Şimdi Ara

Galaxy tek slot tasarımlı GeForce GTX 470 modelini hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
7.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Özel tasarımlı GeForce GTX 470 GC modelini geçtiğimiz günlerde satışa sunan Galaxy, yeni model çalışmalarına devam ediyor. Gelen bilgilere göre firma, tek slot tasarımlı yeni bir GeForce GTX 470 modelini pazara sürmeyi planlıyor. Bilindiği üzere hem GeForce GTX 470 hem de GeForce GTX 480, standart olarak çift slot tasarımını temel alıyorlar ve henüz bunun dışına çıkan bir üretici de bulunmuyor.

Sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan ve özel tasarımlı modelleriyle tanınan Galaxy'nin tek slot tasarımlı GeForce GTX 470 modeli göründü. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GF100 GPU'sunun güç verdiği DirectX 11 destekli ekran kartının, tek slot soğutucu ile termal anlamda nasıl bir karakteristiğe sahip olduğu henüz bilinmese de özellikle SLI kurulumları için ideal olabileceği üzerinde duruluyor.

Standart saat hızlarıyla gelmesi beklenen tek slot tasarımlı GeForce GTX 470'in ne zaman ve hangi fiyat seviyesinden satışa sunulacağı hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, detayların Computex 2010 fuarıyla birlikte netleşmesi beklenebilir.

• ince ve şık bir tasarım olmuş fakat nasıl soğutacağı konusunda şüphelerim var biraz.içindeki sırf bakır gibi duruyor ama ne olduguda tam anlaşılmıyor.
  • Kartın arkası da kapalı fanın üflediği hava o deliklerden nasıl çıkabilicek merak ediyorum.
  • Arkadaşımla denedik, referans tasarım gtx 470 Enermax Über chakrayla 92 derecede çalışıyor. 2 slotluk soğutmayla bu kadar ısınan bir kartı nasıl soğutmayı başarmışlar merak ettim, ya da daha doğrusu başarabilmişler mi :D
  • bu alev alev yanar be abi hayret nasıl olacak bekleyip görelim
  • Tasarım gerçekten müthiş olmuş ama daha önemli olan ısı değerleri.Bakalım nolacak.
  • ne ses çıkar bu karttan var ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o fanın nasıl bir ses çıkaracağını herkes az çok tahmin ediyordur.

festivale hazır olun
  • @GuitarMania
    Bu tür fan tasarımları havayı üstten alır.
    Kartın arkasının açık olması herhangi bir artı sağlamaz.

Ati 5xxx serisindeki stok soğutuculu modellerde hafayı arkadaki boşluklardan alıyor gibi görünsede hava yine fanın üst kısmından içeri çekilir.

Düzeltme: havanın nasıl çıkacağını merak etmiş nasıl çekeceğini değil :) yanlış anlaşılma için üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 17 Mayıs 2010; 11:57:13 >
  • tek slot soğutucu ile termal anlamda nasıl bir karakteristiğe sahip olduğu bilinmiyormuş zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

@GuitarMania

Ati 5xxx serisindeki stok soğutuculu modellerde hafayı arkadaki boşluklardan alıyor gibi görünsede hava yine fanın üst kısmından içeri çekilir.

arkadaki delikler hava almaya değil de sıcak havayı dışarı atmaya yarıyor diye biliyordum. eksoz gibi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

@GuitarMania

arkadaki delikler hava almaya değil de sıcak havayı dışarı atmaya yarıyor diye biliyordum. eksoz gibi yani

+1

tek slot iyi fikir. bakalım nasıl soğutacak?
  • tek başına kullanırken ısı problemi olacağını zannetmiyorum da, sli yapınca yanındaki kartla çok yakın olursa?

normalde sıcaklığı 92 ise bence bu 95 olur.
  • Bu sefer yumurtayı kesin pişirirler artık.
    İyi cesaret etmişler, tebrik etmek lazım.
    Kartın hızlarını aşağı çekmiyorlardır umarım.
  • Nvidia'dan açıklama gelmemiş miydi zaten biz bu kartları bu sıcaklıklarda çalışabilir şekilde yaptık :D 92 derecenin 112 122 olmasında da yoktur heralde bi sakınca :D:D:D
  • 8+6 pin?

gtx 480 filan olmasın bu
  • Cidden iyi cesaret denildiği gibi. Zira tek slotta kaliteli sogutma biraz zorlayıcı ve agır bir yükümlülük olucak. Basarılı olursa ve fiyat indirimi yapılırsa ilerde güzel tercih olacaktır.
  • Nvd de fiyat indirimi olsa ne olacak ki ati kartların nerdeyse 2 katı fiyata satılıyor aynı segmetteki kartları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan113

Nvidia'dan açıklama gelmemiş miydi zaten biz bu kartları bu sıcaklıklarda çalışabilir şekilde yaptık :D 92 derecenin 112 122 olmasında da yoktur heralde bi sakınca :D:D:D

Nvidia kartı o ısılarda çalışmak üzere tasarladım dese bile.

Sonuçta ekran kartı PCI-X slotu üzerinden anakarta temas ediyor ve bu ısıyı anakarta da aktarıyor. Dolayısıyla anakartla bağlantılı tüm donanımlara. Diğer parçaları üretenler kartlarını 100 derecede çalışmak üzere tasarlamak zorunda değiller, kendi ürünlerine elektrik sobası (Fermi) bağlanacağını ön görmeleri mümkün değil.
  • kartın ısısını cok merak ettım dogrusu cıksada bır testlerıne baksak
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.