Şimdi Ara

Galatasaray yeni sponsorunu buldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
4.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galatasaray, uzun çalışmalar sonucunda forma sponsorunu buldu.

    Galatasaray, forma sponsorluğu için 55 milyon TL’ye 3 yıllık anlaşma imzaladığı Dumankaya ile kapsamlı bir ortaklığa giriyor. Florya’dan Riva’ya taşınacak olan Aslan’a yeni sponsoru TT Telekom Arena’nın yanında bir de kapalı spor salonu hediye edecek.
    Finansal Fair-Play kriterlerine uymak için UEFA ile pazarlıklarını sürdüren yönetim diğer yandan da kulübe ek gelir getirmek için yollar arıyordu. Şampiyonlar Ligi için THY ile anlaşan Galatasaray, Süper Lig için de forma sponsorunu buldu: DUMANkAYA… Anlaşma 3 sezonluk. Aslan, ilk yıl 15 milyon ardından iki sezon da Avrupa kupalarında da geçerli olmak üzere 20 milyon TL alacağı anlaşmayla toplam 55 milyonu kasasına koyacak. Atılacak imzaların asıl önemli bölümü ise Riva ve Florya’daki araziler…
    YENi SALON YENİ TESİS
    Anlaşmaya göre Galatatasaray, Florya’daki antrenman tesislerinden ayrılacak. Dumankaya’ya bırakılacak olan Florya arazisine rezidans dikilecek. Riva’daki bin 100 dönümlük arsanın 400 dönümüne sarı-kırmızılılar için yeni tesisler hazırlanacak kalan 700 bin dönüm de Dumankaya tarafından değerlendirelecek. TT Arena’nın yanına yapılacak basketbol salonunun inşaatını da yine Dumankaya üstlenecek.. Proje hayata geçtiğinde Galatasaray yaklaşık 450 milyon dolarlık bir gelir elde edecek.







  • Bu işten DKY daha karlı çıkıyor gibi geldi bana niyeyse.
  • Allah kahretsin 1 2 tesis için milyar dolarlik yeri peşkeş çekmişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nasıl sponsorluk. normalde direk para alırız niye arazi veriyoruz. bence sponsorsuz kalmayalım diye yalandan sponsor olmuşlar verilen yerlere karşılık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dumankaya ile birlikte birileri fena para koparacak bizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 M$ + 55 m TL + Basketbol salonu + Riva da Antrenman tesisi = Riva ve Florya arsaları

    Bu eşitlik sağlanıyormu onu hesaplamak lazım. İki tesisi kendimiz yapmaya çalışırsak kasamızdan 200m euro çıkar , ancak sponsorlar ile bu tesislerin maliyetinin büyük bir kısmı karşılana bilir gibi . Arsaların bugünkü değerini bilirsek kıyaslamak daha kolay olabilir.
  • bu işten çok büyük kazık yicaz gibi geliyo bana yine birilerine bir yerler peşkeş çekiliyo
  • Değerlendirilecek-Bırakılacak çok üstü kapalı bir söylem. Dumankaya'ya kiralanacak ise ayrı bir durum da, direkt devredilecek ise, resmen Galatasaray'ın geleceğini adamlara satmış olacaksın.

    Aysal çıkıp bana yetki verin dediğinde ağız büken, Riva'yı satıp yiyecek diyenler, bu olaya karşı çıkacak mı merak ediyorum. Resmen Galatasaray'ı bitirmek için gelmiş bir yönetim var şu an, görünen o.

    İnşallah doğru değildir bu haber.
  • O paraya değil rivayı floryayı bile vermeyiz.Şuan floryayı satıyoruz desek 80 hektar alan için 2 katı para alırız.
  • Skandal, DKY vurguna geliyor.
  • Berber Hamza sponsor olsa daha fazla para alırdı GS
  • "Riva’daki bin 100 dönümlük arsanın 400 dönümüne sarı-kırmızılılar için yeni tesisler hazırlanacak kalan 700 bin dönüm de Dumankaya tarafından değerlendirelecek."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir rant olacak ki bu işten yüzyılın peşkeşi çekilecek bence.Allah sonumuzu hayır etsin.
  • Bırakın boş kalsın lan bu ne!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riva'da gideceğine göre huzur içinde batabiliriz artık
  • Aysal vurgunu yapacak kaçacak diyen atarlı ergenleri konuya bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batalım da sen de kurtul Dursun biz de kurtulalım
  • Yıllarca bunun için mi tuttular bu arsayı ellerinde

    Bu tür çok büyük anlaşmalar takıma çok bağlı firmalar ile yapılır ki kulüp fazla kazansın eğer böyle firma bulamıyorsan hiç dokunma daha iyi.

    Mesela topuk yaylasını işletsin diye ülkere vermişlerdi.. Bu işletme sözde işletme tabi , otu suyu elektriği gazı bakımı çalışanı derken 10 milyonun üzerinde masrafı var... Burayı işletsen zaten bu masraf çıkmaz. Tüm sporcular da geliyor böyle yerde hazırlık yapıyor.

    Ali Sami Yen arazisinden sonra daha büyük kazık olur. Örneğin yakınında Trump towers var. 210 daire en dandik 1 oda ev 650 bin dolar.ASY arazisine 400 daire kursan tanesini 1 milyondan versen 100 tanesi masrafa gitse 300 daire ile yaklaşık 900.000.000 TL kazanç gelir bu paranın yarısı ile stat yaparsın kalanı kazanç olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dursun Özbek '' Sportif başarı beklemeyin. Galatasaray'ı gayrimenkul zengini yapacağım '' derken yalan söylemiyormuş. Lakin yalan söylediği tek yer '' Galatasaray'ı gayrimenkul zengini yapacağım '' dediği yer. Şayet böyle bir anlaşma gerçekleşirse buradan tek zararlı çıkacak kurum Galatasaray'dır. Adamlar resmen 1 verip 15 alıyor.

    Duruma açıklık getirmek gerekirse milyar dolarlık Sami Yen arazisi bırakıldı. Yok buraya stat yapılmaz yok kiralama hakkı bitti falan diye dezenformasyon yaratıldı. Aksine Mecidiyeköy'deki arazinin tek kullanım hakkı Galatasaray'a aitti. İhaleler yapıldı filan 1 milyar dolar gibi bir miktara o arazi hükümet yanlısı bir firmaya satıldı. Galatasaray'a bu araziden vazgeçilmesi halinde Seyrantepe teklif edildi. Üstünede maliyeti 200 milyon dolar küsür eden stat yapılacağı söylendi. 1 milyar dolara satılan arazinin 200 milyon dolar küsürü stat, üstüne dağ başında bir arazi ve milyar dolarlık anlaşmadan kalan diğer miktar spor ve gençlik bakanlığı vs vs gibi devlete ait kurumlara bırakıldı. Kısacası kalan parada devlet kurumlarına kaldı. O dönem bu projede imzası olan Adnan Polat ise memleketi olan Erzurum'da sınırsız yatırım yapma hakkına sahip oldu. Stat yapılamaz denilen arazide şuan 4 tane kocaman rezidanslar mevcut. Oysa o araziye 40.000 kişilik bir stat çok rahat sığıyordu. Ama o arazi öyle bir konumdadır ki inşaat firmalarının ve paragöz devletin ağzını sulandırıyordu. Tıpkı Beşiktaş'ın arazisi gibi. Onlarada stat olmaz, size şu araziyi verelim araziyi bırakın, yok tarihi eserler vs vs var dendi ama Beşiktaş sponsorluklar vs vs diyerekten araziyi bırakmadı ve çok doğru adım attı. Bu arada Galatasaray Seyrantepe Türk Telekom Stadı için her sponsorluk anlaşması yaptığında devlete o sponsorluk anlaşmasının %25'ini bırakıyor. Yani senelik stat isim hakkı için Türk Telekom'dan 2 milyon aldın bunun %25'i direk devlet kasasına giriyor. Mükemmel bir anlaşma gerçekten.

    Bu sponsorluk anlaşması da aynen bu durumdadır. Biz size tesis sağlarız ama arazinizin şu kadar kısmını alırız şeklindedir. Riva ve Florya arazileri yine çok değerli arazilerdir. Galatasaray kendi içerisinde bu arazileri değerlendirmez ve bazı inşaat firmalarına bu peşkeşi çekerse tek zararlı çıkan Galatasaray olur. Alacağı kıçı kırık bir spor tesisi olur. Yanına 4 5 tane rezidans dikilir. Eğer böyle bir anlaşma gerçekleşir ise yemin ederim ki taraftarlığı bırakırım. Üstüne basa basa söylüyorum 26 yıllık Galatasaray taraftarlığımı bırakırım. Çünkü kulübü yöneten adamlar Galatasaray üzerinden rant sağlıyorsa benim bu takıma yapacak gram katkım yoktur. Zaten bu sezon yapılan transfer politikası yüzünden ne store ne kombine gibi katkı sağladım, bu anlaşma üstüne tuz biber olur ve taraftarlığı bırakırım. Galatasaray bir spor kulübüdür, inşaat firması değil.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.