Şimdi Ara

Fulya Yokuşu'nu çıkabilen var mı? Gördüğünüz en dik yokuşlar. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
274
Cevap
4
Favori
23.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tomris Hatun

Tekirdag'a gitmeyen yokustan bahsetmesin arkadas

Aşırı abartı yokuşlar yok bence (bildiğim kadarıyla tabi, her yerini bilmiyorum henüz) ama gittik sahil tarafından ev tuttuk nereye gidersem gideyim (yayan olarak) nefes nefese kalmaktan dışarı çıkmak istemiyorum resmen. Çanakkale'nin dümdüz yollarının gözünü seveyim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Yokuş diye buna derim:

(İzmit santral yokuşu)

Fulya Yokuşu'nu çıkabilen var mı? Gördüğünüz en dik yokuşlar.

İki sene yokuşun bitip düzleştiği yerdeki erenler cedit konutlarında oturdum. günde en az bir kere iş için inip çıkıyordum artı çarşı pazar gezme tozma vs haftada 8-10 kez inip çıkıyordum. Yokuşun başlangıcı çok dik, o dikliğe gelmeden yani yokuşun en başında 2'ye atmış olurdum, ilk sola kaviste 3' atar yardırırdım, ilk yol ayrımına (marketin oludu yer) gelmeden de 4' atardım. Bunu yaparken devri kaybetmemek adına çok hızlı vites değiştirirdim. 1. senenin sonunda dururken boşta debryajdan ayağımı çekince dıngıl dıngıl diye sesler geliyordu. Servise gösterdiğimde önce duymadılar normal dediler, araçta yağ eksiltme problemi çıkınca yağ incelemeleri için aracı bıraktığımda müşteri memnuniyeti kapsamında komple kavrama değiştirdiler. Sonra da arabayı komple değiştirdiler gerçi. Araç dizel manuel auristi, kedi gibi çıkardı orayı. Bu da böyle bir anımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 15 Şubat 2015; 22:14:19 >

• pejo 3008 tek kavrama bayırda dur kalk yaptıysa ne kadar hill holder olsada dsg gibi hızlı bşr kavrama ve bırakma yapamayacağından bayılabilir
    avensis atmosferik motor
    sizin sorununuz cvt
  • Elektirikli bisikletler akar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

quote:

Yokuş diye buna derim:

(İzmit santral yokuşu)

İki sene yokuşun bitip düzleştiği yerdeki erenler cedit konutlarında oturdum. günde en az bir kere iş için inip çıkıyordum artı çarşı pazar gezme tozma vs haftada 8-10 kez inip çıkıyordum. Yokuşun başlangıcı çok dik, o dikliğe gelmeden yani yokuşun en başında 2'ye atmış olurdum, ilk sola kaviste 3' atar yardırırdım, ilk yol ayrımına (marketin oludu yer) gelmeden de 4' atardım. Bunu yaparken devri kaybetmemek adına çok hızlı vites değiştirirdim. 1. senenin sonunda dururken boşta debryajdan ayağımı çekince dıngıl dıngıl diye sesler geliyordu. Servise gösterdiğimde önce duymadılar normal dediler, araçta yağ eksiltme problemi çıkınca yağ incelemeleri için aracı bıraktığımda müşteri memnuniyeti kapsamında komple kavrama değiştirdiler. Sonra da arabayı komple değiştirdiler gerçi. Araç dizel manuel auristi, kedi gibi çıkardı orayı. Bu da böyle bir anımdır.

Paylaştığınız için teşekkürler. Peki yağ kaçağı neden ötürüymüş öğrenebildiniz mi ?

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Hocam direksiyon dersi alırken burada yokuşta kalkışı burada öğrenmiştim. Çıkması cidden zor, yokuşu çıkan araba kadar siz de yoruluyorsunuz
  • Etilerden bebek'e inen meşhur bebek yokuşu.İstanbulda bunun üstüne yokuş yoktur..Tek yöndü en son..

Buradan inebilirsin ama çıkışın ya baltalimanından ya da beşiktaştan olur
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Yağ eksiltme aracı aldığım ilk günden beri vardı yağ eksiltme, o serilerde hep olan bir problemdi. Toyota yurddışında pistonlar dahil tüm üst motor bloğunu değiştirmeyi öngören bir bülten yayınlamıştı ama TR'de uygulanmıyordu. Benim turboyu vs değişmişlerdi çözülmemişti. Sonra da yağ eksiltmeden bağımsız olarak 120 ile giderken stop etmişti, dava edeceğimi söyleyince değiştirmişlerdi aracımı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlangıç noktası rakımı 42m , bitiş noktası rakımı 70 m, uzunluğu 210m olan asfalt rampayı 2.viteste başlayıp; 2.viteste bitirerek(hatta arada hızlanarak), arabada 4 kişi olarak çıkıyorum

burdan yola çıkarak;
    (70-42)/210 x 100 işleminden %13 eğim çıkıyor.. eğim formülü: rakım farkı/ mesafe x 100

eğimi dereceye çevirme: %10 eğim= 9 dereceden yola çıkarak benimki 11,7 derece çıkıyor

resimler yanıltır; rakamlarla gelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 15 Şubat 2015; 22:59:35 >
  • Dik yokuş değilde ben her sene silifke'den dönerken o torslar dümdüz gözükmesine rağmen 4. vitese bile atamıyorum. Nasıl göz yanıltıcı bir yokuş varsa artık. Dizeller iyi gidiyor ama bizim benzinliler bayılıyor bir süre sonra

Bir de en kral yokuşlar Bursa' da Emirsultan 'da bir yokuş var ki dillere destan
  • Bu yokuşu bilmiyorum ama maltepe mutluhanın ordan kayışdağına çıkmak için bir yol var o yolu takip edin. Daha sonra otobüs durakları vs var sağda, ordan sola çıkın çok rahat 65 derece lik bir yokuş var orda ve arabanın önünü bırakın önünümdekini zor görürür vasiyette gidiyorum o yokuşu.

Bilen varsa yazsın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

başıbüyük kayışdağı yolu

Bu arkadaşın dediği yerle aynı galiba.

• Yokuş çıkamamak mı? O ne?
  • Bunların aslında belli bi dereceden sonra traşlanması gerekmiyor mu ki.
    Bizim burdada var bi tane %10 eğim yazıyor ama inanmıyorum. Yağmur yağıdğında orayı anca bi Touraeg çıkabiliyor =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@ritime

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

başıbüyük kayışdağı yolu

Bu arkadaşın dediği yerle aynı galiba.

Başıbüyük-Maltepe arka yolundan gelip Kayışdağı'na çıkan yokuşdan bahsediyorsunuz galiba, tam çıkmadan sağınızda Yeditepe'nin arka giriş kapısına giden yol kalıyor. Eğer oysa 8 senem geçti orda. Yokuş bitmeden eğiminin azaldığı yerdeki kavşakta olan kaza sayısı İstanbul ortalamasının üstündedir. Aşağıdan yokuşu çıkmak için kaptırıp gelenler yüzünden her gün kaza oluyordu orda. Bir kere yürüyerek çıktım o yoldan 8 sene bir daha çıkmadım.

• Hazir boyle bir konu varken aklimdaki soruyu sorayim belki sacma olur kusuruma bakmayin. Mesela yokus ister cok dik olsun , ister normal cikarken aracim 3rpm ye geliyor, 4 bin derken 2 istiyor, 2 ye atsam bogulur biliyorum, yuksek devirde gitmek mi iyi yoksa dusuk devirde yavas yavas mi? Birde dusuk vitesin araci bogdugunu duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 16 Şubat 2015; 3:10:26 >
  • quote:

Yokuş diye buna derim:

(İzmit santral yokuşu)

Ömrümü yedi bu yokuş, araba burada 10 kat daha fazla yakıyor normal olarak.
    Kız arkadaşımı umuttepe'den almaya çıkarken acelem varsa buradan çıkıyordum, normalde gültepe yolu daha idealdir.
    Bu yokuşta ne araçlar perte çıktı kimler öldü kimler.
    Bundan daha beteri türkiyede ender rastlanır.
    Gerçekten forumdaki arkadaşla tavsiye ediyorum zaten izmitten geçerken gözüküyor

• Ankara Dikmende Şentepede baya dik yokuşlar var
  • Dogu atasehir de migrosa giden yokusu bilenler bilir. 1. Vites bile kurtarmaz. Lastik sarar

• Sizinki yine iyi 1 tane. Ankara-Dikmen'de yukarı kısımlarında nereye dönseniz yokuş. Kışın deli gibi kar yağarken, yokuşun birinden inme gafletinde bulundum ama bir şey olmadı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.