar
  • @Macabre
    demek istedigim ; neden bu filmde hareket yok ? sorusuna ; e bu film entrikalı diyerek işin içinden çıkılmamalı..Sonuçta tarihi bir film.Her adamda kılıç var ok var icraat yok
    Yinede güzel film..İzlemeye devam...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.